מאמרים אחרונים

שתף בפייסבוק שיתוף בפייסבוק
RSS - מאמריםמאמרים
RSS - פורומיםפורומים
דווח למנהל דיווח למנהל
קישור לעמוד זה קישור לעמוד זה
עוד בקבוצת HT



שלל מקפה רות


   פורומים > קפה > תערובות קפה וקלייה ביתית
מחבר הודעה
חכם_חנוכה
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

הצטרף בתאריך:
  Apr 16, 2005
הבעות תודה: 40
מספר הודעות: 702

 #1  נשלח: ד' 10/12/2014 10:52
שלל מקפה רות

שלום לכולם

ביקרתי אתמול בקפה רות ויצאתי עם ברזיל פפואה ואתיופיה
מבקש המלצות לתערובת
שותה רק קפוצ'ינו
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
דבוטאנט (עפר ש)
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה

הצטרף בתאריך:
  Nov 26, 2009

מיקום: כפר סבא
הבעות תודה: 1134
מספר הודעות: 11723

 #2  נשלח: ד' 10/12/2014 11:38

תערבב את שלושתם
_________________
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
danimili (דניאל)
חבר ותיק
חבר ותיק

הצטרף בתאריך:
  Jan 21, 2011

מיקום: ירושלים
הבעות תודה: 156
מספר הודעות: 1207

 #3  נשלח: ד' 10/12/2014 12:25

ברזיל ואתיופיה - קלייה בנפרד ואחרי זה תשחק באחוזים כשאתה מערבב.
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
hosq
כתב קפה
כתב קפה

הצטרף בתאריך:
  Nov 26, 2009
הבעות תודה: 277
מספר הודעות: 4976

 #4  נשלח: ד' 10/12/2014 13:30

פפואה ואתיופיה סידמו יושבים לדעתי על אותה המשבצת, ערבוב שלהם פחות מומלץ. חסר לך גווטמלה או אתיופיה או קלוסי או משהו אפריקאי שישלים תערובת טובה
_________________
what's next?
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
חכם_חנוכה
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

הצטרף בתאריך:
  Apr 16, 2005
הבעות תודה: 40
מספר הודעות: 702

 #5  נשלח: ד' 10/12/2014 15:57

hosq כתב:
פפואה ואתיופיה סידמו יושבים לדעתי על אותה המשבצת, ערבוב שלהם פחות מומלץ. חסר לך גווטמלה או אתיופיה או קלוסי או משהו אפריקאי שישלים תערובת טובה

אתיופיה בטוח לא חסר לי
ברזיל ואתיופיה?
·
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
מיץ_פטל
חבר ותיק
חבר ותיק

הצטרף בתאריך:
  Mar 20, 2010
הבעות תודה: 270
מספר הודעות: 1427

 #6  נשלח: ד' 10/12/2014 17:44

סומטרה, סומטרה, סומטרה...
לרוני יש (או לפחות הייתה) סומטרה טובה וטרייה. לחובבי הקפה הלא חמוץ זהו זן אידיאלי, הסומטרה תורמת לגוף ועומק טוב ואני שמתמש בה לאחרונה הרבה.
ברזיל קצת פחות מדבר אלי אבל אני מניח כי תערובת של:
ברזיל, סומטרה וסידמו או ברזיל סומטרה ופפואה (ביחסים שווים) יתנו לך יופי של תוצר.
אישית, במקום הברזיל הייתי משתמש בזן אפריקאי טוב... בורנדי, אוגנדה, קניה, או תימני (עדני) אם הצלחת לשים עליו יד.
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
hosq
כתב קפה
כתב קפה

הצטרף בתאריך:
  Nov 26, 2009
הבעות תודה: 277
מספר הודעות: 4976

 #7  נשלח: ד' 10/12/2014 20:35

להשתמש באפריקאים כבסיס לא תמיד עובד (תמיד אפשר לנסות...)
ברזיל, סומטרה וסידמו או ברזיל סומטרה ופפואה, בצירוף רובוסטה איכותית, תערובות קלאסיות שתמיד מצליחות. עדיף לקלות בנפרד את הברזיל לרמה פחות כהה.
אם תרצה לנסות משהו מעניין - חצי סידמו, רבע פפואה רבע ברזיל.

_________________
what's next?
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
חכם_חנוכה
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

הצטרף בתאריך:
  Apr 16, 2005
הבעות תודה: 40
מספר הודעות: 702

 #8  נשלח: ד' 10/12/2014 22:36

תודה רבה לכולם
ננסה למצוא סומטרה ולקלות את התערובות שהוצעו
אם מישהו מאזור י-ם רוצה משהו מקפה רות מוזמן לפנות בפרטי
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
מיץ_פטל
חבר ותיק
חבר ותיק

הצטרף בתאריך:
  Mar 20, 2010
הבעות תודה: 270
מספר הודעות: 1427

 #9  נשלח: ד' 10/12/2014 23:41

hosq כתב:
להשתמש באפריקאים כבסיס לא תמיד עובד (תמיד אפשר לנסות...)
ברזיל, סומטרה וסידמו או ברזיל סומטרה ופפואה, בצירוף רובוסטה איכותית, תערובות קלאסיות שתמיד מצליחות. עדיף לקלות בנפרד את הברזיל לרמה פחות כהה.
אם תרצה לנסות משהו מעניין - חצי סידמו, רבע פפואה רבע ברזיל.


התערובות שלי בתקופה האחרונה הן "ללא בסיס", אלא שלושה זני ערביקה ביחסים שווים שמהוים 90% מהתערובת בתוספת 10% רובוסטה.
למשל, תערובת של בורונדי, סידמו וסומטרה ביחסים שווים עם 10% רובוסטה (אוגנדה), בערך 17% איבוד, קלייה לפיצוץ שני (30 שניות מהרגע שפיצוץ שני מתחיל) היא פשוט פגז.
לדעתי, תערובת כזו תהיה מאוד לטעמך.

את הסידמו מחליף לעיתים פפואה או קוסטה ריקה או הונדורס.
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
חכם_חנוכה
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

הצטרף בתאריך:
  Apr 16, 2005
הבעות תודה: 40
מספר הודעות: 702

 #10  נשלח: ה' 19/02/2015 20:37

תודה לכולם על העזרה והעצות
תערובת של חצי ברזיל ושני רבעים של אתיופיה ופפואה יצאה לי מצויינת לאורך מספר קליות
הוספתי עכשיו גם קלוסי
ננסה להחליף את האתיופי
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
כל הזמנים הם שעון חורף - ישראל (GMT+2) הצג הודעות קודמות:    
פורומים > תערובות קפה וקלייה ביתית


  
    שם משתמש:
נתוני כניסה לכל אתרי HT:

  סיסמא:
 

  


 | 

קפוץ אל: 
לא ניתן לשלוח הודעות בפורום זה
לא ניתן להגיב להודעות בפורום זה
לא ניתן לערוך את הודעותיך בפורום זה
לא ניתן למחוק את הודעותיך בפורום זה
לא ניתן להצביע לסקרים בפורום זה
לא ניתן לצרף קבצים בפורום זה
לא ניתן להוריד קבצים בפורום זה

תקנון / תנאי השימוש באתר צור קשר / contact us כל הזכויות שמורות לקבוצת ht