הי כולם!
יש לי רנציליו סילביה ורוקי במצב מצויין האספרו יוצא מעולה בראש כפול העוגייה לא מושלמת אבל די יבשה, בראש בודד המצב לא פשוט זרימה טובה טעם לא משהו ועוגייה רטובה ובוצית.
מה ואיך אפשר לעשות כדי לשפר את המצב?
תודה!!
קפה מצויין בראש כפול ומחפיר בראש יחיד
- danimili
-
- חבר ותיק
- הודעות: 1214
- הצטרף: ינואר 2011
- מיקום: ירושלים
- נתן תודות: 148 פעמים
- קיבל תודות: 156 פעמים
בעיה ידועה: אפשר לעבור לסלסלת סינגל של לה מרזוקו
https://www.google.co.il/search?q=la+ma ... MsgXlnM%3A
https://www.google.co.il/search?q=la+ma ... MsgXlnM%3A
- The-Fox
- חבר ותיק
- הודעות: 2046
- הצטרף: נובמבר 2004
- מיקום: חיפה
- נתן תודות: 29 פעמים
- קיבל תודות: 182 פעמים
כמה דברים:
1. בעבר גם אני הייתי תחת האקסיומה שבסלסלת יחיד השוט יוצא תמיד פחות טוב מבכפול.
זה לא יותר ממיתוס, בשנה האחרונה הכנתי סינגלים עם הסלסלת יחיד המקורית של היוניקה והתוצאות מצויינות.
בדיעבד העמסתי יחסית הרבה קפה, כ 11 גרם שזה כנראה כמה גרמים יותר ממה ש"אמור להיות".
אם רוצים להעמיס פחות קפה, אפשר לנסות את הסלסלה של LM בלינק שנתן דניאל, אני באופן אישי לא התנסיתי בה, נראה לי כאב ראש מיותר (צריך טמפר בקוטר מיוחד).
2. כל ניתוחי העוגיה לאחר השוט הם חסרי משמעות, הקביעה הזאת שהעוגיה צריכה לצאת יבשה ובחתיכה אחת היא פשוט לא נכונה, הוצאתי שוטים מצויינים שהעוגיה יצאה בוצית ולהיפך, זה לא אומר כלום, רק מה שבכוס קובע.
כדי לשפר את המצב צריך להבין מה לא בסדר בשוט.
הקפה שיוצא חלש מידי ? לא מאוזן ? לכל אחד מאלו פתרון אחר.
קפה חלש ? להוסיף קפה.
זרימה מהירה וקפה חמוץ? לטחון יותר דק .
זרימה איטית וקפה מר? להוריד רמת טחינה.
שים לב שברוב המקרים לא ניתן להשתמש באותה רמת טחינה כשעוברים בין סלסלה כפולה ליחיד.
אני מציע לך להחליט באיזה סלסלה אתה הולך לעבוד ולכוון אליה את הטחינה ולא לגעת בזה יותר (רק כשצריך).
1. בעבר גם אני הייתי תחת האקסיומה שבסלסלת יחיד השוט יוצא תמיד פחות טוב מבכפול.
זה לא יותר ממיתוס, בשנה האחרונה הכנתי סינגלים עם הסלסלת יחיד המקורית של היוניקה והתוצאות מצויינות.
בדיעבד העמסתי יחסית הרבה קפה, כ 11 גרם שזה כנראה כמה גרמים יותר ממה ש"אמור להיות".
אם רוצים להעמיס פחות קפה, אפשר לנסות את הסלסלה של LM בלינק שנתן דניאל, אני באופן אישי לא התנסיתי בה, נראה לי כאב ראש מיותר (צריך טמפר בקוטר מיוחד).
2. כל ניתוחי העוגיה לאחר השוט הם חסרי משמעות, הקביעה הזאת שהעוגיה צריכה לצאת יבשה ובחתיכה אחת היא פשוט לא נכונה, הוצאתי שוטים מצויינים שהעוגיה יצאה בוצית ולהיפך, זה לא אומר כלום, רק מה שבכוס קובע.
כדי לשפר את המצב צריך להבין מה לא בסדר בשוט.
הקפה שיוצא חלש מידי ? לא מאוזן ? לכל אחד מאלו פתרון אחר.
קפה חלש ? להוסיף קפה.
זרימה מהירה וקפה חמוץ? לטחון יותר דק .
זרימה איטית וקפה מר? להוריד רמת טחינה.
שים לב שברוב המקרים לא ניתן להשתמש באותה רמת טחינה כשעוברים בין סלסלה כפולה ליחיד.
אני מציע לך להחליט באיזה סלסלה אתה הולך לעבוד ולכוון אליה את הטחינה ולא לגעת בזה יותר (רק כשצריך).
- coffeeavi
- חבר פעיל במיוחד
- הודעות: 974
- הצטרף: יולי 2011
- מיקום: השרון
- נתן תודות: 62 פעמים
- קיבל תודות: 276 פעמים
- יצירת קשר:
חפש
חפש בפורום
יש כמה וכמה שרשורים על הנושא. כאן למשל או כאן
בסילביה אפשר גם אפשר להוציא שוטים מעולים עם סלסלה בודדת (אני עושה זאת כל בוקר) וזאת באותה רמת טחינה בדיוק כמו בכפולה.
צריך בשביל זה סלסלה של לה-מרצוקו או VST, צריך משפך מיוחד כדי להוביל את הקפה לצילינדר התחתון בסלסלה
וצריך טמפר בקוטר מתאים גם כן.
שימוש בסלסלה קונית בודדת של IMS (שלא מצריך משפך וטמפר מיוחדים) לא מניב תוצאות טובות (בסילביה+רוקי).
בהצלחה, ואם אתה באזור השרון אתה מוזמן לקפוץ ולראות שאפשר.
יש כמה וכמה שרשורים על הנושא. כאן למשל או כאן
בסילביה אפשר גם אפשר להוציא שוטים מעולים עם סלסלה בודדת (אני עושה זאת כל בוקר) וזאת באותה רמת טחינה בדיוק כמו בכפולה.
צריך בשביל זה סלסלה של לה-מרצוקו או VST, צריך משפך מיוחד כדי להוביל את הקפה לצילינדר התחתון בסלסלה
וצריך טמפר בקוטר מתאים גם כן.
שימוש בסלסלה קונית בודדת של IMS (שלא מצריך משפך וטמפר מיוחדים) לא מניב תוצאות טובות (בסילביה+רוקי).
בהצלחה, ואם אתה באזור השרון אתה מוזמן לקפוץ ולראות שאפשר.
נערך לאחרונה על ידי coffeeavi ב 31/12/2016 17:19, נערך פעם 1 בסך הכל.
אני הצלחתי להוציא מנת סינגל ראויה רק עם updosing משמעותי בסלסלה , כמעט 12 גרם קפה.
פשוט לא רואה תועלת בכך, מאחר ואני משתמש עבור סינגל בסלסלה VST 15 ומעמיס 13 גרם קפה.
ואם יש משהו שאני לא אוהב זה להעמיס יותר מדי קפה בסלסלה. הקפה יוצא לי תמיד פחות טעים אם בעוגיה יש סימן של רשת החליטה.
מה גם שהעוגיה אף פעם לא יוצאת יבשה לגמרי ובלי שאריות מסביב כמו בדאבל.
לא מפריע לטעם אבל לנקות אח'כ או לחלוט מנה שניה זה סתם התעסקות...
פשוט לא רואה תועלת בכך, מאחר ואני משתמש עבור סינגל בסלסלה VST 15 ומעמיס 13 גרם קפה.
ואם יש משהו שאני לא אוהב זה להעמיס יותר מדי קפה בסלסלה. הקפה יוצא לי תמיד פחות טעים אם בעוגיה יש סימן של רשת החליטה.
מה גם שהעוגיה אף פעם לא יוצאת יבשה לגמרי ובלי שאריות מסביב כמו בדאבל.
לא מפריע לטעם אבל לנקות אח'כ או לחלוט מנה שניה זה סתם התעסקות...
- coffeeavi
- חבר פעיל במיוחד
- הודעות: 974
- הצטרף: יולי 2011
- מיקום: השרון
- נתן תודות: 62 פעמים
- קיבל תודות: 276 פעמים
- יצירת קשר:
אני משתמש לסינגל בסלסלת VST 7g עם כ-8 גר' קפה (לא שוקל, כיילתי פעם אחת ועובד לפי זמן)
חולט בסילביה וטחינה ברוקי, זהה לדרגת הטחינה של הדאבל (אחרת לא הייתי צורך סינגל...אין מקום ל-2 מטחנות ואין זמן למשחקים על הבוקר) הדחיסה מעט יותר חזקה מאשר בדאבל.
הקפה זולג צמיגי וכנדרש מבחינת קצב והעוגיה יוצאת מעט יותר רטובה יחסית לדאבל.
אין כל הבדל בניקיון בין דאבל לסינגל, מי שמנקה צריך לנקות בשני המקרים
חולט בסילביה וטחינה ברוקי, זהה לדרגת הטחינה של הדאבל (אחרת לא הייתי צורך סינגל...אין מקום ל-2 מטחנות ואין זמן למשחקים על הבוקר) הדחיסה מעט יותר חזקה מאשר בדאבל.
הקפה זולג צמיגי וכנדרש מבחינת קצב והעוגיה יוצאת מעט יותר רטובה יחסית לדאבל.
אין כל הבדל בניקיון בין דאבל לסינגל, מי שמנקה צריך לנקות בשני המקרים
נא להרשם/להכנס לחשבון בפורום על מנת לצפות בקבצים או בתמונות המצורפים לשרשור
- itamars2
-
- חבר ותיק
- הודעות: 2551
- הצטרף: נובמבר 2011
- מיקום: ליד אקליפטוס שורק בלוז כנעני
- נתן תודות: 242 פעמים
- קיבל תודות: 329 פעמים
אני ניסיתי פעם פעמיים והגעתי למסקנה שמיותר בשבילי בודד,
אם אין לי שותפים אני שותה כפול(b)
אם אין לי שותפים אני שותה כפול(b)
מטחנה לה פאבוני
https://www.htcafe.co.il/vt254239.html
מרכך מים
https://www.htcafe.co.il/vp2545713
מד מים במיכל
https://www.htcafe.co.il/vt257975.html
החלפת סכינים
https://www.hometheater.co.il/vt329660.html
https://www.htcafe.co.il/vt254239.html
מרכך מים
https://www.htcafe.co.il/vp2545713
מד מים במיכל
https://www.htcafe.co.il/vt257975.html
החלפת סכינים
https://www.hometheater.co.il/vt329660.html
אתה חושב שזו אמירה גורפת?The-Fox כתב:
שים לב שברוב המקרים לא ניתן להשתמש באותה רמת טחינה כשעוברים בין סלסלה כפולה ליחיד.
אני מציע לך להחליט באיזה סלסלה אתה הולך לעבוד ולכוון אליה את הטחינה ולא לגעת בזה יותר (רק כשצריך)....
כי סה״כ זה מגביל לחלוטין את כל עולם הקפה....
הרי המעבר בין סלסלה כפולה ובודדת יכול אפילו להמדד בכוס גדולה או קטנה. והרי לשנות כל פעם את רמ תהטחינה זה לא כזה נורמלי...
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה
- הודעות: 11720
- הצטרף: נובמבר 2009
- מיקום: כפר סבא
- נתן תודות: 282 פעמים
- קיבל תודות: 1130 פעמים
יש הרבה מאוד סלסלות סינגל ואפשר למצוא אחת טובה.
יש ל VBM ו ECM סלסלות סינגל טובות ומול הכפולה שלך אפשר גם למצוא אחת שתשמור על אותה דרגת טחינה. למרות שכולן נראות דומות הן לא באמת זהות.
יש לי סינגל לה מרצוקו אני לא מת עליה, דווקא IMS מוציאה את הסינגל הכי טוב ששתיתי... ככה זה אצלי לפחות.
הסלסלה המקורית של רנצ'יליו לא נוחה ואפשר בשלב ראשון לקנות בקפה רות את 2 סוגי הסינגל שיש לו (עדיף את העמוקה) ולנסות איתן.
עם כל זה אני שותה דאבלים.
יש ל VBM ו ECM סלסלות סינגל טובות ומול הכפולה שלך אפשר גם למצוא אחת שתשמור על אותה דרגת טחינה. למרות שכולן נראות דומות הן לא באמת זהות.
יש לי סינגל לה מרצוקו אני לא מת עליה, דווקא IMS מוציאה את הסינגל הכי טוב ששתיתי... ככה זה אצלי לפחות.
הסלסלה המקורית של רנצ'יליו לא נוחה ואפשר בשלב ראשון לקנות בקפה רות את 2 סוגי הסינגל שיש לו (עדיף את העמוקה) ולנסות איתן.
עם כל זה אני שותה דאבלים.
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)
- The-Fox
- חבר ותיק
- הודעות: 2046
- הצטרף: נובמבר 2004
- מיקום: חיפה
- נתן תודות: 29 פעמים
- קיבל תודות: 182 פעמים
·tzvielbd כתב:אתה חושב שזו אמירה גורפת?......
כי סה״כ זה מגביל לחלוטין את כל עולם הקפה....
הרי המעבר בין סלסלה כפולה ובודדת יכול אפילו להמדד בכוס גדולה או קטנה. והרי לשנות כל פעם את רמ תהטחינה זה לא כזה נורמלי......
זה מהניסיון שלי ושל כמה חבר'ה פה בפורום.
ההתיחסות היא למשתמש הביתי, לא יודע מה ההגדרה שלך ל"כל עולם הקפה", בבית קפה עם מס' מטחנות אין בעיה להתמודד עם העניין.
יש בתי קפה שמחזיקים כמה זני קפה וכל אחד מהם נטחן במטחנה נפרדת כי סוגי קפה שונים דורשים בדרך כלל רמת טחינה שונה.
אפשר לפצות ע"י כמות הקפה, אבל אני לא בעד כי כמות הקפה היא חלק מכיוון השוט, אז לדעתי זה לא נכון.
אפשר גם לחפש סלסלת סינגל שרמת הטחינה שלה זהה מאד לדאבל (כמו שהומלץ כאן), יש כמה כאלה שפותחו במיוחד לעניין הזה, סטייל ה LM וגם ל IMS יש כמה.
גם אני עם אותם הכלים וגם נתקלתי בבעיה הזאת לפני מספר חודשים.
בהמלצת דבוטאט קניתי את הסלסילה מקפה רות העמוקה יותר והיא הרבה יותר מוצלחת מהסלסילה המקורית של רנצ'ליו, מאז אני שותה רק סינגלים.
מבחינתי השיקול היה פחות קפה בכוס = יותר כוסות קפה ביום שאני מרשה לעצמי
*הסלסילה הבודדת יותר רגישה לטעויות מסלסילה כפולה אבל זה משהו שלומדים תוך מספר שוטים בודדים.
בהמלצת דבוטאט קניתי את הסלסילה מקפה רות העמוקה יותר והיא הרבה יותר מוצלחת מהסלסילה המקורית של רנצ'ליו, מאז אני שותה רק סינגלים.
מבחינתי השיקול היה פחות קפה בכוס = יותר כוסות קפה ביום שאני מרשה לעצמי
*הסלסילה הבודדת יותר רגישה לטעויות מסלסילה כפולה אבל זה משהו שלומדים תוך מספר שוטים בודדים.