קולה Huky 500 [פוצל]

פורום תערובות קפה וקליה ביתית, איפה לקנות, איך להכין ואיך לקלות
NEGRO
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום קפה
עוסק בתחום קפה
הודעות: 1098
הצטרף: אפריל 2010
מיקום: אלישיב
נתן תודות: 95 פעמים
קיבל תודות: 252 פעמים

נושא שלא נקרא #31 

אוי ואבוי, אל תסבכו אותי.
כל אחד יכול להשוות בין קולים לא רק אני
קטונתי באמת.

כמו שאמרתי בעבר
קולה אידאלי צריך שתהיה לו בקרת חום, איוורור ועדיף מהירות סיבוב תוף על אף שלאחר שזה נקבע אין צורך לשנות זאת יותר.

לא מכיר את ההאקי ואת הקווסט ראיתי אולי פעמיים.
כל אחד הטוב בעיניו יעשה.


מבחינת טעם הקפה שיוצא מהמכונה זה מאוד קשה להשוואה במידה אך אם פרופיל הקלייה זהה ואפילו מעט שונה, יהיה קושי אם בכלל להבחין מה יותר טוב מה גם שטעם זה דבר אישי.
בכל מקרה תודה נימיץ על המחמאה אבל באמת שקטונתי.
גלעד שמחי
מומחה לקליית קפה

http://negro.co.il/

מיץ_פטל
חבר ותיק
חבר ותיק
הודעות: 1464
הצטרף: מרץ 2010
נתן תודות: 75 פעמים
קיבל תודות: 277 פעמים

נושא שלא נקרא #32 

אם תרצו להוביף ל"מבחן"/בדיקה את המג'יולינו של קופיטק, אני מוכן להצטרף...

danimili (פותח השרשור)
חבר ותיק
חבר ותיק
הודעות: 1214
הצטרף: ינואר 2011
מיקום: ירושלים
נתן תודות: 148 פעמים
קיבל תודות: 156 פעמים

נושא שלא נקרא #33 

מיץ_פטל כתב:אם תרצו להוביף ל"מבחן"/בדיקה את המג'יולינו של קופיטק, אני מוכן להצטרף...
...
וואו זה יכול להיות כ"כ מעניין. אתה מרוצה ממנו?

מיץ_פטל
חבר ותיק
חבר ותיק
הודעות: 1464
הצטרף: מרץ 2010
נתן תודות: 75 פעמים
קיבל תודות: 277 פעמים

נושא שלא נקרא #34 

מאוד מאוד!

danimili (פותח השרשור)
חבר ותיק
חבר ותיק
הודעות: 1214
הצטרף: ינואר 2011
מיקום: ירושלים
נתן תודות: 148 פעמים
קיבל תודות: 156 פעמים

נושא שלא נקרא #35 

מיץ פטל, אשמח לקבל יותר פרטים כמו מתי קנית, ממי ובאיזה מחיר. כמו כן קצת רשמים על הקולה עצמו מבחינת מבנה ואפשרויות, תהליך הקלייה והתוצאה. תודה!

amiir
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 196
הצטרף: אפריל 2011
נתן תודות: 26 פעמים
קיבל תודות: 31 פעמים

נושא שלא נקרא #36 

קווסט שולטטט!!! :mrgreen:
נא להרשם/להכנס לחשבון בפורום על מנת לצפות בקבצים או בתמונות המצורפים לשרשור

מיץ_פטל
חבר ותיק
חבר ותיק
הודעות: 1464
הצטרף: מרץ 2010
נתן תודות: 75 פעמים
קיבל תודות: 277 פעמים

נושא שלא נקרא #37 

danimili כתב:מיץ פטל, אשמח לקבל יותר פרטים כמו מתי קנית, ממי ובאיזה מחיר. כמו כן קצת רשמים על הקולה עצמו מבחינת מבנה ואפשרויות, תהליך הקלייה והתוצאה. תודה!
...
אני צריך להתארגן על מספר צילומים. אבל בינתיים רשמתי קצת מידע:

רכשתי משומש לפני כארבעה חודשים, הפרסום הופיע פה בפורום, הקולה היה כבן חמש אבל אין הרבה מה שיתקלקל. המחיר היה כ- 4500 ש"ח. אני מרוצה עד ראש הגג, הקליות נוחות לי (איוורור ופינוי מוץ מעולים), הכמויות אידיאליות מבחינתי והתוצאה כל כך טובה. אין בכלל מה להשוות ביחס לג'ין... והקפה באיכות גבוהה לזמן רב. לאחר כשבוע הוא נפתח וניתן להנות ממנו לפחות כחודש מהקלייה בתנאי אחסנה טובים. אני בשלב בו אני בעיקר לומד את תהליך הקלייה והקולה, הלימוד מאתגר ומעניין.
לאחר שרכשתי אותו יצרתי קשר עם קופיטק וקיבלתי מהם הדרכה במייל ותשובות לכל שאלותי (!) ואפילו נכונות שאבוא עם הקולה אליהם להתלמדות (!). אני יודע שבכל תקלה או בעייה אוכל לפנות לאבא האוהב של הקולה (רם אבגי). זה היה חלק מהשיקול בקנייה של הקולה הזה.

מבחינת המשתמש הטיפוסי, אני חושב שהחסרון היחיד של הקולה הוא שקשה מאוד להשיג אחד כזה... חדש כבר לא מייצרים ומשומשים לא ראיתי למכירה בשנים שבהן אני עוקב או מחפש פתרון קלייה מוצלח יותר מהג'ין.

יש מספר דורות למ'גיולינו, שלי כנראה הדור האחרון, שליטה אלקטרונית על הטמפרטורה ופינוי אויר +איסוף מוץ מצויינים.
קיימת רק מדידת טמפרטורת אויר בתוף ויש חלון הצצה. אני מניח כי אפשר לארגן מד טמפרטורה לפולים, אך אני מתסדר בלי, בינתיים.
אין אפשרות של סקופ להוצאת פולים להסתכלות תוך כדי הקלייה. החימום הוא חשמלי (אין שיטה על עוצמת החימום רק הפעלה או הפסקה על פי טמפרטורה) והקולה מגיב לאט יחסית. אין גם שליטה אמיתית על מידת האוורור ואין כלל שליטה על מהירות סיבוב התוף. אני מניח שאפשר להוסיף כל סוג של שליטה אם רק רוצים, אני עוד לא בשלב הזה.

קליות ניתן לערוך לכמויות של 100 עד 400 גרם. יופי של כמות לקלייה ביתית.
בהתחלה קליתי כ- 400 גרם פעמיים כל שבועיים בערך. בזמן האחרון אני משתדל לערוך סשנים של קלייה יותר מרוכזים, אני קולה 3-6 באטשים של 400 גרם בסשן ומאפסן את הקפה בשקיות סגורות הרמטית עם שסתום חד כיווני לתקופה של עד חודש. גיליתי כי שימוש בקצה המשטח של טוסטר לחיצה אוטם את קצות השקיות הריקות של קפה קנוי שהיו לי בצורה "מקצועית" ואני מאכסן כך את הקפה מיד לאחר הקלייה. כשאני רוצה להשתמש בקפה אני גוזר פתח בשקית והשקיות קטנות מקלייה לקלייה. איכסנתי בתקופה מסויימת בואקום והפסקתי, אני כיום חושב שואקום היא לא האחסנה הנכונה לקפה.

אין לי תמונות של הקולה שלי, אני מצרף תמונה להתרשמות ומידע באתר זה : http://www.dauberg.de/coffee/Roasting/M ... no_01.html

סה"כ מכשיר חמוד מאוד, די כבד ודי מוצק, שוקל כ-25 קילו, משהו שהצלחתי לסחוב בכוחות עצמי, לשנע ברכב ולהכניס הבייתה ללא עזרת שכנים..., לא חינני ובוהק כמו ההוקי אבל אני מאוד מרוצה!

לדעתי הוא די אידיאלי לקולה הבייתי, מעניין אם רם יהיה מוכן לייצר מכשירים נוספים כאלה.
קונקורדיה שוחח עימו בזמנו (לפני כשנה) לגבי ייצור מספר קולי טורפטורה 1 ק"ג אם יהיו כ- 10 מעוניינים במחיר של כ- 10000 ש"ח ליחידה (אני מקווה שאני זוכר נכון את הפרטים). אני מניח שייצור של מג'יולינו חדשים יהיה זול יותר, אם כי הקולה הזה, כאמור, מוגבל בהרבה מהטורפטורה.

danimili (פותח השרשור)
חבר ותיק
חבר ותיק
הודעות: 1214
הצטרף: ינואר 2011
מיקום: ירושלים
נתן תודות: 148 פעמים
קיבל תודות: 156 פעמים

נושא שלא נקרא #38 

תודה רבה על הפירוט הרב! פניתי לרם במייל. נראה מה הוא יגיד.

מיץ_פטל
חבר ותיק
חבר ותיק
הודעות: 1464
הצטרף: מרץ 2010
נתן תודות: 75 פעמים
קיבל תודות: 277 פעמים

נושא שלא נקרא #39 

בהצלחה,
קובץ PDF עם קצת תמונות ופרטים:
http://briosocafe.com.p10.hostingprod.c ... o_spec.pdf

השליטה וחיווי הטמפרטורה אצלי הם דיגיטאליים ולא כמו שבתמונות שבפרסום זה.

כפיר_ש
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
הודעות: 4726
הצטרף: ינואר 2010
מיקום: מרכז
נתן תודות: 260 פעמים
קיבל תודות: 559 פעמים

נושא שלא נקרא #40 

ראובן תהנה מהקולה, ללא ספק קניה מצוינת ובמחיר טוב.

אבל לדעתי בלי מד טמפרטורה לפולים (BT) אתה דיי קולה על עיוור ונשען רק על חושים משום שאתה לא יכול לדעת בדיוק מתי שלב הייבוש נגמר, מתי מתקרב פיצוץ ראשון או שני ואם אתה רוצה להשהות שלב מסוים בקליה (לדוגמה האטה לאחר פיצוץ ראשון) אי אםפשר לדעת האם הטמפרטורה עולה מספיק מהר או שגרמת לעצירה מסוימת בקליה ואפית אותה.

בקיצור זה דיי קשה להתקדם עם הקליה הלאה שאין לך מספיק ניטור ובקרה במיוחד שגופי החימום מגיבים לאט ואתה צריך לבצע תיקונים ולהגיב לאירועים שכבר החלו כי אתה לא יכול לתכנן מראש.

להוסיף מד טמפרטורה לפולים זה פשוט מאוד, קנה תרמוקאפל K מבודד ב 5$ ב EBAY וקדח חור בחזית הקולה יחסית נמוך לא משנה באיזה צד והעיקר שהפולים יגעו בו בזמן הקליה (גם בבאטצ'ים קטנים יחסית).
טרמומטר דיגיטלי מסוג K למשל עולה כ 15$, בקיצור בהשקעה מינימלית אתה יכול לקדם את הקליות שלך למחוזות אחרים ולהיות הרבה יותר חזרתי בפרופילים.

הנה דוגמאות, אתה צריך רק לבצע מדידות איזה אורך מקסימלי ניתן להתקין שלא פוגע בחלקי התוף בפנים כשהוא מסתובב במיקום שנראה לך:

http://www.ebay.com/itm/7-6mm-Thread-K- ... 2a267c1952

http://www.ebay.com/itm/Digital-Thermom ... 1c31acc3d7

לגבי מהירות סביבוב מנוע, אכן אני יכול לומר שממה שאני התנסתי עם ההוקי מהירות סיבוב גבוהה יותר (נאמר 70-75 RPM) עוזרת מאוד לקבל קליה אחידה יותר ומפחיתה משמעותית את הסיכון ל tipping, זה לא אומר שאי אפשר לקלות מצוין עם מהירות סיבוב נמוכה יותר כגון 45-50 RPM אבל זה בהחלט מסייע ופרט דיי חשוב.

מיץ_פטל
חבר ותיק
חבר ותיק
הודעות: 1464
הצטרף: מרץ 2010
נתן תודות: 75 פעמים
קיבל תודות: 277 פעמים

נושא שלא נקרא #41 

תודה כפיר, אני בטוח אעשה זאת מתישהו.

קצת חושש לקדוח ואולי להרוס או לא להגיע למקום הנכון אבל בהחלט עברה במוחי המחשבה עם קנייתו שאני זקוק למידע הזה. אתפוס יוזמה מתישהו ותודה על הקישורים. אלו רגשים שגם עובדים עם תוכנות ואפליקציות נפוצות או שזקוקים למשהו נוסף, אם כבר חושבים קדימה.

דבוטאנט
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה
הודעות: 11720
הצטרף: נובמבר 2009
מיקום: כפר סבא
נתן תודות: 282 פעמים
קיבל תודות: 1130 פעמים

נושא שלא נקרא #42 

amiir כתב:קווסט שולטטט!!! :mrgreen:
...
יפה!
למה לא מד אחד ל 2 תרמוקפלים?
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)

מיץ_פטל
חבר ותיק
חבר ותיק
הודעות: 1464
הצטרף: מרץ 2010
נתן תודות: 75 פעמים
קיבל תודות: 277 פעמים

נושא שלא נקרא #43 

בהמשך לאותו העניין, האם ניתן לדעתך לקדוח את החור דווקא בדלתית הנפתחת ולא בדופן נייחת? זה נראה כמו המקום היחיד בקולה זה שבו מתרכזים הפולים בזמן הקלייה.
אפשר לראות תמונות של הקולה גם כשהוא ערום, בדף האינטרנט הבא:

http://www.dauberg.de/coffee/Roasting/M ... index.html

דבוטאנט
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה
הודעות: 11720
הצטרף: נובמבר 2009
מיקום: כפר סבא
נתן תודות: 282 פעמים
קיבל תודות: 1130 פעמים

נושא שלא נקרא #44 

לא בדלת הנפתחת - התרמוקאפל נכנס פנימה ואם תשים על הדלת הנפתחת הוא ייתקע...
תראה איך זה בקווסט - צד שמאל התרמוקאפל נוגע בפולים (=BT )כי הם מסתובבים עם כיוון השעון.
צד ימין ממש רק קצת יותר גבוה הפולים כבר לא מגיעים וזה ET.
בתמונות שלך יש תרמוקאפל בצד ימין = נראה כמו BT
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)

amiir
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 196
הצטרף: אפריל 2011
נתן תודות: 26 פעמים
קיבל תודות: 31 פעמים

נושא שלא נקרא #45 

צודק עופר בדיעבד הייתי צריך לקנות מוניטור אחד עם שתי יציאות (יש ב40$ באיביי כולל כל החיבורים ) :oops:

שלח תגובה

חזור אל “תערובות קפה וקלייה ביתית”