איך אתם מנקים את הגריל שלכם ?

הפורום בתחום גרילים (פחים, גז וכו'), כל מה שקשור לבישול "על האש".
omatza (פותח השרשור)
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 120
הצטרף: יוני 2014
נתן תודות: 22 פעמים
קיבל תודות: 0

איך אתם מנקים את הגריל שלכם ?

נושא שלא נקרא #1 

שלום לכולם

היום חנכתי את המנגל שלי - נפולאון 410

רבע שעה של קצת בשר (4 המבורגרים, 6 קבבים, 6 פרגיות במרינדה,8 כנפים) והמנגל שחור משחור ומלא שמן
גם המכסה בפנים מלא אדי שמן.

ניקיתי את הרשתות עם מברשת ברזל וכל ה"פחם" נפל לבפנים והכל התלכלך.

על רבע שעה סריל שעה וחצי ניקיון.
חבל שלא צילמתי את הגריל קודם.
מצרף תמונה של אחרי הניקיון

ככה זה תמיד ?
מה אומרים?

תודה רבה
נא להרשם/להכנס לחשבון בפורום על מנת לצפות בקבצים או בתמונות המצורפים לשרשור

lightning
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 145
הצטרף: ספטמבר 2009
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 13 פעמים

נושא שלא נקרא #2 

שלב 1 - מניח נייר כסף על הרשת ומדליק את המנגל, הקרינה מהנייר כסף שורפת את השומן על הרשת ועל הרדיאנטים שמכסים את המבערים.
שלב 2- מגרד את השרוף עם מברשת פלדה ושפכטל.
שלב 3- מוציא מה שאפשר ומרסס מסיר שומנים של סנט- מוריץ, נותן לו לעמוד כמה דקות ומנגב.
אפשר לשפשף עם סקוטברייט.
שלב 4 - ספריי נירוסטה מבחוץ.

תמיד יש פינות שלא נוח להגיע אליהן ומקומות שבחיים לא תצליח לנקות. לא להתבאס...

המלצה - את מגש הניקוז תמלא בשכבה נמוכה של חול, ישמור עליו מהשומן וגם בזמן עבודה יספוג את השומן וימנע ממנו להתלקח.

sinbad2
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 362
הצטרף: ינואר 2006
נתן תודות: 43 פעמים
קיבל תודות: 6 פעמים

נושא שלא נקרא #3 

@omatza
אתה רוצה להגיד לי שאין איזה מגש מתחת למבערים שמרכז את כל הליכלוך? זאת אומרת שכל מה שעובר את הרשת ומגני המבערים נופל ישר לתוך התא הפנימי של הגריל? (דיי מוציא מכלל שימוש את התא הזה לאיכסון דברים קטנים אם הוא חשוף לשאריות מזון...)

omatza (פותח השרשור)
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 120
הצטרף: יוני 2014
נתן תודות: 22 פעמים
קיבל תודות: 0

תשובה

נושא שלא נקרא #4 

יש מגש.
גם אותו הוצאתי כדי לנקות

השאלה היא אם כל פעם שעושים 15 דקות גריל צריך אח"כ את כל הסאגה הזו של לנקות שעה וחצי הכל.

כי באמת, אחרי העבודה עם המברשת, כל שאריות המזון והשמן נופלים למטה על כיסויי המבערים ועל המגש מתחת.
(ואדי השמן הפכו את המכסה השחור והיפה והחדש, לשומני ומלוכלך)

חשבתי שכשיהיה לי גריל גז אוכל לעשות על האש בלי כל הליכלוך.

SZLTF מה אתה עושה ?

Elad8
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
הודעות: 6213
הצטרף: ינואר 2006
נתן תודות: 112 פעמים
קיבל תודות: 438 פעמים

נושא שלא נקרא #5 

מנגל יכול להיות מלוכלך, לא צריך לבזבז שעה וחצי אחרי כל בישול.
ניקוי הרשתות עם מברשת ברזל לפני כל הפעלה ואיסוף ליכלוך מהתחתית פעם בכמה שבועות. זהו.
אלעד

taoyossi
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
הודעות: 5224
הצטרף: אוקטובר 2006
שם מלא: יוסי ביטון
מיקום: כפר יונה
נתן תודות: 203 פעמים
קיבל תודות: 94 פעמים

נושא שלא נקרא #6 

בשום פנים ואופן לא סנט מוריץ!

דבר שני, יש ל @כרמל דיירקט, את האנשים הכי נחמדים ושרותיים שהכרתי בחיי, תרים טלפון תקבל הסבר והדרכה.

idanpptp
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
הודעות: 13
הצטרף: נובמבר 2009
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

Re: איך אתם מנקים את הגריל שלכם ?

נושא שלא נקרא #7 

@omatza
גם לי יש נפוליאון, ואני מפריד בין ניקוי גדול וניקוי קטן.
בניקוי הקטן, אותו אני עושה כל פעם אחרי שימוש, ובדרך כלל לפני שימוש, אני בסך הכל מנקה עם המברשת פלדה את הרשת.
אחרי השימוש, כדאי לעבור עם המברשת כשהרשת עוד חמה, ואז אמור להיות יותר טוב.
בכל מקרה, בודאי שלא מנקים בסבון ומים אחרי כל שימוש (למעשה אתה צריך לשמן את המנגל (באנגלית SEASONING)).

הניקוי הגדול, קורה כאשר מצטברת שכבה גדולה מדי של שומן על המגש (אצלי אחת לרבעון, כאשר הגריל עובד פעם בשבוע בערך). החשש כאן הוא לא מהלכלוך, אלא מהתלקחות חזקה מדי של השומן (אצלי מיכל הגז נמצא בתוך הארונית של הנפוליאון, וזה יחסית קרוב).
כמובן שהתלקחות כזאת לא אמורה לקרות כאשר בקושי יש שומן, וכשהגריל לא רותח לייק דר איז נו טומרו.

בניקוי גדול, אני מוציא את המגש, לוקח לכיור, ושופך עליו מלא נוזל כלים יחד עם מים רותחים, ומשרה במשך כמה דקות. נוזל כלים זה חומר מצוין לניקוי שומנים. אגב, גם את המברשת פלדה, אני מנקה עם נוזל כלים.

תהנה

sam22
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K
הודעות: 20360
הצטרף: נובמבר 2006
מיקום: תל אביב
נתן תודות: 938 פעמים
קיבל תודות: 819 פעמים

נושא שלא נקרא #8 

דווקא לא מומלץ לנקות גריל כשהוא חם.
צריך לתת לשומן להתקרר ואז הוא יורד בקלות.
כאשר הוא חם אתה ממש מגרז את הגריל ומורח אותו בשומן
העם דורש..... כל מיני דברים

omatza (פותח השרשור)
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 120
הצטרף: יוני 2014
נתן תודות: 22 פעמים
קיבל תודות: 0

נושא שלא נקרא #9 

עכשיו התבלבלתי

idan פה למעלה אמר "(למעשה אתה צריך לשמן את המנגל (באנגלית SEASONING))."

אפילו אמר שיש לזה מונח באנגלית.

למה דוקא אסור "לשמן" את המנגל ?
למה דוקא על קר ?

תודה

YoniFridman
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 137
הצטרף: אוגוסט 2014
מיקום: חיפה
נתן תודות: 50 פעמים
קיבל תודות: 12 פעמים

נושא שלא נקרא #10 

מה שאני עושה זה מנקה אותו אך ורק לפני שימוש. אני מחמם אותו 10-15 דקות ואז מנקה עם מברשת ברזל ולאחר מכן משמן (רצוי לא שמן זית אלא שמן קנולה רגיל) אותו באמצעות בצל.

לאחר השימוש אין כל צורך לנקות את הרשתות. משום שהשומן שנשאר על הרשתות למעשה שומר עליהן מפני חלודה.

לא מומלץ לנקות את הגריל לאחר השימוש, על מנת להשאיר את הרשתות משומנות עד לשימוש הבא. אם כל כך חשוב לך לנקות אחרי השימוש אז אחרי הניקיון דאג לשמן היטב את הרשתות.

כמובן שלאחר השימוש מומלץ לרוקן את מגירת השומנים כדי שלא תופתע בשימוש הבא.

Debian
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
הודעות: 2
הצטרף: אוקטובר 2016
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

Re: איך אתם מנקים את הגריל שלכם ?

נושא שלא נקרא #11 

@omatza
·לא ממליץ להשתמש בשום דבר כימי. כי הרי תמיד יש סיכוי שהדבים האלהבצורה זאת או אחרת יגיעו לכיבה שלכם.

ממליץ לנקות עם סקוץ' ומלח לימון , או אופציה שנייה זה עם סודה לשתייה .

שתי המרכיבים טבעים ב 99% וגם עם הם יגיעו לפה של מישהו אין שום נזק.

ra
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
הודעות: 2335
הצטרף: פברואר 2007
נתן תודות: 156 פעמים
קיבל תודות: 121 פעמים

נושא שלא נקרא #12 

גם אורניום זה טבעי...

Debian
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
הודעות: 2
הצטרף: אוקטובר 2016
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

נושא שלא נקרא #13 

@ra
·נכון אבל עלותו גבוהה מדי.
אני מביא דוגמא לחומרים זולים ברי השגה שלא דורים אפילו כפפות לשימיוש. ושעובדים נהדר.

שלח תגובה

חזור אל “גריל וצליה”