יבוש הפולים בג'ין לפני קליה

פורום תערובות קפה וקליה ביתית, איפה לקנות, איך להכין ואיך לקלות
moti_r (פותח השרשור)
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe
הודעות: 9712
הצטרף: נובמבר 2004
מיקום: ישראל
נתן תודות: 219 פעמים
קיבל תודות: 682 פעמים

נושא שלא נקרא #91 

(Y)
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -

gedkoz
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
הודעות: 1405
הצטרף: מאי 2010
מיקום: משגב,גליל
נתן תודות: 72 פעמים
קיבל תודות: 116 פעמים

נושא שלא נקרא #92 

היתי צריך לכתוב כבר לפני כמה ימים, זה לא הסתדר.... הקליה לפי פרופיל עם יבוש מקדים היתה פשוט נהדרת! קפה טעים , מאוזן, נקי... גם ביום החמישי אחרי חיה קפה היה טעים, ואז נגמר... מעכשיו אקלה לפי פרופילי זה. ממש מעניין לעשות ראש בראש שוב: קוסט-ג׳ן-בהמור...

hosq
סמל אישי של משתמש
כתב קפה
כתב קפה
הודעות: 5010
הצטרף: נובמבר 2009
נתן תודות: 54 פעמים
קיבל תודות: 286 פעמים

נושא שלא נקרא #93 

גם אני עשיתי ניסוי שלשום עם החביתוש, שתי קליות - קניה ובורונדי, כל אחת 200 גרם. להבה בינונית-נמוכה 3.5 דק, עד שהתחיל לצאת עשן, מעבר ללהבה בינונית - גבוהה, עם תחילת פיצוץ ראשון הורדה הדרגתית עד ללהבה נמוכה בסוף פיצוץ ראשון. עצירה כחצי דקה לתוך פיצוץ שני. שתי הקליות יצאו אחידות ברמה מפחידה (אנחנו מדברים כאן על חביתוש) ומאוד ודומות אחת לשניה. מחר נטעם ונראה.
what's next?

hosq
סמל אישי של משתמש
כתב קפה
כתב קפה
הודעות: 5010
הצטרף: נובמבר 2009
נתן תודות: 54 פעמים
קיבל תודות: 286 פעמים

נושא שלא נקרא #94 

טעמתי - יצא מעולה! לא יודע אם מאוזן או לא, פשוט מלא בטעם, הבורונדי סמיך יותר, הקנייתי ממש טוב. שניהם כסינגל נותנים מנה מצויינת. עוד מעט נערבב. שיפור משמעותי למה שאני רגיל. כנראה שייבוש נכון משפר מאוד את האחידות וזה מוביל לשיפור.
what's next?

nimitzg
סמל אישי של משתמש
כתב קפה
כתב קפה
הודעות: 2060
הצטרף: דצמבר 2007
נתן תודות: 460 פעמים
קיבל תודות: 239 פעמים

נושא שלא נקרא #95 

hosq .. חכה עוד יומיים, בכלל תיפול!
"Cigars change thoughts into dreams."
(Victor Marie Hugo 1802-1885)

hosq
סמל אישי של משתמש
כתב קפה
כתב קפה
הודעות: 5010
הצטרף: נובמבר 2009
נתן תודות: 54 פעמים
קיבל תודות: 286 פעמים

נושא שלא נקרא #96 

אתה יודע כמה עבודה יש לי עכשיו? צריך לקלות את כל הזנים שברשותי מחדש
אגב יחסית לקפה מחביתוש שנקלה ביום שני יש מעט מאוד טעם לוואי (או שזה היה ביום ראשון?...)
what's next?

gedkoz
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
הודעות: 1405
הצטרף: מאי 2010
מיקום: משגב,גליל
נתן תודות: 72 פעמים
קיבל תודות: 116 פעמים

נושא שלא נקרא #97 

נימרוד, גם בquest יש שלב של יבוש?

nimitzg
סמל אישי של משתמש
כתב קפה
כתב קפה
הודעות: 2060
הצטרף: דצמבר 2007
נתן תודות: 460 פעמים
קיבל תודות: 239 פעמים

נושא שלא נקרא #98 

gedkoz כתב:נימרוד, גם בquest יש שלב של יבוש?
...
.
גנאדי,
לא משנה באיזה אמצעי אתה קולה,
תהליך הייבוש הוא הכרחי לקבלת קליה טובה בטעמים הנכונים.
גם לפני פרופיל הייבוש שיישמתם בג'ין היה קייםתהליך ייבוש כלשהוא, אולי קצר מדיי אבל היה.

אצלי תהליך הייבוש אורך בין 3 ל 5 דקות תלוי בזן. בטמפרטורות שבין 140 ל 155.
"Cigars change thoughts into dreams."
(Victor Marie Hugo 1802-1885)

gedkoz
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
הודעות: 1405
הצטרף: מאי 2010
מיקום: משגב,גליל
נתן תודות: 72 פעמים
קיבל תודות: 116 פעמים

נושא שלא נקרא #99 

אחרי שאפילו בקליה בחביתוש , אחרי יבוש, התוצאה היתה טובה יותר ״יש מבין״ שהדרך המקובלת בקליה מסחרית עובדת בכל כלי ביתי ( גם במחבת?)...
נימרוד , פשוט כל התהליך ב quest נראה מסובך יותר.... אני כבר עשיתי ניסיונות עם יבוש לפני שנה וחצי, אחרת ופחות מוצלח...
עשיתי בינתיים עוד קליה ושוב קפה נהדר באספרסו אחרי 40 שעות.... תענוג

nimitzg
סמל אישי של משתמש
כתב קפה
כתב קפה
הודעות: 2060
הצטרף: דצמבר 2007
נתן תודות: 460 פעמים
קיבל תודות: 239 פעמים

נושא שלא נקרא #100 

gedkoz כתב: נימרוד , פשוט כל התהליך ב quest נראה מסובך יותר
...
לדעתי ממש לא מסובך יותר.
"Cigars change thoughts into dreams."
(Victor Marie Hugo 1802-1885)

moti_r (פותח השרשור)
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe
הודעות: 9712
הצטרף: נובמבר 2004
מיקום: ישראל
נתן תודות: 219 פעמים
קיבל תודות: 682 פעמים

נושא שלא נקרא #101 

השבוע ביום שלישי קליתי תערובת נהדרת, עם קפה של אמיגו, לפי הפרופיל שהפך להיות הפרופיל הקבוע שלי:

5 דק' חימום על 200 מע'
הכנסת פולים
3.5 דק' יבוש על 150 מע'
5 דק' על 225 מע'
3 דק' על 250 מע' (הקולה עולה ל-242 בערך, אבל החלק החשוב הוא שגוף החימום עובד כל הזמן)
כאו מתחיל פיצוץ ראשון
הורדה ל-240 מע' עד לכניסה לפיצוץ שני
קירור בחוץ על תבנית קרה

נתתי לקפה לנוח בחוץ 16 שע' בערך, ואז סגרתי בצנצנת עם שסתום ליום וחצי.

קיבלתי את אחת התערובות הכי טעימות שהיתה לי בבית. מדהים ממש!
עמוק, עגול ובלי טיפונת חמיצות אופיינית.

קפה נהדר.

חבר'ה, מי שמחזיק בג'ין ולא מנסה את הפרופיל הזה - ממש מפסיד!
נא להרשם/להכנס לחשבון בפורום על מנת לצפות בקבצים או בתמונות המצורפים לשרשור
נערך לאחרונה על ידי moti_r ב 02/02/2012 7:06, נערך פעם 1 בסך הכל.
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -

lumberjack
חבר פעיל
חבר פעיל
הודעות: 58
הצטרף: ינואר 2011
נתן תודות: 10 פעמים
קיבל תודות: 3 פעמים

נושא שלא נקרא #102 

השתמשתי בפרופיל הזה, אין ספק שמתקבל קפה הרבה יותר מאוזן (Y)
מוטי תשתף בתערובת בבקשה.

moti_r (פותח השרשור)
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe
הודעות: 9712
הצטרף: נובמבר 2004
מיקום: ישראל
נתן תודות: 219 פעמים
קיבל תודות: 682 פעמים

נושא שלא נקרא #103 

האמת שאני לא זוכר בדיוק :roll:

נדמה לי שזה היה משהו כמו:
75 גר' קולומביה
75 גר' פלנטיישן
50 גר' פרו
50 גר' בורונדי

(כתבתי שהכל מאמיגו, אבל הבורונדי מהצפון. ראיתי שאמיגו הביאו בורונדי עכשיו, אני מנחש שהם דומים מאוד).
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -

קרמריקה
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה
הודעות: 4098
הצטרף: אפריל 2005
נתן תודות: 92 פעמים
קיבל תודות: 285 פעמים

נושא שלא נקרא #104 

ניסיתי פרופיל מאוד דומה, ולמרות שהייתי מאוד סקפטי מתחילת השרשור, אני חייב להודות - ההבדל מאוד מורגש.
הקפה מקבל אופי שונה, וכמו שמתארים הוא הרבה יותר עגול והרבה פחות קיצוני בטעמים שלו, ואפשר לומר שגם יותר דומה לקלייה מסחרית.

אני מניח אגב, שלא תמיד זה טוב, ויהיו חד זניים שיפסידו מזה. אבל לתערובות זה מושלם.

moti_r (פותח השרשור)
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe
הודעות: 9712
הצטרף: נובמבר 2004
מיקום: ישראל
נתן תודות: 219 פעמים
קיבל תודות: 682 פעמים

נושא שלא נקרא #105 

(Y)

אני חוזר ואומר: מי שלא מנסה את הפרופיל הזה - ממש מפסיד!!
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -

שלח תגובה

חזור אל “תערובות קפה וקלייה ביתית”