כמה זמן לוקח לחמם קערת מרק, במיקרו ?! ובכיריים אינדוקציה?!

לוח למוצרי חשמל לבנים, גאדג'טים ואחרים.
כללי הפורום
לוחות אלה מוגשים כשירות לחברי האתר. האתר אינו מרוויח מההודעות או המכירות שבו.
האתר משמש תווך בין גולשים באתר שמוכרים לבין גולשים שקונים ואינו אחראי בכל דרך לתוכן או טיב המודעות וההצעות המפורסמות בו ואינו ערב שהסוחרים או המוצרים ליגיטמיים ותקינים. כל ההצעות נמצאות באחריותם הבלעדית של המפרסמים ואנחנו מעודדים את הגולשים לאמת ולוודא שהמוצרים תקינים, שהמחירים הוגנים ושהמוכרים ליגיטמיים.
JamesStone (פותח השרשור)
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
הודעות: 1406
הצטרף: יולי 2015
שם מלא: James Stone
נתן תודות: 485 פעמים
קיבל תודות: 142 פעמים

כמה זמן לוקח לחמם קערת מרק, במיקרו ?! ובכיריים אינדוקציה?!

נושא שלא נקרא #1 

הסיפור הוא שקניתי כיריים אינדוקציה (בודד) שעומדים ליד הגז והכוונה שהן יהיו "העיקרי", לפחות במהלך השבוע שלא ממש מבשלים אלא מנות בודדות (מרק שכבר מוכן, חביתה, ביצת עין..)

אני מתלבט לגבי קערת מרק.
יש לנו קערות של קורנינג, שכשקניתי אותן לפני אי אלו שנים, נאמר לי שהן "מתאימות למיקרוגל".

תמונה

המציאות קצת שונה, אמנם אפשר לחמם בהן מרק במיקרוגל (והוא לא יתפוצץ) אבל הן גם מתחממות (מה שלא אמור לקרות) וגם.. זמן החימום במיקרוגל - מ"מרק במקרר" ועד חם ממש (צריך לעשות פוו) זה בין 5-6 דקות,

תליתי תקווה בכיריים אינדוקציה ואכן הן מצליחות לחמם נוזל הרבה יותר מהר,
אבל צריך בשבילן סיר ייעודי (עוד כלי ללכלך).

שתי שאלות:
1. האם יש קערות מרק שמותאמות לאינדוקציה?
2. איזו קערות מרק מותאמות (ממש) למיקרוגל כך שהחימום ייקח הרבה פחות מ-6 דקות.

ג'יימס

itamars2
חבר ותיק
חבר ותיק
הודעות: 2551
הצטרף: נובמבר 2011
מיקום: ליד אקליפטוס שורק בלוז כנעני
נתן תודות: 242 פעמים
קיבל תודות: 329 פעמים

נושא שלא נקרא #2 

אינדוקציה דורשת תחתית מתמגנטת ועבה ושתי ההגדרות האלה מובילות אותנו לסיר קטן.

ככל שכמות בנוזל תהיה קטנה יותר על שטח המגע כך תתחממם יותר מהר.

אותו כנל במיקרו, אם אתה שם בצלחת 2 כפות של מרקיה ועד שמסיים לאכול חצי המרק דורש עוד חימום נסה לשים כף אחת במיקרו-יחמם יותר מהר.

JamesStone (פותח השרשור)
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
הודעות: 1406
הצטרף: יולי 2015
שם מלא: James Stone
נתן תודות: 485 פעמים
קיבל תודות: 142 פעמים

או שלא הבנת מה שאלתי, או שבאמת לא הבנת מה ששאלתי..

נושא שלא נקרא #3 

itamars2 כתב:אינדוקציה דורשת תחתית מתמגנטת ועבה ושתי ההגדרות האלה מובילות אותנו לסיר קטן.

ככל שכמות בנוזל תהיה קטנה יותר על שטח המגע כך תתחמם יותר מהר.

אותו כנל במיקרו, אם אתה שם בצלחת 2 כפות של מרקיה ועד שמסיים לאכול חצי המרק דורש עוד חימום נסה לשים כף אחת במיקרו-יחמם יותר מהר.
...
·

תודה על הטירחה לענות, אבל מה שאתה אומר זה שכמות קטנה יותר תתחמם מהר יותר.
זה ברור, זה אלמנטרי, זה מובן מאליו.

מה שאני שואל, זה האם מישהו מכיר "קערת מרק שמתאימה לחימום באינדוקציה"', או "קערת מרק שבאמת מתאימה לחמם מרק במיקרוגל ושאיננה מתחממת כלל" (מהמיקרוגל) שלא כמו כלי הקורניג שיש לי כעת.

תודה,

ג'יימס

Nemesis
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
הודעות: 4533
הצטרף: יוני 2005
נתן תודות: 30 פעמים
קיבל תודות: 453 פעמים

נושא שלא נקרא #4 

קערת מרק שמתאימה לכירת אינדוקציה צריכה להיות מברזל, ותהיה חמה לעין שיעור ממה שיוצא מהמיקרו.
קערה שאינה מתחממת במיקרו - אין חיה כזו. אם המרק מתחמם - יחמם גם את הקערה. ככל שהקערה יותר עבה וכבדה ביחס למרק, תתחמם לאט יותר מהמרק - אולם תקרר מהר יותר את המרק. הכלים של Coral דקים וקלים - מתחממים מהר.

alchemy
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
הודעות: 693
הצטרף: אפריל 2016
נתן תודות: 47 פעמים
קיבל תודות: 71 פעמים

נושא שלא נקרא #5 

כל קערת מזכוכית או מקרמיקה מתאימה למיקרו ולא אמורה להתחמם - רק מהמרק שבתוכה - מעבר חום מהנוזל לכלי המכיל אותו.
אני לא מכיר קערה לאינדוקציה, כל סיר קטן יעשה את העבודה.

JamesStone (פותח השרשור)
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
הודעות: 1406
הצטרף: יולי 2015
שם מלא: James Stone
נתן תודות: 485 פעמים
קיבל תודות: 142 פעמים

כאן אני חייב לחלוק עליך

נושא שלא נקרא #6 

Nemesis כתב:קערת מרק שמתאימה לכירת אינדוקציה צריכה להיות מברזל, ותהיה חמה לעין שיעור ממה שיוצא מהמיקרו.
קערה שאינה מתחממת במיקרו - אין חיה כזו. אם המרק מתחמם - יחמם גם את הקערה. ככל שהקערה יותר עבה וכבדה ביחס למרק, תתחמם לאט יותר מהמרק - אולם תקרר מהר יותר את המרק. הכלים של Coral דקים וקלים - מתחממים מהר.
...
לפני כחודשיים קניתי מחבת (עם שתי אוזניים) של איבילי.
תמונה

לאחר שקיבלתי את כיריים האינדוקציה, מסתבר שהמחבת הזו היא הכלי היחיד בבית עובד עם האינדוקציה :D

לפני האינדוקציה, טיגנתי בה בצל על הגז. המחבת הזו התחממה כל כך שאי אפשר היה לגעת "באוזניים" שלה מבלי לחטוף כוויה והייתי משתמש במגבת בכדי לגעת ולסובב אותה מדי פעם.

להבדיל, כשטיגנתי בה בצל על כיריים האינדוקציה, האוזניים נשארו קרירות יחסית ואפשר היה לגעת בהן ולסובב את הכלי באצבעות חשופות מבלי לקבל כוויה. לא רק זה, אלא שלהפתעתי, הבצל טוגן בפחות זמן מאשר על הגז.

אי לכך, על סמך ניסיוני זה, אני חולק על אמירתך שקערה שתחומם באינדוקציה תהיה חמה לאין שיעור ממה שיוצא מהמיקרו

ג'יימס

Nemesis
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
הודעות: 4533
הצטרף: יוני 2005
נתן תודות: 30 פעמים
קיבל תודות: 453 פעמים

נושא שלא נקרא #7 

הממ.
לגבי חימום בגז, אני מסכים איתך.
כשאתה מחמם בגז, אתה מאבד הרבה אנרגיה לסביבה, שמחממת מאוד את המחבת.
כשאתה מחמם מחבת על אינדוקציה, תחת המחבת מברזל מתחממת בלבד.אין כמעט אובדן חום לסביבה, ולפיכך אפשר לחמם אוכל יותר מהר ולבזבז פחות אנרגיה.

עדיין, לו היית יכול לחמם מרק באותה מחבת במיקרו, היא היתה קרה לחלוטין, כולל התחתית.
אם תרצה לחמם את אותו המרק במחבת באינדוקציה, האינדוקציה מחממת את תחתית המחבת, והמרק שנוגע במחבת יתחמם בתורו.
במיקרו, אתה מחמם את המרק ישירות ולא את הכלי. הכלי מתחמם בגלל שהוא נוגע במרק.

זה נראה לך שהכלי במיקרו נורא התחמם, אבל זה רק בגלל שהכלי הזה בעל מאסה זעירה לחלוטין. אני מניח שקערית מרק כזו שוקלת באיזור ה-20 גרם.
המחבת שלך בתמונה נראית שוקל 500-600 גרם. ברור שכלי של 20 גרם יתחמם הרבה יותר מהר ממרק רותח מאשר כלי של 500 גרם.

תעשה ניסוי. קח כלי פיירקס או פורצלן ששוקל בערך כמו החבת. תחמם 2 כפות מרק פעם אחת במחבת שלך, ופעם אחת בכלי פיירקס ששוקל כמו המחבת. כלי הפיירקס יהיה חם הרבה פחות.

itamars2
חבר ותיק
חבר ותיק
הודעות: 2551
הצטרף: נובמבר 2011
מיקום: ליד אקליפטוס שורק בלוז כנעני
נתן תודות: 242 פעמים
קיבל תודות: 329 פעמים

נושא שלא נקרא #8 

פיספסת את ההגדרה שציינתי שזה בעצם סיר שטוח- מה שצילמת יתאים.

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
הודעות: 20575
הצטרף: דצמבר 2004
נתן תודות: 198 פעמים
קיבל תודות: 349 פעמים

נושא שלא נקרא #9 

@JamesStone

ההנחה שלך שקערת מרק מותאמת למיקרו תקצר את זמן החימום כי הקערה עצמה לא תתחמם מוטעית מיסודה.

קערת מרק הרי מלאה במרק שזה מים. בלי קשר לכמה קרינה ישירה סופגת הקערה, זה פשוט זניח יחסית למה שנספג במים. החום הסגולי של המים גדול בהרבה והזמן לחימום ייקבע כמעט לגמרי על ידי כמות המרק.
מבחינת מהירות החימום של המרק זה פשוט לא משנה מה הקערה, (אלא אם כן היא ממתכת , מה שלא מאפשר בכלל חימום במיקרו).

כלים מיועדים למיקרו הם כאלה שלא יתעוותו או יסדקו במיקרו.
נכון שהכלים הללו גם יתחממו הרבה יותר ישירות מהקרינה אבל זה רלוונטי כשיש לך צלחת עם שניצל ולא תוכל לגעת בצלחת הלוהטת, לא למקרה של מרק.
קערת מרק מכל סוג תתחמם בכל מקרה, בגלל המרק החם שהיא מכילה.

אם אתה רוצה להאיץ חימום קערת מרק במיקרו עליך לרכוש מיקרו יותר חזק.
אני מחמם קערת מרק קורנינג (קר מהמקרר) לחום שכבר צריך לעשות פו לפני שמכניסים לפה, במשך 2 דקות.
משה

JamesStone (פותח השרשור)
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
הודעות: 1406
הצטרף: יולי 2015
שם מלא: James Stone
נתן תודות: 485 פעמים
קיבל תודות: 142 פעמים

שוב חולק עליך

נושא שלא נקרא #10 

Nemesis כתב: במיקרו, אתה מחמם את המרק ישירות ולא את הכלי. הכלי מתחמם בגלל שהוא נוגע במרק.
זה נראה לך שהכלי במיקרו נורא התחמם, אבל זה רק בגלל שהכלי הזה בעל מאסה זעירה לחלוטין. אני מניח שקערית מרק כזו שוקלת באיזור ה-20 גרם.
...
אתה אומר "דברים נכונים" ברמת התאוריה, אבל במקרה שלי, הניסיון מוכיח משהו אחר.

צלחות המרק הספציפיות שלי כן מתחממות עצמאית. עשיתי את הבדיקה עם כוס מים וצלחת ריקה בפינה השניה, ולאחר חימום של דקה במיקרו, הצלחת היתה חמימה, מה שאומר שהיא התחממה מגלי המיקרו.

לגבי התאוריה שלך על ההקבלה שבין מסת הכלי להתחממותו, אם הבנתי אותך נכון, אתה טוען שככל שמסת הכלי קטנה יותר הוא יתחמם יותר? בלי קשר לחומר שממנו הוא עשוי?

לא לגמרי ברורה לי התורה שממנה שאובה התזה הזו


ג'יימס

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
הודעות: 20575
הצטרף: דצמבר 2004
נתן תודות: 198 פעמים
קיבל תודות: 349 פעמים

Re: שוב חולק עליך

נושא שלא נקרא #11 

JamesStone כתב:
...
...


צלחות המרק הספציפיות שלי כן מתחממות עצמאית. עשיתי את הבדיקה עם כוס מים וצלחת ריקה בפינה השניה, ולאחר חימום של דקה במיקרו, הצלחת היתה חמימה, מה שאומר שהיא התחממה מגלי המיקרו.
ג'יימס
...
·
בוודאי שהן מתחממות. גם כלים שמיועדים למיקרו מתחממים מקליטת קרינת מיקרו.
העיניין הוא המידה. כשאתה שם צלחת בלי מרק, אז כל הקרינה שהיא קולטת מחמם את הצלחת שהיא בעלת חום סגולי משמעותי נמוך משל מים, ולכן היא תגיע לטמפרטורה גבוהה מהר יותר.
משה

JamesStone (פותח השרשור)
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
הודעות: 1406
הצטרף: יולי 2015
שם מלא: James Stone
נתן תודות: 485 פעמים
קיבל תודות: 142 פעמים

טוב, נכנסנו כאן לדיון על עקרונות החימום במיקרו, וזו לא היתה מטרתי

נושא שלא נקרא #12 

מטרתי היא לקבל המלצה על צלחת מרק שמיועדת לאינדוקציה (ייתכן שעוד לא המציאו :lol:)
או, צלחת מרק שמיועדת למיקרו ושהיא יותר מוצלחת מצלחות הקורניג שיש לי.

זה הכל.

תודה,

ג'יימס

wallalon
חבר ותיק
חבר ותיק
הודעות: 1924
הצטרף: נובמבר 2009
מיקום: מרכז
נתן תודות: 48 פעמים
קיבל תודות: 190 פעמים

Re: טוב, נכנסנו כאן לדיון על עקרונות החימום במיקרו, וזו לא היתה מטרתי

נושא שלא נקרא #13 

@JamesStone
·

1. יש מצב שיהיה אפשר לאחוז בצלחת רגילה מתחת למרקיה לאחר החימום?

2. המיקרו שלך חלש. יש לי שארפ מהרציניים וצלחת מרק גדושה בירקות רותחת אחרי 3 דקות.

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
הודעות: 20575
הצטרף: דצמבר 2004
נתן תודות: 198 פעמים
קיבל תודות: 349 פעמים

Re: טוב, נכנסנו כאן לדיון על עקרונות החימום במיקרו, וזו לא היתה מטרתי

נושא שלא נקרא #14 

JamesStone כתב:צלחת מרק שמיועדת למיקרו ושהיא יותר מוצלחת מצלחות הקורניג שיש לי.
ג'יימס
...
·
או. קי., אז התשובה היא שאם "מוצלחת" זה תאור של זמן חימום אז אין צלחת כזו כמו שאתה מחפש. זמן חימום המרק לא תלוי בצלחת, אלא במיקרו.

חוץ מזה, צלחת היא לא תמיד מוצלחת ? :roll: :lol:
משה

JamesStone (פותח השרשור)
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
הודעות: 1406
הצטרף: יולי 2015
שם מלא: James Stone
נתן תודות: 485 פעמים
קיבל תודות: 142 פעמים

Re: טוב, נכנסנו כאן לדיון על עקרונות החימום במיקרו, וזו לא היתה מטרתי

נושא שלא נקרא #15 

moco כתב:חוץ מזה, צלחת היא לא תמיד מוצלחת ? :roll: :lol:
...
·

הזכרת לי אז לא יכולתי להתאפק..




קלאסיקה ישראלית :D



ג'יימס

שלח תגובה

חזור אל “לוח מוצרי חשמל - כללי”