מאמרים אחרונים

שתף בפייסבוק שיתוף בפייסבוק
RSS - מאמריםמאמרים
RSS - פורומיםפורומים
דווח למנהל דיווח למנהל
קישור לעמוד זה קישור לעמוד זה
עוד בקבוצת HT



יבוש הפולים בג'ין לפני קליה


עמוד 8 מתוך 9
עבור לעמוד הקודם  |  1  |  2  |  3  |  4  |  5  |  6  |  7  |  8  |  9  |  הבא 
   פורומים > קפה > תערובות קפה וקלייה ביתית
מחבר הודעה
eldza (אלדד)
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

הצטרף בתאריך:
  Mar 14, 2010
הבעות תודה: 46
מספר הודעות: 190

 #106  נשלח: ב' 30/01/2012 22:05

מוטי, אם הבנתי נכון מקריאה של 7 עמודים, זה מה שאתה ממליץ:

ציטוט:

5 דק' חימום על 200 מע'
הכנסת פולים
3.5 דק' יבוש על 150 מע'
5 דק' על 250 מע' (הקולה עולה ל-242 בערך, אבל החלק החשוב הוא שגוף החימום עובד כל הזמן)
כאו מתחיל פיצוץ ראשון
הורדה ל-240 מע' עד לכניסה לפיצוץ שני
קירור בחוץ על תבנית קרה


צריך עוד קצת פרופורציה כי בג'ין קשה לי לשמוע את הפיצוצים, כמה זמן לוקח עד פיצוץ שני ?

_________________
אלדד
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
gedkoz (ged koz)
חבר ותיק
חבר ותיק

הצטרף בתאריך:
  May 07, 2010

מיקום: משגב,גליל
הבעות תודה: 118
מספר הודעות: 1403

 #107  נשלח: ב' 30/01/2012 22:50

כנראה ירון צודק בקשר לחד שניים בפרופילי ״יבוש״ .... וגם אני כמו מוטי ממליץ לכל בעלי ג׳ן להתנסות בזה.
eldza זה הפרופיל, ופיצוץ ראשון מגיע ממש לפי הכתוב, ושני כ שתים וחצי דקות אחרי...
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
moti_r (מוטי)
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe

הצטרף בתאריך:
  Nov 11, 2004

מיקום: ישראל
הבעות תודה: 688
מספר הודעות: 9705

 #108  נשלח: ג' 31/01/2012 5:35

יאפ, הוא מגיע ממש בנקודה הנכונה - כשמשתמשים ב-240 גר' ירוק.

אתמול קליתי סיבוב כזה. בטעות שמתי 250 גר' וגם היה מאוד קר.
אני לא יודע איך הקור משפיע כי הקולה הרי חם כשהפולים נכנסים, אבל הפיצוץ הראשון איחר בחצי דקה בערך.

_________________
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
eldza (אלדד)
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

הצטרף בתאריך:
  Mar 14, 2010
הבעות תודה: 46
מספר הודעות: 190

 #109  נשלח: ג' 31/01/2012 6:25

תודה
_________________
אלדד
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
עזי
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד


הצטרף בתאריך:
  Jan 09, 2011

מיקום: מודיעין
הבעות תודה: 95
מספר הודעות: 772

 #110  נשלח: ג' 31/01/2012 22:32

הכנתי עכשיו ספל אספרסו לאחר קלייה עפ"י הפרופיל שהציע מוטי. זה היה ללא ספק האספרסו הטוב ביותר שהוציאה המכונה שלי.
אבל, אני לא בטוח שאצליח להתמיד עם השימוש בפרופיל מפני שהוא דורש בייביסיטינג לג'ין לאורך כל הקלייה לעומת השגר ושכח הרגיל. בד"כ אני מפעיל את הג'ין וחוזר לאחר 13 דקות לעקוב ולעצור בתחילת הפיצוץ השני (הזמנים משתנים מקלייה לקלייה מפני שאני קולה בחוץ ותלוי בטמפרטורת הסביבה).
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
moti_r (מוטי)
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe

הצטרף בתאריך:
  Nov 11, 2004

מיקום: ישראל
הבעות תודה: 688
מספר הודעות: 9705

 #111  נשלח: ד' 01/02/2012 6:22

יופי!!
תענוג לשמוע.


לגבי הפרופיל: אני מסכים, גם אני התרגלתי לכיף של ה"שגר ושכח" בג'ין, ועכשיו צריך לעמוד לידו וזה מציק.
אפשר, לא בקלות, לחבר אליו ארדואינו ולייצר פרופיל קליה על הארדואינו שישלוט בג'ין.

אולי איזה אבשי אחד ירים את הכפפה

_________________
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
eldza (אלדד)
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

הצטרף בתאריך:
  Mar 14, 2010
הבעות תודה: 46
מספר הודעות: 190

 #112  נשלח: ה' 02/02/2012 6:45

בכל זאת הזמנים לא מסתדרים לי
בשיטת "הפעל ושכח", הקליה אורכת אצלי כ-15.5 דקות.
בפרופיל של מוטי,
3.5 ד' על 150 + 5 על 250 + כ- 2.5 ב- 240 עד פיצוץ שני נותן 11 דקות.
כמובן שב-11 דקות הקפה לא היה מוכן ונאלצתי להמשיך.
מה אני מפספס?

_________________
אלדד
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
moti_r (מוטי)
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe

הצטרף בתאריך:
  Nov 11, 2004

מיקום: ישראל
הבעות תודה: 688
מספר הודעות: 9705

 #113  נשלח: ה' 02/02/2012 7:04


סליחה, טעיתי בתיאור ושכחתי שלב, בפוסט הזה שהבאת בציטוט והסתמכת עליו!
לפני כן בשרשור תיארתי נכון...

סורי!

הנה הרשימה המסודרת:


Preheat to 200 °C
[00:00] 150 °C
[03:30] 225 °C
[08:30] 250 °C
[11:30] 240 °C (first crack)
[14:00] (second crack, pull out)

_________________
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
moti_r (מוטי)
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe

הצטרף בתאריך:
  Nov 11, 2004

מיקום: ישראל
הבעות תודה: 688
מספר הודעות: 9705

 #114  נשלח: ה' 02/02/2012 19:19

מצאתי אפליקציה נחמדה לאייפון שעוזרת לעקוב אחר תהליך הקליה:
http://itunes.apple.com/us/app/seconds-pro-interva...

היא מאפשרת להכניס אינטרוואלים של זמן, לתת לכל אחד שם (נתתי לכל אחד שם שהוא הטמפ' של השלב בקליה) והיא סופרת זמן ומתריעה כשעוברים בין השלבים.

באופן כזה, לא צריך להיות לחוצים ולהביט כל הזמן בשעון, אלא אפשר לתת לאייפון לצפצף כשצריך, ואז רק לגשת לקולה ולשנות טמפ'.


החסרון היחיד: בגלל מגבלות האייפון, היא לא עובדת אם מכבים את המסך. יש להשאיר את המסך דולק לאורך הקליה.
לא נורא, עדיין שימושי.

_________________
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
eldza (אלדד)
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

הצטרף בתאריך:
  Mar 14, 2010
הבעות תודה: 46
מספר הודעות: 190

 #115  נשלח: ה' 02/02/2012 19:24

שוב תודה
_________________
אלדד
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
קרמריקה
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה

הצטרף בתאריך:
  Apr 17, 2005
הבעות תודה: 254
מספר הודעות: 4005

 #116  נשלח: ה' 02/02/2012 20:35

moti_r כתב:
מצאתי אפליקציה נחמדה לאייפון שעוזרת לעקוב אחר תהליך הקליה:
http://itunes.apple.com/us/app/seconds-pro-interva...

היא מאפשרת להכניס אינטרוואלים של זמן, לתת לכל אחד שם (נתתי לכל אחד שם שהוא הטמפ' של השלב בקליה) והיא סופרת זמן ומתריעה כשעוברים בין השלבים.

באופן כזה, לא צריך להיות לחוצים ולהביט כל הזמן בשעון, אלא אפשר לתת לאייפון לצפצף כשצריך, ואז רק לגשת לקולה ולשנות טמפ'.


החסרון היחיד: בגלל מגבלות האייפון, היא לא עובדת אם מכבים את המסך. יש להשאיר את המסך דולק לאורך הקליה.
לא נורא, עדיין שימושי.


תודה, נראה טוב.
דרך אגב, זה לא בגלל מגבלות האייפון, אלה מגבלות של המפתח...
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
moti_r (מוטי)
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe

הצטרף בתאריך:
  Nov 11, 2004

מיקום: ישראל
הבעות תודה: 688
מספר הודעות: 9705

 #117  נשלח: ה' 02/02/2012 21:24

אתה בטוח?

לדעתי iOS לא מאפשר לאפליקציות לרוץ ברקע, אלא אם הן GPS, VOIP ועוד קטגוריה אחת ששכחתי.

עד כמה שאני יודע הדרך היחידה לבצע את זה היא להרים שרת שישלח נוטיפיקציות כשאינטרוואל נגמר, ואז תקבל פופאפ מהאפליקציה, כשקליק עליו יפתח אותה (כמו ש-whatsapp מתנהגת).

_________________
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
קרמריקה
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה

הצטרף בתאריך:
  Apr 17, 2005
הבעות תודה: 254
מספר הודעות: 4005

 #118  נשלח: ה' 02/02/2012 22:42

moti_r כתב:
אתה בטוח?

לדעתי iOS לא מאפשר לאפליקציות לרוץ ברקע, אלא אם הן GPS, VOIP ועוד קטגוריה אחת ששכחתי.

עד כמה שאני יודע הדרך היחידה לבצע את זה היא להרים שרת שישלח נוטיפיקציות כשאינטרוואל נגמר, ואז תקבל פופאפ מהאפליקציה, כשקליק עליו יפתח אותה (כמו ש-whatsapp מתנהגת).


גם קול אפשר להעביר ברקע.
כמובן שהאופצייה החסכונית יותר, היא להשתמש בנוטיפיקציות.
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
מיץ_פטל
חבר ותיק
חבר ותיק

הצטרף בתאריך:
  Mar 20, 2010
הבעות תודה: 270
מספר הודעות: 1427

 #119  נשלח: ג' 14/02/2012 9:44

קליתי לפי הפרופיל הזה.
הקלייה יצאה מעולה והטעם שמיימי - עגול, מלא ועשיר. טוב לאין שיעור מקליות ה"שגר ושכח" על טמפרטורה אחידה בהן השתמשתי עד כה בג'ין. בתחילת הפיצוץ השני הפולים היו בהירים יותר מאשר בדרך כלל וזה מצויין בעיניי.
הקפה הירוק שלי הוא כרגע טרי יחסית (התנפלתי לפני כשבועיים על האחים סלמאן בירכא ויצאתי משם עם יותר מ- 20 קילו - תענוג!) כך שייבשתי למשך 4 דקות בהתחלה.

התערובת בה אני משתמש כעת היא תערובת הבית עליה כתבתי בעבר (עם הורדה קלה באחוז הרובוסטה):
40% ברזיל סרדו
40% אינדיאן פלנטשיין
15% אתיופיה דג'ימה
5% רובוסטה ג'אווה

תערובת זו משמשת כמעט באופן בלעדי לאספרסו אך מתאימה לדעתי גם לקפוצ'ינו.

תודה למוטי ולחברים על הנסיונות והדיווח המעמיק על הפרופיל הז\ה.

| פרופיל | שלח הודעה | חפש
nimitzg
כתב קפה
כתב קפה

הצטרף בתאריך:
  Dec 13, 2007
הבעות תודה: 219
מספר הודעות: 1936

 #120  נשלח: ג' 14/02/2012 14:44

מיץ_פטל כתב:
קליתי לפי הפרופיל הזה.
הקלייה יצאה מעולה והטעם שמיימי - עגול, מלא ועשיר. טוב לאין שיעור מקליות ה"שגר ושכח" על טמפרטורה אחידה בהן השתמשתי עד כה בג'ין. בתחילת הפיצוץ השני הפולים היו בהירים יותר מאשר בדרך כלל וזה מצויין בעיניי.
הקפה הירוק שלי הוא כרגע טרי יחסית (התנפלתי לפני כשבועיים על האחים סלמאן בירכא ויצאתי משם עם יותר מ- 20 קילו - תענוג!) כך שייבשתי למשך 4 דקות בהתחלה.



הפרמטרים של הקליה נשמעים נכון ומזכירים לי מאוד את הקליה שביצעתי אתמול.
גם לי הייבוש ארך בין 3 ל 4 דקות (תלוי בזן)
הקליות אצלי הסתיימו באזור ה 14:40 עד 16:30...שוב , תלוי בזן.

התערובת שבניתי אתמול כללה:
35 אחוז קולומביה סופרימו
40 אחוז בורונדי
10 אחוז אתיופיה סידאמו
15 אחוז תערובת של סומטרה+דג'ימה

_________________
"Cigars change thoughts into dreams."
(Victor Marie Hugo 1802-1885)


נערך בפעם אחרונה על-ידי nimitzg בתאריך ג' 14/02/2012 17:35, נערך סך הכל פעם אחת
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
כל הזמנים הם שעון חורף - ישראל (GMT+2) הצג הודעות קודמות:    
פורומים > תערובות קפה וקלייה ביתית עבור לעמוד הקודם  |  1  |  2  |  3  |  4  |  5  |  6  |  7  |  8  |  9  |  הבא 


  
    שם משתמש:
נתוני כניסה לכל אתרי HT:

  סיסמא:
 

  


 | 

קפוץ אל: 
לא ניתן לשלוח הודעות בפורום זה
לא ניתן להגיב להודעות בפורום זה
לא ניתן לערוך את הודעותיך בפורום זה
לא ניתן למחוק את הודעותיך בפורום זה
לא ניתן להצביע לסקרים בפורום זה
לא ניתן לצרף קבצים בפורום זה
לא ניתן להוריד קבצים בפורום זה

תקנון / תנאי השימוש באתר צור קשר / contact us כל הזכויות שמורות לקבוצת ht