מאמרים אחרונים

שתף בפייסבוק שיתוף בפייסבוק
RSS - מאמריםמאמרים
RSS - פורומיםפורומים
דווח למנהל דיווח למנהל
קישור לעמוד זה קישור לעמוד זה
עוד בקבוצת HT



כמות קפה בסלסלה


   פורומים > קפה > מכונות ידניות ומטחנות
מחבר הודעה
Eyal_T
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

הצטרף בתאריך:
  Dec 14, 2015
מספר הודעות: 9

 #1  נשלח: ג' 03/05/2016 13:23
כמות קפה בסלסלה

שלום לכולם,

ברשותי סילביה עם סלסלת סינגל של אקספובר.
כמה קפה צריך לשים בסלסלה?
ניסיתי לשים עשרה גרם, מבחינת הזרימה היה נראה בסדר אך העוגיה יצאה בוצית ורטובה.

כמה קפה אני אמור לשים בסלסלה הזו?

תודה לעונים
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
omridabbah
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

הצטרף בתאריך:
  Feb 14, 2014
הבעות תודה: 54
מספר הודעות: 495

 #2  נשלח: ג' 03/05/2016 13:46

אין נתון מדוייק לזה , ועוגיה רטובה היא לא בהכרח בגלל חוסר בקפה.
יש המון משתנים לגבי כמות הקפה שאתה צריך לשים , כמו עובי טחינה,סוג הקפה וגילו.
לדעתי רק פרמטר אחד קובע :
טעים לך? אחלה , רוצה לנסות טעמים אחרים ? תשחק עם כמויות הקפה , עובי הטחינה ומשך השוט ותראה מה התוצהא שהכי מתאימה לך.
בהצלחה
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
דבוטאנט (עפר ש)
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה

הצטרף בתאריך:
  Nov 26, 2009

מיקום: כפר סבא
הבעות תודה: 1132
מספר הודעות: 11720

 #3  נשלח: ג' 03/05/2016 13:52

לכל סלסלה יש תחום גרמים שהיא מסוגלת לעבוד איתו, חוצמזה לאקספובר יש יותר מסלסלת סינגל אחת.
בגדול אתה צריך להגיע לזרימת קפה של כ 25 עד 30 מ"ל בכ 25 שניות.
עוגייה מהסילביה צריכה לצאת יבשה (בסינגל לפעמים הקצוות נדבקים כבר). אם כל העוגייה רטובה אז יכול להיות שטחנת גס מדי (או שאין מספיק קפה), אם רק למעלה אז העמסת יותר מדי קפה (או טחינה דקה מדי).
תנסה לקבע 8 או 9 גרם ותשחק עם הטחינה.

_________________
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
NEGRO (גלעד שמחי)
עוסק בתחום קפה
עוסק בתחום קפה

הצטרף בתאריך:
  Apr 20, 2010

מיקום: אלישיב
הבעות תודה: 240
מספר הודעות: 1078

 #4  נשלח: ג' 03/05/2016 17:13

נשמע כבר נדוש אבל עוגיה בוצית זה או קפה ישן מדי או טחינה דקה מדי.
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
nimitzg
כתב קפה
כתב קפה

הצטרף בתאריך:
  Dec 13, 2007
הבעות תודה: 215
מספר הודעות: 1918

 #5  נשלח: ג' 03/05/2016 23:51

נסה את הטריק הזה לגביי כמות הקפה הנדרשת בסלסלה.
אתה יכול לשחק עם עובי הטחינה ונפח המנה עד שתגיע למצב הרצוי [url=Vibiemme Domobar Super - Single Espresso Performance • Home-Barista.com http://www.home-barista.com/vibiemme-domobar-super... מנה עם מטבע[/url]

_________________
"Cigars change thoughts into dreams."
(Victor Marie Hugo 1802-1885)


נערך בפעם אחרונה על-ידי nimitzg בתאריך א' 08/05/2016 11:57, נערך סך הכל פעם אחת
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
Eyal_T
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

הצטרף בתאריך:
  Dec 14, 2015
מספר הודעות: 9

 #6  נשלח: ד' 04/05/2016 9:05

דבוטאנט כתב:
לכל סלסלה יש תחום גרמים שהיא מסוגלת לעבוד איתו, חוצמזה לאקספובר יש יותר מסלסלת סינגל אחת.



הסלסלה היא סלסלת סינגל של אקספובר שקניתי בקפה רות.
הכמות הרצויה היא שמונה עד תשעה גרם? כי מבה שקרה הוא שכאשר אני דוחס את הקפה, הקפה נכנס ברובו לשקע של הסלסלה ונותרת שכבה דקה על שטח הפנים שלה.
זה מצב תקין? (אגב, זו הסיבה ששמתי עשרה גרם...)
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
דבוטאנט (עפר ש)
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה

הצטרף בתאריך:
  Nov 26, 2009

מיקום: כפר סבא
הבעות תודה: 1132
מספר הודעות: 11720

 #7  נשלח: ד' 04/05/2016 11:25

אתה יכול לנסות 10 גרם - אז תקבע את המשקל ותשחק ברמות טחינה
אם ב 10 גרם הקפה לא נוגע (יבש) ברשת אז זה בסדר

_________________
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
zvibl
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

הצטרף בתאריך:
  May 04, 2013

מיקום: אזור השרון
הבעות תודה: 77
מספר הודעות: 595

 #8  נשלח: ד' 04/05/2016 13:58

השיטה שלי :
דוחס עם הטמפר ב 3 אצבעות והטמפר באותו גובה כמו הסלסלה .לא מעל ולא שקוע .



| פרופיל | שלח הודעה | חפש
nimitzg
כתב קפה
כתב קפה

הצטרף בתאריך:
  Dec 13, 2007
הבעות תודה: 215
מספר הודעות: 1918

 #9  נשלח: א' 08/05/2016 11:57

[size= 24.3333320617676px; line-height: 22.3055534362793px]://www.home-barista.com/vibiemme-domobar-super-review-espresso-performance-singles.html[/size]
_________________
"Cigars change thoughts into dreams."
(Victor Marie Hugo 1802-1885)
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
Eyal_T
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

הצטרף בתאריך:
  Dec 14, 2015
מספר הודעות: 9

 #10  נשלח: א' 08/05/2016 15:56

תודה על המאמר המפורט.
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
כל הזמנים הם שעון קיץ - ישראל (GMT+3) הצג הודעות קודמות:    
פורומים > מכונות ידניות ומטחנות


  
    שם משתמש:
נתוני כניסה לכל אתרי HT:

  סיסמא:
 

  


 | 

קפוץ אל: 
לא ניתן לשלוח הודעות בפורום זה
לא ניתן להגיב להודעות בפורום זה
לא ניתן לערוך את הודעותיך בפורום זה
לא ניתן למחוק את הודעותיך בפורום זה
לא ניתן להצביע לסקרים בפורום זה
לא ניתן לצרף קבצים בפורום זה
לא ניתן להוריד קבצים בפורום זה

תקנון / תנאי השימוש באתר צור קשר / contact us כל הזכויות שמורות לקבוצת ht