גאג'יה קולור עם PID או Silvia בלי

פורום מכונות קפה ידניות (לא אוטומטיות), ומטחנות קפה
alonmo (פותח השרשור)
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
הודעות: 8
הצטרף: דצמבר 2012
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

גאג'יה קולור עם PID או Silvia בלי

נושא שלא נקרא #1 

שלום לכולם,

זה זמן רב שאני משוטט בפורום כנוסע שקט ואני אשמח לעצתכם בנושא הנ"ל.

לפני כשנה נכנסתי לעולם האספרסו אחרי שנים עם מקינטה וקניתי גאג'יה קולור ומאחר שהייתי על תקציב ואני היחיד ששותה קפה בבית הסתפקתי בהריו מיני מיל כמטחנה.

אני הולך לשדרג למטחנה חשמלית (כנראה איי מיני אבל זה עוד לא סגור) כדי לקצר את הרוטינה.

אני רוצה לשדרג גם את המכונה ואני נמצא בהתלבטות, האם לקנות PID של AUBER שיעלה כ600 ש"ח או למכור את הגאג'יה ולשדרג לסילביה נטולת PID. צריך לקחת בחשבון שהאופציה של הסילביה יקרה יותר ואם אין באמת הבדל מבחינת איכות הקפה (לא עיצוב וכו') אני מעדיף לחסוך את הפער.

אני שותה בעיקר דאבל אספרסו ולעיתים רחוקות קפוצ'ינו. הייתי שמח לכוח הקצפה חזק יותר (בעיקר לכשאורחים באים) אבל זה לא בחשיבות עליונה.

עד כמה לדעתכם או לנסיונכם יהיה הבדל בין שתי האופציות ככל שזה נוגע לאספרסו מבחינת פוטנציאל טעם וחשוב לא פחות (אולי איפלו קצת יותר) מבחינת עקביות וחזרתיות. הדבר שהכי מפריע לי היום הוא חוסר היכולת שלי לבקר במדוייק את הטמפרטורה בגאג'יה.

לפי מה שאני מבין הסילביה היא מכונה "גחמנית", עד כמה זה נכון ביחס לקולור? זאת אומרת האם הקולור יותר סלחנית מהסילביה?

מקווה שלא שאלתי יותר מדי שאלות :)

תודה מראש

hosq
סמל אישי של משתמש
כתב קפה
כתב קפה
הודעות: 5010
הצטרף: נובמבר 2009
נתן תודות: 54 פעמים
קיבל תודות: 286 פעמים

נושא שלא נקרא #2 

הבעיה של הסילביה היא שמשווים אותה למכונות מליגות מעליה. אם משווים אותה למכונות סינגל בוילר ביתיות, היא לא רק תתן תוצאות טובות יותר מרובן המוחלט, היא גם סלחנית יותר. הסיבה היא OPV המותקן בה, ודוד גדול יחסית שמשפר מאוד את יציבות הטמפ'.
עם דוד כלכך קטן אני לא בטוח ש PID ישפר משמעותית את המצב בגאגיה, מה שיקרה זה שהגוף חימום יכנס לפעולה מיידית מתחילת החליטה ועד סופה - את זה אתה יכול לעשות גם בלי PID ... מה שכן מעולם לא נתקלתי בגאגיה משודרגת כזו אז אולי אני טועה.
שאלה - האם ה PID הנל יכול לשמש גם סילביה ? אם כן, אין לך יותר מידי מה להפסיד, אם תחליט אחרי תקופה מסויימת עם ה PID שזה עדיין לא זה, שדרג לסילביה והעבר אליה את ה PID וזה ישפר את ביצועיה ואת נוחות השימוש בה משמעותית.
what's next?

shlomyga
חבר ותיק
חבר ותיק
הודעות: 1399
הצטרף: ינואר 2007
מיקום: חדרה
נתן תודות: 59 פעמים
קיבל תודות: 126 פעמים

נושא שלא נקרא #3 

אני הייתי ממליץ לך להישאר עם הקולור, לשדרג כרגע למטחנה איכותית וטובה שתשרת אותך גם עכשיו וגם בשידרוג עתידי של המכונה. חוסך מספיק כסף ומשדרג למכונה שבאמת תהיה קפיצה משמעותית. סילביה זה שידרוג ללא ספק מקולור אבל לא נראה לי שזה ״השיפור״ שאתה מצפה לו. בכל מקרה סתם לידע כללי הובר מוכרים קיטים מוכנים אבל מאוד יקרים ואתה יכול לקנות מאיביי פיד+ טרמוקפל+ SSR בשליש מחיר ואולי אפילו פחות.

nadavmm
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
הודעות: 614
הצטרף: ספטמבר 2010
נתן תודות: 10 פעמים
קיבל תודות: 78 פעמים

נושא שלא נקרא #4 

אני לא יודע איך זה שלאחר שימוש עם מטחנה ידנית וגאג'יה קולור החלטת שמה שמפריע לך באספרסו זה הטמפ'.
לדעתי אם תשדרג למטחנה תקבל אספרסו הרבה יותר טוב והטמפ' פחות תפריע לך.

ד.א ביד 2 יש מכונות מעולות שיחסכו לך את השדרוג מסילביה.

alonmo (פותח השרשור)
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
הודעות: 8
הצטרף: דצמבר 2012
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

נושא שלא נקרא #5 

hosq, הPID של AUBER יתאים רק לקולור כך שלא אוכל להעביר אותו למכונה הבאה. לגבי הדוד, לא הצלחתי להבין מה הנפח שלו . בחלק מהמקומות מצויין 3.5 oz כמו בקלאסיק ובחלק 9. באתר של גאג'יה ובמדריך למשתמש לא מצאתי שום אזכור.

שלומי ונדב, לגבי מטחנה, אני מתכוון לשדרג גם באגף הזה אבל כאן הדילמות פשוטות יותר.

לגבי DIY PID לא מצאתי עד כה מדריך ברור מספיק ואין לי את הכוח או הזמן להשקיע בלימוד עצמי של אלקטרוניקה ונסוי וטעייה ולהסתכן בגרימת נזק למכונה רק למטרה הזאת.

מיץ_פטל
חבר ותיק
חבר ותיק
הודעות: 1464
הצטרף: מרץ 2010
נתן תודות: 75 פעמים
קיבל תודות: 277 פעמים

נושא שלא נקרא #6 

שלום,
נראה לי שעם או ללא ה- PID הגאגיה תישאר מאוד מוגבלת ובגדול השדרוג הזה כנראה לא יקדם אותך רבות. לשלם על כך סדר גודל של 600 ש"ח נראה לי חבל.

אני מציע כי תחסוך ותשדרג למכונה טובה בשתי רמות (למרות שאין לי הכרות אישית עם הסילביה, הייתי קופץ מעליה) למכונת מחליף חום או למכונה שהיא סינגל בוילר (אמרת שאתה שותה כמעט ורק אספרסו) אבל עם ראש מקצועי / סמי מקצועי כמו ראש E-61. יש לקויק מיל מכונות כאלה... לא הייתי שולל לרכוש יד שנייה ממשתמש פרטי ששמר על הציוד כראוי

מטחנת קפה תשדרג לך את איכות הקפה גם עם הגאגיה וכדאי גם פה לחשוב על רמה מספקת כך שתשדרג את המכונה תישאר עם מטחנה מתאימה. במקרה הזה אין כל חשש לרכוש יד שנייה, ויש אפשרות ליפול על ציוד מקצועי או סמי מקצועי במחירים טובים. יש לי ידי שקנה קומפק K6 מבית קפה שנסגר במחיר של 600 ש"ח...

שדרוג נוסף ומשמעותי, גם עם הגאגיה, הוא קלייה ביתית. עולם אחר והבדל של שמיים וארץ אם אתה משתמש כרגע בקפה שלא מקלייה מקומית טרייה (ומקולה שיודע מה הוא עושה...).

בהצלחה

alonmo (פותח השרשור)
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
הודעות: 8
הצטרף: דצמבר 2012
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

נושא שלא נקרא #7 

תודה מיץ פטל, לצערי אין לי תקציב לשדרוג ברמות מחיר האלו, בטח לא יחד עם קניית מטחנה. גם כך התקציב שלי הוא לציוד יד 2 (כנראה הייתי צריך לציין זאת קודם לכן) ולא לחדש.
אני קונה קפה בדרך כלל מאמיגו וסה"כ מרוצה ולקלייה ביתית אני לא מתכוון להיכנס בזמן הנראה לעין, אני אוהב אספרסו טוב ומוכן להשקיע בשבילו אבל כרגע אני רוצה להפחית את מספר המשתנים בדרך אליו לא להגדיל אותם :)

אולי באמת אני פשוט אשדרג רק את המטחנה כרגע ואחסוך לשידרוג משמעותי יותר באגף המכונה בעתיד

מיץ_פטל
חבר ותיק
חבר ותיק
הודעות: 1464
הצטרף: מרץ 2010
נתן תודות: 75 פעמים
קיבל תודות: 277 פעמים

נושא שלא נקרא #8 

alonmo כתב:
אולי באמת אני פשוט אשדרג רק את המטחנה כרגע ואחסוך לשידרוג משמעותי יותר באגף המכונה בעתיד
...
(Y)
בדיוק "פרה פרה" או בלשוננו, "פול פול"

המטחנה תהיה שדרוג משמעותי בשלב זה. אחרי שתשבע מהשדרוג והשידרוגיטיס יכה שנית תמשיך לשדרג משהו אחר...
אני מציע שתחסוך את הכסף שהתכוונת להשקיע ב- PID לשדרוג משמעותי למטחנה (שתספק אותך גם במכונה העתידית וגם תתן לך תוצאה מעולה ונוחות שימוש עתה) ו/או למכונה העתידית.

Kerenfood
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
הודעות: 902
הצטרף: דצמבר 2009
מיקום: רמת השרון
נתן תודות: 122 פעמים
קיבל תודות: 61 פעמים
יצירת קשר:

Re: גאג'יה קולור עם PID או Silvia בלי

נושא שלא נקרא #9 

alonmo כתב:שלום לכולם,

זה זמן רב שאני משוטט בפורום כנוסע שקט ואני אשמח לעצתכם בנושא הנ"ל.

לפני כשנה נכנסתי לעולם האספרסו אחרי שנים עם מקינטה וקניתי גאג'יה קולור ומאחר שהייתי על תקציב ואני היחיד ששותה קפה בבית הסתפקתי בהריו מיני מיל כמטחנה.

אני הולך לשדרג למטחנה חשמלית (כנראה איי מיני אבל זה עוד לא סגור) כדי לקצר את הרוטינה.

אני רוצה לשדרג גם את המכונה ואני נמצא בהתלבטות, האם לקנות PID של AUBER שיעלה כ600 ש"ח או למכור את הגאג'יה ולשדרג לסילביה נטולת PID. צריך לקחת בחשבון שהאופציה של הסילביה יקרה יותר ואם אין באמת הבדל מבחינת איכות הקפה (לא עיצוב וכו') אני מעדיף לחסוך את הפער.

אני שותה בעיקר דאבל אספרסו ולעיתים רחוקות קפוצ'ינו. הייתי שמח לכוח הקצפה חזק יותר (בעיקר לכשאורחים באים) אבל זה לא בחשיבות עליונה.

עד כמה לדעתכם או לנסיונכם יהיה הבדל בין שתי האופציות ככל שזה נוגע לאספרסו מבחינת פוטנציאל טעם וחשוב לא פחות (אולי איפלו קצת יותר) מבחינת עקביות וחזרתיות. הדבר שהכי מפריע לי היום הוא חוסר היכולת שלי לבקר במדוייק את הטמפרטורה בגאג'יה.

לפי מה שאני מבין הסילביה היא מכונה "גחמנית", עד כמה זה נכון ביחס לקולור? זאת אומרת האם הקולור יותר סלחנית מהסילביה?

מקווה שלא שאלתי יותר מדי שאלות :)

תודה מראש
...
אני לא מבין למה לשלם כל כך הרבה על PID, רק בגלל שמישהו ארז את זה יפה והוסיף הוראות
אם כבר להיות יצירתי אז עד הסוף
במקום לשלם 600 שח אפשר לרכוש את הסט הנ"ל ב 60 שח
אני השתמשתי בו לטובת טמפרור שוקולד ו מרוצה מאד
http://www.ebay.com/itm/New-PID-Digital ... 1c362ba986

alonmo (פותח השרשור)
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
הודעות: 8
הצטרף: דצמבר 2012
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

נושא שלא נקרא #10 

טוב, אז החלטתי לוותר על שדרוג המכונה ולהסתפק במטחנה. נראה לי שאני אלך על הגרינטה ואם היא לא תהיה מדוייקת מספיק אעשה לה את המוד לסטפלס.

Kerenfood, העניין הוא שלא חיפשתי להיות יצירתי אלא לשפר את איכות הקפה ונוחות ההכנה במסגרת התקציב והזמן שאני מוכן להקצות למטרה הזאת כרגע. גם לא פסלתי DIY אבל כמו שרשמתי, לא מצאתי מדריך ברור ומפורט מספיק, ומאחר שזה לא תחום המומחיות שלי וטעות יכולה להרוס את הקפה במקרה הטוב ואת המכונה במקרה הרע אני מעדיף לא להיכנס לזה כרגע. אם אתה מכיר מדריך כנ"ל או אשמח ללינק.

כפיר_ש
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
הודעות: 4726
הצטרף: ינואר 2010
מיקום: מרכז
נתן תודות: 260 פעמים
קיבל תודות: 559 פעמים

נושא שלא נקרא #11 

אני בדעה עם שלומי וראובן (מיץ פטל), חבל על הכסף שלך.
קנה מטחנה טובה ותלמד להוציא את המקסימום מהגאג׳יה עם גלישת טמפרטורה וכו׳...

תחסוך כמה שאתה יכול ולך על מכונה רצינית, סילביה אמנם טובה מהגאג׳יה אבל זה שדרוג מיותר שכדאי לדלג עליו הלאה.
תחסוך ל e61 משומשת או bezzera כלשהי ותרוויח מכונה איכותית לשנים רבות.

אגב לגבי המטחנה, אני מאוד אוהב את הקוניות הקטנות שלדעתי ברמת המחיר סביב האלף מציעות איכות טחינה עדיפה עם מעט גושים וטחינה אוורירית יותר.
הגרינטה נחמדה אך ״פלסטיקית״ מידי לטעמי, מוציאה הרבה גושים (בדומה לרוקי) והסטפים שלה לא נוחים לאספרסו, אם אתה מייעד את המטחנה רק לאספרסו אז הבורג עם הכיוונון העדין טוב ושימושי יותר.
לדעתי האסקסו עדיפה עליה וגם זולה יותר אם תמצא לליט pl53 מדומשת אז עדיפה על שתיהן.

בהצלחה !

alonmo (פותח השרשור)
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
הודעות: 8
הצטרף: דצמבר 2012
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

נושא שלא נקרא #12 

אתה אומר שעדיף ללכת על האיי מיני? חשבתי שהגרינטה איכותית יותר (קוטר ראשי טחינה, סל"ד) ומאחר וניתן להפוך אותה לסטפלס בקלות ובצורה הפיכה היא תהיה עדיפה. הפלסטיקיות פחות מדאיגה אותי כרגע, הגאג'יה קולור פלסטיקית בעצמה.

כפיר_ש
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
הודעות: 4726
הצטרף: ינואר 2010
מיקום: מרכז
נתן תודות: 260 פעמים
קיבל תודות: 559 פעמים

נושא שלא נקרא #13 

גודל דסקיות גדול יותר אבל הן שטוחות ולא קוניות.
תתפלא אבל סיכוי שהקוניות יטחנו יותר מהר והסל״ד הנמוך שלהן עדיף.

לגבי הפלסטיקיות תחשוב גם קדימה כי זו מטחנה שתשרת אותך הלאה.

בכל מקרה שתי הבחירות טובות, לא תיפול עם אף אחת מהן.

alonmo (פותח השרשור)
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
הודעות: 8
הצטרף: דצמבר 2012
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

נושא שלא נקרא #14 

באיחור קל, אני רוצה להודות לכל מי שעזר והמליץ.

קניתי את הi-mini וזה שיפור מדהים גם מבחינת הנוחות וגם מבחינת איכות הטחינה. לקח לי קצת זמן להבין שדרושים הרבה סיבובים של הבורג כדי שתהיה לזה השפעה מורגשת על הטחינה אבל נראה לי שזה רק לטובה בשימוש השוטף.

מיץ_פטל
חבר ותיק
חבר ותיק
הודעות: 1464
הצטרף: מרץ 2010
נתן תודות: 75 פעמים
קיבל תודות: 277 פעמים

נושא שלא נקרא #15 

alonmo כתב:באיחור קל, אני רוצה להודות לכל מי שעזר והמליץ.

קניתי את הi-mini וזה שיפור מדהים גם מבחינת הנוחות וגם מבחינת איכות הטחינה. לקח לי קצת זמן להבין שדרושים הרבה סיבובים של הבורג כדי שתהיה לזה השפעה מורגשת על הטחינה אבל נראה לי שזה רק לטובה בשימוש השוטף.
...
בכיף (Y)
תתחדש ותהנה

שלח תגובה

חזור אל “מכונות קפה ידניות ומטחנות”