אוי ואבוי, אל תסבכו אותי.
כל אחד יכול להשוות בין קולים לא רק אני
קטונתי באמת.
כמו שאמרתי בעבר
קולה אידאלי צריך שתהיה לו בקרת חום, איוורור ועדיף מהירות סיבוב תוף על אף שלאחר שזה נקבע אין צורך לשנות זאת יותר.
לא מכיר את ההאקי ואת הקווסט ראיתי אולי פעמיים.
כל אחד הטוב בעיניו יעשה.
מבחינת טעם הקפה שיוצא מהמכונה זה מאוד קשה להשוואה במידה אך אם פרופיל הקלייה זהה ואפילו מעט שונה, יהיה קושי אם בכלל להבחין מה יותר טוב מה גם שטעם זה דבר אישי.
בכל מקרה תודה נימיץ על המחמאה אבל באמת שקטונתי.
קולה Huky 500 [פוצל]
אני צריך להתארגן על מספר צילומים. אבל בינתיים רשמתי קצת מידע:danimili כתב:מיץ פטל, אשמח לקבל יותר פרטים כמו מתי קנית, ממי ובאיזה מחיר. כמו כן קצת רשמים על הקולה עצמו מבחינת מבנה ואפשרויות, תהליך הקלייה והתוצאה. תודה!...
רכשתי משומש לפני כארבעה חודשים, הפרסום הופיע פה בפורום, הקולה היה כבן חמש אבל אין הרבה מה שיתקלקל. המחיר היה כ- 4500 ש"ח. אני מרוצה עד ראש הגג, הקליות נוחות לי (איוורור ופינוי מוץ מעולים), הכמויות אידיאליות מבחינתי והתוצאה כל כך טובה. אין בכלל מה להשוות ביחס לג'ין... והקפה באיכות גבוהה לזמן רב. לאחר כשבוע הוא נפתח וניתן להנות ממנו לפחות כחודש מהקלייה בתנאי אחסנה טובים. אני בשלב בו אני בעיקר לומד את תהליך הקלייה והקולה, הלימוד מאתגר ומעניין.
לאחר שרכשתי אותו יצרתי קשר עם קופיטק וקיבלתי מהם הדרכה במייל ותשובות לכל שאלותי (!) ואפילו נכונות שאבוא עם הקולה אליהם להתלמדות (!). אני יודע שבכל תקלה או בעייה אוכל לפנות לאבא האוהב של הקולה (רם אבגי). זה היה חלק מהשיקול בקנייה של הקולה הזה.
מבחינת המשתמש הטיפוסי, אני חושב שהחסרון היחיד של הקולה הוא שקשה מאוד להשיג אחד כזה... חדש כבר לא מייצרים ומשומשים לא ראיתי למכירה בשנים שבהן אני עוקב או מחפש פתרון קלייה מוצלח יותר מהג'ין.
יש מספר דורות למ'גיולינו, שלי כנראה הדור האחרון, שליטה אלקטרונית על הטמפרטורה ופינוי אויר +איסוף מוץ מצויינים.
קיימת רק מדידת טמפרטורת אויר בתוף ויש חלון הצצה. אני מניח כי אפשר לארגן מד טמפרטורה לפולים, אך אני מתסדר בלי, בינתיים.
אין אפשרות של סקופ להוצאת פולים להסתכלות תוך כדי הקלייה. החימום הוא חשמלי (אין שיטה על עוצמת החימום רק הפעלה או הפסקה על פי טמפרטורה) והקולה מגיב לאט יחסית. אין גם שליטה אמיתית על מידת האוורור ואין כלל שליטה על מהירות סיבוב התוף. אני מניח שאפשר להוסיף כל סוג של שליטה אם רק רוצים, אני עוד לא בשלב הזה.
קליות ניתן לערוך לכמויות של 100 עד 400 גרם. יופי של כמות לקלייה ביתית.
בהתחלה קליתי כ- 400 גרם פעמיים כל שבועיים בערך. בזמן האחרון אני משתדל לערוך סשנים של קלייה יותר מרוכזים, אני קולה 3-6 באטשים של 400 גרם בסשן ומאפסן את הקפה בשקיות סגורות הרמטית עם שסתום חד כיווני לתקופה של עד חודש. גיליתי כי שימוש בקצה המשטח של טוסטר לחיצה אוטם את קצות השקיות הריקות של קפה קנוי שהיו לי בצורה "מקצועית" ואני מאכסן כך את הקפה מיד לאחר הקלייה. כשאני רוצה להשתמש בקפה אני גוזר פתח בשקית והשקיות קטנות מקלייה לקלייה. איכסנתי בתקופה מסויימת בואקום והפסקתי, אני כיום חושב שואקום היא לא האחסנה הנכונה לקפה.
אין לי תמונות של הקולה שלי, אני מצרף תמונה להתרשמות ומידע באתר זה : http://www.dauberg.de/coffee/Roasting/M ... no_01.html
סה"כ מכשיר חמוד מאוד, די כבד ודי מוצק, שוקל כ-25 קילו, משהו שהצלחתי לסחוב בכוחות עצמי, לשנע ברכב ולהכניס הבייתה ללא עזרת שכנים..., לא חינני ובוהק כמו ההוקי אבל אני מאוד מרוצה!
לדעתי הוא די אידיאלי לקולה הבייתי, מעניין אם רם יהיה מוכן לייצר מכשירים נוספים כאלה.
קונקורדיה שוחח עימו בזמנו (לפני כשנה) לגבי ייצור מספר קולי טורפטורה 1 ק"ג אם יהיו כ- 10 מעוניינים במחיר של כ- 10000 ש"ח ליחידה (אני מקווה שאני זוכר נכון את הפרטים). אני מניח שייצור של מג'יולינו חדשים יהיה זול יותר, אם כי הקולה הזה, כאמור, מוגבל בהרבה מהטורפטורה.
בהצלחה,
קובץ PDF עם קצת תמונות ופרטים:
http://briosocafe.com.p10.hostingprod.c ... o_spec.pdf
השליטה וחיווי הטמפרטורה אצלי הם דיגיטאליים ולא כמו שבתמונות שבפרסום זה.
קובץ PDF עם קצת תמונות ופרטים:
http://briosocafe.com.p10.hostingprod.c ... o_spec.pdf
השליטה וחיווי הטמפרטורה אצלי הם דיגיטאליים ולא כמו שבתמונות שבפרסום זה.
- כפיר_ש
- חבר מביא חבר
- הודעות: 4726
- הצטרף: ינואר 2010
- מיקום: מרכז
- נתן תודות: 260 פעמים
- קיבל תודות: 559 פעמים
ראובן תהנה מהקולה, ללא ספק קניה מצוינת ובמחיר טוב.
אבל לדעתי בלי מד טמפרטורה לפולים (BT) אתה דיי קולה על עיוור ונשען רק על חושים משום שאתה לא יכול לדעת בדיוק מתי שלב הייבוש נגמר, מתי מתקרב פיצוץ ראשון או שני ואם אתה רוצה להשהות שלב מסוים בקליה (לדוגמה האטה לאחר פיצוץ ראשון) אי אםפשר לדעת האם הטמפרטורה עולה מספיק מהר או שגרמת לעצירה מסוימת בקליה ואפית אותה.
בקיצור זה דיי קשה להתקדם עם הקליה הלאה שאין לך מספיק ניטור ובקרה במיוחד שגופי החימום מגיבים לאט ואתה צריך לבצע תיקונים ולהגיב לאירועים שכבר החלו כי אתה לא יכול לתכנן מראש.
להוסיף מד טמפרטורה לפולים זה פשוט מאוד, קנה תרמוקאפל K מבודד ב 5$ ב EBAY וקדח חור בחזית הקולה יחסית נמוך לא משנה באיזה צד והעיקר שהפולים יגעו בו בזמן הקליה (גם בבאטצ'ים קטנים יחסית).
טרמומטר דיגיטלי מסוג K למשל עולה כ 15$, בקיצור בהשקעה מינימלית אתה יכול לקדם את הקליות שלך למחוזות אחרים ולהיות הרבה יותר חזרתי בפרופילים.
הנה דוגמאות, אתה צריך רק לבצע מדידות איזה אורך מקסימלי ניתן להתקין שלא פוגע בחלקי התוף בפנים כשהוא מסתובב במיקום שנראה לך:
http://www.ebay.com/itm/7-6mm-Thread-K- ... 2a267c1952
http://www.ebay.com/itm/Digital-Thermom ... 1c31acc3d7
לגבי מהירות סביבוב מנוע, אכן אני יכול לומר שממה שאני התנסתי עם ההוקי מהירות סיבוב גבוהה יותר (נאמר 70-75 RPM) עוזרת מאוד לקבל קליה אחידה יותר ומפחיתה משמעותית את הסיכון ל tipping, זה לא אומר שאי אפשר לקלות מצוין עם מהירות סיבוב נמוכה יותר כגון 45-50 RPM אבל זה בהחלט מסייע ופרט דיי חשוב.
אבל לדעתי בלי מד טמפרטורה לפולים (BT) אתה דיי קולה על עיוור ונשען רק על חושים משום שאתה לא יכול לדעת בדיוק מתי שלב הייבוש נגמר, מתי מתקרב פיצוץ ראשון או שני ואם אתה רוצה להשהות שלב מסוים בקליה (לדוגמה האטה לאחר פיצוץ ראשון) אי אםפשר לדעת האם הטמפרטורה עולה מספיק מהר או שגרמת לעצירה מסוימת בקליה ואפית אותה.
בקיצור זה דיי קשה להתקדם עם הקליה הלאה שאין לך מספיק ניטור ובקרה במיוחד שגופי החימום מגיבים לאט ואתה צריך לבצע תיקונים ולהגיב לאירועים שכבר החלו כי אתה לא יכול לתכנן מראש.
להוסיף מד טמפרטורה לפולים זה פשוט מאוד, קנה תרמוקאפל K מבודד ב 5$ ב EBAY וקדח חור בחזית הקולה יחסית נמוך לא משנה באיזה צד והעיקר שהפולים יגעו בו בזמן הקליה (גם בבאטצ'ים קטנים יחסית).
טרמומטר דיגיטלי מסוג K למשל עולה כ 15$, בקיצור בהשקעה מינימלית אתה יכול לקדם את הקליות שלך למחוזות אחרים ולהיות הרבה יותר חזרתי בפרופילים.
הנה דוגמאות, אתה צריך רק לבצע מדידות איזה אורך מקסימלי ניתן להתקין שלא פוגע בחלקי התוף בפנים כשהוא מסתובב במיקום שנראה לך:
http://www.ebay.com/itm/7-6mm-Thread-K- ... 2a267c1952
http://www.ebay.com/itm/Digital-Thermom ... 1c31acc3d7
לגבי מהירות סביבוב מנוע, אכן אני יכול לומר שממה שאני התנסתי עם ההוקי מהירות סיבוב גבוהה יותר (נאמר 70-75 RPM) עוזרת מאוד לקבל קליה אחידה יותר ומפחיתה משמעותית את הסיכון ל tipping, זה לא אומר שאי אפשר לקלות מצוין עם מהירות סיבוב נמוכה יותר כגון 45-50 RPM אבל זה בהחלט מסייע ופרט דיי חשוב.
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה
- הודעות: 11720
- הצטרף: נובמבר 2009
- מיקום: כפר סבא
- נתן תודות: 282 פעמים
- קיבל תודות: 1130 פעמים
בהמשך לאותו העניין, האם ניתן לדעתך לקדוח את החור דווקא בדלתית הנפתחת ולא בדופן נייחת? זה נראה כמו המקום היחיד בקולה זה שבו מתרכזים הפולים בזמן הקלייה.
אפשר לראות תמונות של הקולה גם כשהוא ערום, בדף האינטרנט הבא:
http://www.dauberg.de/coffee/Roasting/M ... index.html
אפשר לראות תמונות של הקולה גם כשהוא ערום, בדף האינטרנט הבא:
http://www.dauberg.de/coffee/Roasting/M ... index.html
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה
- הודעות: 11720
- הצטרף: נובמבר 2009
- מיקום: כפר סבא
- נתן תודות: 282 פעמים
- קיבל תודות: 1130 פעמים