מאמרים אחרונים

שתף בפייסבוק שיתוף בפייסבוק
RSS - מאמריםמאמרים
RSS - פורומיםפורומים
דווח למנהל דיווח למנהל
קישור לעמוד זה קישור לעמוד זה
עוד בקבוצת HT



טוב, אז כמה שאלות אחרי השימוש הראשון בגריל החדש...


   פורומים > HT Home > גריל וצליה
מחבר הודעה
rel1
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

הצטרף בתאריך:
  Aug 30, 2013

מיקום: תל אביב
הבעות תודה: 14
מספר הודעות: 235

 #1  נשלח: ו' 21/07/2017 16:11
טוב, אז כמה שאלות אחרי השימוש הראשון בגריל החדש...

בשעה טובה ואחרי גיחה לחו"ל שגרמה לשימוש ראשון בגריל רק היום (BROIL KING SIGNET 320), יש לי כמה שאלות:
1. איך מנקים את החלקים השונים של הגריל? סה"כ הכנתי היום כמה חתיכות אנטריקוט לפורום מצומצם והגריל נראה כבר משומש טוב טוב... נקודתית שואל לגבי:
א. נקיון רשתות הברזל היצוק. כרגע רק עברתי עליהן עם מברשת עם סיבים קשים. לא רציתי לגרום לנזק עם חומרים כימיים כלשהם.
ב. מפזרי הלהבה. הם עשויים נירוסטה. עליהם אני מניח שאין בעיה לעבור עם ממיס שומנים.
ג. התיבה הגדולה מתחת למפזרי הלהבה שם נספג רוב השומן שטפטף. לא יודע עם אילו חומרים מותר לעבוד שם.
2. האם מפזרי הלהבה והמבערים עצמם (נירוסטה בדגם הזה) אמורים לשנות את הצבע הכסוף שלהם אחרי שעובדים ומגיעים לטמפרטורות גבוהות. האם גוון ברונזה הוא הצבע שהם אמורים לקבל? לא עברתי את ה-200 מעלות בהפעלה הזו לפי מד החום שעל הגריל. פשוט בשני המבערים בהם השתמשתי הצבע הפך לברונזה גם במפזרים וגם על המבערים ובמבער שלא היה היום בשימוש הצבע עדיין כסוף כפי שהיה.
3. לשימוש הבא, היכן מומלץ לשים חול/נייר אלומיניום כדי להקל על ניקוי השומנים? שמתי היום נייר אלומיניום על המגש הנשלף ואליו לא הגיעו הרבה שומנים (הרוב היה בתוך התיבה הגדולה ולא נזל אליו) וזה לא היה יותר מדי אפקטיבי ונדרש.
תודה רבה.
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
Chura
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

הצטרף בתאריך:
  Jan 20, 2005

מיקום: Privilege 15
הבעות תודה: 234
מספר הודעות: 4398

 #2  נשלח: ו' 21/07/2017 16:40

את הרשתות אני מנקה בשיטה קצת אחרת, אבל ממליץ בחום
שהגריל רותח, אני עובר עם מברשת קשה ומים, כן מים. המים מתאדים תוך שניה. יוצא נקי.
חשוב לעשות שהגריל רותח, אחרת המים יגרמו לחלודה בהמשך.

את השאר, אני מנקה פעם בחצי שנה, אני אילתרתי קצת עם תבניות חד פעמיות בכדי לא להתעסק ברפש הזה כל פעם מחדש.

לשים נייר אלומיניום מראש רלוונטי רק אם תהיה בטוח שתנקה ותחליף אותו כל תקופה קצרה יחסית, אחרת הוא מתפורר ועושה יותר עבודה מאשר תועלת.

תתחדש

_________________
Configure Terminal
[LinkedIn]
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
rel1
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

הצטרף בתאריך:
  Aug 30, 2013

מיקום: תל אביב
הבעות תודה: 14
מספר הודעות: 235

 #3  נשלח: שבת 22/07/2017 19:33

תודה Chura. אשמח לקבל תשובות מחברים נוספים ובעיקר להבין האם שינוי הצבע של המבערים ומפזרי הלהבה זה משהו תקין.
תודה ושבוע טוב.
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
lightning
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

הצטרף בתאריך:
  Sep 02, 2009
הבעות תודה: 13
מספר הודעות: 145

 #4  נשלח: א' 23/07/2017 6:59

שינוי הצבע תקין.
לגבי מגש השומנים - ממליץ לפזר חול, סופג יופי ובהחלט עדיף על נייר "כסף".
אני מנקה את הרשת ע"י זה שאני מניח נייר "כסף" על הרשת עם משהו עליו כדי שלא יזוז ומדליק
את המנגל על עוצמה גבוהה לכמה דקות. חשוב להיות ליד המנגל למקרה והשומן מתחיל לבעור ממש.
אחרי הכמה דקות האלה כל שאריות השומן התפחמו ופשוט מגרד עם מברשת פלדה את הרשת
עם שפכטת את משולשי הרדיאנטים.
במידת הצורך משתמש גם במסיר שומנים ומבחוץ עושה פיניש עם סריי נירוסטה סתם שיראה מבריק.
(1) הבעות תודה: Delon
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
idonoach
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

הצטרף בתאריך:
  Jul 10, 2011
הבעות תודה: 90
מספר הודעות: 956

 #5  נשלח: א' 23/07/2017 7:03

rel1 כתב:
תודה Chura. אשמח לקבל תשובות מחברים נוספים ובעיקר להבין האם שינוי הצבע של המבערים ומפזרי הלהבה זה משהו תקין.
תודה ושבוע טוב.

גריל מתלכלך.
אין טעם להבריק אותו כל פעם.

לפני כל שימוש אני עובר עם שמן ובצל וגם קצת מברשת.

למטה באמת כדאי לשים תבנית אלומיניום איפה שהמגש הנשלף
הצבע של כל חלקי הנירוסטה הכסופים אכן משתנה לברונזה
·
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
כל הזמנים הם שעון חורף - ישראל (GMT+2) הצג הודעות קודמות:    
פורומים > גריל וצליה


  
    שם משתמש:
נתוני כניסה לכל אתרי HT:

  סיסמא:
 

  


 | 

קפוץ אל: 
לא ניתן לשלוח הודעות בפורום זה
לא ניתן להגיב להודעות בפורום זה
לא ניתן לערוך את הודעותיך בפורום זה
לא ניתן למחוק את הודעותיך בפורום זה
לא ניתן להצביע לסקרים בפורום זה
לא ניתן לצרף קבצים בפורום זה
לא ניתן להוריד קבצים בפורום זה

תקנון / תנאי השימוש באתר צור קשר / contact us כל הזכויות שמורות לקבוצת ht