מטחנת Baratza Sette 270/270W/270Wi - המלצות ורשמים

פורום מכונות קפה ידניות (לא אוטומטיות), ומטחנות קפה
RuslanAbramov
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
הודעות: 745
הצטרף: אפריל 2015
שם מלא: Ruslan Abramov
נתן תודות: 109 פעמים
קיבל תודות: 134 פעמים

נושא שלא נקרא #16 

החשמל הסטטי לא כ"כ נורא, זה קצת מלכלך זה הכל. אפשר לעשות סינגל דוזינג ולהשפריץ טיפת מים, או שפשוט לעבור עם מברשת בקטנה על המטחנה בסוף.
אני חייב לציין שמאז שעברתי למטחנה המדוברת הפסקתי עם הסינגל דוזינג כי התוצאה מספיק טובה ומדויקת בשבילי.

itamars2
חבר ותיק
חבר ותיק
הודעות: 2551
הצטרף: נובמבר 2011
מיקום: ליד אקליפטוס שורק בלוז כנעני
נתן תודות: 242 פעמים
קיבל תודות: 329 פעמים

נושא שלא נקרא #17 

dubik כתב:אתה יכול לקרוא כאן:
http://www.home-barista.com/grinders/ro ... 24051.html

בעיקרון מדובר בלהרטיב את הפולים לפני טחינה בממש מעט-מעט מים (טיפות בודדות) וזה עוזר לבטל את החשמל הסטטי שבד"כ גבוה יותר כשהלחות באויר נמוכה (יש אנשים שטענו שהם לא סובלים מחשמל סטטי, אבל זה נפוץ במטחנות כאלה דווקא בגלל שאין תעלה, אלא הקפה נופל ישר למטה).
יש אנשים שמשתמשים בצינורית קיטור במכונה כדי לעשות את זה. פותחים אותה ממש לשניה ואז זה גורר מינימום התעסקות.
...
דוביק,

המטחנה הזו חדשה בשוק ובאופן עקרוני לשים קיטור על מכשיר שלא אמור לעבוד עם קיטור זה רעיון מטומטם.

המים יכולים לחדור ולהתעבוד בנקודות שונות ולגרום נזק בלתי הפיך למכשיר אם לא לסכן את המפעיל בהתחשמלות.

תתן להם להריץ את המטחנה ככה כמה שנים ואחרי שהיא תשרוד כמה שנים אולי זו תהיה שיטה לגיטימית.

להרטיב את הפולים במעט מים זה עוד מילא לסכינים לא יקרה שום דבר ולא מהוה סיכון למשתמש.

לא כל מה שכותבים בפורומים מחול צריך לקחת כתורה מסיני.

·

dubik (פותח השרשור)
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 416
הצטרף: נובמבר 2008
נתן תודות: 66 פעמים
קיבל תודות: 156 פעמים

נושא שלא נקרא #18 

@itamars2

ראשית, אני מסכים איתך, שלא כל דבר שנאמר בפורום בחו"ל הוא תורה מסיני.
שנית, לא המלצתי להשתמש בשיטה וגם איני משתמש בה בעצמי, אלא רק נתתי קישור לקריאה כתשובה לשאלה.

אבל, לגופו של עניין, נראה לי שהמדובר הוא בכמויות כל כך זניחות של מים (טיפה שתיים), שאני בספק אם זה באמת יכול להביא לתוצאות שהעלית כאן (אם כי אין לדעת כמובן), שכן אני לא חושב שזה שונה מלחות באוויר שהפולים סופגים או אפילו שמנוניות של פולים בקליה כהה (תחשוב גם על איזורים טרופיים עם לחות מטורפת תמידית באוויר, שהמטחנה אמורה לתפקד בהם).

איני אומר שאני ממליץ למישהו להשתמש בשיטה, אבל אם כבר, נראה לי שהייתי יותר מודאג מנזק/חלודה לסכינים עצמן (שלרוב אינן עשויות מפלדת אל חלד) מאשר שמים יחדרו למנוע. אם היה מדובר בכמות מים שעלולה לעשות נזק, נראה לי שהקפה עצמו היה "נדבק" במהלך הטחינה, עוד לפני שמים היו חודרים למנוע.

יחד עם זאת, אין בדברים אלה משום המלצה להשתמש בשיטה.
כל אחד שיחשוב ויחליט לעצמו.

itamars2
חבר ותיק
חבר ותיק
הודעות: 2551
הצטרף: נובמבר 2011
מיקום: ליד אקליפטוס שורק בלוז כנעני
נתן תודות: 242 פעמים
קיבל תודות: 329 פעמים

נושא שלא נקרא #19 

לדעתי הסכינים לא בסכנה השמנים של הקםה מגינים עליהם,

אדים גם אם טיפה או שתיים מגיעים למקומות שהמשתמש לא יכול לשלוט עליהם וגם לא על הכמות שתסתובב במכשיר.

גם טיפה או שתיים מספיקה בשביל לקצר ואולי לשרוף חלק מהרכיבים האלקטרוניים.

לחות בפולים או אפילו הרטבה שלהם לא נודדת ברחבי המכשיר או מתעבה בחזר כמו אדי קיטור.

אם היה מישהו שיכול היה להגיד אני משתמש בשיטה הזו 5 שנים וכלום לא קרה-אשרי המאמין אבל מילא.

היא פחות משנה בשוק ואנשים בשביל לפתור בעיה אחת יוצרים שתיים.

dubik (פותח השרשור)
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 416
הצטרף: נובמבר 2008
נתן תודות: 66 פעמים
קיבל תודות: 156 פעמים

נושא שלא נקרא #20 

שוב, למרות שאני לא חולק עליך, שייתכן שהדבר עלול להזיק בטווח ארוך למטחנה, כי באמת אין לדעת, לא ברורה לי ההיצמדות שלך לנושא האדים.

המטרה בשיטה היא להוסיף לחות לפולים, לרוב ע"י טפטוף של 1-2 טיפות מים מטפטפת.
היו אנשים שציינו שהם פותחים את צינורית ההקצפה לשניה כדי להשיג את אותה תוצאה.
בצינורית ההקצפה בד"כ מצטברים אדים שהתעבו, כך שאין מדובר באדים שיגיעו למטחנה, אלא בטיפות מים.
בנוסף לכך, גם אם ייצאו אדים מהצינורית, הם יתעבו מיידית על הפולים.
השימוש בשיטת ה-RDT (על כל צורות היישום שלה) מתייחסת רק לסינגל דוזינג, כלומר הפולים שמטפטפים עליהם טיפת מים, אינם נמצאים במטחנה ואין שום אדים שמגיעים למטחנה באופן ישיר.
לא מדובר על השפרצת אדים לתוך מיכל הפולים של המטחנה ולא ישירות על המטחנה.

למרות, שכמו שאמרתי, לא השתמשתי בשיטה מעולם ולא צירפתי המלצה לאף אחד להשתמש בה, אני עדיין חושב שהסיכוי שמים או אדים יחדרו למטחנה היא אפסית, בשל העובדה שכמות המים המדוברת היא מזערית ומפוזרת על הפולים.
אבל זו רק דעתי והערכתי.
אני מסכים איתך לחלוטין שאם אכן יחדרו מים, זה בהחלט עלול לגרום לבעיות שאין לצפותן במטחנה (כמו בכל מוצר חשמלי) ולכן יש כאן אלמנט מסויים של סיכון.
לדעתי, נמוך.

כפי שהוזכר כאן, החשמל הסטטי אינו נורא כל כך, אז ייתכן שאין באמת צורך, או שזה עניין אינדיבידואלי (תלוי פולים, קלייה, מזג אוויר וכו').
אבל, נראה לי שהקטגוריות שבה הצגת את הדברים תגרום לאנשים לחשוב פעמיים לפני שיחליטו להשתמש בזה ואני חושב שטוב שהעלית את זה :)

TsurTriger
סמל אישי של משתמש
כתב צילום
כתב צילום
הודעות: 2096
הצטרף: נובמבר 2010
מיקום: ישראל
נתן תודות: 182 פעמים
קיבל תודות: 300 פעמים

נושא שלא נקרא #21 

חשמל הסטטי יכול להיות נורא במטחנה הזו.
בדיוק כמו בכל מטחנה אחרת.
מספיק יום מספיק יבש והחשמל חוגג.

אצלי זה לכלכך את כל הסביבה מסביב למטחנה.

לא מבין מה הסיפור, יש לי מיכל של 5cc שאני מתיז איתו על הפולים. מערבב את הפולים בניעור ושם במטחנה. ה-5cc האלה מספיקים לי לחודש של התזות בערך (בערך 1-1.5 ק"ג קפה). כמות שלא יכולה לפגוע באלקטרוניקה ולא בסכינים לדעתי.
צור טריגר.
www.trigger-studio.com

dubik (פותח השרשור)
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 416
הצטרף: נובמבר 2008
נתן תודות: 66 פעמים
קיבל תודות: 156 פעמים

נושא שלא נקרא #22 

זה מה שחשבתי.
לא נראה לי על פניו ביג דיל או משהו עם פוטנציאל נזק, כמו שאיתמר שיער.

אתה מתכוון שאתה טוחן 1-1.5 קילו בחודש עם הבראצה? או שזו הכמות שהולכת לך ביחד עם ה-HG1?
מאחר ואני מבין שיש לך את שתיהן, אז מה ההשוואה בעיניך בין שתי המטחנות האלה, מבחינת איכות הטחינה/התוצאה בכוס (בלי להתייחס לתפעול, עמידות וכו')?

TsurTriger
סמל אישי של משתמש
כתב צילום
כתב צילום
הודעות: 2096
הצטרף: נובמבר 2010
מיקום: ישראל
נתן תודות: 182 פעמים
קיבל תודות: 300 פעמים

נושא שלא נקרא #23 

לא עשיתי השוואה בין המטחנות. הן אינן באותו מקום.
צור טריגר.
www.trigger-studio.com

itamars2
חבר ותיק
חבר ותיק
הודעות: 2551
הצטרף: נובמבר 2011
מיקום: ליד אקליפטוס שורק בלוז כנעני
נתן תודות: 242 פעמים
קיבל תודות: 329 פעמים

נושא שלא נקרא #24 

עם השפרצה של כמות מאוד קטנה של מים אפילו במיכל היא פחות בעיתית.

שימוש בקיטור באותו אופן פחות מבוקר.

אנשים שלא נכנסו לעובי הקורה מההודעות הקודמות היו יכולים להבין שלוקחים את כל המטחנה כי היא קטנה וניידת ומיישמים קיטור מלמעלה,

מה שמגביר את הסיכון.

בשיטת ההשפרצה אני לא רואה פסול היות וחלק קטן ביותר של המים יתאדה וגם אם כן זה רק לאזור הסכינים כתלות במבנה ובאטימות המטחנה.

מובן לכולם שבידנית אין כמעט סיכון.

TsurTriger
סמל אישי של משתמש
כתב צילום
כתב צילום
הודעות: 2096
הצטרף: נובמבר 2010
מיקום: ישראל
נתן תודות: 182 פעמים
קיבל תודות: 300 פעמים

נושא שלא נקרא #25 

מי שלוקח את המיכל ומשפיץ עליו בקיטור, סלח לי על העברית - פשוט אידיוט.
מיותר לגמרי.
כמות מים מוגזמת.
צור טריגר.
www.trigger-studio.com

itamars2
חבר ותיק
חבר ותיק
הודעות: 2551
הצטרף: נובמבר 2011
מיקום: ליד אקליפטוס שורק בלוז כנעני
נתן תודות: 242 פעמים
קיבל תודות: 329 פעמים

נושא שלא נקרא #26 

אני חושב שהשימוש בקיטור בכלל לא הגיוני, זה לא שפריצר שהכמות מים שלך מוגבלת ומבוקרת וממכונה למכונה יותר יבש או יותר רטוב.

dubik (פותח השרשור)
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 416
הצטרף: נובמבר 2008
נתן תודות: 66 פעמים
קיבל תודות: 156 פעמים

המטחנה הגיעה

נושא שלא נקרא #27 

אז עדכון קצר ורשמים ראשוניים (מאוד):

קיבלתי את המטחנה בסוף השבוע שעבר.
כל מה שאני רושם מבוסס על השימוש בזמן המוגבל ביותר שעבר מאז, אבל עדיין...

ראשית כל, אני מוכרח לציין שבניגוד לדעות השליליות גם כאן וגם בחו"ל, אני דווקא לא מציין לרעה את איכות הבניה (לפחות בשלב זה).
אני יכול לומר שאיכות הבניה די תואמת את הציפיות שהיו לי.
נכון, המטחנה בנוייה מפלסטיק מוקשח ולא מחומר מתכתי זה או אחר כמו מטחנות מקצועיות, אבל צריך לזכור שהייעוד העיקרי של המטחנה הזו הוא לשימוש ביתי בשונה ממטחנות כמו מאצר, מאקאפ, קומפאק וכו'.
לא ציפיתי למטחנה שבנויה כמו טנק, וזה שרובנו עברנו למטחנות כאלה עם השנים, זה בעיקר בגלל איכות הטחינה, אבל הבניה המסיבית נועדה לשרת צרכים אחרים מאלה של המשתמש הביתי.
נכון, אין לי עדיין את הניסיון של צור שדיבר על כך שהפלסטיק מתקלף ויכול להיות שאתבדה עם הרשמים המאוד ראשוניים האלה, אבל בשימוש ביתי זהיר אני חושב שהמטחנה יכולה להחזיק בשקט שנים רבות (בהנחה שלא יהיה כשל טכני/חשמלי וכו').
מטחנת האספרסו הראשונה שלי היתה סוליס 166 - מטחנה שבנוייה כולה מפלסטיק הרבה יותר פשוט.
קניתי אותה לפני יותר מ-20 שנה (אם אני זוכר נכון) והיא עדיין אצלי ועובדת בלי שום בעיות.
לדעתי הבראצה Sette בנויה הרבה יותר טוב ממנה.
עדיין, אם אני כן צריך לציין משהו שלילי בהיבט הזה, אז כן, דווקא הצג הדיגיטלי וכפתורי התפעול מרגישים זולים.
אבל, יחד עם זאת, זה לא אומר שהם לא יכולים להאריך ימים.
המטחנה לא בנוייה מניקל נוצץ אבל עדיין, לדעתי היא די אסטתית, בייחוד עם העיצוב יוצא הדופן שלה.

מבחינתי ואני מניח שמבחינת הרבה חובבי קפה, הדבר החשוב הוא איכות הטחינה.
שם אני יכול לומר שמבחינת התוצאה בכוס, המטחנה הזאת לגמרי בליגה של הגדולות.
אני יכול להשוות אותה בשקט למאצר מייג'ור שהיתה לי ולפיורנצאטו הנוכחית שלי (שאותה היא החליפה).
אני אומר רק "להשוות" ולא מעבר לזה, כי גם לא עשיתי ראש בראש ואני גם חושב שאני צריך עוד זמן להתנסות איתה ועדיין מוקדם לגבש מסקנות יותר מוצקות. אבל אם לדבר על ההרגשה הכללית שלי כרגע, מרגיש לי שהיא יותר טובה.
היא נמצאת כמה ליגות מעל מטחנות אחרות באותה רמת מחיר שהתנסיתי איתן כמו אימט או לליט או K3.
לא יצא לי להתנסות עם הקוניות הגדולות, אז בגזרה הזאת אין לי מושג איך היא מתחרה, אבל לפי עדויות של אנשים (ולא אחד) שרשמו בהום-בריסטה שנטשו את הקומפאק K10 שלהם לטובתה, אני מניח שגם בגזרה הזאת היא לפחות באותו סדר גודל.
וכל זאת בכשליש מחיר !!

הטחינה האוורירית לגמרי ביטלה אצלי חלק גדול מההתעסקות בין הטחינה לחליטה וכל בעיות הצ'אנלינג נעלמו.
האגירה, כמו שנכתב בפורומים בחו"ל היא לא אפסית, אבל ממש נמוכה - כחצי גרם.
לדעתי זה כבר ברמה זניחה, אבל ניתן, עם קצת התעסקות נוספת, להימנע גם מזה.
זאת היתה אצלי הסיבה העיקרית לרכישה (אגירה מינימלית עם התעסקות מינימלית) והחלפה של מטחנה הרבה יותר גדולה ונחשבת (אבל כזאת שגרמה לי לזרוק לא מעט כוסות לכיור בגלל נושא האגירה) ובגזרה הזאת אני חושב שהמטחנה הזאת עושה את זה בגדול.

כפי שציינתי, הלכתי על הדגם עם הטיימר ולא על הדגם עם המשקל.
השיקול העיקרי היה שאני עושה סינגל דוזינג ומעבר לכך יש לי כבר משקל של Acaia בנפרד ;) (מומלץ מאוד למי שחולט פילטר pourover).
הרבה יותר קל לעבוד עם הטיימר מאשר עם המשקל בסינגל דוזינג ואפשר להחזיק את הידית ביד תוך כדי טחינה (לא חייבים להשתמש במחזיק הפורטפילטר של המטחנה), מה שלמיטב הבנתי אינו אפשרי בדגם עם המשקל.
הסיבות האחרות שהלכתי על דגם זה הינן שמקריאת כל חוות הדעת בהום-בריסטה, הגעתי למסקנה שרוב התלונות היו בדגם עם המשקל, שעשה רושם כאילו אינו בשל מספיק (התלונה האחרונה ממש מהימים האחרונים הינה של משתמשים שהמטחנה הפסיקה לעבוד להם לגמרי ובחלק גדול מהמקרים הסתבר שזה כתוצאה כחוסר מגע בין הרגליות למשטח, דבר שכנראה משפיע על פונקציה הtare של המשקל. בראצה מיהרו להוציא רגליות חדשות לתיקון בעיה זאת. כפי שאמרתי בעיות ילדות).
מצד שני, אני חושב שהרבה משתמשים שם הם אובר-קוטרים וחלקם גם כנראה אשם בעצמו בבעיות שנוצרו לו כתוצאה משימוש לא נכון במטחנה (כגון טחינה של קילו שלם ברצף למרות שבראצה מציינים בפירוש שהמטחנה אינה בנויה לduty cycle עצבני כזה או טחינה של אורז כדי לעשות break in לסכינים וכו').
לפני הקניה וידאתי גם עם המוכר שכל הבעיות האחרות שדווחו בפורום שם (ותוקנו בינתיים ע"י בראצה), אכן תוקנו בדגם שאני קונה (כנראה שהייצור של דגמי ה-220V התחיל אחרי שרוב בעיות הילדות נפתרו).

אחד הדברים הנוספים, שבינתיים מפתיע לטובה, הוא שאין לי חשמל סטטי בכלל.
לא יודע אם זה עניין של מזג האוויר או של סוג הקפה שאני משתמש (קפה third wave בקליה בהירה) או שאולי בראצה עשו גם משהו לגבי העניין הזה.
אשמח לשמוע מבעלי המטחנה האחרים, האם החשמל הסטטי קיים אצלם במטחנה באופן תמידי, או שזו תופעה שמפיעה ונעלמת כתלות במזג האוויר (או אולי משהו אחר שמשפיע).

חיסרון אחד, שאני יכול לציין הוא שהמטחנה די רועשת בהשוואה למטחנות הגדולות יותר, אבל, אישית, זה לא מפריע לי יותר מידי ולא היווה אצלי שיקול ברכישה. מאחר והטחינה היא כל כך מהירה, אז גם הרעש הוא לזמן מוגבל.
היו תלונות של משתמשים גם לגבי העניין שאין למטחנה מתג on/off, אלא שהצג פשוט כבה אוטומטית לאחר כמה שניות של חוסר שימוש.
גם נושא זה בעיניי אינו בר חשיבות אני לא רואה בו מגבלה כלשהי.

סה"כ הרושם הראשוני שלי מהמטחנה הינו מצויין (הרבה יותר טוב מהרושם הראשוני שהיה לי עם מטחנות קודמות ויקרות בהרבה).
מקווה שהרושם החיובי הראשוני יישאר גם בהמשך, ואם כן, אני חושב שהמטחנה הזאת היא VFM מטורף (מטחנה ברמה של המטחנות הגדולות עם תג מחיר של לליט).

boazj
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
הודעות: 2374
הצטרף: דצמבר 2004
מיקום: הוד השרון
נתן תודות: 157 פעמים
קיבל תודות: 91 פעמים

נושא שלא נקרא #28 

תודה, סקרן, אשמח להמשך עדכונים.
והבעיה של החשמל הסטאטי עדיין לא מובנת לי....
אימון אישי/קואצינג, טיפול, הנחיית קבוצות וסדנאות.
פריצות דרך בתחום האישי והכלכלי,חיבור ליעוד.
וגם מוזיקה, אופני הרים, קפה, מערכות סטראו, יוגה, ריצה ועוד כאן: https://asimonim.ravpage.co.il/BOAZJ

moti_r
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe
הודעות: 9712
הצטרף: נובמבר 2004
מיקום: ישראל
נתן תודות: 219 פעמים
קיבל תודות: 682 פעמים

נושא שלא נקרא #29 

תודה על הסקירה המעמיקה, מאוד מאוד מעניין (Y)
אשמח לראות וידאו של המטחנה בפעולה.
זו עשויה להיות *ה*מטחנה המומלצת למשתמש הביתי השפוי. סכינים קוניות, אפס אגירה (חצי גרם זה לא נחשב) ועבודה מהירה ומדויקת.
מעניין להשוות אותה ראש בראש מול קונית גדולה.
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -

dubik (פותח השרשור)
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 416
הצטרף: נובמבר 2008
נתן תודות: 66 פעמים
קיבל תודות: 156 פעמים

נושא שלא נקרא #30 

תודה מוטי.
אני בהחלט חושב שהמטחנה הזאת יכולה להיכנס למשבצת הזאת.
עדיין, אבל, צריך לחכות ולתת לזמן לעשות את שלו, כדי לראות איך היא במבחן הזמן, והאם בראצה באמת פתרו את כל בעיות הילדות שהיו לה.
זאת היתה אחת ההתלבטויות הכי גדולות שלי בקניה - האם זה הזמן הנכון לקנות?
לבסוף לקחתי סיכון מחושב (שגם המחיר שיחק בו תפקיד) אחרי קריאה של כל מה שיכולתי למצוא, סינון של מה שנראה לי כמו הגזמות של משתמשי הום-בריסטה ובדיקה מול האתר בחו"ל של מה שיכולתי לבדוק, פשוט כי נהיה לי קצת קשה למצוא קפה third wave בתקופה האחרונה ונמאס לי כל פעם לזרוק קפה :D
אז החלטתי לקפוץ למים עם זה.
האמת שגם עקבתי תקופה ארוכה אחרי Mahlgut שמפתחים כבר המוווון זמן מטחנה ידנית מחליפה לדגם הראשון שלהם. ועושה רושם שהבחור החליט בסוף ללכת לכיוון של להוסיף מנוע (אבל כזה שעובד עם סוללה נטענת, שהוא טוען שאמורה להחזיק זמן ארוך מספיק בין טעינות). הקונספט שם (וההקפדה על הפרטים) נראים לי מאוד מעניינים. אבל לוחות הזמנים שלו מאוד לא ברורים ובסוף נמאס לי להמתין כדי לראות מה יוצא מהפרוייקט הזה (מה גם שהמחיר שם אומר להיות גבוה בהרבה).
אני חושב שהיה וידאו שכבר העלו כאן. אבל אנסה לארגן משהו כשאוכל.

שלח תגובה

חזור אל “מכונות קפה ידניות ומטחנות”