רוב שלומות חברים,
יש לי שאלה לגבי חזרתיות בהכנת אספרסו. שמתי לב שאני מכין 3 כוסות אספרסו בזה אחר זה החזרתיות אינה זהה!
אסביר: הרוב המקרה חוזר בצורה מוקצנת יותר כאשר אני מכין אספרסו בתחילת יום. אני מדליק את המכונה כחצי שעה לפחות (רוקט אפרטמנטו) טוחן קפה ברמת טחינה זהה (צ׳יאדו) 13 גרם קפה (מדוד עפ״י משקל), שימוש בקפה טרי מגלעד, מטמפר בלחץ שווה (טמפר אספרו) וזמן חליטה זהה לשלושת הכוסות של 20 שניות.
כוס ראשונה = 26 גרם קפה חלוט
כוס שניה = 18 גרם כפה חלוט
כוס שלישית = 21 גרם קפה חלוט
הבהרה-מרגע החליטה הראשונה לשניה לשלישית אני טוחן,שוקל,מטמפר ולמכונה. מה שמשאיר זמן להתחממות חוזרת של המכונה. מיותר לציין כי כל כוס הטעם משתנה.
תקין/לא תקין?
שאלת חזרתיות באספרסו
- michaelfima (פותח השרשור)
- חבר פעיל
- הודעות: 86
- הצטרף: פברואר 2017
- מיקום: ירושלים
- נתן תודות: 70 פעמים
- קיבל תודות: 27 פעמים
- יצירת קשר:
- michaelfima (פותח השרשור)
- חבר פעיל
- הודעות: 86
- הצטרף: פברואר 2017
- מיקום: ירושלים
- נתן תודות: 70 פעמים
- קיבל תודות: 27 פעמים
- יצירת קשר:
- michaelfima (פותח השרשור)
- חבר פעיל
- הודעות: 86
- הצטרף: פברואר 2017
- מיקום: ירושלים
- נתן תודות: 70 פעמים
- קיבל תודות: 27 פעמים
- יצירת קשר:
לא משתמש בנייקד, אך החזרתיות המדוברת חוזרת על עצמה, לדעתי זה מראה שאין פריצה בעוגייה.
נערך לאחרונה על ידי michaelfima ב 16/10/2017 11:09, נערך פעם 1 בסך הכל.
- michaelfima (פותח השרשור)
- חבר פעיל
- הודעות: 86
- הצטרף: פברואר 2017
- מיקום: ירושלים
- נתן תודות: 70 פעמים
- קיבל תודות: 27 פעמים
- יצירת קשר:
נמצא ״האקדח המעשן״! טמפרטורת הפולים.
שמירת הפולים אצלי היא במיכל אחסון מסוג ״אייר סקייפ״ ושמירתו במקרר בטמפרטורה של 7 מעלות.
הראשונים בטחינה יוצאים 9 מעלות, הטחינה השניה יוצא 12 מעלות, הטחינה השלישית 16 מעלות בטמפרטורת החדר.
סיבוב טחינה נוסף בוצע כאשר הפולים ״נחו״ בחוץ כ5 דקות לפני הטחינה והגיעו לטמפרטורה של 16 מעלות. החזרתיות הייתה די דומה.
נשאלת שאלה נוספת - כיצד מומלץ לשמור על הפולים?
במקרר, להוציא למספר דקות.
מחוץ למקרר בארון/מקום חשוך וקריר.
שמירת הפולים אצלי היא במיכל אחסון מסוג ״אייר סקייפ״ ושמירתו במקרר בטמפרטורה של 7 מעלות.
הראשונים בטחינה יוצאים 9 מעלות, הטחינה השניה יוצא 12 מעלות, הטחינה השלישית 16 מעלות בטמפרטורת החדר.
סיבוב טחינה נוסף בוצע כאשר הפולים ״נחו״ בחוץ כ5 דקות לפני הטחינה והגיעו לטמפרטורה של 16 מעלות. החזרתיות הייתה די דומה.
נשאלת שאלה נוספת - כיצד מומלץ לשמור על הפולים?
במקרר, להוציא למספר דקות.
מחוץ למקרר בארון/מקום חשוך וקריר.
@michaelfima
·
השינוי היחיד בפולים, הוא שמהרגע שהם יצאו מהקרר והאריזה/מיכל נפתחים, הם מתחילים לקבל לחות (התעבות).
יכול להיות שיש הבדל מינורי בטחינה של פולים מזיעים ליבשים, אבל לא ברמה שתרגיש הבדל משמעותי.
אני אישית שומר במקרר בתוך שקית עם נשם וקליפס פלסטיק לסגירה.
אם הקפה נקלה ממש עכשיו והימים לא חמים, אנ משאיר את השקית סתם על השיש או בארון. זה גם עוזר לו קצת להתייצב וגם אין את ההתעבות שציינתי.
במקרר אני מאחסן ברב השנה (כי פאקינג חם בארץ הזאת), או אם השקית היתה בחוץ מיד לאחר קליה, הקפה התייצב ואני רוצה לשמר את הקפה המצב הזה (המקרר כמעט עוצר לגמרי הזדקנות של הקפה כשמדברים על תקופה סבירה).
·
השינוי היחיד בפולים, הוא שמהרגע שהם יצאו מהקרר והאריזה/מיכל נפתחים, הם מתחילים לקבל לחות (התעבות).
יכול להיות שיש הבדל מינורי בטחינה של פולים מזיעים ליבשים, אבל לא ברמה שתרגיש הבדל משמעותי.
אני אישית שומר במקרר בתוך שקית עם נשם וקליפס פלסטיק לסגירה.
אם הקפה נקלה ממש עכשיו והימים לא חמים, אנ משאיר את השקית סתם על השיש או בארון. זה גם עוזר לו קצת להתייצב וגם אין את ההתעבות שציינתי.
במקרר אני מאחסן ברב השנה (כי פאקינג חם בארץ הזאת), או אם השקית היתה בחוץ מיד לאחר קליה, הקפה התייצב ואני רוצה לשמר את הקפה המצב הזה (המקרר כמעט עוצר לגמרי הזדקנות של הקפה כשמדברים על תקופה סבירה).
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה
- הודעות: 11720
- הצטרף: נובמבר 2009
- מיקום: כפר סבא
- נתן תודות: 282 פעמים
- קיבל תודות: 1130 פעמים
- michaelfima (פותח השרשור)
- חבר פעיל
- הודעות: 86
- הצטרף: פברואר 2017
- מיקום: ירושלים
- נתן תודות: 70 פעמים
- קיבל תודות: 27 פעמים
- יצירת קשר:
- michaelfima (פותח השרשור)
- חבר פעיל
- הודעות: 86
- הצטרף: פברואר 2017
- מיקום: ירושלים
- נתן תודות: 70 פעמים
- קיבל תודות: 27 פעמים
- יצירת קשר:
@Mimi111
·
האביזר היחיד שעזר לי זה מד טמפ' לראש.
http://mimesis-jaehyun.tistory.com/186
https://www.htcafe.co.il/vp2524588#2524588
·
האביזר היחיד שעזר לי זה מד טמפ' לראש.
http://mimesis-jaehyun.tistory.com/186
https://www.htcafe.co.il/vp2524588#2524588
- michaelfima (פותח השרשור)
- חבר פעיל
- הודעות: 86
- הצטרף: פברואר 2017
- מיקום: ירושלים
- נתן תודות: 70 פעמים
- קיבל תודות: 27 פעמים
- יצירת קשר: