מאמרים אחרונים

שתף בפייסבוק שיתוף בפייסבוק
RSS - מאמריםמאמרים
RSS - פורומיםפורומים
דווח למנהל דיווח למנהל
קישור לעמוד זה קישור לעמוד זה
עוד בקבוצת HT



המלצה חמה - ״מתכון״ להמבורגר ביתי מעולה


   פורומים > HT Home > גריל וצליה
מחבר הודעה
קרמריקה
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה

הצטרף בתאריך:
  Apr 17, 2005
הבעות תודה: 278
מספר הודעות: 4066

 #1  נשלח: א' 13/12/2015 2:10
המלצה חמה - ״מתכון״ להמבורגר ביתי מעולה

המבורגר לטעמי זה אחד מהנאות האוכל הגדולות ביותר, ולמרות תדמיתו הזולה, כשהוא באמת טוב זה לא נופל לטעמי מהסטייק הכי טוב שיש. אחרי כמה ניסיונות לאורך השנים, לא מעט קריאה איפה שיכולתי ברשת והתאמה להיצע בארץ סוף סוף אני יכול לשתף המבורגר שהוא בין הטובים שאכלתי, ולא להאמין זה היה אצלי בבית.

באופן לא מפתיע, הדבר הכי חשוב זה הבשר וקצב טוב זה קריטי במקרה הזה.
התערובת היא שליש אונטריב, שליש מכסה אנטריקוט, שליש כתף.
את מכסה האנטריקוט אפשר להחליף בחלק שומני של טלה להמבורגר מעניין יותר (זו גם ההעדפה האישית שלי).

לבשר הטחון לא מוסיפים כלום. לא סודה לשתייה או לחם רחמנא ליצלן, לא ביצה ולא תבלינים.
לא מתעסקים עם הבשר בכלל, לא לשים כמו בצק לא דופקים, פשוט קורצים ממנו נתחים ומעבדים אותם כמה שפחות.
רצוי שהבשר יהיה יחסית קר, אם הוא כבר בטמפרטורת החדר, אפשר לקחת את הקציצות המוכנות ולשים במקרר ל-20-30 דקות שיתקררו.
את הקציצות מעבדים ביד לעובי של כ-1.5 ס״מ (קצת יותר מעובי אצבע), ושוב - כמה שפחות מגע עם היד. עדיף קציצה בצורה לא מושלמת מאשר קציצה פחות עסיסית.
למעלה על הקציצות נותנים לחיצה קטנה עם האגודל כך שיהיה שקע קטן. הוא ייעלם במהלך הצלייה, ויעזור לשמור על צורתן וצלייה אחידה.
מיד לפני העלייה לגריל ממליחים ומפלפלים. טיפ חשוב - תיבול יתר נדרש כאן. זה נראה הרבה, אבל חלק ניכר נופל עם השומן בצלייה. לא לפחד, במיוחד בפלפל.

אצלי בוובר 3200 אני מחמם את הגריל כמה דקות על אש גבוהה, ומוריד את האש לבינונית. 4 דקות צד אחד, 4 דקות צד שני והמבורגר מדיום עושה דרכו ישר לצלחת.
2-3 דקות מנוחה וישר לפה או על לחמנייה למי שמעדיף.

לא תיארתי לעצמי שיצא כל כך טוב ולצערי לא צילמתי תמונות, מקווה לזכור פעם הבאה (ושבכלל אצליח לשחזר...)
(5) הבעות תודה: istarmini , Mad-Dog , shaby , arnold , liorreem
פרופיל | שלח הודעה | חפש
Mad-Dog
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

הצטרף בתאריך:
  Sep 15, 2007
הבעות תודה: 505
מספר הודעות: 3984

 #2  נשלח: א' 13/12/2015 15:53

תתבייש לך שאין תמונות
בתיאבון
פרופיל | שלח הודעה | חפש
sam22
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K


הצטרף בתאריך:
  Nov 30, 2006

מיקום: תל אביב
הבעות תודה: 824
מספר הודעות: 20264

 #3  נשלח: א' 13/12/2015 16:27

תודה...
רק הערה... מלח כן
פלפל רק לקראת הסוף
אחרת הוא נותן מרירות

_________________
העם דורש..... כל מיני דברים
פרופיל | שלח הודעה | חפש
קרמריקה
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה

הצטרף בתאריך:
  Apr 17, 2005
הבעות תודה: 278
מספר הודעות: 4066

 #4  נשלח: א' 13/12/2015 16:41

בעבר ניסיתי לפלפל אחרי הצריבה הראשונית, לא אהבתי את התוצאה - נותן הרגשה של עודף תיבול בחוץ ואפס תיבול בפנים.
פלפול יחסית מסיבי שנייה לפני העלייה לגריל נתן את התוצאה הטובה ביותר מכל ניסיונותיי עד היום. לטעמי עדיף בהרבה מפלפול של התערובת לפני הכנת הקציצות, ועדיף מפלפול אחרי הצריבה הראשונית.
פרופיל | שלח הודעה | חפש
keyser (מני דהן)
עוסק בתחום
עוסק בתחום

הצטרף בתאריך:
  Nov 09, 2005

מיקום: 3 בתים צמודי קרקע ביאבוייה
הבעות תודה: 232
מספר הודעות: 15198

 #5  נשלח: א' 13/12/2015 16:54

אני מסכים עם Mad-Dog בנושא התמונות
פרופיל | שלח הודעה | חפש
shaby
חבר ותיק
חבר ותיק

הצטרף בתאריך:
  Jan 16, 2011

מיקום: תל אביב
הבעות תודה: 55
מספר הודעות: 2037

 #6  נשלח: א' 13/12/2015 19:39

עוקב
פרופיל | שלח הודעה | חפש
sam22
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K


הצטרף בתאריך:
  Nov 30, 2006

מיקום: תל אביב
הבעות תודה: 824
מספר הודעות: 20264

 #7  נשלח: א' 13/12/2015 19:55

keyser כתב:
אני מסכים עם Mad-Dog בנושא התמונות


אני מסכים עם מני לגבי ההסכמה
פרופיל | שלח הודעה | חפש
חכם_חנוכה
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

הצטרף בתאריך:
  Apr 16, 2005
הבעות תודה: 40
מספר הודעות: 734

 #8  נשלח: ב' 14/12/2015 23:07

אתה יכול לשתף איפה אתה קונה את הבשר ומה המחירים?
פרופיל | שלח הודעה | חפש
קרמריקה
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה

הצטרף בתאריך:
  Apr 17, 2005
הבעות תודה: 278
מספר הודעות: 4066

 #9  נשלח: ג' 15/12/2015 0:09

פר אקסלנס.
יש מחירון באתר.
(1) הבעות תודה: חכם_חנוכה
פרופיל | שלח הודעה | חפש
Huber (ערן)
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K


הצטרף בתאריך:
  May 23, 2005
הבעות תודה: 2767
מספר הודעות: 46687

 #10  נשלח: ג' 10/05/2016 9:08
Re: המלצה חמה - ״מתכון״ להמבורגר ביתי מעולה

קרמריקה כתב:
זה לא נופל לטעמי מהסטייק הכי טוב שיש.
·

פה איבדת אותי

גם אני אוהב המבורגר, אבל להשוות המברוגר לסטייק איכותי זה חילול הקודש.

אני אישית יוצר קציצות מ 75 אחוז בשר טחון ו 25 אחוז ליה (שומן כבש). כפי שציינת, לא מוסיף כלום, רק ממלח ומפלפל לפני העליה לגריל/פלנצ'ה. אני אישית מעדיף אותם מעט יותר עבים ממה שציינת, במיוחד אם זה הולך לתוך לחמניה. צריך כמובן לשים לב שהקציצה בעובי אחיד על מנת שלא יצאו איזורים במידת בישול שונה מהחלקים האחרים בקציצה.

ד"א, למי שלא שומר כשרות, אפשר לעשות חור באמצע הקציצה, לשים בפנים גבינה צהובה קצוצה ולכסות, אז מקבלים המבורגר עם הפתעה בפנים - די מעניין, הילדים (ואני) מאוד אוהבים את זה.

_________________
ה FAQ - הכרחי לקרוא לפני פרסום תגובה בדילים המפורסמים על ידי:


https://www.hometheater.co.il/vt284213.html

"ההבדל בין גאונות לטיפשות הוא שלגאונות יש גבולות."
פרופיל | שלח הודעה | חפש
Chura
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

הצטרף בתאריך:
  Jan 20, 2005

מיקום: Privilege 15
הבעות תודה: 257
מספר הודעות: 4612

 #11  נשלח: שבת 14/05/2016 18:47

איך נקרא המכסה אנטריקוט אצל פר אקסלנס במחירון ?
_________________
Configure Terminal
[LinkedIn]
פרופיל | שלח הודעה | חפש
Chura
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

הצטרף בתאריך:
  Jan 20, 2005

מיקום: Privilege 15
הבעות תודה: 257
מספר הודעות: 4612

 #12  נשלח: שבת 14/05/2016 18:50

סתם תוהה, זה יוצא 140 ש״ח לק״ג, כלומר 4 קציצות של 220.
האומנם אנטריקוט, אבל בורגר-סאלון מכינים בורגרים למכירה להכנה ביתים, ב85 ש״ח ל6 של 220. ובאמת בורגרים מצויינים.
אנטריקוט-בורגר טוב ככל שיהיה, כולל עבודה והכל, הנוחות מנצחת בלקנות מוכן (והאמת, הטעם ממש מוצלח)

_________________
Configure Terminal
[LinkedIn]
פרופיל | שלח הודעה | חפש
כל הזמנים הם שעון קיץ - ישראל (GMT+3) הצג הודעות קודמות:    
פורומים > גריל וצליה


  
    שם משתמש:
נתוני כניסה לכל אתרי HT:

  סיסמא:
 

  


 | 

קפוץ אל: 
לא ניתן לשלוח הודעות בפורום זה
לא ניתן להגיב להודעות בפורום זה
לא ניתן לערוך את הודעותיך בפורום זה
לא ניתן למחוק את הודעותיך בפורום זה
לא ניתן להצביע לסקרים בפורום זה
לא ניתן לצרף קבצים בפורום זה
לא ניתן להוריד קבצים בפורום זה

תקנון / תנאי השימוש באתר צור קשר / contact us כל הזכויות שמורות לקבוצת ht