מאמרים אחרונים

שתף בפייסבוק שיתוף בפייסבוק
RSS - מאמריםמאמרים
RSS - פורומיםפורומים
דווח למנהל דיווח למנהל
קישור לעמוד זה קישור לעמוד זה
עוד בקבוצת HT



Bezzera Unica מזייפת - סיפור ארוך


עמוד 2 מתוך 3
עבור לעמוד הקודם  |  1  |  2  |  3  |  הבא 
   פורומים > קפה > מכונות ידניות ומטחנות
מחבר הודעה
The-Fox (עומר יצחקי)
חבר ותיק
חבר ותיק

הצטרף בתאריך:
  Nov 12, 2004

מיקום: חיפה
הבעות תודה: 160
מספר הודעות: 1957

 #16  נשלח: ג' 05/08/2014 19:09

טוב, פתחתי את המכונה (רק 4 ברגים, מי היה מאמין ?).
לא ברור לי כל כך מה אני צריך לסובב, זה לא דומה כל כך לג'וליה.

צירפתי 2 תמונות, אחת מכל צד כשהמכונה פתוחה.

אשמח להסבר איזה הברגה צריך לסובב.


צד שמאל

צד ימין

| פרופיל | שלח הודעה | חפש
TsurTriger (צור טריגר)
כתב צילום
כתב צילום

הצטרף בתאריך:
  Nov 02, 2010

מיקום: ישראל
הבעות תודה: 248
מספר הודעות: 1912

 #17  נשלח: ג' 05/08/2014 19:54

הOPV זה הדבר המוזהב בצורת T שצינור שקוף יוצא ממנו וחוזר אל המיכל (אלה המים שחוזרים אל המיכל כאשר מגיעים ללחץ המתאים בOPV).
הוא מופיע בתמונה הראשונה.

_________________
צור טריגר.
www.trigger-studio.com
(1) הבעות תודה: The-Fox
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
The-Fox (עומר יצחקי)
חבר ותיק
חבר ותיק

הצטרף בתאריך:
  Nov 12, 2004

מיקום: חיפה
הבעות תודה: 160
מספר הודעות: 1957

 #18  נשלח: ג' 05/08/2014 20:08

אוקיי, זה מה שחשבתי, טוב לדעת

סובבתי (לא מעט), הורדתי ל 9 באר.
באזור ה 10.5-11 באר התחלתי לשמוע צפצופים כמו שאמרת.
אתה אומר שזה תקין ?

ד"א, על הדרך ראיתי נזילה קלה ביציאה מהמשאבה, אולי זה נגרם מהלחץ הגבוהה ?
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
The-Fox (עומר יצחקי)
חבר ותיק
חבר ותיק

הצטרף בתאריך:
  Nov 12, 2004

מיקום: חיפה
הבעות תודה: 160
מספר הודעות: 1957

 #19  נשלח: ג' 05/08/2014 21:37

2 שוטים אחרי הורדת הלחץ (תודות ליוטויוב מצליחים עוד לראות משהוא בסרטון):



בדרך כלל אני מושך יותר מבחינת כמות אבל מאז שכל העסק הזה התחיל, רואים וגם מרגישים חמיצות שמגיעה לקראת סוף השוט, אז הפעם הוצאתי שוט קצר יותר ( כ 40 מ"ל במקום 60 מ"ל בערכה גסה).

מבחינת טעם, בסה"כ יחסית בסדר, לא מדהים, מחר נעשה עוד מבחן.

צירפתי גם תמונה של איך יצא, טיפה ערכתי ושיחקתי עם הצבעים כדי שזה יהיה יותר דומה למציאות.


שוט כפול, חליטה קצרה יחסית.

| פרופיל | שלח הודעה | חפש
ozeltzex (אופיר)
חבר ותיק
חבר ותיק

הצטרף בתאריך:
  Jun 07, 2008
הבעות תודה: 335
מספר הודעות: 1397

 #20  נשלח: ג' 05/08/2014 22:20

נראה מימי משהו..
זה עם הקפה הטרי?
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
כפיר_ש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

הצטרף בתאריך:
  Jan 10, 2010

מיקום: מרכז
הבעות תודה: 563
מספר הודעות: 4714

 #21  נשלח: ג' 05/08/2014 22:23

אתה משתמש בקפה טרי יותר ? זה עדיין לא נראה לי ממש טרי והקפה לא צמיגי כמו שצריך להיות אלא נוזלי מידי.

בסך הכל נראה שכיילת את המכונה בסדר, עכשיו תארגן לך קפה טרי מאוד ותקפיד על ההכנה כולל פיזור הקפה בסלסילה ודחיסה נכונה.
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
The-Fox (עומר יצחקי)
חבר ותיק
חבר ותיק

הצטרף בתאריך:
  Nov 12, 2004

מיקום: חיפה
הבעות תודה: 160
מספר הודעות: 1957

 #22  נשלח: ג' 05/08/2014 22:36

כן, זה עם הקפה הטרי (הישן בפח), הוא מט (לא מבריק או מפריש שמנים), אני לא יודע בדיוק כמה הוא טרי אבל זאת תערובת הבית של בית הקפה השכונתי, השקית נפתחה היום.

אני מסכים שהוא קצת מיימי, אני רגיל שהחלק הראשון יוצא עשיר וקרמי וגם הפסים יותר חזקים וזאת בדיוק הבעיה שלי, זה פשוט לא זה.
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
ozeltzex (אופיר)
חבר ותיק
חבר ותיק

הצטרף בתאריך:
  Jun 07, 2008
הבעות תודה: 335
מספר הודעות: 1397

 #23  נשלח: ג' 05/08/2014 23:07

סורי, אבל הקפה לא נראה טרי.
תנסה ממקום אחר
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
docfeelgood
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

הצטרף בתאריך:
  Nov 25, 2010

מיקום: רמת גן
הבעות תודה: 102
מספר הודעות: 660

 #24  נשלח: ד' 06/08/2014 12:03

תקנה מקליה טריה משטוד או נגרו או כל בית קליה
עולם אחר לגמרי.....
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
slavazh
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

הצטרף בתאריך:
  Apr 10, 2005

מיקום: עכו
הבעות תודה: 11
מספר הודעות: 583

 #25  נשלח: ד' 06/08/2014 15:33

עומר למה אתה לא קונה באווה בצומת וולקן ישירות מבית הקליה? מאז שהם פתחו שם עזבתי את קדמה ולא מסתכל אחורה לשנייה.
_________________
"לכולנו שמורה הזכות להביע את דעתנו, אך בדרך כלל דעה היא רק דעה ולא עובדה מוכחת." - דונלד ג' טראמפ.
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
OryS
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

הצטרף בתאריך:
  Dec 12, 2013
הבעות תודה: 4
מספר הודעות: 34

 #26  נשלח: ד' 06/08/2014 18:52

אולי יש בלבול קטן בהגדרה של קפה טרי...הטריות היא בזמן שעבר מהקליה ולא מהזמן שהשקית נפתחה...יש לך מושג מתי נקלה הקפה ? (תאריך אחרון לשימוש לא מאוד עוזר)
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
The-Fox (עומר יצחקי)
חבר ותיק
חבר ותיק

הצטרף בתאריך:
  Nov 12, 2004

מיקום: חיפה
הבעות תודה: 160
מספר הודעות: 1957

 #27  נשלח: ד' 06/08/2014 19:05

OryS כתב:
אולי יש בלבול קטן בהגדרה של קפה טרי...הטריות היא בזמן שעבר מהקליה ולא מהזמן שהשקית נפתחה...יש לך מושג מתי נקלה הקפה ? (תאריך אחרון לשימוש לא מאוד עוזר)


·אין שום בלבול, אני יודע בדיוק מה זה קפה טרי, אני יודע גם לזהות אחד כשאני מסתכל עליו ורואים שהקפה הזה טרי, חוץ מזה אין לי מושג מתי קלו אותו.

כל ההתעסקות בקפה נראית לי כבר די מיותרת מבחינתי כי זאת כבר התערובת החמישית שאני מנסה והתוצאות זהות ולכן אני די בטוח שמשהוא במכונה לא בסדר.
בעבר קניתי קפה משלל סוגים מכל מיני מקומות שרובם לא היה איזה בית קליה בוטיק ולא היו לי בעיות, זה נראה לי מוזר שפתאום רק אם הקפה הוא מאיזה בית קליה סופר דופר סטייל נגרו וקלו אותו אתמול אז התוצאות יהיהו טובות.
הטריות חשובה מאד בקפה אבל לא צריך להשתגע.

בכל מקרה אני כנראה אתן קפיצה לקפה אנין בטבעון ביום שישי כי זה המקום היחידי באזור שאני יכול לסמוך עליו בעיניים עצומות, נעשה ווידוי הריגה לסיפור הזה, קניתי מדני בעבר והקפה שלו טרי מאד ונתן תוצאות מצויינות, במיוחד בגוף עשיר וכמויות של קרמה שבחיים לא ראיתי ועוד מ 100% ערביקה זה מפתיע.
מה שכן, הקפה שלו לא מחזיק טוב, לפחות אצלי אחרי כשבוע הוא התחיל להתעייף משמעותית ברמה של הפרשות שמנים וירידה משמעותית באיכות הקפה, אני צריך לשאול אותו על זה.



ציטוט:
עומר למה אתה לא קונה באווה בצומת וולקן ישירות מבית הקליה? מאז שהם פתחו שם עזבתי את קדמה ולא מסתכל אחורה לשנייה.


היי סלבה, קניתי שם פעם אחת בעבר כשעוד הייתי קונה קפה באמיגו, באחד מימי שישי כשאמיגו היו סגורים.
די התאכזבתי שם, הקפה עומד שם בצינורות, בלי יותר מידי תעבורה, הטריות שלו לא משהוא וגם המוכרת שהייתה בחנות לא ממש עזרה לי להבין מה זה כל תערובת.
כשביקשתי שתעשה לי שוט של אחת תערובות קיבלתי קפה דלוח שלא רק שלא היה לא טעים, גם אי אפשר היה ללמוד ממנו כלום על הקפה.
קניתי בכל זאת והתוצאות היו פושרות.
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
כפיר_ש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

הצטרף בתאריך:
  Jan 10, 2010

מיקום: מרכז
הבעות תודה: 563
מספר הודעות: 4714

 #28  נשלח: ד' 06/08/2014 19:56

התגובה שלך לא לעניין במיוחד לאור העובדה שאנשים פה שמנסים לעזור לך בהתנדבות.

הקפה לא נראה טרי, האמן לי שגם אנחנו יודעים לזהות קפה טרי ופיתחנו כבר אלרגיה לקפה לא טרי אם זה במראה, בריח ובצורת הזרימה של השוט.
קפה טרי מבית קפה שכונתי ממש לא נשמע לי טרי מנסיוני הדל, לרוב בתי הקפה אין בכלל מושג מה מקור הקפה, מי קלה אותו, מה יש בתערובת ומתי נקלה.
טרי מבחינתם זה קפה שפתחו לו את השקית של הקילו היום/אתמול ולא משנה אם השקית הזו עמדה אצל הספק חודשים או אצלהם על המדף כי הם קיבלו כמות במבצע.
קפה טרי זה קפה שנקלה מספר ימים קודם, לא סתם אנחנו ממליצים לך על נגרו/סקרטו וכו' כי אנחנו יודעים שהם מקפידים על הנושא ולא ישלחו לך קפה בן חודש.

לקפה טרי יש שמנים שמסמיכים את הנוזל, אצלך הקפה מיימי (ושחור) בתחילת השוט וזה לא נראה טוב כי בדיוק ההיפך צריך לקרות ואתה אמור לקבל את הנוזל הכי צמיגי דווקא בתחילת השוט.
יש כמובן עוד פרמטרים כמו וטמפרטורת חליטה מתאימה ו/או הקפדה על כמות קפה נכונה, פיזור של הקפה ופירוק גושים, דחיסה מאוזנת ויציבה וכל זה כדי לוודא שהעוגיה לא נפרצת במהלך החליטה ואז מקבלים חליטה דלילה עם מיצוי נמוך של הקפה.

אתה רוצה להתעקש שיש לך בעיה במכונה שיהיה לך בכיף רק אל תנסה בכוח לשכנע אותנו שיש בעיה כי ההסברים שלנו לא תואמים לציפיה שלך ונסה לפחות להקשיב לעצות שניתנו לך.

אין לנו אינטרס וכל זה נעשה מרצון טוב לסייע, לא מתאים לך אז לא יודע איך אפשר לעזור לאדם שלא רוצה עזרה.

בהצלחה.
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
The-Fox (עומר יצחקי)
חבר ותיק
חבר ותיק

הצטרף בתאריך:
  Nov 12, 2004

מיקום: חיפה
הבעות תודה: 160
מספר הודעות: 1957

 #29  נשלח: ד' 06/08/2014 20:11

כפיר, אולי לא הסברתי את עצמי נכון.
לא הייתה בכוונתי לזלזל באף דעה פה של מישהוא ואני מעריך את העזרה שאנשים נותנים כאן (למרות שאני לא כל כך רואה איך התגובה שלי מתפרשת ככזאת).

לגבי הקפה, זה פשוט נראה לי לא הגיוני שאחרי ניסוי של 5 תערובות (כולל 2 תערובות אצל קדמה) התוצאות עדיין לא טובות.
אני לא שולל את זה ולכן אני הולך לנסות קפה שאני יודע שהוא טרי מאד כשיזדמן לי, אבל אני באמת אהיה מופתע אם בסוף יתברר שזה הקפה.

ברור לי שאין פה אינטרס לאף אחד, אני בפורום הזה לא מאתמול ואני מכיר את הנפשות הפועלות ויודע שהתגובות מגיעות מתוך רצון אמיתי לעזור והרבה אהבה לתחום.

קבל את דבריי ברוח טובה
שיהיה ערב טוב.
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
כפיר_ש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

הצטרף בתאריך:
  Jan 10, 2010

מיקום: מרכז
הבעות תודה: 563
מספר הודעות: 4714

 #30  נשלח: ד' 06/08/2014 20:19

תזמין מנגרו ואז תדווח.
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
כל הזמנים הם שעון חורף - ישראל (GMT+2) הצג הודעות קודמות:    
פורומים > מכונות ידניות ומטחנות עבור לעמוד הקודם  |  1  |  2  |  3  |  הבא 


  
    שם משתמש:
נתוני כניסה לכל אתרי HT:

  סיסמא:
 

  


 | 

קפוץ אל: 
לא ניתן לשלוח הודעות בפורום זה
לא ניתן להגיב להודעות בפורום זה
לא ניתן לערוך את הודעותיך בפורום זה
לא ניתן למחוק את הודעותיך בפורום זה
לא ניתן להצביע לסקרים בפורום זה
לא ניתן לצרף קבצים בפורום זה
לא ניתן להוריד קבצים בפורום זה

תקנון / תנאי השימוש באתר צור קשר / contact us כל הזכויות שמורות לקבוצת ht