מאמרים אחרונים

שתף בפייסבוק שיתוף בפייסבוק
RSS - מאמריםמאמרים
RSS - פורומיםפורומים
דווח למנהל דיווח למנהל
קישור לעמוד זה קישור לעמוד זה
עוד בקבוצת HT



מוזמנים לקרוא


עמוד 1 מתוך 2
עבור לעמוד  1  |  2  |  הבא 
   פורומים > קפה > תערובות קפה וקלייה ביתית
מחבר הודעה
NEGRO (גלעד שמחי)
עוסק בתחום קפה
עוסק בתחום קפה

הצטרף בתאריך:
  Apr 20, 2010

מיקום: אלישיב
הבעות תודה: 242
מספר הודעות: 1082

 #1  נשלח: ו' 20/07/2012 12:06
מוזמנים לקרוא

הערות תתקבלנה בברכה
http://www.articles.co.il/article/146579
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
docfeelgood
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

הצטרף בתאריך:
  Nov 25, 2010

מיקום: רמת גן
הבעות תודה: 102
מספר הודעות: 660

 #2  נשלח: ו' 20/07/2012 14:04

מאמר יפה
נהנתי לקרא

ממליץ לכתוב מוץ ולא שף
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
NEGRO (גלעד שמחי)
עוסק בתחום קפה
עוסק בתחום קפה

הצטרף בתאריך:
  Apr 20, 2010

מיקום: אלישיב
הבעות תודה: 242
מספר הודעות: 1082

 #3  נשלח: ו' 20/07/2012 14:20

תוקן צודק
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
יוסיסופר
חבר ותיק
חבר ותיק

הצטרף בתאריך:
  Nov 26, 2009
הבעות תודה: 193
מספר הודעות: 2211

 #4  נשלח: ו' 20/07/2012 16:23

מאמר יפה ומהנה.

למה שלא תפרסם אוותו גם כאן, שגם אנחנו נהנה ולא רק הקידומים בגוגל ?.
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
SavagEMessiaH
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

הצטרף בתאריך:
  Mar 19, 2006
מספר הודעות: 10

 #5  נשלח: ו' 20/07/2012 16:23

מאמר בהחלט יפה וכיף לקרוא.
הייתי שמח לראות תמונות שמלוות את הטקסט, זה בהחלט עוזר לקולה המתחיל
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
NEGRO (גלעד שמחי)
עוסק בתחום קפה
עוסק בתחום קפה

הצטרף בתאריך:
  Apr 20, 2010

מיקום: אלישיב
הבעות תודה: 242
מספר הודעות: 1082

 #6  נשלח: ו' 20/07/2012 18:38

אני חושב שאי אפשר לפרסם את אותו מאמר בשני מקומות, בגלל זה המאמר גם לא מפורסם באתר שלי.
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
avramm
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

הצטרף בתאריך:
  Feb 11, 2008

מיקום: תל-אביב
הבעות תודה: 23
מספר הודעות: 381

 #7  נשלח: שבת 21/07/2012 7:33

יוצא מן הכלל. נהנתי לקרוא.
אני משתמש בקולה פופ-קורן שסידרתי לו מד חום שבולט כ 3ממ לתוך המיכל (כאשר בולט יותר, הוא גם מפריע לפולים להסתובב וגם מושפע חזק מהאויר החם). כמו כן יש לי שליטה מבחוץ בניפרד על עוצמת האויר ועל רמת החום (באמצעות דימר). האם לדעתך אני צריך שינויים מסויימים ב"פרוטוקול" עקב העובדה שהקולה שלי הוא פופ-קורן?
תודה...

_________________
Artificial Intelligence is better then NONE...
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
NEGRO (גלעד שמחי)
עוסק בתחום קפה
עוסק בתחום קפה

הצטרף בתאריך:
  Apr 20, 2010

מיקום: אלישיב
הבעות תודה: 242
מספר הודעות: 1082

 #8  נשלח: שבת 21/07/2012 7:47

בוקר טוב
שינוי צריך להתבצע רק אם הטעם של הקפה לאחר הקלייה לא מספק אותך.
בעיקרון בקלייה באוויר חם מעבר החום הוא מעולה, ניתן לבחון זאת ע"י שקילת הקפה לפני ואחרי ובדיקת אחוז איבוד הלחות.
זה משתנה מזן לזן אבל לאספרסו איבוד הלחות צריך להיות בין 16.5% לקלייה בהירה לבין 18% לקלייה בינונית כהה (תלוי בזן).
שים לה שציינתי במאמר שהקפה צריך להתפתח, לכן אם הקפה מרגיש בוסרי מדי ולא מפותח, תאט את הקלייה באמצעות הבקרים שלך בעיקר בסביבות הפיצוץ 1.
בכל מקרה אל תתייחס לחום המוצג בגשש שלך כיוון שהוא יראה לך את חום הסביבה ולא חום הפולים בגלל שאתה קולה באוויר חם והמגע עם הגשש יהיה של האוויר והפולים לא ישפיעו עליו.
אם יש לך שאלות נוספות , תרגיש חופשי.
שבת שלום ושבוע טוב לכולם
(1) הבעות תודה: avramm
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
avramm
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

הצטרף בתאריך:
  Feb 11, 2008

מיקום: תל-אביב
הבעות תודה: 23
מספר הודעות: 381

 #9  נשלח: שבת 21/07/2012 7:53

תודה רבה על התגובה המהירה. יש לך רעיון איך למדוד את חום הפולים או לכייל בין חום הפולים לגשש שלי? אם אני רוצה לעקוב אחרי הפרוטוקול שלך אני חייב את חום הפולים. שוב תודה על חלוקת הידע, נדיר במקומותינו.
_________________
Artificial Intelligence is better then NONE...
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
Kerenfood (רוני קרן)
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

הצטרף בתאריך:
  Dec 15, 2009

מיקום: רמת השרון
הבעות תודה: 59
מספר הודעות: 883

 #10  נשלח: שבת 21/07/2012 9:36

שבוע וחצי לתת לקפה לנוח, זה לא קצת מוגזם ?
_________________
www.kerenfood.com
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
NEGRO (גלעד שמחי)
עוסק בתחום קפה
עוסק בתחום קפה

הצטרף בתאריך:
  Apr 20, 2010

מיקום: אלישיב
הבעות תודה: 242
מספר הודעות: 1082

 #11  נשלח: שבת 21/07/2012 10:07

זמן המנוחה של הקפה תלוי ברמת קלייתו, ככל שהוא כהה יותר כך הזמן שהוא מגיע לשיא הוא מהיר יותר וכך גם אורך חייו.
הדברים האמורים נכתבו על הקפה שלי וסגנון הקלייה שלי.


לגבי דבריך אברם, קשה לי לחשוב על דרך שבקליית אוויר תוכל למדוד את טמפרטורת הפולים, אך תוכל לזהות את טמפרטורת הפולים לפי צבע הפולים באופן די קרוב.
כמו כן, אולי תוכל להשתמש במדי טמפרטורה של לייזר (אני מקווה שאני לא טועה במינוח הטכני), כך שתוכל לשלוף מספר פולים, להצביע עליהם ולקבל את טמפרטורת הפולים. אני מקווה שזה אפשרי מבחינה טכנית.
תקרא על מוצרים כאלה פה:
http://www.aliexpress.com/wholesale?SearchText=tem...

ושוב, אל תיצור שינוי אם טעם הפולים מספק אותך, הרעיון הכללי לצורך בידע שנכתב במאמר הוא רק הצורך המקצועי ליצור סוגי קפה אחרים לבקשת לקוחות ולהבין טעויות קלייה.
למשתמש הביתי יש צורך במידע הנ"ל רק אם הוא לא מרוצה מטעם הקפה על אף שהוא משתמש בחומר גלם טוב.
(1) הבעות תודה: avramm
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
avramm
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

הצטרף בתאריך:
  Feb 11, 2008

מיקום: תל-אביב
הבעות תודה: 23
מספר הודעות: 381

 #12  נשלח: ו' 27/07/2012 20:28

מה קרה למאמר? ניסיתי שוב לעיין בו - יש בו רק 29 מילים (עמוד אחד)
_________________
Artificial Intelligence is better then NONE...
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
NEGRO (גלעד שמחי)
עוסק בתחום קפה
עוסק בתחום קפה

הצטרף בתאריך:
  Apr 20, 2010

מיקום: אלישיב
הבעות תודה: 242
מספר הודעות: 1082

 #13  נשלח: ו' 27/07/2012 20:55

מצטער, פשוט אתר מאמרים שיגע אותי עם רצונו לתקן פונטים וכל מיני שינויים שעשיתי אז העברתי אותו.
פשוט תחפש "שלבי קליית קפה ומשמעותם"
שבת שלום
(1) הבעות תודה: avramm
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
avramm
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

הצטרף בתאריך:
  Feb 11, 2008

מיקום: תל-אביב
הבעות תודה: 23
מספר הודעות: 381

 #14  נשלח: שבת 28/07/2012 14:20

תודה, מצאתי אותו וקליתי קפה לפיו. כיוון כיוון שמד טמפ האינפרה אדום (כוונת ליזר) לא הגיע עדיין ואני עובד על פי טמפרטורת המיכל, הורדתי 20% מטמפרטורת המדידה שלי. תוך כמה ימים לאחר השתיה הראשונה אספר על התוצאות.

תודה על המאמר המפורט...
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
NEGRO (גלעד שמחי)
עוסק בתחום קפה
עוסק בתחום קפה

הצטרף בתאריך:
  Apr 20, 2010

מיקום: אלישיב
הבעות תודה: 242
מספר הודעות: 1082

 #15  נשלח: שבת 28/07/2012 14:54

תגיד לי איך יעבוד לך המד טמפרטורה לייזר, אשמח לשמוע את תוצאות הניסוי שלך.
שבוע טוב
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
כל הזמנים הם שעון חורף - ישראל (GMT+2) הצג הודעות קודמות:    
פורומים > תערובות קפה וקלייה ביתית עבור לעמוד  1  |  2  |  הבא 


  
    שם משתמש:
נתוני כניסה לכל אתרי HT:

  סיסמא:
 

  


 | 

קפוץ אל: 
לא ניתן לשלוח הודעות בפורום זה
לא ניתן להגיב להודעות בפורום זה
לא ניתן לערוך את הודעותיך בפורום זה
לא ניתן למחוק את הודעותיך בפורום זה
לא ניתן להצביע לסקרים בפורום זה
לא ניתן לצרף קבצים בפורום זה
לא ניתן להוריד קבצים בפורום זה

תקנון / תנאי השימוש באתר צור קשר / contact us כל הזכויות שמורות לקבוצת ht