מאמרים אחרונים

שתף בפייסבוק שיתוף בפייסבוק
RSS - מאמריםמאמרים
RSS - פורומיםפורומים
דווח למנהל דיווח למנהל
קישור לעמוד זה קישור לעמוד זה
עוד בקבוצת HT



כד הקצפה


   פורומים > קפה > מכונות ידניות ומטחנות
מחבר הודעה
alonrash
חבר פעיל
חבר פעיל

הצטרף בתאריך:
  Apr 20, 2016
הבעות תודה: 9
מספר הודעות: 65

 #1  נשלח: ד' 04/05/2016 19:00
כד הקצפה

היי,

אני רוצה לקנות כד הקצפה, וראיתי שהמחירים מתחילים מ-40 ש"ח ומגיעים לסכומים די מופרכים (לדעתי כמובן).
1. האם ההבדל כל כך משמעותי?
2. אני בכל מקרה לא אגיע לסכומים של מאות שקלים, אבל האם כדים ב-40 ש"ח יספקו את הסחורה או שכדאי להשקיע קצת יותר (הכוונה לעוד כמה עשרות שקלים)?
3. אילו נפחים מתאימים לכוס קפוצ'ינו בודדת? לשתי כוסות? כרגע יש לי כד של 600 מ"ל וכואב לי על כל החלב שנזרק.
4. יש פרמטרים שכדאי לשים לב אליהם? לדוגמה רוחב פיה, קוטר הכד וכו'.

מקווה שאני לא עושה עניין גדול מדי מכד הקצפה, פשוט ראיתי דיונים וויכוחים שגרמו לי להתלבט.

תודה
פרופיל | שלח הודעה | חפש
Puhs
חבר פעיל
חבר פעיל

הצטרף בתאריך:
  Sep 11, 2015
הבעות תודה: 6
מספר הודעות: 52

 #2  נשלח: ד' 04/05/2016 19:25

הכדים הפשוטים עושים את העבודה בצורה טובה, אני מחזיק גם במוטה (דגם אירופה אם אני לא טועה - הדגם עם ה"חדק") בשביל הלאטה ארט שבאמת הרבה יותר פשוט לעשות אותו עם כד 'מקצועי'.
350 מ"ל מתאים אצלי בדיוק לכוס, אבל צריך לקחת בחשבון שאם רוצים קצת "לשחק עם החלב" (לערבב) לפני שמוזגים אז רצוי כד גדול יותר. לדעתי כד של 500 מ"ל הוא מצוין לזה - ממלאים חלב עד כמעט החצי ומשם מקציפים. נשאר קצת מקום לערבב (וחלק גם דוגלים בלהסיר את שכבת הקצף העליונה).

מהיכן אתה? יש לי כדים בבית של 350, 500 ו-750 ואתה מוזמן להתנסות איתם אם תרצה

_________________
הגיון וקפה | קפה נוטלה


נערך בפעם אחרונה על-ידי Puhs בתאריך ה' 05/05/2016 0:35, נערך סך הכל פעם אחת
(1) הבעות תודה: alonrash
פרופיל | שלח הודעה | חפש
alonrash
חבר פעיל
חבר פעיל

הצטרף בתאריך:
  Apr 20, 2016
הבעות תודה: 9
מספר הודעות: 65

 #3  נשלח: ד' 04/05/2016 19:34

Puhs כתב:
הכדים הפשוטים עושים את העבודה בצורה טובה, אני מחזיק גם במוטה (דגם אירופה עם אני לא טועה - הדגם עם ה"חדק") בשביל הלאטה ארט שבאמת הרבה יותר פשוט לעשות אותו עם כד 'מקצועי'.
350 מ"ל מתאים אצלי בדיוק לכוס, אבל צריך לקחת בחשבון שאם רוצים קצת "לשחק עם החלב" (לערבב) לפני שמוזגים אז רצוי כד גדול יותר. לדעתי כד של 500 מ"ל הוא מצוין לזה - ממלאים חלב עד כמעט החצי ומשם מקציפים. נשאר קצת מקום לערבב (וחלק גם דוגלים בלהסיר את שכבת הקצף העליונה).

מהיכן אתה? יש לי כדים בבית של 350, 500 ו-750 ואתה מוזמן להתנסות איתם אם תרצה


אני רוצה להתחיל להתאמן על לאטה ארט, אז על אילו כדים "מקצועיים" אתה ממליץ? אני אנסה לחפש מחירים טובים בחו"ל.
אני גר בגבעתיים, רלוונטי?
פרופיל | שלח הודעה | חפש
Puhs
חבר פעיל
חבר פעיל

הצטרף בתאריך:
  Sep 11, 2015
הבעות תודה: 6
מספר הודעות: 52

 #4  נשלח: ד' 04/05/2016 20:00

אני גר במזכרת בתיה, נראה לי קצת רחוק.. אני מאמין שיהיה פה חבר פורום אחר יותר קרוב שתוכל להתנסות אצלו

באופן אישי אני מכיר משימוש אישי רק את הכד של מוטה (http://www.barista-profitools.ch/images/product_images/original_images/milk-pitcher_europa.jpg) והוא מאד מומלץ ללאטה ארט, אך הוא מאד יקר.

_________________
הגיון וקפה | קפה נוטלה
פרופיל | שלח הודעה | חפש
אורניקו
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

הצטרף בתאריך:
  Jan 04, 2016
הבעות תודה: 86
מספר הודעות: 451

 #5  נשלח: ד' 04/05/2016 23:13

אני מחזיק בשני כדים - אחד של מוטה (עם החדק) בגודל 500 מ"ל שקיבלתי ביחד עם הסילביה
והשני (עם בליטה) חסר מותג לחלוטין בגודל 350 מ"ל שהיה לי שנים קודם לכן ועלה לי בזמנו 40 שקלים.
אני משתמש בשניהם ללא שום הבדל - בין אם להקצפת קפוצ'ינו אחד ובין אם לשניים. גם כשמקציפים בקטן לשני ספלים
נשאר בו מספיק מקום לערסל את החלב לפני המזיגה. לשלושה ספלים הקטן כבר לא מספיק.
עם שניהם אני עושה לאטה ארט לתפארת - ארנבות, טווסים, ברבורים, דרקונים ואינדיאנים,
לפעמים גם לבבות ותפוחים
אגב, ומבלי להעליב אף אחד: אם מישהו צריך להסיר את שכבת הקצף העליונה - הוא לא מקציף כראוי.
בהקצפה נכונה אין שכבות לקצף, רק קצף חלק.

כמעט אף פעם אני לא מקציף בדיוק את הכמות שאני צריך ותמיד נשאר חלב - אך הוא לא נזרק
אלא חוזר עם הכד אל המקרר, שם הוא ימתין בסבלנות עד לכוס הקפה הבאה. מקציף מעולה ומתנהג כרגיל.
למעשה זה השיקול העיקרי שלי בשימוש בכדים - איזה כד כבר עם חלב במקרר. מדי יומיים שלושה אני כן אקציף
בדיוק את הכמות הנדרשת על מנת לרוקן את הכד ולשטוף אותו ולאחר מכן אקח את השני, שלא ישתעמם בארון...

הכד של מוטה אכן מרגיש "מקצועי" יותר - הנירוסטה עבה יותר והוא משמעותית כבד יותר (מעבר לכך שהוא גדול יותר, כמובן).
מבחינתי התוצר בהקצפה ובמזיגה הוא בדיוק אותו דבר כמו הכד הקטן והזול. שמעתי שיותר קל ללמוד למזוג לאטה ארט
בכד עם החדק - אך הואיל ולמדתי למזוג בכד בלי חדק - אינני יכול לאשר זאת. מבחינתי הם אותו הדבר...

בכד ה 600 שלך קשה מאד (אך אפשרי) להקציף רק לכוס אחת, אבל כאמור אין באמת צורך להקציף רק לכוס אחת
או לשפוך את החלב (אלא אם אתה שותה כוס בשבוע...)
אם אתה בכל זאת מעוניין בכד קטן יותר (350 זה אחלה) - לך על הזול. תמיד תוכל להחליף אותו בעתיד, אם באמת תרצה...



(1) הבעות תודה: alonrash
פרופיל | שלח הודעה | חפש
BarDar (Barak Dor)
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

הצטרף בתאריך:
  Jan 05, 2015

מיקום: בין אור יהודה לפתח תקווה
הבעות תודה: 107
מספר הודעות: 406

 #6  נשלח: ה' 05/05/2016 0:21

קניתי חיקוי מוטה ב 60 שח באיביי, כבד ועבה כמו המקורי, ממליץ
[url=http://www.ebay.com/itm/2015-New-Stainless-Steel-Milk-Frothing-Jug-Pitcher-for-Latte-Coffee-Machine-/121462020329?var=&hash=item1c47b358e9][/url]
(1) הבעות תודה: shaynl
פרופיל | שלח הודעה | חפש
כל הזמנים הם שעון קיץ - ישראל (GMT+3) הצג הודעות קודמות:    
פורומים > מכונות ידניות ומטחנות


  
    שם משתמש:
נתוני כניסה לכל אתרי HT:

  סיסמא:
 

  


 | 

קפוץ אל: 
לא ניתן לשלוח הודעות בפורום זה
לא ניתן להגיב להודעות בפורום זה
לא ניתן לערוך את הודעותיך בפורום זה
לא ניתן למחוק את הודעותיך בפורום זה
לא ניתן להצביע לסקרים בפורום זה
לא ניתן לצרף קבצים בפורום זה
לא ניתן להוריד קבצים בפורום זה

תקנון / תנאי השימוש באתר צור קשר / contact us כל הזכויות שמורות לקבוצת ht