מאמרים אחרונים

שתף בפייסבוק שיתוף בפייסבוק
RSS - מאמריםמאמרים
RSS - פורומיםפורומים
דווח למנהל דיווח למנהל
קישור לעמוד זה קישור לעמוד זה
עוד בקבוצת HT



עזרה עם ה - cooling flush ברוקט צ'ליני


עמוד 1 מתוך 2
עבור לעמוד  1  |  2  |  הבא 
   פורומים > קפה > מכונות ידניות ומטחנות
מחבר הודעה
dudinka69
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

הצטרף בתאריך:
  Jun 13, 2008
הבעות תודה: 5
מספר הודעות: 498

 #1  נשלח: ה' 29/11/2012 9:59
עזרה עם ה - cooling flush ברוקט צ'ליני

היי חברים,
קניתי את המכונה מיד 2 לפני כמה חודשים והאמת שאשתי ואני מאוד מאוד מאוד מרוצים מטעם הקפה,
מה שכן, למרות שהקפה טרי (סאפורה) ולמרות אין ספור ניסיונות טחינה הקפה נהיה "בלונדיני" מהר מדי, ללא קרמה סמיכה ולא שמנוני וסמיך כמו שאני רואה בהרבה מקומות, הבנתי שזה יכול להיות קשור בcooling flush שאין לי כל כך מושג מה זה ואיך ניתן לכוון אותו או לבדוק שהוא בכלל עובד,
יש למישהו רעיונות?
אודה לעזרתכם,
דודי
פרופיל | שלח הודעה | חפש
דבוטאנט (עפר ש)
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה

הצטרף בתאריך:
  Nov 26, 2009

מיקום: כפר סבא
הבעות תודה: 1134
מספר הודעות: 11723

 #2  נשלח: ה' 29/11/2012 15:14

הקפה יוצא בלונד בסלסלת סינגל או דאבל?
אתה מגיע ל 30 מ"ל ב 30 שניות או יותר מזה?

קולינג פלאש זה שוט מים שאתה עושה לפני החליטה.
הטמפרטורה במחליף חום עולה עם הזמן ולכן צריך להוציא את המים הרותחים מהמחליף ואז לחלוט.
קרא כאן: http://www.home-barista.com/hx-love.html
תן פולס מים עד שהזליגה תירגע ואז או שתחלוט שתחכה 30 שניות ואז תחלוט - מה שייצא יותר טוב.

_________________
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)
פרופיל | שלח הודעה | חפש
כפיר_ש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

הצטרף בתאריך:
  Jan 10, 2010

מיקום: מרכז
הבעות תודה: 564
מספר הודעות: 4714

 #3  נשלח: ה' 29/11/2012 15:19

אין קשר בין בלונד שמגיע מוקדם לקולינג פלאש.

סביר להניח שכיול הטחינה או דחיסה והפיזור של הקפה בידית לא מספיק טובים ולכן זה קורה.

אופציה שניה ייתכן שלמרות מה שאתה חושב הקפה לא הכי טרי.

אתה מבצע חימום ראשוני של חצי שעה לפחות ?
פרופיל | שלח הודעה | חפש
דבוטאנט (עפר ש)
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה

הצטרף בתאריך:
  Nov 26, 2009

מיקום: כפר סבא
הבעות תודה: 1134
מספר הודעות: 11723

 #4  נשלח: ה' 29/11/2012 16:45

אם לא עושים בכלל קולינג פלאש העוגייה יכולה להיפרץ מוקדם יותר.
_________________
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)
פרופיל | שלח הודעה | חפש
nimitzg
כתב קפה
כתב קפה

הצטרף בתאריך:
  Dec 13, 2007
הבעות תודה: 239
מספר הודעות: 2024

 #5  נשלח: ה' 29/11/2012 17:31

אופציה נוספת - לחץ דוד נמוך מדיי .
יביא לחליטה בטמפרטורה נמוכה שתלך ותרד לאורך השוט.

כתלות בדגם , לחץ דוד לקבל 93 מעלות בראש החליטה צריך לעמוד על 1.0 bar.

_________________
"Cigars change thoughts into dreams."
(Victor Marie Hugo 1802-1885)
פרופיל | שלח הודעה | חפש
dudinka69
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

הצטרף בתאריך:
  Jun 13, 2008
הבעות תודה: 5
מספר הודעות: 498

 #6  נשלח: ה' 29/11/2012 17:35

דבוטאנט - הבלונד מגיע עד 10 שניות מרגע החליטה,
ממה שאני מבין הקולינג פלאש זה משהו ידני שאני אמור לבצע ולא משהו שמוגדר במכונה או משהו שאפשר לכוון או שיכול להיות שכיבו אותו?
אני אנסה כמו שאמרת לאחר שהמכונה חמה (20-30 דק) אני אתן פולס של 30 שניות, אני אנסה לחלוט ישר לאחר מכן ואם זה לא יצליח אני אנסה שוב עם פולס של 30 שניות ואז להמתין 30 שניות ואז לחלוט,
כפיר - אני קונה מסאפורה את הקפה ולפי מה שרשום בשקית החליטה טרייה (מקווה מאוד ) לגבי הטחינה והדחיסה אני חושב שזה בסדר, אני נוגע בקפה לאחר החליטה ובודק שהוא לא רך רו קשה מדי,
אעדכן בהמשך,
תודה רבה
פרופיל | שלח הודעה | חפש
dudinka69
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

הצטרף בתאריך:
  Jun 13, 2008
הבעות תודה: 5
מספר הודעות: 498

 #7  נשלח: ה' 29/11/2012 17:46

nimitzg כתב:
אופציה נוספת - לחץ דוד נמוך מדיי .
יביא לחליטה בטמפרטורה נמוכה שתלך ותרד לאורך השוט.

כתלות בדגם , לחץ דוד לקבל 93 מעלות בראש החליטה צריך לעמוד על 1.0 bar.


היי,
הלחץ הוא בדיוק על 1.0 בר,
זה בסדר לא?
פרופיל | שלח הודעה | חפש
כפיר_ש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

הצטרף בתאריך:
  Jan 10, 2010

מיקום: מרכז
הבעות תודה: 564
מספר הודעות: 4714

 #8  נשלח: ה' 29/11/2012 17:47

המדד הכי טוב זה הזרימה, זנב עכבר דקיק וכמות של כ 60 מ"ל ב 25-7 שניות לאספרסו כפול.

לגבי הקולינג פלאש, אם אתה לא תעשה אז הקפה שלך ישרף ויהיה טעם מריר ולא טעים, קשה לי להאמין שזה מה שגורם לבלונד.

לאחר 30 דקות של חימום המים מראש החליטה אמורים להיות רותחים מאוד וממש להתפרץ ולהשפריץ סביב ובגלל זה הקולינג פלאש כדי לנקז אותם לפני החליטה, אם זה לא קורה אצלך ייתכן שיש בעיה והדוד משום מה לא בטמפרטורה נכונה.

כמה קפה אתה שם ? אתה עקבי בכמויות ?

אולי תנסה לעלות סרטון של הטחינה, דחיסה והחליטה וננסה לעזור...
פרופיל | שלח הודעה | חפש
דבוטאנט (עפר ש)
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה

הצטרף בתאריך:
  Nov 26, 2009

מיקום: כפר סבא
הבעות תודה: 1134
מספר הודעות: 11723

 #9  נשלח: ה' 29/11/2012 17:50

קולינג פלאש זה הזרמת מים בדיוק כמו שאתה עושה קפה אבל בלי קפה.
תריץ מים עד שיפסיק הבלגן ותהיה זרימה של מים רציפה. זה יכול לקחת 10 שניות - לא 30. אחר כך תחלוט קפה או תחכה 30 שניות ואז תחלוט (30 שניות אחרי זסיימת עם הקולינג פלאש).
כמו שכפיר אמר - תנסה גם קפה אחר.

_________________
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)
פרופיל | שלח הודעה | חפש
dudinka69
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

הצטרף בתאריך:
  Jun 13, 2008
הבעות תודה: 5
מספר הודעות: 498

 #10  נשלח: ה' 29/11/2012 18:27

כפיר_ש כתב:
המדד הכי טוב זה הזרימה, זנב עכבר דקיק וכמות של כ 60 מ"ל ב 25-7 שניות לאספרסו כפול.

לגבי הקולינג פלאש, אם אתה לא תעשה אז הקפה שלך ישרף ויהיה טעם מריר ולא טעים, קשה לי להאמין שזה מה שגורם לבלונד.

לאחר 30 דקות של חימום המים מראש החליטה אמורים להיות רותחים מאוד וממש להתפרץ ולהשפריץ סביב ובגלל זה הקולינג פלאש כדי לנקז אותם לפני החליטה, אם זה לא קורה אצלך ייתכן שיש בעיה והדוד משום מה לא בטמפרטורה נכונה.

כמה קפה אתה שם ? אתה עקבי בכמויות ?

אולי תנסה לעלות סרטון של הטחינה, דחיסה והחליטה וננסה לעזור...


איזה זנב עכבר דקיק ואיזה בטיח נחל שורק אולי יותר מתאים,
בכל אופן אעשה כמה נסיונות, ואז אעלה סרטון,
תודה רבה לכולכם,
פרופיל | שלח הודעה | חפש
כפיר_ש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

הצטרף בתאריך:
  Jan 10, 2010

מיקום: מרכז
הבעות תודה: 564
מספר הודעות: 4714

 #11  נשלח: ה' 29/11/2012 18:51

תתחיל מלהוריד את עובי הטחינה עד שממש תחנוק את המכונה ויצאו טיפות ואז תן כיוונון קטן לכיוון הגס ונסה שוב.

המשך ככה עד שתקבל זרימה דקיקה ואחידה לאורך השוט, אני מניח שאז תראה שינוי מהותי בסמיכות ובעובי הקרמה.

כמובן שתשתדל להיות עקבי בכמות הקפה שאתה שם, אם יש לך משקל בדיוק של 0.1 גרם זה יעזור לך להיות עקבי אבל זה לא מאסט.

בהצלחה.
פרופיל | שלח הודעה | חפש
aviadrub
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

הצטרף בתאריך:
  Dec 13, 2010
הבעות תודה: 11
מספר הודעות: 146

 #12  נשלח: ה' 29/11/2012 19:48

הרגע קניתי משקל בדיל אקסטרים בדיוק של 0.01 גרם.
המשקל מתוכנן לעבודה עד למשקל של 100 גרם.
המחיר - 9.99$, סביר בהחלט...
בנוסף קניתי משקולת של 5 גרם לאיפוס המכשיר.
שני הלינקים מצורפים:

http://dx.com/p/precision-digital-pocket-scale-100...
http://dx.com/p/professional-precision-digital-sca...
פרופיל | שלח הודעה | חפש
nimitzg
כתב קפה
כתב קפה

הצטרף בתאריך:
  Dec 13, 2007
הבעות תודה: 239
מספר הודעות: 2024

 #13  נשלח: ה' 29/11/2012 23:21

לאחר שהמכונה חמה,
הזרם מים ללא הידית.
אם המים יוצאים גועשים ועם אדים רבים
סימן שאין לך בעיה בלחץ הדוד.
אם המיים יוצאים בזרם אחיד מיד בשניה הראשונה ולא מעלים אדים , בהחלט יש לך בעיה של לחץ נמוך.

למרות זאת,אני נוטה להאמין שמדובר בטחינה גסה מאוד בשילוב טימפור לא נכון/חוסר טימפור.
עדכן בפרטים...

_________________
"Cigars change thoughts into dreams."
(Victor Marie Hugo 1802-1885)
פרופיל | שלח הודעה | חפש
hosq
כתב קפה
כתב קפה

הצטרף בתאריך:
  Nov 26, 2009
הבעות תודה: 278
מספר הודעות: 4982

 #14  נשלח: ו' 30/11/2012 23:05

יש לך מטחנה או שאתה רוכש קפה טחון?
_________________
what's next?
פרופיל | שלח הודעה | חפש
ozeltzex (אופיר)
חבר ותיק
חבר ותיק

הצטרף בתאריך:
  Jun 07, 2008
הבעות תודה: 358
מספר הודעות: 1500

 #15  נשלח: א' 02/12/2012 17:03

היי,

במידה ועשית קולינג פלאש של בערך 5 שניות ואחרי 30 שניות אתה מפעיל את המשאבה שוב ויוצאים אדים ומים רותחים, זה אומר שהדוד בסדר וגם הלחץ בתוכו.
לאחרונה החלפתי מספר סוגי קפה בשביל לנסות קצת דברים חדשים, ועכשיו כשחזרתי לתערובת מוכרת (ולא חמצמצה), לא הצלחתי לקבל קפה נורמלי. תמיד יצא חמוץ..
האשמתי את הלחץ בדוד, את דני רופ שהוריד טמפרטורות ואת עצמי על זה שאני מפקשש בקולינג פלאש.
בסופו של דבר אמרתי לעצמי "אני מוציא עכשיו שוט שרוף מצידי - אבל לא חמוץ".
עשיתי קולינג פלאש קצר, ובמשך 30 שניות התעסקתי עם הטחינה, פיזור, ליטוף, מזמוז ודחיסה.
טחנתי 2 דרגות דק יותר כדי לחנוק למכונה את הנשמה (בכוונה) וכ 30 שניות מסוף הפלאש התחלתי לחלוט.
קיבלתי צבעים כהים, קרמה שומנית וטעם מעולה. הייתי בהלם (ומאושר).
מאחר ויש לי נסיון ארוך (ויקר) עם בלונד מהיר מדי, אני יודע בלונד מהיר וטעם חמצמץ נוצר או בגלל קפה ישן, או בגלל טמפ' נמוכה או בגלל טחינה גסה מדי. כיסית את 2 האפשרויות הראשונות, אז אני אומר שתכוון לדחיסה דקה יותר וטיפה פחות קפה.

לך תדע, אולי הטמפ' של הסביבה משפיעה יותר ממה שחושבים. אולי בחורף הפולים יותר או פחות שומניים וזה משפיע.. לא יודע..

אופיר
פרופיל | שלח הודעה | חפש
כל הזמנים הם שעון קיץ - ישראל (GMT+3) הצג הודעות קודמות:    
פורומים > מכונות ידניות ומטחנות עבור לעמוד  1  |  2  |  הבא 


  
    שם משתמש:
נתוני כניסה לכל אתרי HT:

  סיסמא:
 

  


 | 

קפוץ אל: 
לא ניתן לשלוח הודעות בפורום זה
לא ניתן להגיב להודעות בפורום זה
לא ניתן לערוך את הודעותיך בפורום זה
לא ניתן למחוק את הודעותיך בפורום זה
לא ניתן להצביע לסקרים בפורום זה
לא ניתן לצרף קבצים בפורום זה
לא ניתן להוריד קבצים בפורום זה

תקנון / תנאי השימוש באתר צור קשר / contact us כל הזכויות שמורות לקבוצת ht