מאמרים אחרונים

שתף בפייסבוק שיתוף בפייסבוק
RSS - מאמריםמאמרים
RSS - פורומיםפורומים
דווח למנהל דיווח למנהל
קישור לעמוד זה קישור לעמוד זה
עוד בקבוצת HT



למה קניתי R58 חדשה?


עמוד 2 מתוך 2
עבור לעמוד הקודם  |  1  |  2 
   פורומים > קפה > מכונות ידניות ומטחנות
מחבר הודעה
moti_r (מוטי)
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe

הצטרף בתאריך:
  Nov 11, 2004

מיקום: ישראל
הבעות תודה: 688
מספר הודעות: 9705

 #16  נשלח: א' 09/04/2017 12:25

לגבי הזווית של הדוד - יכול להיות, אבל איך זה משפיע על טעם הקפה?
זה יכול לעזור ליציבות אבל גם ביוניקה מדדתי יציבות מושלמת.
אולי זה משנה את פרופיל הטמפ' איכשהו או פרופיל הלחץ שונה, אני באמת לא יודע - וזה מציק לי שאני לא מבין

לגבי הפרה - כן. כשמרימים את הידית מקבלים פרה יציב וארוך שמרטיב את העוגיה.
ראש E61 כולל פרה מובנה, אבל ב-R58 הם הוסיפו גם את לחץ הדוד וזה אכן מייצר פרה יותר משמעותי.
השדרוג בטעם הקפה מאוד משמעותי.

_________________
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -
(1) הבעות תודה: YanivT72
פרופיל | שלח הודעה | חפש
TsurTriger (צור טריגר)
כתב צילום
כתב צילום

הצטרף בתאריך:
  Nov 02, 2010

מיקום: ישראל
הבעות תודה: 249
מספר הודעות: 1913

 #17  נשלח: א' 09/04/2017 16:45

סט יפה
תתחדש !
בשורה משמחת שהמחיר בארץ תחרותי לזה שביבוא אישי. עושה מוטיבציה לשדרוגיישן

_________________
צור טריגר.
www.trigger-studio.com
פרופיל | שלח הודעה | חפש
kobbi (קובי ויסמן)
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

הצטרף בתאריך:
  Dec 17, 2004
הבעות תודה: 299
מספר הודעות: 3939

 #18  נשלח: א' 09/04/2017 19:18

moti_r
·
האם הפרה אינפיוזן רלבנטי גם למכונת ה ECM מכינקה שלי ? עובד עם מיכל כרגע ולא חיבור ישיר.
ואם כן אזי לא הבנתי כיצד
תודה רבה
פרופיל | שלח הודעה | חפש
YanivT72
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

הצטרף בתאריך:
  Apr 12, 2016
הבעות תודה: 50
מספר הודעות: 252

 #19  נשלח: א' 09/04/2017 20:50

אז מוטי סיקרן אותי והלכתי לקרוא קצת...
נראה לי שזה מתאר את מה שהוא ציין (הסינית שלי לא משהו):
[url=
][/url]

מה שקורה זה שהמים בדוד מעל 100 מעלות (105 בערך) מה שמייצר לחץ גבוה במערכת. ברגע שפותחים את השסתום התלת כיווני (קצת מעל המצב האמצעי) הלחץ הזה נפרק לראש.
בדקתי אצלי בלי ידית בראש וזה גם קורה (אני עם מחליף חום, לא דאבל בויילר). אנסה יותר מאוחר עם ידית מלאה בקפה ואבדוק מה ההשפעה.
לפי מה שראיתי אצלי, אם עושים את זה ארוך אז לוקח זמן למשאבה לתפוס כשמרימים את הידית עד הסוף (כאילו שנכנס אוויר למערכת).

ב- HB כתוב שזה פי'צר רגיל של E61 ידניות (לא רק של רוקט) ולא מומלץ כי יכול לגרום לשבירה של התרמוסיפון בעקבות היווצרות כיסי אוויר.


נערך בפעם אחרונה על-ידי YanivT72 בתאריך ב' 10/04/2017 0:12, נערך סך הכל פעם אחת
פרופיל | שלח הודעה | חפש
moti_r (מוטי)
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe

הצטרף בתאריך:
  Nov 11, 2004

מיקום: ישראל
הבעות תודה: 688
מספר הודעות: 9705

 #20  נשלח: א' 09/04/2017 23:56

ב-ECM מכניקה לא יהיה פרה-אינפיוז'ן כזה, זה אפשרי במכונת סינגל או דאבל בויילר, לא במחליף חום (כי הקולינג פלאש הורג את הלחץ).
אני מהמר שב-ECM סינכרוניקה זה קיים.

כפי שיניב הסביר מעלי - בדוד החליטה המים נמצאים בטמפ' של מעל ל-100 מע' ולכן יש לחץ. כשמרימים את הידית הלחץ הזה מאפשר למים לזרום בעדינות דרך הראש ולבצע פרה-אינפיוז'ן. בראש E61 יש פרה אינטגרלי בגלל מבנה הראש - אבל במכונה כזו יש פרה חזק יותר כי הוא מורכב גם מהלחץ שמגיע מהראש וגם מהלחץ שמגיע מהדוד.

_________________
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -
פרופיל | שלח הודעה | חפש
דבוטאנט (עפר ש)
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה

הצטרף בתאריך:
  Nov 26, 2009

מיקום: כפר סבא
הבעות תודה: 1134
מספר הודעות: 11723

 #21  נשלח: ד' 12/04/2017 10:25

ב E61 הפרה אינפיוז'ן נבנה מול קפיץ בראש.
יש מצב מנוחה ומצב חליטה ובחליטה הלחץ קודם נבנה מול הקפיץ והעוגייה נרטבת בלחץ נמוך.
רק ב E61 שיש בו חיבור לרשת אפשר לנסות לשים את הידית במצב ביניים ולנצל את לחץ הרשת לפרה אינפיוז'ן בלחץ גבוה יותר אבל מה תהיה הספיקה אתה לא יכול לדעת.
במכונה עם דוד מצב ביניים הוא כלום.
פשוט הלחץ במחליף יתפרק בשנייה וזהו, זה סתם מיותר

_________________
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)
(1) הבעות תודה: TsurTriger
פרופיל | שלח הודעה | חפש
YanivT72
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

הצטרף בתאריך:
  Apr 12, 2016
הבעות תודה: 50
מספר הודעות: 252

 #22  נשלח: ד' 12/04/2017 11:17

דבוטאנט
·
עופר לא מדובר על מצב ביניים.
מדובר על להרים את הידית בין מצב הביניים להתחלת המשאבה למספר שניות. בשלב זה הראש במצב חליטה מבחינת מנח השסתומים אבל המשאבה עדיין לא בפעולה.
במצב זה משתחרר לחץ מהדוד או המחליף אל הראש מבלי שהמשאבה תתחיל לעבוד כי יש לחץ כלוא במים מעל 100 מעלות ופתחנו להם מעבר להתפשטות.
להבנתי זה לא מצב עבודה מומלץ ויכול ליצר בעיות של רתיחה רגעית בצנרת ואז שבירה של הסיפון.
פרופיל | שלח הודעה | חפש
Mimi111 (אבי ב.)
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

הצטרף בתאריך:
  May 06, 2012
הבעות תודה: 93
מספר הודעות: 744

 #23  נשלח: ד' 12/04/2017 11:27

עפר,
אני בלי חיבור ישיר בינתיים ומאז שהתחלתי לבצע פרה-אינפיוז׳ן כמו שמוטי הסביר (מעל הקליק, שומעים זרימה שקטה של מים אך ללא פעילות של המשאבה) - אני מקבל תוצאה מדהימה בכמה רמות מהרמת ידית רגילה.
וכך נראים השוטים בזה אחר זה. (סליחה על הזוית. לא מצליח לתקן דרך הסלולארי).
הקפה הוא אתיופיה ייגרשף בקליית ג׳ין בן 4 ימים.



פרופיל | שלח הודעה | חפש
דבוטאנט (עפר ש)
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה

הצטרף בתאריך:
  Nov 26, 2009

מיקום: כפר סבא
הבעות תודה: 1134
מספר הודעות: 11723

 #24  נשלח: ד' 12/04/2017 15:03

איזו זרימה של מים תהיה לך בדיוק? מאיפה יגיעו מים למחליף אם המשאבה לא עובדת? אין יש מאין.
אתה רק מרוקן את המים של המחליף לראש במכסימום לחץ הדוד לאחר הלחץ של הפרה אינפיוז'ן.
יש לך לך אחלה שוטים כי יש לך אחלה מכונה...

_________________
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)
פרופיל | שלח הודעה | חפש
Ben_p (בן)
עוסק בתחום
עוסק בתחום

הצטרף בתאריך:
  Oct 05, 2007
הבעות תודה: 43
מספר הודעות: 783

 #25  נשלח: ה' 13/04/2017 14:52

דבוטאנט
·

עפר הלוואי וזה היה כזה פשוט... היינו מקבלים קפה טוב מכל מכונה יוקרתית שפזורה בכל בית קפה כאן בארץ , וברצינות - ודאי שלמכונה יש השפעה , אך מי כמונו יודעים כמה משפיעים שאר הגורמים,משתמש,קפה,מטחנה,עובי טחינה,דחיסה ועוד ועוד...

תתחדש אבי (:
(1) הבעות תודה: Mimi111
פרופיל | שלח הודעה | חפש
כל הזמנים הם שעון קיץ - ישראל (GMT+3) הצג הודעות קודמות:    
פורומים > מכונות ידניות ומטחנות עבור לעמוד הקודם  |  1  |  2 


  
    שם משתמש:
נתוני כניסה לכל אתרי HT:

  סיסמא:
 

  


 | 

קפוץ אל: 
לא ניתן לשלוח הודעות בפורום זה
לא ניתן להגיב להודעות בפורום זה
לא ניתן לערוך את הודעותיך בפורום זה
לא ניתן למחוק את הודעותיך בפורום זה
לא ניתן להצביע לסקרים בפורום זה
לא ניתן לצרף קבצים בפורום זה
לא ניתן להוריד קבצים בפורום זה

תקנון / תנאי השימוש באתר צור קשר / contact us כל הזכויות שמורות לקבוצת ht