מאמרים אחרונים

שתף בפייסבוק שיתוף בפייסבוק
RSS - מאמריםמאמרים
RSS - פורומיםפורומים
דווח למנהל דיווח למנהל
קישור לעמוד זה קישור לעמוד זה
עוד בקבוצת HT



טורפטורה


עמוד 3 מתוך 3
עבור לעמוד הקודם  |  1  |  2  |  3 
   פורומים > קפה > מכונות ידניות ומטחנות
מחבר הודעה
מיץ_פטל
חבר ותיק
חבר ותיק

הצטרף בתאריך:
  Mar 20, 2010
הבעות תודה: 271
מספר הודעות: 1435

 #31  נשלח: ג' 14/08/2012 0:06

קונקורדיה, לא הייתי מחובר למשך מספר ימים אז רק עתה ראיתי את הפוסט.
ואו, תתחדש! יופי של קולי ויופי לקרוא את ההודעה, הריח אכן מגיע עד לכאן (אני חושב שאני גר קרוב מספיק...).
אם ההצעה לבוא ולהתרשם מהקולה תהיה בתוקף אשמח להגיע.
מזל טוב, תתחדש ותהנה ובהחלט רכישה מנקרת עיניים ואף.


אני קולה כרגע בג'ין ופרט לעובדה שהקליות יכולות להיות בודאי טובות יותר ולתת עושר טעמים, מה שמבאס במיוחד היא הידיעה שהקפה לאחר כשבוע יורד מהשיא. לקלות כל ארבעה ימים זה מתחיל קצת להרגיז...

שוב מזל טוב
(1) הבעות תודה: concordia
פרופיל | שלח הודעה | חפש
avramm
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

הצטרף בתאריך:
  Feb 11, 2008

מיקום: תל-אביב
הבעות תודה: 23
מספר הודעות: 381

 #32  נשלח: ג' 14/08/2012 0:21
מוכן לקנות ממך

ציטוט:
עדיין לא התחברתי ליאמן מוקה. אחליף בשמחה קילו אחד בסנטו דומינגו למשל.

אין לי סנטו דומינגו אבל מוכן לשלם. מתי קנית?
פרופיל | שלח הודעה | חפש
hosq
כתב קפה
כתב קפה

הצטרף בתאריך:
  Nov 26, 2009
הבעות תודה: 277
מספר הודעות: 4977

 #33  נשלח: ג' 14/08/2012 10:54

מיץ_פטל כתב:
קונקורדיה, לא הייתי מחובר למשך מספר ימים אז רק עתה ראיתי את הפוסט.
ואו, תתחדש! יופי של קולי ויופי לקרוא את ההודעה, הריח אכן מגיע עד לכאן (אני חושב שאני גר קרוב מספיק...).
אם ההצעה לבוא ולהתרשם מהקולה תהיה בתוקף אשמח להגיע.
מזל טוב, תתחדש ותהנה ובהחלט רכישה מנקרת עיניים ואף.


אני קולה כרגע בג'ין ופרט לעובדה שהקליות יכולות להיות בודאי טובות יותר ולתת עושר טעמים, מה שמבאס במיוחד היא הידיעה שהקפה לאחר כשבוע יורד מהשיא. לקלות כל ארבעה ימים זה מתחיל קצת להרגיז...

שוב מזל טוב

הפתרון שלך הוא הבהמור - הקטע עם המוץ קצת מציק אבל התוצאה ברמה גבוהה מאוד, והקפה מחזיק לפחות שבועיים
פרופיל | שלח הודעה | חפש
bitfield
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

הצטרף בתאריך:
  Aug 23, 2007
הבעות תודה: 35
מספר הודעות: 618

 #34  נשלח: ג' 14/08/2012 11:48
Re: מוכן לקנות ממך

avramm כתב:
ציטוט:
עדיין לא התחברתי ליאמן מוקה. אחליף בשמחה קילו אחד בסנטו דומינגו למשל.

אין לי סנטו דומינגו אבל מוכן לשלם. מתי קנית?


פנו אלי כבר להחלפה. אני לא רוצה לקחת כסף, אשמח לתת לך 300 גרם מהנותר.
אני מאזור השרון, ובשעות היום ברחובות/נס ציונה.
פרופיל | שלח הודעה | חפש
מיץ_פטל
חבר ותיק
חבר ותיק

הצטרף בתאריך:
  Mar 20, 2010
הבעות תודה: 271
מספר הודעות: 1435

 #35  נשלח: ג' 14/08/2012 12:22

hosq כתב:
מיץ_פטל כתב:
קונקורדיה, לא הייתי מחובר למשך מספר ימים אז רק עתה ראיתי את הפוסט.
ואו, תתחדש! יופי של קולי ויופי לקרוא את ההודעה, הריח אכן מגיע עד לכאן (אני חושב שאני גר קרוב מספיק...).
אם ההצעה לבוא ולהתרשם מהקולה תהיה בתוקף אשמח להגיע.
מזל טוב, תתחדש ותהנה ובהחלט רכישה מנקרת עיניים ואף.


אני קולה כרגע בג'ין ופרט לעובדה שהקליות יכולות להיות בודאי טובות יותר ולתת עושר טעמים, מה שמבאס במיוחד היא הידיעה שהקפה לאחר כשבוע יורד מהשיא. לקלות כל ארבעה ימים זה מתחיל קצת להרגיז...

שוב מזל טוב

הפתרון שלך הוא הבהמור - הקטע עם המוץ קצת מציק אבל התוצאה ברמה גבוהה מאוד, והקפה מחזיק לפחות שבועיים


עידו, תודה.
המוץ לא מטריד אותי כל כך, אני יכול לקלות בחוץ - בגינה, ואני מניח שאפשר להעיף אותו "לכל הרוחות". הקפה משמעותית יותר מוצלח? הקלייה היא לכמות גדולה בהרבה? אני קולה בג'ין 250 גרם והייתי שמח לקלות במנה אחת כמות כפולה. האם זה מצליח בבהמור?
פרופיל | שלח הודעה | חפש
concordia
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

הצטרף בתאריך:
  Jan 16, 2010

מיקום: אזור השרון
הבעות תודה: 38
מספר הודעות: 351

 #36  נשלח: ג' 14/08/2012 12:41

הבהמור הוא אחלה קולה..
לפני שהופיע הטורפטורה הכיוון היה בהחלט הבהמור. יש לי חבר שקולה בבהמור, הקליה אחידה, הפולים אפויים ומעבר לעזרה של שואב אבק-לא צריכה להיות בעיה. יש כרגע מחסור באירופה ויש הטוענים כי בדגם החדש יהיה אוסף מוץ משופר. אין אפשרות של להעיף את המוץ בחוץ-המכשיר דומה לטוסטר אובן כאשר בפנים מסתובבת רשת-תוף ומלמטה גופי קוורץ לחימום-קליה. המוץ נשאר בתוך חלל התנור ולכן ישנו אוסף מוץ פנימי וזו יחידה שיש לפרק ולהוציא. לא מומלץ לקלות בחוץ מכיוון שבקייץ אנו מחממים בכך את הקולה,ובחורף מקררים ומכיוון שיש ככ הרבה פרמטרים לקליה-חשוב לשמור על יציבות במקום הקליה עצמו. זהו פתרון טוב ואכן-הקפה מחזיק למעלה משבועיים והקולה עצמו כולל משלוח עולה פחות מאלפיים ש"ח. זאת קפיצה ושדרוג ל gene ואתה תהנה.

נ.ב

בדגם העכשווי היתה בעיה קלה עם קליה כהה אבל יש לבדוק זאת מול מישהו שקולה דרך קבע בבהמור(אדי למשל)
פרופיל | שלח הודעה | חפש
avramm
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

הצטרף בתאריך:
  Feb 11, 2008

מיקום: תל-אביב
הבעות תודה: 23
מספר הודעות: 381

 #37  נשלח: ה' 16/08/2012 15:35
Re: מוכן לקנות ממך

bitfield כתב:
avramm כתב:
ציטוט:
עדיין לא התחברתי ליאמן מוקה. אחליף בשמחה קילו אחד בסנטו דומינגו למשל.

אין לי סנטו דומינגו אבל מוכן לשלם. מתי קנית?


פנו אלי כבר להחלפה. אני לא רוצה לקחת כסף, אשמח לתת לך 300 גרם מהנותר.
אני מאזור השרון, ובשעות היום ברחובות/נס ציונה.


תודה על ההצעה, היכן באזור השרון? אני על גבול רמת השרון.
פרופיל | שלח הודעה | חפש
bitfield
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

הצטרף בתאריך:
  Aug 23, 2007
הבעות תודה: 35
מספר הודעות: 618

 #38  נשלח: ה' 16/08/2012 15:57

שלחתי בפרטי.
פרופיל | שלח הודעה | חפש
Kerenfood (רוני קרן)
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

הצטרף בתאריך:
  Dec 15, 2009

מיקום: רמת השרון
הבעות תודה: 59
מספר הודעות: 887

 #39  נשלח: ה' 16/08/2012 16:32

concordia כתב:
דן-פורטו כתב:
רק עצה אחת, Concordia, ברשותך. היישר מבית קופי-טק:
את צינור פליטת העשן רצוי לכוון כלפי מעלה (ולא כלפי מטה כפי שמופיע בתמונות).
הסיבה לכך היא פשוטה - עשן נוטה לעלות כלפי מעל.
אנחנו לא רוצים שיווצר מצב שבו העשן עולה מעלה, כלפי התנור, ואז או שהקלייה תיפגע/תוארך יתר על המידה (במקרה הטוב) או שרכיבים של התנור ייפגעו מהחום הרב (במקרה הרע).

קלייה נעימה ומוצלחת לך,
דן


אז ראשית כל תודה דן ואנחנו אגב שכנים, אני מבקר מידי פעם לחדש את מלאי הימן מוקה. בתצלום הצינור במצב בו אין קלייה-בזמן קליה אני מרים אותו כלפי מעלה-מטבעו הוא אלסטי ואני יכול לכוונו, ובסיום הקליה אני מקפל אותו בצורה בה הוא נראה בתמונה. מספר אנשים התקשרו עקב התצלום, וזה יפה ואכפתי ומקצועי כל כך ואני אני שב ואומר תודה. נכון להבוקר הרמתי את הצינו וקיבעתי אותו כך שהוא מגיע מפתח הצקלון ישר למעלה ואז ממש מתחת לתיקרה מסתובב כמו האות "ר" ימינה ומשם פונה החוצה. במהלך הקליה עם הסידור הקודם אותו ה "ר" היה פשוט נמוך יותר-אך לא נמוך מגובה הצקלון, מעריך את האכפתיות ותודה לך ולבית קופי-טק על כל הדברים הטובים.

_________________
www.kerenfood.com
פרופיל | שלח הודעה | חפש
bitfield
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

הצטרף בתאריך:
  Aug 23, 2007
הבעות תודה: 35
מספר הודעות: 618

 #40  נשלח: ג' 21/08/2012 22:51

ביקרתי היום אצל קונקורדיה, נהנתי מקפה מעולה מהסן מרקו, שנראית לי כפסגת המכונות שאפשר לשאוף אליהן בבית פרטי, וזכיתי לחוות את חווית הקלייה בטורפטורה (יפייפה!). הקולה ידני לחלוטין ונראה שיש עקומת לימוד לא קטנה, אבל הוא מאפשר לשלוט בכל פרמטר וההתעסקות היא תענוג גדול. רפי קלה עבורי תערובת שהבאתי, בכל שלב הסביר מה ומדוע הוא עושה עם המון ידע ועם זאת בצניעות מרשימה, פתיחות והרבה אהבה לקפה. מבחינתי זו הייתה חוויה מיוחדת במינה גם בזכות הקפה אבל בעיקר מהמפגש עם האדם.
תוצאות הקלייה (תערובת זהה לו שקליתי שעה לפני כן בבית) נראות לפחות ויזואלית טוב יותר מהקלייה בג'ין - צבע אחיד יותר, פולים תפוחים ויפים - נראה מבטיח.

תודה רבה רפי!
(1) הבעות תודה: concordia
פרופיל | שלח הודעה | חפש
nimitzg
כתב קפה
כתב קפה

הצטרף בתאריך:
  Dec 13, 2007
הבעות תודה: 222
מספר הודעות: 1943

 #41  נשלח: ד' 22/08/2012 5:25

bitfield כתב:
רפי קלה עבורי תערובת שהבאתי, בכל שלב הסביר מה ומדוע הוא עושה עם המון ידע ועם זאת בצניעות מרשימה, פתיחות והרבה אהבה לקפה.

קלייה ידנית היא עולם אחר.הדבר האמיתי.
נדרש זמן רב כדי להפנים את התהליכים הכימיים
והכרה של חומרי הגלם כדי לייצר קליה איכותית.
לפעמים תיאוריה שחשבת שהיא נכונה יום אחד מתנפצת לרסיסים אל מול העובדות ביום אחר.
בקיצור הדרך ארוכה אבל ללא ספק מהנה.

_________________
"Cigars change thoughts into dreams."
(Victor Marie Hugo 1802-1885)
פרופיל | שלח הודעה | חפש
concordia
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

הצטרף בתאריך:
  Jan 16, 2010

מיקום: אזור השרון
הבעות תודה: 38
מספר הודעות: 351

 #42  נשלח: ד' 22/08/2012 12:00

bitfield כתב:
ביקרתי היום אצל קונקורדיה, נהנתי מקפה מעולה מהסן מרקו, שנראית לי כפסגת המכונות שאפשר לשאוף אליהן בבית פרטי, וזכיתי לחוות את חווית הקלייה בטורפטורה (יפייפה!). הקולה ידני לחלוטין ונראה שיש עקומת לימוד לא קטנה, אבל הוא מאפשר לשלוט בכל פרמטר וההתעסקות היא תענוג גדול. רפי קלה עבורי תערובת שהבאתי, בכל שלב הסביר מה ומדוע הוא עושה עם המון ידע ועם זאת בצניעות מרשימה, פתיחות והרבה אהבה לקפה. מבחינתי זו הייתה חוויה מיוחדת במינה גם בזכות הקפה אבל בעיקר מהמפגש עם האדם.
תוצאות הקלייה (תערובת זהה לו שקליתי שעה לפני כן בבית) נראות לפחות ויזואלית טוב יותר מהקלייה בג'ין - צבע אחיד יותר, פולים תפוחים ויפים - נראה מבטיח.

תודה רבה רפי!


גם אני נהניתי מהביקור של רונן שהפגין הרבה ידע וכבר לא מעט נסיון, חלקנו שבחים ל la pavoni המיתולוגית והיה לנו שיח-קפה בזמן הקליה. לבסוף סיכמנו שאנחנו מעריצים את הנשים שלנו על שהן מוכנות לסבול את התחביב ההזוי הזה רווי המכשירים הרעשים והריחות(שלא לדבר על ההוצאות). לא קל.כן, אני מסכים-זה האדם שמשמעותי מאחרי כל זה בסופו של יום. ותודה רונן על הימן מוקה הנהדר אחד הזנים שהכי אהובים עלי .
(1) הבעות תודה: bitfield
פרופיל | שלח הודעה | חפש
danimili (דניאל)
חבר ותיק
חבר ותיק

הצטרף בתאריך:
  Jan 21, 2011

מיקום: ירושלים
הבעות תודה: 156
מספר הודעות: 1207

 #43  נשלח: ב' 03/09/2012 22:16

בהמשך לדיבור על ימן עדני מפורטופינו: קליתי אותו יחד עם ברזיל סרדו והוא קפה מעולה! אין מילים
פרופיל | שלח הודעה | חפש
כל הזמנים הם שעון חורף - ישראל (GMT+2) הצג הודעות קודמות:    
פורומים > מכונות ידניות ומטחנות עבור לעמוד הקודם  |  1  |  2  |  3 


  
    שם משתמש:
נתוני כניסה לכל אתרי HT:

  סיסמא:
 

  


 | 

קפוץ אל: 
לא ניתן לשלוח הודעות בפורום זה
לא ניתן להגיב להודעות בפורום זה
לא ניתן לערוך את הודעותיך בפורום זה
לא ניתן למחוק את הודעותיך בפורום זה
לא ניתן להצביע לסקרים בפורום זה
לא ניתן לצרף קבצים בפורום זה
לא ניתן להוריד קבצים בפורום זה

תקנון / תנאי השימוש באתר צור קשר / contact us כל הזכויות שמורות לקבוצת ht