בהשראה של הפוסט חיברתי מד לחץ לידית וגיליתי שהשעון לחץ של המכונה מזייף ...
החלפתי שעון במכונה וראיתי שהתופעה חוזרת ... אני מקבל לחץ נמוך יותר בשעון המחובר לידית החליטה.
יש הבדל של מעלה ,מעלה וחצי בין השעונים.
כדי לקבל לחץ של 9 באר בידית הייתי צריך להעלות את הלחץ של המשאבה הווליומטרית ולקבל לחץ של 10 באר בשעון המכונה שמחובר אחרי המשאבה ולפני הOPV .
ובאמת הטעם השתפר פלאים ...וחזר לי התאבון לקפה , והרבה...
התקנת מד לחץ...
- shlomyga
-
- חבר ותיק
- הודעות: 1399
- הצטרף: ינואר 2007
- מיקום: חדרה
- נתן תודות: 59 פעמים
- קיבל תודות: 126 פעמים
קראתי בכמה פורומים בחו"ל שלכל הסילביות שיוצרו משנת 2007 יש OPV מתכוונן
המכונה שלי יוצרה (לפחות לפי התווית) בנובמבר 2008 (בתווית - 1108)
יש דרך לדעת אם ה-OPV הוא מהסוג המתכוונן כי פתחתי את החלק העליון של המכונה והוא
נראה מאוד דומה לאחד כזה הבעיה שאני לא יודע איך נראה הישן יותר.
המכונה שלי יוצרה (לפחות לפי התווית) בנובמבר 2008 (בתווית - 1108)
יש דרך לדעת אם ה-OPV הוא מהסוג המתכוונן כי פתחתי את החלק העליון של המכונה והוא
נראה מאוד דומה לאחד כזה הבעיה שאני לא יודע איך נראה הישן יותר.
נא להרשם/להכנס לחשבון בפורום על מנת לצפות בקבצים או בתמונות המצורפים לשרשור
שמח שעזרתיdorso כתב:בהשראה של הפוסט חיברתי מד לחץ לידית וגיליתי שהשעון לחץ של המכונה מזייף ...
החלפתי שעון במכונה וראיתי שהתופעה חוזרת ... אני מקבל לחץ נמוך יותר בשעון המחובר לידית החליטה.
יש הבדל של מעלה ,מעלה וחצי בין השעונים.
כדי לקבל לחץ של 9 באר בידית הייתי צריך להעלות את הלחץ של המשאבה הווליומטרית ולקבל לחץ של 10 באר בשעון המכונה שמחובר אחרי המשאבה ולפני הOPV .
ובאמת הטעם השתפר פלאים ...וחזר לי התאבון לקפה , והרבה......
רק שלא תקבל לנו הרעלת קפה
כן שעונים שמחוברים למכונות באופן קבוע זה באמת מיותר
גם הם עוברים התעללות קשה- אבנית, טמפרטורה, לחץ גבוה וסביר להניח שהם יזייפו מתי שהוא
- coffeeavi
- חבר פעיל במיוחד
- הודעות: 974
- הצטרף: יולי 2011
- מיקום: השרון
- נתן תודות: 62 פעמים
- קיבל תודות: 276 פעמים
- יצירת קשר:
שלומי
אפשר למדוד לחץ גם ללא מיכשור, אלא לפי ספיקה. זה לא לגמרי מדויק, אבל הרבה יותר טוב מלא כלום.
ראה הודעה ישנה שלי כאן
ושים לב לתוספות שהוספתי שם לגבי הכמויות
בהצלחה
אבי
אפשר למדוד לחץ גם ללא מיכשור, אלא לפי ספיקה. זה לא לגמרי מדויק, אבל הרבה יותר טוב מלא כלום.
ראה הודעה ישנה שלי כאן
ושים לב לתוספות שהוספתי שם לגבי הכמויות
בהצלחה
אבי
- shlomyga
-
- חבר ותיק
- הודעות: 1399
- הצטרף: ינואר 2007
- מיקום: חדרה
- נתן תודות: 59 פעמים
- קיבל תודות: 126 פעמים
קיבלתי ממנו תשובה לגבי עלות משלוח לישראל - 15$ וכל פריט נוסף ב-1$shlomyga כתב:האמת שאין לי מושג לגביו או לגבי איכות המוצר שלו - סתם חיפשתי פיד לסילביה בגוגל
והגעתי אליו.
שני SSR זה לא בגלל שזה קיט גם לטמפ' חליטה וגם להקצפה?
שלחתי לו מייל בקשר לעלות משלוח.
יש לי סילביה דור 2 אני לא יודע אם ה-OPV שם ניתן לכיוון. - ואם כן איך אני בודק בכלל לכמה הוא מכוון עכשיו?...
דרך אגב הוא נראה לי ישראלי כי הוא רשם לי שאני יכול להיתקשר ולדבר איתו בעברית.
למי שמעוניין - 510-256-0155 קליפורניה
- shlomyga
-
- חבר ותיק
- הודעות: 1399
- הצטרף: ינואר 2007
- מיקום: חדרה
- נתן תודות: 59 פעמים
- קיבל תודות: 126 פעמים
לפי מה שרשום שם צריך להשאיר את מתג החליטה למשך 30 שניות עם פילטר עיוור בידיתcoffeeavi כתב:שלומי
אפשר למדוד לחץ גם ללא מיכשור, אלא לפי ספיקה. זה לא לגמרי מדויק, אבל הרבה יותר טוב מלא כלום.
ראה הודעה ישנה שלי כאן
ושים לב לתוספות שהוספתי שם לגבי הכמויות
בהצלחה
אבי...
זה לא עלול לדפוק את המשאבה?
כשאני עושה באק פלשינג אני מפעיל ל-5 שניות וכולי בפחדים
- coffeeavi
- חבר פעיל במיוחד
- הודעות: 974
- הצטרף: יולי 2011
- מיקום: השרון
- נתן תודות: 62 פעמים
- קיבל תודות: 276 פעמים
- יצירת קשר:
ממש לא מסוכןshlomyga כתב:לפי מה שרשום שם צריך להשאיר את מתג החליטה למשך 30 שניות עם פילטר עיוור בידיתcoffeeavi כתב:שלומי
אפשר למדוד לחץ גם ללא מיכשור, אלא לפי ספיקה. זה לא לגמרי מדויק, אבל הרבה יותר טוב מלא כלום.
ראה הודעה ישנה שלי כאן
ושים לב לתוספות שהוספתי שם לגבי הכמויות
בהצלחה
אבי...
זה לא עלול לדפוק את המשאבה?
כשאני עושה באק פלשינג אני מפעיל ל-5 שניות וכולי בפחדים...
זה ברז תלת-כווני שמווסת את המים או לסלסלה או לצינור העודפים אם המסלול לסלסלה סגור, מה שקורה עם סלסלה עוורת.
זו אחלה דרך למדוד לחץ ללא צורך בשעון ובכל הפרוצדורה הנלווית למי שלא רוצה להסתבך...
- shlomyga
-
- חבר ותיק
- הודעות: 1399
- הצטרף: ינואר 2007
- מיקום: חדרה
- נתן תודות: 59 פעמים
- קיבל תודות: 126 פעמים
טוב עשיתי את הבדיקה היום, פילטר עיוור בידית הזרמת מים 30 שניות ובדיקת כמות המים שחזרוshlomyga כתב:לפי מה שרשום שם צריך להשאיר את מתג החליטה למשך 30 שניות עם פילטר עיוור בידיתcoffeeavi כתב:שלומי
אפשר למדוד לחץ גם ללא מיכשור, אלא לפי ספיקה. זה לא לגמרי מדויק, אבל הרבה יותר טוב מלא כלום.
ראה הודעה ישנה שלי כאן
ושים לב לתוספות שהוספתי שם לגבי הכמויות
בהצלחה
אבי...
זה לא עלול לדפוק את המשאבה?
כשאני עושה באק פלשינג אני מפעיל ל-5 שניות וכולי בפחדים...
דרך הצינור הקצר - יצא לי 119 מ"ל ז"א 238 מ"ל ל-60 שניות.
עכשיו אם אני מבין נכון הלחץ אליו מכוון ה-OPV גבוה מ 9 באר, קצת פחות מ-10 באר לפי הטבלה
של המשאבה בקישור.
רציתי להוריד טיפה לאזור ה-9 באר אבל אני לא מצליח לפתוח את טבעת הנעילה. הוא אמור להיות סגור
כל כך חזק?
- coffeeavi
- חבר פעיל במיוחד
- הודעות: 974
- הצטרף: יולי 2011
- מיקום: השרון
- נתן תודות: 62 פעמים
- קיבל תודות: 276 פעמים
- יצירת קשר:
צודק, הלחץ אצלך גבוה מ-9.shlomyga כתב:טוב עשיתי את הבדיקה היום, פילטר עיוור בידית הזרמת מים 30 שניות ובדיקת כמות המים שחזרוshlomyga כתב:לפי מה שרשום שם צריך להשאיר את מתג החליטה למשך 30 שניות עם פילטר עיוור בידיתcoffeeavi כתב:שלומי
אפשר למדוד לחץ גם ללא מיכשור, אלא לפי ספיקה. זה לא לגמרי מדויק, אבל הרבה יותר טוב מלא כלום.
ראה הודעה ישנה שלי כאן
ושים לב לתוספות שהוספתי שם לגבי הכמויות
בהצלחה
אבי...
זה לא עלול לדפוק את המשאבה?
כשאני עושה באק פלשינג אני מפעיל ל-5 שניות וכולי בפחדים...
דרך הצינור הקצר - יצא לי 119 מ"ל ז"א 238 מ"ל ל-60 שניות.
עכשיו אם אני מבין נכון הלחץ אליו מכוון ה-OPV גבוה מ 9 באר, קצת פחות מ-10 באר לפי הטבלה
של המשאבה בקישור.
רציתי להוריד טיפה לאזור ה-9 באר אבל אני לא מצליח לפתוח את טבעת הנעילה. הוא אמור להיות סגור
כל כך חזק?...
כן, טבעת הנעילה סגורה חזק.
צריך רק לשחרר אותה, לא ממש לפתוח אותה, משהו כמו שמינית סיבוב ! ואז לסובב את הטבעת הקדמית
(ראה בספר הוראות איור 5 בדף 8, והסבר בדף 35 סעיף 8.7)
הכי חשוב ! אתה צריך לעבוד רק עם מפתחות פתוחים בגודל הנכון !
שתי הטבעות האלו עשויות מפליז (חומר רך יחסית) וכל נסיון לפתוח עם כלי אחר יכול להרוס אותן !
בהצלחה
מצטרף למה שאבי ממליץ תקנה לך מפתח 20 ממ פתוח מסיבי בעובי של 5ממ עם ידית ארוכה (ככה יהיה לך יותר מומנט וקל לפתוח את טבעת הנעילה)
מדידת הלחץ אצלך רק מוכיחה את מה שטענו מזמן בקופי גיק שרנצליו מכוונים את הלחץ גבוה מידי
http://coffeegeek.com/forums/espresso/machines/561788
אני חייב לציין שמאז שהורדתי את הלחץ אצלי במכונה הקפה הרבה ! יותר טעים
הייתי ממליץ לך גם לעשות PREINFUSION ידני ע"י פתיחה קלה של ברז האדים בתחילת החליטה לחמש עד שבע שניות ואז סגירה שלו זה עוד יותר מרכך את הטעם
החזק מידי של החליטה ומאזן את הטעמים לדעתי
כשפותחים את ברז החליטה קצת במהלך תחילת החליטה אתה בעצם עובד בלחץ אטמוספרי של בקירוב באר אחד
היום כשהכנתי אספסרו עם חליטה של בין 92-93 מעלות (באמצעות הטרמומטר) פלוס פרה אינפיושיין ידני (וכמובן שהלחץ אצלי כוון נמוך יותר ל9 באר) קיבלתי אספרסו מושלם עם מרירות עדינה טיפה חומציות (לא כזאת שמפריעה אלא מוסיפה) וטעם מתוק משהו .. ככה שהמאמץ משתלם ויש למה לחכות
מדידת הלחץ אצלך רק מוכיחה את מה שטענו מזמן בקופי גיק שרנצליו מכוונים את הלחץ גבוה מידי
http://coffeegeek.com/forums/espresso/machines/561788
אני חייב לציין שמאז שהורדתי את הלחץ אצלי במכונה הקפה הרבה ! יותר טעים
הייתי ממליץ לך גם לעשות PREINFUSION ידני ע"י פתיחה קלה של ברז האדים בתחילת החליטה לחמש עד שבע שניות ואז סגירה שלו זה עוד יותר מרכך את הטעם
החזק מידי של החליטה ומאזן את הטעמים לדעתי
כשפותחים את ברז החליטה קצת במהלך תחילת החליטה אתה בעצם עובד בלחץ אטמוספרי של בקירוב באר אחד
היום כשהכנתי אספסרו עם חליטה של בין 92-93 מעלות (באמצעות הטרמומטר) פלוס פרה אינפיושיין ידני (וכמובן שהלחץ אצלי כוון נמוך יותר ל9 באר) קיבלתי אספרסו מושלם עם מרירות עדינה טיפה חומציות (לא כזאת שמפריעה אלא מוסיפה) וטעם מתוק משהו .. ככה שהמאמץ משתלם ויש למה לחכות