מאמרים אחרונים

שתף בפייסבוק שיתוף בפייסבוק
RSS - מאמריםמאמרים
RSS - פורומיםפורומים
דווח למנהל דיווח למנהל
קישור לעמוד זה קישור לעמוד זה
עוד בקבוצת HT



התקנת מד לחץ...


עמוד 3 מתוך 6
עבור לעמוד הקודם  |  1  |  2  |  3  |  4  |  5  |  6  |  הבא 
   פורומים > קפה > מכונות ידניות ומטחנות
מחבר הודעה
dorso
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

הצטרף בתאריך:
  Mar 03, 2010
הבעות תודה: 31
מספר הודעות: 389

 #31  נשלח: ב' 16/01/2012 20:36

בהשראה של הפוסט חיברתי מד לחץ לידית וגיליתי שהשעון לחץ של המכונה מזייף ...
החלפתי שעון במכונה וראיתי שהתופעה חוזרת ... אני מקבל לחץ נמוך יותר בשעון המחובר לידית החליטה.
יש הבדל של מעלה ,מעלה וחצי בין השעונים.
כדי לקבל לחץ של 9 באר בידית הייתי צריך להעלות את הלחץ של המשאבה הווליומטרית ולקבל לחץ של 10 באר בשעון המכונה שמחובר אחרי המשאבה ולפני הOPV .

ובאמת הטעם השתפר פלאים ...וחזר לי התאבון לקפה , והרבה...
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
shlomyga (שלומי)
חבר ותיק
חבר ותיק

הצטרף בתאריך:
  Jan 01, 2007

מיקום: חדרה
הבעות תודה: 123
מספר הודעות: 1354

 #32  נשלח: ב' 16/01/2012 20:43

קראתי בכמה פורומים בחו"ל שלכל הסילביות שיוצרו משנת 2007 יש OPV מתכוונן
המכונה שלי יוצרה (לפחות לפי התווית) בנובמבר 2008 (בתווית - 1108)
יש דרך לדעת אם ה-OPV הוא מהסוג המתכוונן כי פתחתי את החלק העליון של המכונה והוא
נראה מאוד דומה לאחד כזה הבעיה שאני לא יודע איך נראה הישן יותר.




| פרופיל | שלח הודעה | חפש
jalvan
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

הצטרף בתאריך:
  Jun 15, 2011
הבעות תודה: 15
מספר הודעות: 221

 #33  נשלח: ב' 16/01/2012 21:27

זה תמונה של המתכוונן


| פרופיל | שלח הודעה | חפש
jalvan
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

הצטרף בתאריך:
  Jun 15, 2011
הבעות תודה: 15
מספר הודעות: 221

 #34  נשלח: ב' 16/01/2012 21:32

זה המודל הישן


| פרופיל | שלח הודעה | חפש
shlomyga (שלומי)
חבר ותיק
חבר ותיק

הצטרף בתאריך:
  Jan 01, 2007

מיקום: חדרה
הבעות תודה: 123
מספר הודעות: 1354

 #35  נשלח: ב' 16/01/2012 21:40

אם כך אין ספק שיש לי את המתכוונן
עכשיו צריך לבדוק לכמה הוא מכוון, איפה ניתן לקנות שעון לחץ שיתאים לידית של סילביה?
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
jalvan
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

הצטרף בתאריך:
  Jun 15, 2011
הבעות תודה: 15
מספר הודעות: 221

 #36  נשלח: ב' 16/01/2012 21:47

בחנויות לחומרי בנין \ אספקה טכנית וכד'
צריך מתאם בין השעון להברגה של הידית זה אמור לעלות עוד כמה שקלים וגם קצת טפלון לאיטום
רק תקנה שעון עם גליצרין ולא אוויר
וגם מפתח 20 ממ מסיבי
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
jalvan
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

הצטרף בתאריך:
  Jun 15, 2011
הבעות תודה: 15
מספר הודעות: 221

 #37  נשלח: ב' 16/01/2012 21:56

dorso כתב:
בהשראה של הפוסט חיברתי מד לחץ לידית וגיליתי שהשעון לחץ של המכונה מזייף ...
החלפתי שעון במכונה וראיתי שהתופעה חוזרת ... אני מקבל לחץ נמוך יותר בשעון המחובר לידית החליטה.
יש הבדל של מעלה ,מעלה וחצי בין השעונים.
כדי לקבל לחץ של 9 באר בידית הייתי צריך להעלות את הלחץ של המשאבה הווליומטרית ולקבל לחץ של 10 באר בשעון המכונה שמחובר אחרי המשאבה ולפני הOPV .

ובאמת הטעם השתפר פלאים ...וחזר לי התאבון לקפה , והרבה...


שמח שעזרתי
רק שלא תקבל לנו הרעלת קפה
כן שעונים שמחוברים למכונות באופן קבוע זה באמת מיותר
גם הם עוברים התעללות קשה- אבנית, טמפרטורה, לחץ גבוה וסביר להניח שהם יזייפו מתי שהוא
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
coffeeavi (אבי)
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

הצטרף בתאריך:
  Jul 15, 2011
הבעות תודה: 240
מספר הודעות: 885

 #38  נשלח: ג' 17/01/2012 7:57

שלומי
אפשר למדוד לחץ גם ללא מיכשור, אלא לפי ספיקה. זה לא לגמרי מדויק, אבל הרבה יותר טוב מלא כלום.
ראה הודעה ישנה שלי כאן

ושים לב לתוספות שהוספתי שם לגבי הכמויות
בהצלחה
אבי
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
shlomyga (שלומי)
חבר ותיק
חבר ותיק

הצטרף בתאריך:
  Jan 01, 2007

מיקום: חדרה
הבעות תודה: 123
מספר הודעות: 1354

 #39  נשלח: ג' 17/01/2012 10:21

shlomyga כתב:
האמת שאין לי מושג לגביו או לגבי איכות המוצר שלו - סתם חיפשתי פיד לסילביה בגוגל
והגעתי אליו.
שני SSR זה לא בגלל שזה קיט גם לטמפ' חליטה וגם להקצפה?
שלחתי לו מייל בקשר לעלות משלוח.
יש לי סילביה דור 2 אני לא יודע אם ה-OPV שם ניתן לכיוון. - ואם כן איך אני בודק בכלל לכמה הוא מכוון עכשיו?


קיבלתי ממנו תשובה לגבי עלות משלוח לישראל - 15$ וכל פריט נוסף ב-1$
דרך אגב הוא נראה לי ישראלי כי הוא רשם לי שאני יכול להיתקשר ולדבר איתו בעברית.
למי שמעוניין - 510-256-0155 קליפורניה
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
shlomyga (שלומי)
חבר ותיק
חבר ותיק

הצטרף בתאריך:
  Jan 01, 2007

מיקום: חדרה
הבעות תודה: 123
מספר הודעות: 1354

 #40  נשלח: ג' 17/01/2012 11:21

coffeeavi כתב:
שלומי
אפשר למדוד לחץ גם ללא מיכשור, אלא לפי ספיקה. זה לא לגמרי מדויק, אבל הרבה יותר טוב מלא כלום.
ראה הודעה ישנה שלי כאן

ושים לב לתוספות שהוספתי שם לגבי הכמויות
בהצלחה
אבי


לפי מה שרשום שם צריך להשאיר את מתג החליטה למשך 30 שניות עם פילטר עיוור בידית
זה לא עלול לדפוק את המשאבה?
כשאני עושה באק פלשינג אני מפעיל ל-5 שניות וכולי בפחדים
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
hosq
כתב קפה
כתב קפה

הצטרף בתאריך:
  Nov 26, 2009
הבעות תודה: 277
מספר הודעות: 4976

 #41  נשלח: ג' 17/01/2012 12:17

לא מסוכן (תחשוב על חליטה איטית ומטפטפת של דקה) ועוד פחות במכונה עם OPV
_________________
what's next?
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
coffeeavi (אבי)
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

הצטרף בתאריך:
  Jul 15, 2011
הבעות תודה: 240
מספר הודעות: 885

 #42  נשלח: ג' 17/01/2012 16:02

shlomyga כתב:
coffeeavi כתב:
שלומי
אפשר למדוד לחץ גם ללא מיכשור, אלא לפי ספיקה. זה לא לגמרי מדויק, אבל הרבה יותר טוב מלא כלום.
ראה הודעה ישנה שלי כאן

ושים לב לתוספות שהוספתי שם לגבי הכמויות
בהצלחה
אבי


לפי מה שרשום שם צריך להשאיר את מתג החליטה למשך 30 שניות עם פילטר עיוור בידית
זה לא עלול לדפוק את המשאבה?
כשאני עושה באק פלשינג אני מפעיל ל-5 שניות וכולי בפחדים


ממש לא מסוכן
זה ברז תלת-כווני שמווסת את המים או לסלסלה או לצינור העודפים אם המסלול לסלסלה סגור, מה שקורה עם סלסלה עוורת.

זו אחלה דרך למדוד לחץ ללא צורך בשעון ובכל הפרוצדורה הנלווית למי שלא רוצה להסתבך...
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
shlomyga (שלומי)
חבר ותיק
חבר ותיק

הצטרף בתאריך:
  Jan 01, 2007

מיקום: חדרה
הבעות תודה: 123
מספר הודעות: 1354

 #43  נשלח: ו' 20/01/2012 15:03

shlomyga כתב:
coffeeavi כתב:
שלומי
אפשר למדוד לחץ גם ללא מיכשור, אלא לפי ספיקה. זה לא לגמרי מדויק, אבל הרבה יותר טוב מלא כלום.
ראה הודעה ישנה שלי כאן

ושים לב לתוספות שהוספתי שם לגבי הכמויות
בהצלחה
אבי


לפי מה שרשום שם צריך להשאיר את מתג החליטה למשך 30 שניות עם פילטר עיוור בידית
זה לא עלול לדפוק את המשאבה?
כשאני עושה באק פלשינג אני מפעיל ל-5 שניות וכולי בפחדים


טוב עשיתי את הבדיקה היום, פילטר עיוור בידית הזרמת מים 30 שניות ובדיקת כמות המים שחזרו
דרך הצינור הקצר - יצא לי 119 מ"ל ז"א 238 מ"ל ל-60 שניות.
עכשיו אם אני מבין נכון הלחץ אליו מכוון ה-OPV גבוה מ 9 באר, קצת פחות מ-10 באר לפי הטבלה
של המשאבה בקישור.
רציתי להוריד טיפה לאזור ה-9 באר אבל אני לא מצליח לפתוח את טבעת הנעילה. הוא אמור להיות סגור
כל כך חזק?
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
coffeeavi (אבי)
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

הצטרף בתאריך:
  Jul 15, 2011
הבעות תודה: 240
מספר הודעות: 885

 #44  נשלח: ו' 20/01/2012 16:45

shlomyga כתב:
shlomyga כתב:
coffeeavi כתב:
שלומי
אפשר למדוד לחץ גם ללא מיכשור, אלא לפי ספיקה. זה לא לגמרי מדויק, אבל הרבה יותר טוב מלא כלום.
ראה הודעה ישנה שלי כאן

ושים לב לתוספות שהוספתי שם לגבי הכמויות
בהצלחה
אבי


לפי מה שרשום שם צריך להשאיר את מתג החליטה למשך 30 שניות עם פילטר עיוור בידית
זה לא עלול לדפוק את המשאבה?
כשאני עושה באק פלשינג אני מפעיל ל-5 שניות וכולי בפחדים


טוב עשיתי את הבדיקה היום, פילטר עיוור בידית הזרמת מים 30 שניות ובדיקת כמות המים שחזרו
דרך הצינור הקצר - יצא לי 119 מ"ל ז"א 238 מ"ל ל-60 שניות.
עכשיו אם אני מבין נכון הלחץ אליו מכוון ה-OPV גבוה מ 9 באר, קצת פחות מ-10 באר לפי הטבלה
של המשאבה בקישור.
רציתי להוריד טיפה לאזור ה-9 באר אבל אני לא מצליח לפתוח את טבעת הנעילה. הוא אמור להיות סגור
כל כך חזק?


צודק, הלחץ אצלך גבוה מ-9.
כן, טבעת הנעילה סגורה חזק.
צריך רק לשחרר אותה, לא ממש לפתוח אותה, משהו כמו שמינית סיבוב ! ואז לסובב את הטבעת הקדמית
(ראה בספר הוראות איור 5 בדף 8, והסבר בדף 35 סעיף 8.7)

הכי חשוב ! אתה צריך לעבוד רק עם מפתחות פתוחים בגודל הנכון !
שתי הטבעות האלו עשויות מפליז (חומר רך יחסית) וכל נסיון לפתוח עם כלי אחר יכול להרוס אותן !

בהצלחה
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
jalvan
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

הצטרף בתאריך:
  Jun 15, 2011
הבעות תודה: 15
מספר הודעות: 221

 #45  נשלח: שבת 21/01/2012 22:02

מצטרף למה שאבי ממליץ תקנה לך מפתח 20 ממ פתוח מסיבי בעובי של 5ממ עם ידית ארוכה (ככה יהיה לך יותר מומנט וקל לפתוח את טבעת הנעילה)
מדידת הלחץ אצלך רק מוכיחה את מה שטענו מזמן בקופי גיק שרנצליו מכוונים את הלחץ גבוה מידי
http://coffeegeek.com/forums/espresso/machines/561...
אני חייב לציין שמאז שהורדתי את הלחץ אצלי במכונה הקפה הרבה ! יותר טעים
הייתי ממליץ לך גם לעשות PREINFUSION ידני ע"י פתיחה קלה של ברז האדים בתחילת החליטה לחמש עד שבע שניות ואז סגירה שלו זה עוד יותר מרכך את הטעם
החזק מידי של החליטה ומאזן את הטעמים לדעתי
כשפותחים את ברז החליטה קצת במהלך תחילת החליטה אתה בעצם עובד בלחץ אטמוספרי של בקירוב באר אחד
היום כשהכנתי אספסרו עם חליטה של בין 92-93 מעלות (באמצעות הטרמומטר) פלוס פרה אינפיושיין ידני (וכמובן שהלחץ אצלי כוון נמוך יותר ל9 באר) קיבלתי אספרסו מושלם עם מרירות עדינה טיפה חומציות (לא כזאת שמפריעה אלא מוסיפה) וטעם מתוק משהו .. ככה שהמאמץ משתלם ויש למה לחכות
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
כל הזמנים הם שעון חורף - ישראל (GMT+2) הצג הודעות קודמות:    
פורומים > מכונות ידניות ומטחנות עבור לעמוד הקודם  |  1  |  2  |  3  |  4  |  5  |  6  |  הבא 


  
    שם משתמש:
נתוני כניסה לכל אתרי HT:

  סיסמא:
 

  


 | 

קפוץ אל: 
לא ניתן לשלוח הודעות בפורום זה
לא ניתן להגיב להודעות בפורום זה
לא ניתן לערוך את הודעותיך בפורום זה
לא ניתן למחוק את הודעותיך בפורום זה
לא ניתן להצביע לסקרים בפורום זה
לא ניתן לצרף קבצים בפורום זה
לא ניתן להוריד קבצים בפורום זה

תקנון / תנאי השימוש באתר צור קשר / contact us כל הזכויות שמורות לקבוצת ht