מאמרים אחרונים

שתף בפייסבוק שיתוף בפייסבוק
RSS - מאמריםמאמרים
RSS - פורומיםפורומים
דווח למנהל דיווח למנהל
קישור לעמוד זה קישור לעמוד זה
עוד בקבוצת HT



קולה Huky 500 [פוצל]


עמוד 3 מתוך 5
עבור לעמוד הקודם  |  1  |  2  |  3  |  4  |  5  |  הבא 
   פורומים > קפה > תערובות קפה וקלייה ביתית
מחבר הודעה
NEGRO (גלעד שמחי)
עוסק בתחום קפה
עוסק בתחום קפה

הצטרף בתאריך:
  Apr 20, 2010

מיקום: אלישיב
הבעות תודה: 252
מספר הודעות: 1098

 #31  נשלח: שבת 20/04/2013 18:13

אוי ואבוי, אל תסבכו אותי.
כל אחד יכול להשוות בין קולים לא רק אני
קטונתי באמת.

כמו שאמרתי בעבר
קולה אידאלי צריך שתהיה לו בקרת חום, איוורור ועדיף מהירות סיבוב תוף על אף שלאחר שזה נקבע אין צורך לשנות זאת יותר.

לא מכיר את ההאקי ואת הקווסט ראיתי אולי פעמיים.
כל אחד הטוב בעיניו יעשה.


מבחינת טעם הקפה שיוצא מהמכונה זה מאוד קשה להשוואה במידה אך אם פרופיל הקלייה זהה ואפילו מעט שונה, יהיה קושי אם בכלל להבחין מה יותר טוב מה גם שטעם זה דבר אישי.
בכל מקרה תודה נימיץ על המחמאה אבל באמת שקטונתי.
(1) הבעות תודה: nimitzg
פרופיל | שלח הודעה | חפש
מיץ_פטל
חבר ותיק
חבר ותיק

הצטרף בתאריך:
  Mar 20, 2010
הבעות תודה: 280
מספר הודעות: 1451

 #32  נשלח: שבת 20/04/2013 22:56

אם תרצו להוביף ל"מבחן"/בדיקה את המג'יולינו של קופיטק, אני מוכן להצטרף...
פרופיל | שלח הודעה | חפש
danimili (דניאל)
חבר ותיק
חבר ותיק

הצטרף בתאריך:
  Jan 21, 2011

מיקום: ירושלים
הבעות תודה: 156
מספר הודעות: 1214

 #33  נשלח: א' 21/04/2013 10:40

מיץ_פטל כתב:
אם תרצו להוביף ל"מבחן"/בדיקה את המג'יולינו של קופיטק, אני מוכן להצטרף...

וואו זה יכול להיות כ"כ מעניין. אתה מרוצה ממנו?
פרופיל | שלח הודעה | חפש
מיץ_פטל
חבר ותיק
חבר ותיק

הצטרף בתאריך:
  Mar 20, 2010
הבעות תודה: 280
מספר הודעות: 1451

 #34  נשלח: א' 21/04/2013 10:48

מאוד מאוד!
פרופיל | שלח הודעה | חפש
danimili (דניאל)
חבר ותיק
חבר ותיק

הצטרף בתאריך:
  Jan 21, 2011

מיקום: ירושלים
הבעות תודה: 156
מספר הודעות: 1214

 #35  נשלח: א' 21/04/2013 13:09

מיץ פטל, אשמח לקבל יותר פרטים כמו מתי קנית, ממי ובאיזה מחיר. כמו כן קצת רשמים על הקולה עצמו מבחינת מבנה ואפשרויות, תהליך הקלייה והתוצאה. תודה!
פרופיל | שלח הודעה | חפש
amiir
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

הצטרף בתאריך:
  Apr 02, 2011
הבעות תודה: 31
מספר הודעות: 191

 #36  נשלח: א' 21/04/2013 16:38

קווסט שולטטט!!!



פרופיל | שלח הודעה | חפש
מיץ_פטל
חבר ותיק
חבר ותיק

הצטרף בתאריך:
  Mar 20, 2010
הבעות תודה: 280
מספר הודעות: 1451

 #37  נשלח: א' 21/04/2013 23:24

danimili כתב:
מיץ פטל, אשמח לקבל יותר פרטים כמו מתי קנית, ממי ובאיזה מחיר. כמו כן קצת רשמים על הקולה עצמו מבחינת מבנה ואפשרויות, תהליך הקלייה והתוצאה. תודה!


אני צריך להתארגן על מספר צילומים. אבל בינתיים רשמתי קצת מידע:

רכשתי משומש לפני כארבעה חודשים, הפרסום הופיע פה בפורום, הקולה היה כבן חמש אבל אין הרבה מה שיתקלקל. המחיר היה כ- 4500 ש"ח. אני מרוצה עד ראש הגג, הקליות נוחות לי (איוורור ופינוי מוץ מעולים), הכמויות אידיאליות מבחינתי והתוצאה כל כך טובה. אין בכלל מה להשוות ביחס לג'ין... והקפה באיכות גבוהה לזמן רב. לאחר כשבוע הוא נפתח וניתן להנות ממנו לפחות כחודש מהקלייה בתנאי אחסנה טובים. אני בשלב בו אני בעיקר לומד את תהליך הקלייה והקולה, הלימוד מאתגר ומעניין.
לאחר שרכשתי אותו יצרתי קשר עם קופיטק וקיבלתי מהם הדרכה במייל ותשובות לכל שאלותי (!) ואפילו נכונות שאבוא עם הקולה אליהם להתלמדות (!). אני יודע שבכל תקלה או בעייה אוכל לפנות לאבא האוהב של הקולה (רם אבגי). זה היה חלק מהשיקול בקנייה של הקולה הזה.

מבחינת המשתמש הטיפוסי, אני חושב שהחסרון היחיד של הקולה הוא שקשה מאוד להשיג אחד כזה... חדש כבר לא מייצרים ומשומשים לא ראיתי למכירה בשנים שבהן אני עוקב או מחפש פתרון קלייה מוצלח יותר מהג'ין.

יש מספר דורות למ'גיולינו, שלי כנראה הדור האחרון, שליטה אלקטרונית על הטמפרטורה ופינוי אויר +איסוף מוץ מצויינים.
קיימת רק מדידת טמפרטורת אויר בתוף ויש חלון הצצה. אני מניח כי אפשר לארגן מד טמפרטורה לפולים, אך אני מתסדר בלי, בינתיים.
אין אפשרות של סקופ להוצאת פולים להסתכלות תוך כדי הקלייה. החימום הוא חשמלי (אין שיטה על עוצמת החימום רק הפעלה או הפסקה על פי טמפרטורה) והקולה מגיב לאט יחסית. אין גם שליטה אמיתית על מידת האוורור ואין כלל שליטה על מהירות סיבוב התוף. אני מניח שאפשר להוסיף כל סוג של שליטה אם רק רוצים, אני עוד לא בשלב הזה.

קליות ניתן לערוך לכמויות של 100 עד 400 גרם. יופי של כמות לקלייה ביתית.
בהתחלה קליתי כ- 400 גרם פעמיים כל שבועיים בערך. בזמן האחרון אני משתדל לערוך סשנים של קלייה יותר מרוכזים, אני קולה 3-6 באטשים של 400 גרם בסשן ומאפסן את הקפה בשקיות סגורות הרמטית עם שסתום חד כיווני לתקופה של עד חודש. גיליתי כי שימוש בקצה המשטח של טוסטר לחיצה אוטם את קצות השקיות הריקות של קפה קנוי שהיו לי בצורה "מקצועית" ואני מאכסן כך את הקפה מיד לאחר הקלייה. כשאני רוצה להשתמש בקפה אני גוזר פתח בשקית והשקיות קטנות מקלייה לקלייה. איכסנתי בתקופה מסויימת בואקום והפסקתי, אני כיום חושב שואקום היא לא האחסנה הנכונה לקפה.

אין לי תמונות של הקולה שלי, אני מצרף תמונה להתרשמות ומידע באתר זה : http://www.dauberg.de/coffee/Roasting/Maggiolino_0...

סה"כ מכשיר חמוד מאוד, די כבד ודי מוצק, שוקל כ-25 קילו, משהו שהצלחתי לסחוב בכוחות עצמי, לשנע ברכב ולהכניס הבייתה ללא עזרת שכנים..., לא חינני ובוהק כמו ההוקי אבל אני מאוד מרוצה!

לדעתי הוא די אידיאלי לקולה הבייתי, מעניין אם רם יהיה מוכן לייצר מכשירים נוספים כאלה.
קונקורדיה שוחח עימו בזמנו (לפני כשנה) לגבי ייצור מספר קולי טורפטורה 1 ק"ג אם יהיו כ- 10 מעוניינים במחיר של כ- 10000 ש"ח ליחידה (אני מקווה שאני זוכר נכון את הפרטים). אני מניח שייצור של מג'יולינו חדשים יהיה זול יותר, אם כי הקולה הזה, כאמור, מוגבל בהרבה מהטורפטורה.
(2) הבעות תודה: כפיר_ש , danimili
פרופיל | שלח הודעה | חפש
danimili (דניאל)
חבר ותיק
חבר ותיק

הצטרף בתאריך:
  Jan 21, 2011

מיקום: ירושלים
הבעות תודה: 156
מספר הודעות: 1214

 #38  נשלח: ב' 22/04/2013 0:31

תודה רבה על הפירוט הרב! פניתי לרם במייל. נראה מה הוא יגיד.
פרופיל | שלח הודעה | חפש
מיץ_פטל
חבר ותיק
חבר ותיק

הצטרף בתאריך:
  Mar 20, 2010
הבעות תודה: 280
מספר הודעות: 1451

 #39  נשלח: ב' 22/04/2013 1:15

בהצלחה,
קובץ PDF עם קצת תמונות ופרטים:
http://briosocafe.com.p10.hostingprod.com/ystore/p...

השליטה וחיווי הטמפרטורה אצלי הם דיגיטאליים ולא כמו שבתמונות שבפרסום זה.
פרופיל | שלח הודעה | חפש
כפיר_ש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

הצטרף בתאריך:
  Jan 10, 2010

מיקום: מרכז
הבעות תודה: 564
מספר הודעות: 4714

 #40  נשלח: ב' 22/04/2013 6:04

ראובן תהנה מהקולה, ללא ספק קניה מצוינת ובמחיר טוב.

אבל לדעתי בלי מד טמפרטורה לפולים (BT) אתה דיי קולה על עיוור ונשען רק על חושים משום שאתה לא יכול לדעת בדיוק מתי שלב הייבוש נגמר, מתי מתקרב פיצוץ ראשון או שני ואם אתה רוצה להשהות שלב מסוים בקליה (לדוגמה האטה לאחר פיצוץ ראשון) אי אםפשר לדעת האם הטמפרטורה עולה מספיק מהר או שגרמת לעצירה מסוימת בקליה ואפית אותה.

בקיצור זה דיי קשה להתקדם עם הקליה הלאה שאין לך מספיק ניטור ובקרה במיוחד שגופי החימום מגיבים לאט ואתה צריך לבצע תיקונים ולהגיב לאירועים שכבר החלו כי אתה לא יכול לתכנן מראש.

להוסיף מד טמפרטורה לפולים זה פשוט מאוד, קנה תרמוקאפל K מבודד ב 5$ ב EBAY וקדח חור בחזית הקולה יחסית נמוך לא משנה באיזה צד והעיקר שהפולים יגעו בו בזמן הקליה (גם בבאטצ'ים קטנים יחסית).
טרמומטר דיגיטלי מסוג K למשל עולה כ 15$, בקיצור בהשקעה מינימלית אתה יכול לקדם את הקליות שלך למחוזות אחרים ולהיות הרבה יותר חזרתי בפרופילים.

הנה דוגמאות, אתה צריך רק לבצע מדידות איזה אורך מקסימלי ניתן להתקין שלא פוגע בחלקי התוף בפנים כשהוא מסתובב במיקום שנראה לך:

http://www.ebay.com/itm/7-6mm-Thread-K-Type-Thermo...

http://www.ebay.com/itm/Digital-Thermometer-Meter-...

לגבי מהירות סביבוב מנוע, אכן אני יכול לומר שממה שאני התנסתי עם ההוקי מהירות סיבוב גבוהה יותר (נאמר 70-75 RPM) עוזרת מאוד לקבל קליה אחידה יותר ומפחיתה משמעותית את הסיכון ל tipping, זה לא אומר שאי אפשר לקלות מצוין עם מהירות סיבוב נמוכה יותר כגון 45-50 RPM אבל זה בהחלט מסייע ופרט דיי חשוב.
(2) הבעות תודה: NEGRO , מיץ_פטל
פרופיל | שלח הודעה | חפש
מיץ_פטל
חבר ותיק
חבר ותיק

הצטרף בתאריך:
  Mar 20, 2010
הבעות תודה: 280
מספר הודעות: 1451

 #41  נשלח: ב' 22/04/2013 8:59

תודה כפיר, אני בטוח אעשה זאת מתישהו.

קצת חושש לקדוח ואולי להרוס או לא להגיע למקום הנכון אבל בהחלט עברה במוחי המחשבה עם קנייתו שאני זקוק למידע הזה. אתפוס יוזמה מתישהו ותודה על הקישורים. אלו רגשים שגם עובדים עם תוכנות ואפליקציות נפוצות או שזקוקים למשהו נוסף, אם כבר חושבים קדימה.
פרופיל | שלח הודעה | חפש
דבוטאנט (עפר ש)
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה

הצטרף בתאריך:
  Nov 26, 2009

מיקום: כפר סבא
הבעות תודה: 1135
מספר הודעות: 11723

 #42  נשלח: ב' 22/04/2013 9:13

amiir כתב:
קווסט שולטטט!!!


יפה!
למה לא מד אחד ל 2 תרמוקפלים?

_________________
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)
פרופיל | שלח הודעה | חפש
מיץ_פטל
חבר ותיק
חבר ותיק

הצטרף בתאריך:
  Mar 20, 2010
הבעות תודה: 280
מספר הודעות: 1451

 #43  נשלח: ב' 22/04/2013 9:14

בהמשך לאותו העניין, האם ניתן לדעתך לקדוח את החור דווקא בדלתית הנפתחת ולא בדופן נייחת? זה נראה כמו המקום היחיד בקולה זה שבו מתרכזים הפולים בזמן הקלייה.
אפשר לראות תמונות של הקולה גם כשהוא ערום, בדף האינטרנט הבא:

http://www.dauberg.de/coffee/Roasting/Maggiolino/i...
פרופיל | שלח הודעה | חפש
דבוטאנט (עפר ש)
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה

הצטרף בתאריך:
  Nov 26, 2009

מיקום: כפר סבא
הבעות תודה: 1135
מספר הודעות: 11723

 #44  נשלח: ב' 22/04/2013 10:45

לא בדלת הנפתחת - התרמוקאפל נכנס פנימה ואם תשים על הדלת הנפתחת הוא ייתקע...
תראה איך זה בקווסט - צד שמאל התרמוקאפל נוגע בפולים (=BT )כי הם מסתובבים עם כיוון השעון.
צד ימין ממש רק קצת יותר גבוה הפולים כבר לא מגיעים וזה ET.
בתמונות שלך יש תרמוקאפל בצד ימין = נראה כמו BT

_________________
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)
פרופיל | שלח הודעה | חפש
amiir
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

הצטרף בתאריך:
  Apr 02, 2011
הבעות תודה: 31
מספר הודעות: 191

 #45  נשלח: ב' 22/04/2013 12:19

צודק עופר בדיעבד הייתי צריך לקנות מוניטור אחד עם שתי יציאות (יש ב40$ באיביי כולל כל החיבורים )
פרופיל | שלח הודעה | חפש
כל הזמנים הם שעון חורף - ישראל (GMT+2) הצג הודעות קודמות:    
פורומים > תערובות קפה וקלייה ביתית עבור לעמוד הקודם  |  1  |  2  |  3  |  4  |  5  |  הבא 


  
    שם משתמש:
נתוני כניסה לכל אתרי HT:

  סיסמא:
 

  


 | 

קפוץ אל: 
לא ניתן לשלוח הודעות בפורום זה
לא ניתן להגיב להודעות בפורום זה
לא ניתן לערוך את הודעותיך בפורום זה
לא ניתן למחוק את הודעותיך בפורום זה
לא ניתן להצביע לסקרים בפורום זה
לא ניתן לצרף קבצים בפורום זה
לא ניתן להוריד קבצים בפורום זה

תקנון / תנאי השימוש באתר צור קשר / contact us כל הזכויות שמורות לקבוצת ht