מאמרים אחרונים

שתף בפייסבוק שיתוף בפייסבוק
RSS - מאמריםמאמרים
RSS - פורומיםפורומים
דווח למנהל דיווח למנהל
קישור לעמוד זה קישור לעמוד זה
עוד בקבוצת HT



לחץ חליטה לריסטרטו


   פורומים > קפה > מכונות ידניות ומטחנות
מחבר הודעה
shlomima (שלומי)
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

הצטרף בתאריך:
  Jun 29, 2010

מיקום: רעננה
הבעות תודה: 41
מספר הודעות: 336

 #1  נשלח: שבת 09/11/2013 23:32
לחץ חליטה לריסטרטו

אני אוהב את האספרסו שלי סמיך מאוד (כמו ליקר).
אני מעדיף קצרים שאני מכין עם הסלסלה הבודדת של מרצוקן ברוקט גיוטו.
ראיתי שההמלצה בפורום להוריד את ה- OPV ללחץ של 8 עד 8.5 בר כדי לקבל מגוון טעמים בקפה אבל נתקלתי במאמר הבא שממליץ לריסטרטו להעלות את ה OPV ל-10בר !!!
מדדתי את הלחץ בעזרת מד לחץ חליטה על הידית וראיתי שהלחץ המקורי הוא 11.5 בר הורדתי אותו ל-8 בר והקפה נהדר אבל אולי אפשר לקבל ריסטרטו יותר טוב בלחץ 10 שהומלץ במאמר הנ"ל.
מה המלצתכם אוהבי הריסטרטו?


http://www.home-barista.com/howto-make-triple-espr...
פרופיל | שלח הודעה | חפש
דבוטאנט (עפר ש)
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה

הצטרף בתאריך:
  Nov 26, 2009

מיקום: כפר סבא
הבעות תודה: 1135
מספר הודעות: 11723

 #2  נשלח: א' 10/11/2013 10:48

לא יותר מ 9 בר לדעתי
_________________
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)
(1) הבעות תודה: shlomima
פרופיל | שלח הודעה | חפש
joncafe (יונתן)
גורו קפה
גורו קפה

הצטרף בתאריך:
  Nov 26, 2009

מיקום: קנדה
הבעות תודה: 106
מספר הודעות: 2335

 #3  נשלח: א' 10/11/2013 13:30

לחץ גבוה יותר --> גוף מלא יותר, יותר קרמה
לחץ נמוך יותר --> פחות גוף ויותר טעמים עדינים

תנסה כך וכך ותחליט מה יותר מתאים לך

_________________
Everything should be made as simple as possible, but not simpler
(1) הבעות תודה: shlomima
פרופיל | שלח הודעה | חפש
כל הזמנים הם שעון קיץ - ישראל (GMT+3) הצג הודעות קודמות:    
פורומים > מכונות ידניות ומטחנות


  
    שם משתמש:
נתוני כניסה לכל אתרי HT:

  סיסמא:
 

  


 | 

קפוץ אל: 
לא ניתן לשלוח הודעות בפורום זה
לא ניתן להגיב להודעות בפורום זה
לא ניתן לערוך את הודעותיך בפורום זה
לא ניתן למחוק את הודעותיך בפורום זה
לא ניתן להצביע לסקרים בפורום זה
לא ניתן לצרף קבצים בפורום זה
לא ניתן להוריד קבצים בפורום זה

תקנון / תנאי השימוש באתר צור קשר / contact us כל הזכויות שמורות לקבוצת ht