מחבר |
הודעה |
 |
רוניצילון חבר שרק התחיל

 הצטרף בתאריך: Oct 11, 2012 מספר הודעות: 18
|
#1
נשלח: א' 04/11/2012 8:27
|
|
זרימת קפה בסילביה
|
|
|
שלום לכולם.
התקנתי PID עם Pre infusion של Auber.
ביצעתי Backflash.
ועכשיו הקפה זורם באחידות משני הפיות בקצב דק ונכון.
אך עדיין ... הקפה לא קרמי מספיק .. יש קרמה יפה למעלה אבל מתחת מעט מיימי ללא נוכחות.
הפולים טריים.
הטמפ' ב - PID היא של 104 מעלות.
בסלסלה הכפולה המצב טוב יותר מאשר בסלסלה הבודדת אבל עדיין .. זה לא זה.
אודה לעזרתכם.
|
|
|
פרופיל | שלח הודעה | חפש
|
|
|
jalvan חבר פעיל מאוד

 הצטרף בתאריך: Jun 15, 2011 הבעות תודה: 15 מספר הודעות: 221
|
#2
נשלח: א' 04/11/2012 9:39
|
|
|
|
|
מזל טוב תתחדש זה שלא צריך גלישת טמפ' זה כבר אחלה
איפה התקנת בסוף את הפיד?
הפיד לא יכול לפתור כל בעיה הוא בסכ"ה פותר את הבעיה של הטרמוסטטים (גלישת הטפ')
כרגע מה שנשאר לך זה להתאים את הלחץ ב OPV (אם יש לך מכונה מהחדשות) כי רנציליו מכוונים את ה OPV לאיזור ה 11 באר ולשחק עם עובי הטחינה והדחיסה שלך עד שתגיע לתוצאה טובה
חוץ מזה אולי כדאי לנסות תערובת אחרת
לגבי כיוון הלחץ יש לך שתי אפשרויות או לקנות שעון לחץ ולהרכיב על ידית ואז למדוד את הלחץ (או שאם הרכבת את הפיד אצל אנדרי אני בטוח שהוא יוכל לכוון לך את הלחץ)
http://www.htcafe.co.il/modules.php?name=Forums&am...
או למדוד כמה מים חוזרים למיכל (עם פילטר עיוור) במשך זמן קצוב
http://www.htcafe.co.il/modules.php?name=Forums&am...
|
|
|
פרופיל | שלח הודעה | חפש
|
|
 |
רוניצילון חבר שרק התחיל

 הצטרף בתאריך: Oct 11, 2012 מספר הודעות: 18
|
#3
נשלח: א' 04/11/2012 9:50
|
|
|
|
|
תודה.
אכן אנדרי התקין לי את ה - PID אבל לאיזה דרגת לחץ לבקש לכוון?
|
|
|
פרופיל | שלח הודעה | חפש
|
|
 |
avramm חבר פעיל מאוד

 הצטרף בתאריך: Feb 11, 2008
מיקום: תל-אביב הבעות תודה: 23 מספר הודעות: 381
|
#4
נשלח: א' 04/11/2012 9:58
|
|
|
|
|
jalvan כתב: | או למדוד כמה מים חוזרים למיכל (עם פילטר עיוור) במשך זמן קצוב
|
איך מזה יודעים מה הלחץ
|
|
|
פרופיל | שלח הודעה | חפש
|
|
 |
jalvan חבר פעיל מאוד

 הצטרף בתאריך: Jun 15, 2011 הבעות תודה: 15 מספר הודעות: 221
|
#5
נשלח: א' 04/11/2012 10:34
|
|
|
|
|
ציטוט: | אכן אנדרי התקין לי את ה - PID אבל לאיזה דרגת לחץ לבקש לכוון? |
בין 9 ל 9.5 זה מצויין
ציטוט: | איך מזה יודעים מה הלחץ [מה?!] |
אם אני זוכר נכון משווים את כמות המים שקיבלת לגרף לחץ/ספיקה של המשאבה (יש שם קישור למאמר יותר מקיף)
|
|
|
פרופיל | שלח הודעה | חפש
|
|
 |
רוניצילון חבר שרק התחיל

 הצטרף בתאריך: Oct 11, 2012 מספר הודעות: 18
|
#6
נשלח: א' 04/11/2012 12:37
|
|
|
|
|
אנדריי באמת משהו משהו!
דיברתי איתו והוא מדד את הלחץ, אחרי שהתקין את ה - PID, והלחץ בדיוק 9 בר. אז לא צריך לנגוע.
מה ש מחזיר אותי לבעיה הקיימת של קפה לא קרמי ...
עצות?
|
|
|
פרופיל | שלח הודעה | חפש
|
|
 |
pup26 (רועי)חבר ותיק

 הצטרף בתאריך: Oct 15, 2007
מיקום: שערי תקוה הבעות תודה: 84 מספר הודעות: 2790
|
#7
נשלח: א' 04/11/2012 14:04
|
|
|
|
|
זאת לא טמפרטורת חליטה גבוהה מדי? לדעתי טמפרטורת חליטה צריכה להיות יותר בכיוון של 92-93.
|
|
|
פרופיל | שלח הודעה | חפש
|
|
|
shlomyga (שלומי)חבר ותיק

 הצטרף בתאריך: Jan 01, 2007
מיקום: חדרה הבעות תודה: 123 מספר הודעות: 1354
|
#8
נשלח: א' 04/11/2012 14:32
|
|
|
|
|
pup26 כתב: | זאת לא טמפרטורת חליטה גבוהה מדי? לדעתי טמפרטורת חליטה צריכה להיות יותר בכיוון של 92-93. |
זו טמפ' שנמדדת מחוץ לדוד (הטרמוקפל יושב על הדוד ולא בתוכו) בדר כלל גבוהה בכ-10 מעלות
מטמפ' המים שמגיעה מבדוד לראש.
|
|
|
פרופיל | שלח הודעה | חפש
|
|
 |
coffeeavi (אבי)חבר פעיל במיוחד

 הצטרף בתאריך: Jul 15, 2011 הבעות תודה: 240 מספר הודעות: 885
|
#9
נשלח: א' 04/11/2012 14:38
|
|
|
|
|
pup26 כתב: | זאת לא טמפרטורת חליטה גבוהה מדי? לדעתי טמפרטורת חליטה צריכה להיות יותר בכיוון של 92-93. |
תלוי היכן מודדים, היכן נמצא הסנסור.
ביציאה מהראש טמפ. המים צ"ל 86-90 צלס', מומלץ 88
אם הסנסור נמצא על ראש הדוד מבחוץ, הבקר צ"ל מכוון ל-104-105 צלס' (צריך לנסות ולראות מה מתקבל מהיציאה בראש).
_________________ קפה זה דרך...לא משקה
Silvia Mega-Mod
Rocky Timer-Mod
Brikka Fix&Clean |
|
|
פרופיל | שלח הודעה | חפש
|
|
 |
רוניצילון חבר שרק התחיל

 הצטרף בתאריך: Oct 11, 2012 מספר הודעות: 18
|
#10
נשלח: א' 04/11/2012 17:33
|
|
|
|
|
הלחץ ב - OPV הוא 9 בר.
טמפרטורת החליטה ב - PID החיצוני היא 104 מעלות צלסיוס.
הזרימה יפה ומאוזנת.
הפולים טריים.
אך עדיין .. הקפה לא סמיך ...
|
|
|
פרופיל | שלח הודעה | חפש
|
|
 |
avramm חבר פעיל מאוד

 הצטרף בתאריך: Feb 11, 2008
מיקום: תל-אביב הבעות תודה: 23 מספר הודעות: 381
|
#11
נשלח: א' 04/11/2012 19:39
|
|
|
|
|
למה שיהיה סמיך לאחר שהשמנים הארומטיים נשרפו\התאדו בחום הגבוה. אני מניח שגם הארומה לא בשיא. נסה להוריד טמפ' ותבדוק מתי מתקבלת תוצאה טובה.
_________________ Artificial Intelligence is better then NONE... |
|
|
פרופיל | שלח הודעה | חפש
|
|
 |
דבוטאנט (עפר ש)אחראי תחום קפה

 הצטרף בתאריך: Nov 26, 2009
מיקום: כפר סבא הבעות תודה: 1134 מספר הודעות: 11723
|
#12
נשלח: ב' 05/11/2012 9:46
|
|
|
|
|
מה הקצב זליגה של הקפה? 30 מ"ל ב 30 שניות או יותר?
_________________ זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן) |
|
|
פרופיל | שלח הודעה | חפש
|
|
 |
boazj (בעז ישק)חבר ותיק

 הצטרף בתאריך: Dec 03, 2004
מיקום: הוד השרון הבעות תודה: 85 מספר הודעות: 2305
|
#13
נשלח: ב' 05/11/2012 13:44
|
|
|
|
|
מה העלות של תוספת/התקנה כזאת ?
זה משדרג את קפה בסילביה משמעותית ?
_________________ אימון אישי/קואצינג, טיפול, הנחיית קבוצות וסדנאות.
פריצות דרך בתחום האישי והכלכלי,חיבור ליעוד.
וגם מוזיקה, אופני הרים, קפה, מערכות סטראו, יוגה, ריצה ועוד כאן: https://asimonim.ravpage.co.il/BOAZJ |
|
|
פרופיל | שלח הודעה | חפש
|
|
|
jalvan חבר פעיל מאוד

 הצטרף בתאריך: Jun 15, 2011 הבעות תודה: 15 מספר הודעות: 221
|
#14
נשלח: ב' 05/11/2012 14:04
|
|
|
|
|
ציטוט: | מה העלות של תוספת/התקנה כזאת ? |
תלוי בחלקים ובסוג ההתקנה:
חלקים זולים (פיד סיני זול) התקנה פנימית (מקדימה או אחורה) : כ 200 שקלים הקטצ' שצריך לחתוך את המתכת של המכונה ולהכין חוטים במידה וזה דורש ציוד טוב והרבה עבודה (חוץ מלהבין לעומק מה אתה עושה)
פיד איכותי התקנה פנימית: כ 400-500 שקלים כנ"ל
התקנה חיצונית לבד: תצטרך למצוא קופסה ודבק מתאימים זה לא פשוט אבל לא תצטרך לחתוך את המכונה ייקר לך בעוד 100 בשביל הקופסה (אני מעריך לא ניסיתי)
קיטים שונים (pidsilvia<auber< mlg) פיד סילביה הכי זול אבל הפיד סיני. קל מאוד להתקנה לבד (שוב באופן יחסי) מתחיל מ 300 ועד 1000 שח כולם בהתקנה חיצונית כעיקרון ומגיעים עם מדריך מפורט אחריות וכו'
ציטוט: | זה משדרג את קפה בסילביה משמעותית ? |
זה משדרג בעיקר את נוחות ההפעלה וגם אין סיכוי שתקבל שוטים גרועים וקצת את הטעם. ביחד עם סליל חימום גם הטעם משתדרג עוד יותר אבל עדיין אפילו עם הסליל המכונה לא מגיעה לרמה של E61 ושל יכולת להוציא שוטים ברצף כמו המכונות עם הדודים הגדולים.
|
|
|
פרופיל | שלח הודעה | חפש
|
|
 |
|