יבוש הפולים בג'ין לפני קליה
גם אני עשיתי ניסוי שלשום עם החביתוש, שתי קליות - קניה ובורונדי, כל אחת 200 גרם. להבה בינונית-נמוכה 3.5 דק, עד שהתחיל לצאת עשן, מעבר ללהבה בינונית - גבוהה, עם תחילת פיצוץ ראשון הורדה הדרגתית עד ללהבה נמוכה בסוף פיצוץ ראשון. עצירה כחצי דקה לתוך פיצוץ שני. שתי הקליות יצאו אחידות ברמה מפחידה (אנחנו מדברים כאן על חביתוש) ומאוד ודומות אחת לשניה. מחר נטעם ונראה.
what's next?
.gedkoz כתב:נימרוד, גם בquest יש שלב של יבוש?...
גנאדי,
לא משנה באיזה אמצעי אתה קולה,
תהליך הייבוש הוא הכרחי לקבלת קליה טובה בטעמים הנכונים.
גם לפני פרופיל הייבוש שיישמתם בג'ין היה קייםתהליך ייבוש כלשהוא, אולי קצר מדיי אבל היה.
אצלי תהליך הייבוש אורך בין 3 ל 5 דקות תלוי בזן. בטמפרטורות שבין 140 ל 155.
"Cigars change thoughts into dreams."
(Victor Marie Hugo 1802-1885)
(Victor Marie Hugo 1802-1885)
- gedkoz
- חבר ותיק
- הודעות: 1405
- הצטרף: מאי 2010
- מיקום: משגב,גליל
- נתן תודות: 72 פעמים
- קיבל תודות: 116 פעמים
אחרי שאפילו בקליה בחביתוש , אחרי יבוש, התוצאה היתה טובה יותר ״יש מבין״ שהדרך המקובלת בקליה מסחרית עובדת בכל כלי ביתי ( גם במחבת?)...
נימרוד , פשוט כל התהליך ב quest נראה מסובך יותר.... אני כבר עשיתי ניסיונות עם יבוש לפני שנה וחצי, אחרת ופחות מוצלח...
עשיתי בינתיים עוד קליה ושוב קפה נהדר באספרסו אחרי 40 שעות.... תענוג
נימרוד , פשוט כל התהליך ב quest נראה מסובך יותר.... אני כבר עשיתי ניסיונות עם יבוש לפני שנה וחצי, אחרת ופחות מוצלח...
עשיתי בינתיים עוד קליה ושוב קפה נהדר באספרסו אחרי 40 שעות.... תענוג
- moti_r (פותח השרשור)
-
- עורך ראשי HTCafe
- הודעות: 9712
- הצטרף: נובמבר 2004
- מיקום: ישראל
- נתן תודות: 219 פעמים
- קיבל תודות: 682 פעמים
השבוע ביום שלישי קליתי תערובת נהדרת, עם קפה של אמיגו, לפי הפרופיל שהפך להיות הפרופיל הקבוע שלי:
5 דק' חימום על 200 מע'
הכנסת פולים
3.5 דק' יבוש על 150 מע'
5 דק' על 225 מע'
3 דק' על 250 מע' (הקולה עולה ל-242 בערך, אבל החלק החשוב הוא שגוף החימום עובד כל הזמן)
כאו מתחיל פיצוץ ראשון
הורדה ל-240 מע' עד לכניסה לפיצוץ שני
קירור בחוץ על תבנית קרה
נתתי לקפה לנוח בחוץ 16 שע' בערך, ואז סגרתי בצנצנת עם שסתום ליום וחצי.
קיבלתי את אחת התערובות הכי טעימות שהיתה לי בבית. מדהים ממש!
עמוק, עגול ובלי טיפונת חמיצות אופיינית.
קפה נהדר.
חבר'ה, מי שמחזיק בג'ין ולא מנסה את הפרופיל הזה - ממש מפסיד!
5 דק' חימום על 200 מע'
הכנסת פולים
3.5 דק' יבוש על 150 מע'
5 דק' על 225 מע'
3 דק' על 250 מע' (הקולה עולה ל-242 בערך, אבל החלק החשוב הוא שגוף החימום עובד כל הזמן)
כאו מתחיל פיצוץ ראשון
הורדה ל-240 מע' עד לכניסה לפיצוץ שני
קירור בחוץ על תבנית קרה
נתתי לקפה לנוח בחוץ 16 שע' בערך, ואז סגרתי בצנצנת עם שסתום ליום וחצי.
קיבלתי את אחת התערובות הכי טעימות שהיתה לי בבית. מדהים ממש!
עמוק, עגול ובלי טיפונת חמיצות אופיינית.
קפה נהדר.
חבר'ה, מי שמחזיק בג'ין ולא מנסה את הפרופיל הזה - ממש מפסיד!
נא להרשם/להכנס לחשבון בפורום על מנת לצפות בקבצים או בתמונות המצורפים לשרשור
נערך לאחרונה על ידי moti_r ב 02/02/2012 7:06, נערך פעם 1 בסך הכל.
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -
- lumberjack
-
- חבר פעיל
- הודעות: 58
- הצטרף: ינואר 2011
- נתן תודות: 10 פעמים
- קיבל תודות: 3 פעמים
ניסיתי פרופיל מאוד דומה, ולמרות שהייתי מאוד סקפטי מתחילת השרשור, אני חייב להודות - ההבדל מאוד מורגש.
הקפה מקבל אופי שונה, וכמו שמתארים הוא הרבה יותר עגול והרבה פחות קיצוני בטעמים שלו, ואפשר לומר שגם יותר דומה לקלייה מסחרית.
אני מניח אגב, שלא תמיד זה טוב, ויהיו חד זניים שיפסידו מזה. אבל לתערובות זה מושלם.
הקפה מקבל אופי שונה, וכמו שמתארים הוא הרבה יותר עגול והרבה פחות קיצוני בטעמים שלו, ואפשר לומר שגם יותר דומה לקלייה מסחרית.
אני מניח אגב, שלא תמיד זה טוב, ויהיו חד זניים שיפסידו מזה. אבל לתערובות זה מושלם.