אז לאחר כחודש וחצי הגיעה אלי המעשנת שהזמנתי מאיביי בעלות של 80$ לחדש בקופסא + 120$ משלוח ימי דרך USHOPS.
מדובר במעשנת של חברת WESTON :
http://www.amazon.com/Weston-Outdoor-Pr ... B00352LRH0
הקופסא:
[img2=398x708]http://i1073.photobucket.com/albums/w39 ... 5fa206.jpg[/img2]
ההרכבה לקחה כ20 דקות, נדרשה רק מברגה חשמלית. ההוראות היו פשוטות מאוד והכל היה מאוד אינטואיטיבי:
[img2=421x748]http://i1073.photobucket.com/albums/w39 ... 3c8726.jpg[/img2]
[img2=420x747]http://i1073.photobucket.com/albums/w39 ... 4a81fb.jpg[/img2]
[img2=419x745]http://i1073.photobucket.com/albums/w39 ... e8ff83.jpg[/img2]
כמובן שהצינור גז היה אמריקאי ולכן היה צורך להחליפו. קפיצה מהירה לשז"ר ו120 שקלים ויש צינור תקני ישראלי.
רכשתי מבעוד מועד עצים להרצת הבכורה:
[img2=327x581]http://i1073.photobucket.com/albums/w39 ... 2f8c50.jpg[/img2]
מדובר בשבבי עצים שיוצרו מחביות ג'ק דניאלס. מחיר: כ7$ מארה"ב (רכשתי 9 שקיות של עצים שונים כגון פקאן, תפוח, אפרסק, וכו... על מנת שהמשלוח ישתלם). סך הכל עלות עצים: 200 שקלים ל 9 שקיות כולל משלוח. חצי חבילה הספיקה על מנת למלא את קופסא העצים.
[img2=280x498]http://i1073.photobucket.com/albums/w39 ... 78d45c.jpg[/img2]
הכנסתי את העצים להשרייה של כחצי שעה על מנת שלא ישרפו מהר:
[img2=370x658]http://i1073.photobucket.com/albums/w39 ... 7c4985.jpg[/img2]
בשר: בחרתי בגוש סינטה בעקבות אילוצי האישה. תיבול קל של מספר עשבים, שמן זית, פלפל ומלח :
[img2=421x748]http://i1073.photobucket.com/albums/w39 ... a5df9e.jpg[/img2]
השתמשתי בטרמומטר דיגיטלי שכוון ל70 מעלות על מנת להגיע לרמת עשייה של מדיום וול \ וול דאן (שוב, אילוצי האישה):
[img2=378x672]http://i1073.photobucket.com/albums/w39 ... 98849c.jpg[/img2]
ויאללה מתחילים:
[img2=377x670]http://i1073.photobucket.com/albums/w39 ... b6665a.jpg[/img2]
[img2=381x677]http://i1073.photobucket.com/albums/w39 ... b984c8.jpg[/img2]
לאחר כשעה וחצי:
[img2=432x768]http://i1073.photobucket.com/albums/w39 ... 95cd7a.jpg[/img2]
לאחר כשעתיים ורבע:
[img2=446x793]http://i1073.photobucket.com/albums/w39 ... 467218.jpg[/img2]
והתוצאה הסופית:
[img2=504x896]http://i1073.photobucket.com/albums/w39 ... 750f38.jpg[/img2]
[img2=514x914]http://i1073.photobucket.com/albums/w39 ... ac2298.jpg[/img2]
[img2=534x949]http://i1073.photobucket.com/albums/w39 ... 012d88.jpg[/img2]
[img2=540x960]http://i1073.photobucket.com/albums/w39 ... edd0ce.jpg[/img2]
מעשנת גז - הגיעה בשעה טובה. חוות דעת + תמונות
מעשנת גז - הגיעה בשעה טובה. חוות דעת + תמונות
נערך לאחרונה על ידי shuali ב 13/07/2014 13:09, נערך פעם 1 בסך הכל.
טעם העישון חזק מאוד, ניתן היה להרגיש בריח וטעם הוויסקי. כמובן שניתן לשלוט ברמת הטעם על ידי זמן \ טמפרטורה \ כמות עצים. ככל שמשאירים יותר זמן ככה הטעם חזק יותר (ניתן להוריד את הטמפ של המעשנת ולעשן יותר זמן על מנת לשמור על עסיסיות הבשר). העצים הספיקו לכשעתיים (נשרפו בסופו של דבר) אבל זה היה מספיק זמן על מנת להגיע למידת ההכנה הרצויה. הריח חזק מאוד גם כן, במידה ולא מסיימים את הבשר מומלץ לארוץ בקופסא אטומה אחרת כל המקרר יריח מעשן.
רשימת הנסיונות שלי להשבוע כוללת:
נתח אסאדו
עוף שלם
דג סלמון שלם
רשמים ותמונות מובטחים
רשימת הנסיונות שלי להשבוע כוללת:
נתח אסאדו
עוף שלם
דג סלמון שלם
רשמים ותמונות מובטחים
תתחדש מהמעשנת
ואני ממתין כבר לרשמים הבאים
בהצלחה
ואני ממתין כבר לרשמים הבאים
בהצלחה
אשכול לכול חובבי עישון הבשר
http://www.hometheater.co.il/vt215693.html
http://www.hometheater.co.il/vt215693.html
העשן ממלא את החלל של המעשנת בשניות ככה שאין בעיה להעמיס בשר בכל אחד מהמדפים . במידה וזמן ההכנה דורש יותר משעתיים~ אפשר לעשות אחד מ2 דברים,מספיקלי כתב:באמת נראה פנטסטי וטעים.
האם באותה הנגלה (מבחינת הזמן והעצים) יכלת לעשן במקביל נתחים נוספים?
או ש"יותר בשר" מצריך יותר עשן?...
1-להוסיף עצים
2-לעטוף בנייר כסף ולהמשיך בישול במעשנת או בתנור