כמות קפה בסלסלה

פורום מכונות קפה ידניות (לא אוטומטיות), ומטחנות קפה
Eyal_T (פותח השרשור)
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
הודעות: 9
הצטרף: דצמבר 2015
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

כמות קפה בסלסלה

נושא שלא נקרא #1 

שלום לכולם,

ברשותי סילביה עם סלסלת סינגל של אקספובר.
כמה קפה צריך לשים בסלסלה?
ניסיתי לשים עשרה גרם, מבחינת הזרימה היה נראה בסדר אך העוגיה יצאה בוצית ורטובה.

כמה קפה אני אמור לשים בסלסלה הזו?

תודה לעונים

omridabbah
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
הודעות: 572
הצטרף: פברואר 2014
נתן תודות: 165 פעמים
קיבל תודות: 77 פעמים

נושא שלא נקרא #2 

אין נתון מדוייק לזה , ועוגיה רטובה היא לא בהכרח בגלל חוסר בקפה.
יש המון משתנים לגבי כמות הקפה שאתה צריך לשים , כמו עובי טחינה,סוג הקפה וגילו.
לדעתי רק פרמטר אחד קובע :
טעים לך? אחלה , רוצה לנסות טעמים אחרים ? תשחק עם כמויות הקפה , עובי הטחינה ומשך השוט ותראה מה התוצהא שהכי מתאימה לך.
בהצלחה :)

דבוטאנט
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה
הודעות: 11720
הצטרף: נובמבר 2009
מיקום: כפר סבא
נתן תודות: 282 פעמים
קיבל תודות: 1130 פעמים

נושא שלא נקרא #3 

לכל סלסלה יש תחום גרמים שהיא מסוגלת לעבוד איתו, חוצמזה לאקספובר יש יותר מסלסלת סינגל אחת.
בגדול אתה צריך להגיע לזרימת קפה של כ 25 עד 30 מ"ל בכ 25 שניות.
עוגייה מהסילביה צריכה לצאת יבשה (בסינגל לפעמים הקצוות נדבקים כבר). אם כל העוגייה רטובה אז יכול להיות שטחנת גס מדי (או שאין מספיק קפה), אם רק למעלה אז העמסת יותר מדי קפה (או טחינה דקה מדי).
תנסה לקבע 8 או 9 גרם ותשחק עם הטחינה.
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)

NEGRO
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום קפה
עוסק בתחום קפה
הודעות: 1098
הצטרף: אפריל 2010
מיקום: אלישיב
נתן תודות: 95 פעמים
קיבל תודות: 252 פעמים

נושא שלא נקרא #4 

נשמע כבר נדוש אבל עוגיה בוצית זה או קפה ישן מדי או טחינה דקה מדי.
גלעד שמחי
מומחה לקליית קפה

http://negro.co.il/

nimitzg
סמל אישי של משתמש
כתב קפה
כתב קפה
הודעות: 2060
הצטרף: דצמבר 2007
נתן תודות: 460 פעמים
קיבל תודות: 239 פעמים

נושא שלא נקרא #5 

נסה את הטריק הזה לגביי כמות הקפה הנדרשת בסלסלה.
אתה יכול לשחק עם עובי הטחינה ונפח המנה עד שתגיע למצב הרצוי מדידת מנה עם מטבע
נערך לאחרונה על ידי nimitzg ב 08/05/2016 11:57, נערך פעם 1 בסך הכל.
"Cigars change thoughts into dreams."
(Victor Marie Hugo 1802-1885)

Eyal_T (פותח השרשור)
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
הודעות: 9
הצטרף: דצמבר 2015
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

נושא שלא נקרא #6 

דבוטאנט כתב:לכל סלסלה יש תחום גרמים שהיא מסוגלת לעבוד איתו, חוצמזה לאקספובר יש יותר מסלסלת סינגל אחת.
...
הסלסלה היא סלסלת סינגל של אקספובר שקניתי בקפה רות.
הכמות הרצויה היא שמונה עד תשעה גרם? כי מבה שקרה הוא שכאשר אני דוחס את הקפה, הקפה נכנס ברובו לשקע של הסלסלה ונותרת שכבה דקה על שטח הפנים שלה.
זה מצב תקין? (אגב, זו הסיבה ששמתי עשרה גרם...)

דבוטאנט
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה
הודעות: 11720
הצטרף: נובמבר 2009
מיקום: כפר סבא
נתן תודות: 282 פעמים
קיבל תודות: 1130 פעמים

נושא שלא נקרא #7 

אתה יכול לנסות 10 גרם - אז תקבע את המשקל ותשחק ברמות טחינה
אם ב 10 גרם הקפה לא נוגע (יבש) ברשת אז זה בסדר
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)

zvibl
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
הודעות: 648
הצטרף: מאי 2013
מיקום: אזור השרון
נתן תודות: 30 פעמים
קיבל תודות: 80 פעמים

נושא שלא נקרא #8 

השיטה שלי :
דוחס עם הטמפר ב 3 אצבעות והטמפר באותו גובה כמו הסלסלה .לא מעל ולא שקוע .
נא להרשם/להכנס לחשבון בפורום על מנת לצפות בקבצים או בתמונות המצורפים לשרשור

nimitzg
סמל אישי של משתמש
כתב קפה
כתב קפה
הודעות: 2060
הצטרף: דצמבר 2007
נתן תודות: 460 פעמים
קיבל תודות: 239 פעמים

נושא שלא נקרא #9 

[size= 24.3333320617676px; line-height: 22.3055534362793px]://www.home-barista.com/vibiemme-domobar-s ... ngles.html[/size]
"Cigars change thoughts into dreams."
(Victor Marie Hugo 1802-1885)

Eyal_T (פותח השרשור)
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
הודעות: 9
הצטרף: דצמבר 2015
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

נושא שלא נקרא #10 

תודה על המאמר המפורט.

שלח תגובה

חזור אל “מכונות קפה ידניות ומטחנות”