מאמרים אחרונים

שתף בפייסבוק שיתוף בפייסבוק
RSS - מאמריםמאמרים
RSS - פורומיםפורומים
דווח למנהל דיווח למנהל
קישור לעמוד זה קישור לעמוד זה
עוד בקבוצת HT



הורדת טמפרטורה בHX הכיצד?


עמוד 1 מתוך 2
עבור לעמוד  1  |  2  |  הבא 
   פורומים > קפה > מכונות ידניות ומטחנות
מחבר הודעה
Mimi111 (אבי ב.)
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

הצטרף בתאריך:
  May 06, 2012
הבעות תודה: 93
מספר הודעות: 744

 #1  נשלח: א' 08/06/2014 0:14
הורדת טמפרטורה בHX הכיצד?

קולינג פלאש קצר עוזר לי כשהמכונה דלקה עד 20 דקות. לאחר מכן המים מדי רותחים לי. ניסיתי להאריך את הקולינג פלאש אבל עדיין יוצאים מים שוצפים והרבה קיטור. באופן אישי אני גם לא אוהב את האספרסו רותח.

אני מעוניין להוריד את הטמפרטורה באמצעות כיוון אבל אני לא ממש מבין במבנה המכונה. חיפשתי סרטונים, תמונות ולא ממש הצלחתי לגלות איך אני עושה את זה.

ראיתי באחד הפורומים שבבזרה BZ10 אפילו ניתן לעשות זאת מבלי לפתוח את המכונה אלא עם מברג מלמעלה.

אם מישהו יכול לסייע בהדרכה, אודה מאוד.
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
adi_habrusi
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

הצטרף בתאריך:
  Nov 19, 2011

מיקום: אדמית
הבעות תודה: 43
מספר הודעות: 372

 #2  נשלח: א' 08/06/2014 1:56

קולינג פלאש ארוך של דקה חייב לעזור, בכל מקרה ע"י הורדה של לחץ הדוד (בעזרת הפרסוסטת) יעשה את העבודה, אבל יכול להיות שההקצפה תהיה קצת ארוכה יותר
_________________
יום דבש
(1) הבעות תודה: Mimi111
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
Mimi111 (אבי ב.)
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

הצטרף בתאריך:
  May 06, 2012
הבעות תודה: 93
מספר הודעות: 744

 #3  נשלח: א' 08/06/2014 1:59

זהו שאני לא כל כך מזהה את החלק הזה.
אולי אעלה תצלום פנימי של המכונה ואז יוכלו להצביע לי עליו.
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
zvibl
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

הצטרף בתאריך:
  May 04, 2013

מיקום: אזור השרון
הבעות תודה: 76
מספר הודעות: 590

 #4  נשלח: א' 08/06/2014 7:55

לחץ הפנימי של 1.2 באר גורם לטמפרטורת רתיחה של מים ב 106 מעלות .
אז מחליף חום ,מה כבר יכול להיות ההבדל הין 100 מעלות ל 106 מעלות?
זה מבנה המכונה ושום דבר לא יעזור.
לדעתי אם קולינג פלאש של יותר מכוס מים לא מספיק,אז יש לך תקלה במכונה .
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
Mimi111 (אבי ב.)
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

הצטרף בתאריך:
  May 06, 2012
הבעות תודה: 93
מספר הודעות: 744

 #5  נשלח: א' 08/06/2014 7:58

נראה לי שזה החלק. הבורג מצופה במין דבק לבן ככל הנראה כדי שלא ישחקו איתו - משמש כמין חותם... או שבכלל זה לא זה?



| פרופיל | שלח הודעה | חפש
zvibl
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

הצטרף בתאריך:
  May 04, 2013

מיקום: אזור השרון
הבעות תודה: 76
מספר הודעות: 590

 #6  נשלח: א' 08/06/2014 8:46

אני מבין שכבר כל כך טרחת אז העלת את התמונות.
מציע לך לא ליגוע בשום דבר .
ואולי אתה לא יודע להבחין בין זרימה של מים נורמלית לבין שצף קצף של מים רותחים .
תן למישהו אחר לחוות דעה.
(1) הבעות תודה: Mimi111
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
zvibl
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

הצטרף בתאריך:
  May 04, 2013

מיקום: אזור השרון
הבעות תודה: 76
מספר הודעות: 590

 #7  נשלח: א' 08/06/2014 8:52

המאמר אולי ישכנע אותך שזה כלל לא משנה .
תראה את הגראפים



(1) הבעות תודה: Mimi111
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
Mimi111 (אבי ב.)
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

הצטרף בתאריך:
  May 06, 2012
הבעות תודה: 93
מספר הודעות: 744

 #8  נשלח: א' 08/06/2014 9:03

אני לא מתייחס לזרימה אלא לטמפרטורה על הלשון. אחרי חצי שעה של מכונה פועלת האספרסו פשוט רותח.
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
NEGRO (גלעד שמחי)
עוסק בתחום קפה
עוסק בתחום קפה

הצטרף בתאריך:
  Apr 20, 2010

מיקום: אלישיב
הבעות תודה: 238
מספר הודעות: 1069

 #9  נשלח: א' 08/06/2014 9:05

תוריד לחץ בפרסוסטאט, חכה 5 דקות ואז תעשה קולינג פלאש ותטעם את הקפה עד שתגיע לטעם הרצוי.
אם אתה צריך הדרכה יותר מפורטת צור קשר בכיף.
(1) הבעות תודה: Mimi111
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
NEGRO (גלעד שמחי)
עוסק בתחום קפה
עוסק בתחום קפה

הצטרף בתאריך:
  Apr 20, 2010

מיקום: אלישיב
הבעות תודה: 238
מספר הודעות: 1069

 #10  נשלח: א' 08/06/2014 9:11

זוויבי, הגרף לא אומר כלום, הוא משווה בין שלוש מכונות שונות.
אם הייתה כוונה להראות שלחץ הדוד לא משנה, הוא היה משווה את אותה מכונה בלחצים שונים.
היה דיון על זה בעבר והתעקשתם (לא רק אתה) על המאמר ועל כך שזה לא משנה אבל זה מאוד משנה, מניסיון, חבל שאנשים יגיעו למסקנה הלא נכונה שזה לא משנה.
לא אכנס לדיון הזה שוב, נסה לחץ דוד של 2 באר ותעשה קולינג פלאש שעה ותראה שזה לא יעזור אלא אם זמן ההתאוששות של גוף החימום הוא ארוך.
יום מצויןןןןןןןן
(1) הבעות תודה: Mimi111
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
Mimi111 (אבי ב.)
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

הצטרף בתאריך:
  May 06, 2012
הבעות תודה: 93
מספר הודעות: 744

 #11  נשלח: א' 08/06/2014 9:22

NEGRO כתב:
תוריד לחץ בפרסוסטאט, חכה 5 דקות ואז תעשה קולינג פלאש ותטעם את הקפה עד שתגיע לטעם הרצוי.
אם אתה צריך הדרכה יותר מפורטת צור קשר בכיף.


-וזה אכן הבורג עם הציפוי הלבן? (על הרכיב עצמו יש רישום של באר וכנראה שהוא הפרסוסטאט)
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
NEGRO (גלעד שמחי)
עוסק בתחום קפה
עוסק בתחום קפה

הצטרף בתאריך:
  Apr 20, 2010

מיקום: אלישיב
הבעות תודה: 238
מספר הודעות: 1069

 #12  נשלח: א' 08/06/2014 9:25

חיובי.
(1) הבעות תודה: Mimi111
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
דבוטאנט (עפר ש)
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה

הצטרף בתאריך:
  Nov 26, 2009

מיקום: כפר סבא
הבעות תודה: 1131
מספר הודעות: 11715

 #13  נשלח: א' 08/06/2014 10:59

תוריד לחץ בפרסוסטט.
הראש משמש ברדיאטור לסביבה ולכן הורדת טמפרטורת הדוד משפיעה. אם מורידים יותר מדי את לחץ הדוד אז התרמוסיפון יכול להיפגע.
יש יצרנים ששמים דיזות במחליף חום ומצמצמים את קוטר המעבר ל 2 מ"מ כדי להגביל את מהירות הזרימה בתרמוסיפון

_________________
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
Mimi111 (אבי ב.)
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

הצטרף בתאריך:
  May 06, 2012
הבעות תודה: 93
מספר הודעות: 744

 #14  נשלח: א' 08/06/2014 11:08

תרמוסיפון זה לא המנגנון שמחמם את הראש? אין לי שמץ של מושג בהגדרות טכניות אני חושב שהמכונה שלי יש גופי חימום קטנים (ככה כפיר פעם כתב).
אם הבנתי אותך נכון, עופר, במקרה שאוריד יותר מדי, אני עלול לפגוע במשהו?
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
bnaya_d
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

הצטרף בתאריך:
  Oct 17, 2011
הבעות תודה: 22
מספר הודעות: 272

 #15  נשלח: א' 08/06/2014 15:02

אהלן גלעד, לפי מה שאני יודע E-61 זה E-61, ההבדלים לא מאוד דרסטיים תקן אותי אם אני טועה, אשמח ללמוד

(בגדול כשהעורך הראשי של הום בריסטה כותב משהו אני מאמין לו..)

אני לא טענתי אף פעם (וגם זה לא כתוב במאמר) שאין הבדל רק אמרתי שאפשר לפצות על ההבדל עם קולינג פלאש ארוך יותר..
לגבי מה שאמרת על 2 באר- לא ניסיתי, ואני לא רואה סיבה לנסות. כן שיחקתי עם הלחץ בטווח 1.2-1.5 וחוץ מזה שהייתי צריך לשנות את רוטינת הקולינג לא נתקלתי בשום בעיה.

אבי ב.- תכריז קבל עם ועדה מה דגם המכונה שלך ואנשים יוכלו לעזור לך..
(1) הבעות תודה: zvibl
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
כל הזמנים הם שעון קיץ - ישראל (GMT+3) הצג הודעות קודמות:    
פורומים > מכונות ידניות ומטחנות עבור לעמוד  1  |  2  |  הבא 


  
    שם משתמש:
נתוני כניסה לכל אתרי HT:

  סיסמא:
 

  


 | 

קפוץ אל: 
לא ניתן לשלוח הודעות בפורום זה
לא ניתן להגיב להודעות בפורום זה
לא ניתן לערוך את הודעותיך בפורום זה
לא ניתן למחוק את הודעותיך בפורום זה
לא ניתן להצביע לסקרים בפורום זה
לא ניתן לצרף קבצים בפורום זה
לא ניתן להוריד קבצים בפורום זה

תקנון / תנאי השימוש באתר צור קשר / contact us כל הזכויות שמורות לקבוצת ht