אני קניתי את הדומובר ג'וניור HX מחברת "ריסטרטו" שהם היבואנים של ויביאמה ואני יכול להגיד שהם נותנים שירות מעולה ותמיכה אישית לכל שאלה ובעיה (כולל חלקי חילוף זמינים).
ועכשיו שאלה בלי קשר, האם אפשר לחבר מכונה עם משאבה ויבראציונית לרשת המים? מה בדיוק ההבדל בין משאבה ויבראציונית לרוטורית ואיך זה משפיע על איכות הקפה והחיבור לרשת המים? תודה
פוצל - סוגי משאבות
- gedkoz
- חבר ותיק
- הודעות: 1405
- הצטרף: מאי 2010
- מיקום: משגב,גליל
- נתן תודות: 72 פעמים
- קיבל תודות: 116 פעמים
אכן יש ערכות חיבור ישיר למים למספר דגמים של מכונות HX .לא ידועה לי לגבי אפשרות חפיפה בינהם.והדבר החשוב ביותר בחיבור ישיר זה נוחות בעבודה שפשוט קשה כבר להיזכר איך היה לפני חיבור ישיר... דבר שני ומשמעותי גם שמבחינה טכנית במשאבה רציפה המים נשאבים מהר,רציף,בלי פולסים והכי חשוב --בשקט.אבל לא תהיה השפעה על איכות הקפה
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה
- הודעות: 11720
- הצטרף: נובמבר 2009
- מיקום: כפר סבא
- נתן תודות: 282 פעמים
- קיבל תודות: 1130 פעמים
משאבת ויברציה:
http://www.home-barista.com/espresso-ma ... t1079.html
בגדול יש סולונואויד שדוחף קדימה אחורה את העוגן (לפי תדר הרשת) וכך המים נדחפים קדימה.
זאת משאבה קטנה פשוטה וזולה.
משאבה רציפה בנויה ממנוע שמסובב רוטור של 4 להבים בדר"כ (גנאדי - זה לא כזה רציף וחלק כמו מנוף! ) בגוף המשאבה וכך נשאבים מים עד לחץ קבוע.
( http://www.home-barista.com/espresso-ma ... 17980.html )
למשאבה רציפה יש ספיקת מים גבוהה יותר משל ויברציה וזה יכול להשפיע על אורך קולינג פלאש.
בקפה אין קביעה מוחלטת אבל יש נטייה להצביע על קפה ממשאבה רציפה כעדיף (לפעמים לא תמיד... )
משאבת ויברציה לא מתמודדת עם לחץ כניסה כמו של הרשת (3 עד 4 בר) ולכן מה שאפשר לעשות זה לחבר מצוף שימלא את מיכל המים וממנו משאבת הויברציה תשאב.
http://www.home-barista.com/espresso-ma ... t1079.html
בגדול יש סולונואויד שדוחף קדימה אחורה את העוגן (לפי תדר הרשת) וכך המים נדחפים קדימה.
זאת משאבה קטנה פשוטה וזולה.
משאבה רציפה בנויה ממנוע שמסובב רוטור של 4 להבים בדר"כ (גנאדי - זה לא כזה רציף וחלק כמו מנוף! ) בגוף המשאבה וכך נשאבים מים עד לחץ קבוע.
( http://www.home-barista.com/espresso-ma ... 17980.html )
למשאבה רציפה יש ספיקת מים גבוהה יותר משל ויברציה וזה יכול להשפיע על אורך קולינג פלאש.
בקפה אין קביעה מוחלטת אבל יש נטייה להצביע על קפה ממשאבה רציפה כעדיף (לפעמים לא תמיד... )
משאבת ויברציה לא מתמודדת עם לחץ כניסה כמו של הרשת (3 עד 4 בר) ולכן מה שאפשר לעשות זה לחבר מצוף שימלא את מיכל המים וממנו משאבת הויברציה תשאב.
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה
- הודעות: 11720
- הצטרף: נובמבר 2009
- מיקום: כפר סבא
- נתן תודות: 282 פעמים
- קיבל תודות: 1130 פעמים
אפרופו E61, לפניה ובמקביל היה דגם שנקרא פאימה president עם אותה שלדה\עיצוב:
[img2=550x662]http://s1.up.picr.de/4000567.jpg[/img2]
בהמשך היו ל e61 ול president את אותה שלדה, דוד, ומחליף חום.
ב e61 שמו משאבה רציפה וראש e61 וב president לחץ המים מהרשת ניפק מים למחליף החום ומשם לראש מנוף zodiacco (קפיץ שחלט ב 9 בר).
[img2=550x662]http://s1.up.picr.de/4000567.jpg[/img2]
בהמשך היו ל e61 ול president את אותה שלדה, דוד, ומחליף חום.
ב e61 שמו משאבה רציפה וראש e61 וב president לחץ המים מהרשת ניפק מים למחליף החום ומשם לראש מנוף zodiacco (קפיץ שחלט ב 9 בר).
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה
- הודעות: 11720
- הצטרף: נובמבר 2009
- מיקום: כפר סבא
- נתן תודות: 282 פעמים
- קיבל תודות: 1130 פעמים
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה
- הודעות: 11720
- הצטרף: נובמבר 2009
- מיקום: כפר סבא
- נתן תודות: 282 פעמים
- קיבל תודות: 1130 פעמים
בסוף שנות ה 40 גאג'ה הוציאו פטנט על מנוף עם קפיץ ומשנות ה 50 הם התחילו לשתף פעולה עם פאימה.
המכונות של פאימה של שנות ה 50 60 נחשבות הכי טובות עד היום מבחינת קפה.
הם שלטו בכל איטליה כמעט והיו מפעל הקפה הכי גדול - הכי הרבה דגמים ופיתוחים (וגם קצת בעיות אמינות וחוסר אחידות)
לאט לאט עלו עוד שחקנים כמו צ'ימבלי,רנצ'יליו, לה מרצוקו, לה סן מרקו ועוד.
היום מותג פאימה בכלל שייך לצ'ימבלי ואין פיתוח יותר.
כבר בשנות ה 60 היו שם בלגנים והייצור היה חלקית בספרד וכל מני.
בקרוב נשב עם אבגי וננבנה מאמר מסודר על המוזאון שלו ועל ההסטוריה של האספרסו.
פאימות משנות ה 50 נמכרות היום באלפי יורו - קלאסיקות על.
המכונות של פאימה של שנות ה 50 60 נחשבות הכי טובות עד היום מבחינת קפה.
הם שלטו בכל איטליה כמעט והיו מפעל הקפה הכי גדול - הכי הרבה דגמים ופיתוחים (וגם קצת בעיות אמינות וחוסר אחידות)
לאט לאט עלו עוד שחקנים כמו צ'ימבלי,רנצ'יליו, לה מרצוקו, לה סן מרקו ועוד.
היום מותג פאימה בכלל שייך לצ'ימבלי ואין פיתוח יותר.
כבר בשנות ה 60 היו שם בלגנים והייצור היה חלקית בספרד וכל מני.
בקרוב נשב עם אבגי וננבנה מאמר מסודר על המוזאון שלו ועל ההסטוריה של האספרסו.
פאימות משנות ה 50 נמכרות היום באלפי יורו - קלאסיקות על.
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה
- הודעות: 11720
- הצטרף: נובמבר 2009
- מיקום: כפר סבא
- נתן תודות: 282 פעמים
- קיבל תודות: 1130 פעמים
הוא כותב שיש לו קצת פספוס בדחיסה אבל זה לא קריטי.
הבחור הזה הוא תותח - זה הסיפור של המכונה שלו:
http://www.kaffee-netz.de/reparatur-und ... 959-a.html
כלי כלי.
הבחור הזה הוא תותח - זה הסיפור של המכונה שלו:
http://www.kaffee-netz.de/reparatur-und ... 959-a.html
כלי כלי.
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)