המבורגר לטעמי זה אחד מהנאות האוכל הגדולות ביותר, ולמרות תדמיתו הזולה, כשהוא באמת טוב זה לא נופל לטעמי מהסטייק הכי טוב שיש. אחרי כמה ניסיונות לאורך השנים, לא מעט קריאה איפה שיכולתי ברשת והתאמה להיצע בארץ סוף סוף אני יכול לשתף המבורגר שהוא בין הטובים שאכלתי, ולא להאמין זה היה אצלי בבית.
באופן לא מפתיע, הדבר הכי חשוב זה הבשר וקצב טוב זה קריטי במקרה הזה.
התערובת היא שליש אונטריב, שליש מכסה אנטריקוט, שליש כתף.
את מכסה האנטריקוט אפשר להחליף בחלק שומני של טלה להמבורגר מעניין יותר (זו גם ההעדפה האישית שלי).
לבשר הטחון לא מוסיפים כלום. לא סודה לשתייה או לחם רחמנא ליצלן, לא ביצה ולא תבלינים.
לא מתעסקים עם הבשר בכלל, לא לשים כמו בצק לא דופקים, פשוט קורצים ממנו נתחים ומעבדים אותם כמה שפחות.
רצוי שהבשר יהיה יחסית קר, אם הוא כבר בטמפרטורת החדר, אפשר לקחת את הקציצות המוכנות ולשים במקרר ל-20-30 דקות שיתקררו.
את הקציצות מעבדים ביד לעובי של כ-1.5 ס״מ (קצת יותר מעובי אצבע), ושוב - כמה שפחות מגע עם היד. עדיף קציצה בצורה לא מושלמת מאשר קציצה פחות עסיסית.
למעלה על הקציצות נותנים לחיצה קטנה עם האגודל כך שיהיה שקע קטן. הוא ייעלם במהלך הצלייה, ויעזור לשמור על צורתן וצלייה אחידה.
מיד לפני העלייה לגריל ממליחים ומפלפלים. טיפ חשוב - תיבול יתר נדרש כאן. זה נראה הרבה, אבל חלק ניכר נופל עם השומן בצלייה. לא לפחד, במיוחד בפלפל.
אצלי בוובר 3200 אני מחמם את הגריל כמה דקות על אש גבוהה, ומוריד את האש לבינונית. 4 דקות צד אחד, 4 דקות צד שני והמבורגר מדיום עושה דרכו ישר לצלחת.
2-3 דקות מנוחה וישר לפה או על לחמנייה למי שמעדיף.
לא תיארתי לעצמי שיצא כל כך טוב ולצערי לא צילמתי תמונות, מקווה לזכור פעם הבאה (ושבכלל אצליח לשחזר...)
המלצה חמה - ״מתכון״ להמבורגר ביתי מעולה
- Huber
- חבר במועדון HT
- הודעות: 70249
- הצטרף: מאי 2005
- שם מלא: ערן
- נתן תודות: 515 פעמים
- קיבל תודות: 4186 פעמים
Re: המלצה חמה - ״מתכון״ להמבורגר ביתי מעולה
·קרמריקה כתב:זה לא נופל לטעמי מהסטייק הכי טוב שיש....
פה איבדת אותי
גם אני אוהב המבורגר, אבל להשוות המברוגר לסטייק איכותי זה חילול הקודש.
אני אישית יוצר קציצות מ 75 אחוז בשר טחון ו 25 אחוז ליה (שומן כבש). כפי שציינת, לא מוסיף כלום, רק ממלח ומפלפל לפני העליה לגריל/פלנצ'ה. אני אישית מעדיף אותם מעט יותר עבים ממה שציינת, במיוחד אם זה הולך לתוך לחמניה. צריך כמובן לשים לב שהקציצה בעובי אחיד על מנת שלא יצאו איזורים במידת בישול שונה מהחלקים האחרים בקציצה.
ד"א, למי שלא שומר כשרות, אפשר לעשות חור באמצע הקציצה, לשים בפנים גבינה צהובה קצוצה ולכסות, אז מקבלים המבורגר עם הפתעה בפנים - די מעניין, הילדים (ואני) מאוד אוהבים את זה.