מאמרים אחרונים

שתף בפייסבוק שיתוף בפייסבוק
RSS - מאמריםמאמרים
RSS - פורומיםפורומים
דווח למנהל דיווח למנהל
קישור לעמוד זה קישור לעמוד זה
עוד בקבוצת HT



דחיסה נכונה בסילביה


עמוד 1 מתוך 2
עבור לעמוד  1  |  2  |  הבא 
   פורומים > קפה > מכונות ידניות ומטחנות
מחבר הודעה
רוניצילון
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

הצטרף בתאריך:
  Oct 11, 2012
מספר הודעות: 18

 #1  נשלח: ה' 18/10/2012 8:38
דחיסה נכונה בסילביה

חברים יקרים אני זקוק לעצתכם.
אני דוחס עם דוחסן 57ממ והקפה יוצא לא אחיד בין שתי היציאות שבראש.
בעוד שמיציאה אחת הקפה יוצא עם קרמה יפה וסמיכה מהיציאה השנייה הקפה יוצא ללא קרמה וללא גוף.
לפעמים יוצא קפה רק מיציאה אחת. (היציאה שממנה יוצא קפה יותר יפה).

כמובן שניסיתי לבדוק עם אין אחידות לדחיסה שלי בין הצדדים אך ככל שניסיתי לדחוס בצורה מאוזנת תמיד צד אחד (אותו צד) יותר מוצלח מהשני.

אודה להצעות.
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
כפיר_ש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

הצטרף בתאריך:
  Jan 10, 2010

מיקום: מרכז
הבעות תודה: 563
מספר הודעות: 4714

 #2  נשלח: ה' 18/10/2012 8:41

בדקת עם פלס האם המכונה יושבת ישר על השיש ?

נשמע שלא...
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
Ambiento (ג'ון רוז'ינסקי)
חבר פעיל
חבר פעיל

הצטרף בתאריך:
  Oct 14, 2012
הבעות תודה: 10
מספר הודעות: 90

 #3  נשלח: ה' 18/10/2012 8:57

מצתרף להמלצה הקודמת
יש לי גם רנציליו, והזרימה גם אם הקפה יוצא מצויין בשני הצדדים, לא שווה.
האם אתה דוחס באופן שווה? ז.א. מיישר את הדחסן שיהיה בגובה אחיד?
אני קצת חושת שהבורג הבולט שמחזיק את הראש גורם לשבירה...
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
דבוטאנט (עפר ש)
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה

הצטרף בתאריך:
  Nov 26, 2009

מיקום: כפר סבא
הבעות תודה: 1134
מספר הודעות: 11723

 #4  נשלח: ה' 18/10/2012 9:14

הפייה הכפולה של הסילביה גם בעייתית - אם תחליף לפייה כפולה מסחרית זה ייצא יותר טוב.
חוצמזה - תעשה WDT.
http://www.home-barista.com/weiss-distribution-tec...

_________________
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
רוניצילון
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

הצטרף בתאריך:
  Oct 11, 2012
מספר הודעות: 18

 #5  נשלח: ה' 18/10/2012 9:27

תודה.
1. אני אבדוק פלס
2. היכן ניתן לרכוש תחליף לפיה כפולה?
3. אני אקרא לגבי WDT
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
כפיר_ש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

הצטרף בתאריך:
  Jan 10, 2010

מיקום: מרכז
הבעות תודה: 563
מספר הודעות: 4714

 #6  נשלח: ה' 18/10/2012 9:34

קפה רות בפתח תקווה, אברהמי וכמעט בכל חנות שמחזיקה חלפים למכונות קפה.

יש מלא אפשרויות גם בחו"ל ... אני מאוד אוהב את הפיה הכפולה של la marzocco
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
רוניצילון
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

הצטרף בתאריך:
  Oct 11, 2012
מספר הודעות: 18

 #7  נשלח: ה' 18/10/2012 10:15

קראתי לגבי ה - WDT .. אני אנסה.
איך אני יכול לפרק את הראש של הפורטופילר כדי לראות את היציאה של הקפה מהמסנן?
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
כפיר_ש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

הצטרף בתאריך:
  Jan 10, 2010

מיקום: מרכז
הבעות תודה: 563
מספר הודעות: 4714

 #8  נשלח: ה' 18/10/2012 10:22

עטוף את הפיה במגבת, שים במלחציים את הפיה והדק היטב וסובב את הידית עד שהיא תתפרק.

בהתחלה סביר להניח שילך קפה עזה ורצוי לחמם היטב את הידית לפני הפירוק (אפשר לחמם דרך הזרמת מים במכונה לפני).

אם אתה ממש רוצה לראות כיצד זולג הקפה השג ידית נייקד ...
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
hosq
כתב קפה
כתב קפה

הצטרף בתאריך:
  Nov 26, 2009
הבעות תודה: 277
מספר הודעות: 4976

 #9  נשלח: ה' 18/10/2012 10:58

יש חשיבות לא רק לקוטר אלא גם לצורה
אם הדוחסן בו אתה משתמש הוא ה 57ממ הידוע לשמצה של מוטה
http://www.welovecoffee.co.il/web/8888/nsf/prolook...
אז תמצא אלטרנטיבה. פשוט גרוע וגורם לדחיסה לא שווה.
אגב האתר הנל נחמד, יש להם מטחנת GRAEF בפחות מ 900 שח - אחלה מחיר.

_________________
what's next?
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
רוניצילון
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

הצטרף בתאריך:
  Oct 11, 2012
מספר הודעות: 18

 #10  נשלח: ה' 18/10/2012 11:03

אווף!!
נראה לי שהדוחסן הוא כן של מוטה .. קניתי בקדמה עם ידית עץ ב 280 ש"ח.
האם זה גורם לפיזור הלא אחיד בין היציאות?
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
כפיר_ש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

הצטרף בתאריך:
  Jan 10, 2010

מיקום: מרכז
הבעות תודה: 563
מספר הודעות: 4714

 #11  נשלח: ה' 18/10/2012 11:26

מוטה עם ידית מעץ למיטב ידיעתי 58 ... היו מוטה ממתכת בקוטר 57 שנמכרו בארץ (במחיר נמוך יותר).

יש מרווח בין הטמפר לקוטר הסלסילה ?
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
רוניצילון
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

הצטרף בתאריך:
  Oct 11, 2012
מספר הודעות: 18

 #12  נשלח: ה' 18/10/2012 11:51

מרווח קטן .. אבל איך זה משפיע באופן כזה גס על חוסר האיזון בין יציאות הקפה.
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
דבוטאנט (עפר ש)
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה

הצטרף בתאריך:
  Nov 26, 2009

מיקום: כפר סבא
הבעות תודה: 1134
מספר הודעות: 11723

 #13  נשלח: שבת 20/10/2012 18:17

טמפר של מוטה עם עץ הוא בקוטר 58 - אחלה טמפר.
_________________
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
Ambiento (ג'ון רוז'ינסקי)
חבר פעיל
חבר פעיל

הצטרף בתאריך:
  Oct 14, 2012
הבעות תודה: 10
מספר הודעות: 90

 #14  נשלח: שבת 20/10/2012 18:25

לי יש טמפר של מוטה עם ידית אלומינים - מעולה!
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
דבוטאנט (עפר ש)
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה

הצטרף בתאריך:
  Nov 26, 2009

מיקום: כפר סבא
הבעות תודה: 1134
מספר הודעות: 11723

 #15  נשלח: שבת 20/10/2012 18:30

אולי טוב למכונות עם ראש 57מ"מ אבל לא ל 58מ"מ
_________________
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
כל הזמנים הם שעון חורף - ישראל (GMT+2) הצג הודעות קודמות:    
פורומים > מכונות ידניות ומטחנות עבור לעמוד  1  |  2  |  הבא 


  
    שם משתמש:
נתוני כניסה לכל אתרי HT:

  סיסמא:
 

  


 | 

קפוץ אל: 
לא ניתן לשלוח הודעות בפורום זה
לא ניתן להגיב להודעות בפורום זה
לא ניתן לערוך את הודעותיך בפורום זה
לא ניתן למחוק את הודעותיך בפורום זה
לא ניתן להצביע לסקרים בפורום זה
לא ניתן לצרף קבצים בפורום זה
לא ניתן להוריד קבצים בפורום זה

תקנון / תנאי השימוש באתר צור קשר / contact us כל הזכויות שמורות לקבוצת ht