התקנת PID בראנציליו סילביה

פורום מכונות קפה ידניות (לא אוטומטיות), ומטחנות קפה
רוניצילון (פותח השרשור)
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
הודעות: 18
הצטרף: אוקטובר 2012
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

התקנת PID בראנציליו סילביה

נושא שלא נקרא #1 

שלום לכולם
ברצוני להתקין PID של Auber בסילביה.
טלפנתי ל - נני והם לא יודעים מה זה PID וזה הפעם הראשונה שהם שומעים על זה ... מוזר ..
משהו יודע על חברה שמספקת ומתקינה PID בארץ?

shlomyga
חבר ותיק
חבר ותיק
הודעות: 1399
הצטרף: ינואר 2007
מיקום: חדרה
נתן תודות: 59 פעמים
קיבל תודות: 126 פעמים

נושא שלא נקרא #2 

תתקין לבד. יש קיטים מוכנים עם הסברים מפורטים ובנוסף מלא חומר ברשת
וגם בפורום הזה.
בתור אחד שעשה זאת צריך להיות קצת טכני וזהו זה ממש לא מסובך.

רוניצילון (פותח השרשור)
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
הודעות: 18
הצטרף: אוקטובר 2012
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

נושא שלא נקרא #3 

טוב.
הזמנתי האתר של Auber את ה - PID שכולל הקצפה ו - Pre.
אין לי רקע טכני ... מקווה להסתדר.

coffeeavi
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
הודעות: 974
הצטרף: יולי 2011
מיקום: השרון
נתן תודות: 62 פעמים
קיבל תודות: 276 פעמים
יצירת קשר:

נושא שלא נקרא #4 

תן לאצבעות ללכת בשבילך...
הרשת מלאה במודים לPID כולל תמונות וסרטונים

אבל, אם רכשת Auber, עקוב אחרי ההוראות ומה שלא נראה לך שאל אותם, יש להם שרות לקוחות טוב ועונים מהר

בהצלחה

נ.ב. הצחקת אותי שרשמת שהתקשרת לנני, אתה לא באמת מצפה שהם יתמכו בשינויים במכונה...

רוניצילון (פותח השרשור)
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
הודעות: 18
הצטרף: אוקטובר 2012
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

נושא שלא נקרא #5 

אותי הצחיק שהאחראי הטכני בנני לא ידע מה זה PID ולא הבין למה צריך PID.
הם בקשו ממני לשלוח להם אינפורמציה כדי ללמוד ...

מקווה לא להסתבך ומקווה יותר ש -PID ישדרג את הסילביה.

coffeeavi
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
הודעות: 974
הצטרף: יולי 2011
מיקום: השרון
נתן תודות: 62 פעמים
קיבל תודות: 276 פעמים
יצירת קשר:

נושא שלא נקרא #6 

חבל על הזמן שלך עם נני... משם לא תבוא העזרה

PID ישדרג בלי ספק ! ואני מדבר מנסיון. (ראה לינקים בחתימה שלי)
תחסוך במים, תחסוך בחשמל, תחלוט בטמפרטורה נכונה ותקבל יציבות טובה.
תשכח מגלישת טמפרטורה, מטיימרים מצפצפים ועוד....
בקיצור, תקבל איכות חיים ו...קפה (Y)

תהנה

TsurTriger
סמל אישי של משתמש
כתב צילום
כתב צילום
הודעות: 2096
הצטרף: נובמבר 2010
מיקום: ישראל
נתן תודות: 182 פעמים
קיבל תודות: 300 פעמים

נושא שלא נקרא #7 

האם השימוש בPID לא למעשה שוחק את המערכת עצמה?
בכך שהוא מדליק ומכבה את גוף החימום על מנת לשמור על טמפרטורה.
לעומת המצב שבו המכונה עובדת X זמן, ואז נחה Y זמן עד לרף התחתון וחוזר חלילה.
צור טריגר.
www.trigger-studio.com

jalvan
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 221
הצטרף: יוני 2011
נתן תודות: 3 פעמים
קיבל תודות: 15 פעמים

נושא שלא נקרא #8 

האם השימוש בPID לא למעשה שוחק את המערכת עצמה?
...
לא לדעתי אפילו להפך. קודם כל צריך להבין שגוף החימום זה בסכ"ה חוט מסגסוגת מתכות מסויימת (אני לא זוכר כרגע את ההרכב) שיש לו התנגדות למעבר זרם ובגלל זה הוא מתחמם. הבעיה היחידה בגוף חימום היא שהוא יתחמם יותר מדי או שהוא יתחמם ויתקרר מהר מאוד. עם פיד (תלוי בסוג כמובן ) באופן עקרוני החוט נשאר כל הזמן באותה טמפ' מה שפותר את שתי הבעיות ומאריך את חיי גוף החימום.
הפידים של אובר זה הרולס רויס של התקנת הפידים - בלי קדיחות, בלי הגדרות, עם חוטים חתוכים במידה - ככה שזו לא אמורה להיות בעיה ובכל אופן כולנו פה כדי לעזור בהצלחה!
ואחרי שתיגמר ההתרגשות מהפיד זה הזמן לסליל חימום (משדרג עוד יותר את המכונה מנסיון)
נא להרשם/להכנס לחשבון בפורום על מנת לצפות בקבצים או בתמונות המצורפים לשרשור

רוניצילון (פותח השרשור)
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
הודעות: 18
הצטרף: אוקטובר 2012
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

נושא שלא נקרא #9 

וואו! תודה על העזרה והנכונות כי אין לי רקע טכני.
למה סליל חימום?

TsurTriger
סמל אישי של משתמש
כתב צילום
כתב צילום
הודעות: 2096
הצטרף: נובמבר 2010
מיקום: ישראל
נתן תודות: 182 פעמים
קיבל תודות: 300 פעמים

נושא שלא נקרא #10 

אני אשמח להסבר "מדעי" למה PID בריא יותר למכונה.
אם קיים כזה.
צור טריגר.
www.trigger-studio.com

coffeeavi
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
הודעות: 974
הצטרף: יולי 2011
מיקום: השרון
נתן תודות: 62 פעמים
קיבל תודות: 276 פעמים
יצירת קשר:

נושא שלא נקרא #11 

כדאי צור שתתחיל לקרוא מההסבר של רנדי כאן
שמתייחס ישירות לסילביה.

PID נמצא בשימוש בתעשייה עשרות שנים ועוזר רבות בחסכון ומניעת בלאי של גופי חימום.
יש עשרות מאמרים והסברים ברשת על אופן פעולתו

jalvan
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 221
הצטרף: יוני 2011
נתן תודות: 3 פעמים
קיבל תודות: 15 פעמים

נושא שלא נקרא #12 

למה סליל חימום?
...
תסתכל בתרשים המצורף יציאת המים לראש חליטה (הצינור באמצע הדוד) נמצאת בדיוק ליד כניסת המים הקרים לדוד מה שיוצר בלגן שלם. מים חמים בדוד מתערבבים ישירות עם מים קרים מהמיכל וזאת הסיבה העיקרית (מתוך שלש סיבות: טרמוסטטים\כניסת מים\ראש חליטה לא רווי, כלומר לא מתחת לדוד) לחוסר היציבות של הטמפ' בסילביה! פיד לא יפתור את הבעיה הזו אלא יפחית אותה - כלומר אתה תתחיל את החליטה באותה טמפרטורה כל פעם והחליטה תהיה תמיד זהה אבל עדיין טמפ' המים תשתנה בזמן החליטה בחמש או שש מעלות לפחות. נקודה נוספת היא שיהיה לך הבדל בין קיץ לחורף כי טמפ' המים במיכל בחורף (כשקר בבית נניח בבוקר לפני שהפעלת חימום) היא בסביבות 15 מעלות לעומת הקיץ שהיא 25 מעלות זה עשר מעלות הפרש! עם סליל המים קודם כל נכנסים לסליל (שמכיל כ 100 מל ) ומתחממים פסיבית ממגע חיצוני מהדוד ורק אז כשהם כבר חמים הם נכנסים לדוד כלומר ההפרש בין המים בדוד למים שנכנסים לא גדול וטמפרטורת הדוד צונחת מעט מאוד שש מעלות מקסימום עם מזרימים 80 מל מים (אספרסו כפול וחצי) בערך לדוד, כמו כן אין משמעות לטמפרטורת המים במיכל
נא להרשם/להכנס לחשבון בפורום על מנת לצפות בקבצים או בתמונות המצורפים לשרשור

mr_dish
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
הודעות: 733
הצטרף: ינואר 2005
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 36 פעמים

נושא שלא נקרא #13 

:מבולבל:

זה רק אני? או שיש עוד כאלה שחושבים כי במקום כל הטירחה וההשקעה הזו, עדיף להשתדרג למכונה מדרגה גבוהה יותר...?

לאחר שש שנות שימוש במיס סילביה, אני לא כזה פיישמקר שנדרש לכאלה דקויות בהפעלתה...סיגלתי כמה פעולות עוקבות בעת ההכנות לכוס הקפה, אשר עוזרות מאד להתגבר על מחלותיה המינוריות והידועות של הגברת.

TsurTriger
סמל אישי של משתמש
כתב צילום
כתב צילום
הודעות: 2096
הצטרף: נובמבר 2010
מיקום: ישראל
נתן תודות: 182 פעמים
קיבל תודות: 300 פעמים

נושא שלא נקרא #14 

זה חכם הPID הזה, והאמת גם מערכת דיי פשוטה אחרי הכל.

קראתי קצת באינטרנט על כל המודים והPID שיש לסילביה רנציליו.
לצערי, לא מצאתי אף התייחסות טכנית האם זה בריא למערכת או לא. אלא רק התייחסות לכך שלמעשה המערכת שומרת על הטמפרטורה ומקטינה את גלישת הטמפרטורה.
במהלך הקריאה עלתה אצלי תהייה בנושא: מהם המודים שהם בגדל "הטעם הטוב" שלא הופכים את המכונה ליותר מדי אלקטרונית?
אספרסו זה סוג של אומנות, כמו יין.
האם כל המודים האלה לא הופכים את האספרסו למשהו קצת בנאלי?
כמעט, אותו טעם כל פעם?
צור טריגר.
www.trigger-studio.com

hosq
סמל אישי של משתמש
כתב קפה
כתב קפה
הודעות: 5010
הצטרף: נובמבר 2009
נתן תודות: 54 פעמים
קיבל תודות: 286 פעמים

נושא שלא נקרא #15 

רעיון אדיר, הסליל חימום הזה, פיתרון אלגנטי, מזכיר את הפתרונות במערכות דאבל בוילר בהם צינור כניסת המים לדוד האספרסו עובר דרך דוד ההקצפה כך שהמים מגיעים כבר חמים. נראה גם די פשוט לביצוע (?)
what's next?

שלח תגובה

חזור אל “מכונות קפה ידניות ומטחנות”