מאמרים אחרונים

שתף בפייסבוק שיתוף בפייסבוק
RSS - מאמריםמאמרים
RSS - פורומיםפורומים
דווח למנהל דיווח למנהל
קישור לעמוד זה קישור לעמוד זה
עוד בקבוצת HT



שאלת חזרתיות באספרסו


עמוד 1 מתוך 2
עבור לעמוד  1  |  2  |  הבא 
   פורומים > קפה > תערובות קפה וקלייה ביתית
מחבר הודעה
michaelfima (מיכאל פימה)
חבר פעיל
חבר פעיל

הצטרף בתאריך:
  Feb 05, 2017

מיקום: ירושלים
הבעות תודה: 27
מספר הודעות: 85

 #1  נשלח: א' 15/10/2017 22:41
שאלת חזרתיות באספרסו

רוב שלומות חברים,

יש לי שאלה לגבי חזרתיות בהכנת אספרסו. שמתי לב שאני מכין 3 כוסות אספרסו בזה אחר זה החזרתיות אינה זהה!
אסביר: הרוב המקרה חוזר בצורה מוקצנת יותר כאשר אני מכין אספרסו בתחילת יום. אני מדליק את המכונה כחצי שעה לפחות (רוקט אפרטמנטו) טוחן קפה ברמת טחינה זהה (צ׳יאדו) 13 גרם קפה (מדוד עפ״י משקל), שימוש בקפה טרי מגלעד, מטמפר בלחץ שווה (טמפר אספרו) וזמן חליטה זהה לשלושת הכוסות של 20 שניות.
כוס ראשונה = 26 גרם קפה חלוט
כוס שניה = 18 גרם כפה חלוט
כוס שלישית = 21 גרם קפה חלוט

הבהרה-מרגע החליטה הראשונה לשניה לשלישית אני טוחן,שוקל,מטמפר ולמכונה. מה שמשאיר זמן להתחממות חוזרת של המכונה. מיותר לציין כי כל כוס הטעם משתנה.

תקין/לא תקין?


נערך בפעם אחרונה על-ידי michaelfima בתאריך ד' 08/11/2017 10:26, נערך בסך הכל 2 פעמים
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
ozeltzex (אופיר)
חבר ותיק
חבר ותיק

הצטרף בתאריך:
  Jun 07, 2008
הבעות תודה: 310
מספר הודעות: 1301

 #2  נשלח: א' 15/10/2017 22:52

כניראה בראשונה אתה מקבל קפה ישן מהמטחנה, בגלל זה יוצאים יותר מים.
(1) הבעות תודה: michaelfima
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
michaelfima (מיכאל פימה)
חבר פעיל
חבר פעיל

הצטרף בתאריך:
  Feb 05, 2017

מיקום: ירושלים
הבעות תודה: 27
מספר הודעות: 85

 #3  נשלח: א' 15/10/2017 23:00

אם כך למה בכוס השלישית החליטה יוצאת יותר מהשניה?
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
NEGRO (גלעד שמחי)
עוסק בתחום קפה
עוסק בתחום קפה

הצטרף בתאריך:
  Apr 20, 2010

מיקום: אלישיב
הבעות תודה: 240
מספר הודעות: 1078

 #4  נשלח: ב' 16/10/2017 7:28

אתה משתמש בנייקד? מזהה אם יש פריצות בעוגיה?
(1) הבעות תודה: michaelfima
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
michaelfima (מיכאל פימה)
חבר פעיל
חבר פעיל

הצטרף בתאריך:
  Feb 05, 2017

מיקום: ירושלים
הבעות תודה: 27
מספר הודעות: 85

 #5  נשלח: ב' 16/10/2017 9:59

לא משתמש בנייקד, אך החזרתיות המדוברת חוזרת על עצמה, לדעתי זה מראה שאין פריצה בעוגייה.

נערך בפעם אחרונה על-ידי michaelfima בתאריך ב' 16/10/2017 11:09, נערך סך הכל פעם אחת
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
michaelfima (מיכאל פימה)
חבר פעיל
חבר פעיל

הצטרף בתאריך:
  Feb 05, 2017

מיקום: ירושלים
הבעות תודה: 27
מספר הודעות: 85

 #6  נשלח: ב' 16/10/2017 11:07

נמצא ״האקדח המעשן״! טמפרטורת הפולים.
שמירת הפולים אצלי היא במיכל אחסון מסוג ״אייר סקייפ״ ושמירתו במקרר בטמפרטורה של 7 מעלות.
הראשונים בטחינה יוצאים 9 מעלות, הטחינה השניה יוצא 12 מעלות, הטחינה השלישית 16 מעלות בטמפרטורת החדר.

סיבוב טחינה נוסף בוצע כאשר הפולים ״נחו״ בחוץ כ5 דקות לפני הטחינה והגיעו לטמפרטורה של 16 מעלות. החזרתיות הייתה די דומה.

נשאלת שאלה נוספת - כיצד מומלץ לשמור על הפולים?
במקרר, להוציא למספר דקות.
מחוץ למקרר בארון/מקום חשוך וקריר.
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
NEGRO (גלעד שמחי)
עוסק בתחום קפה
עוסק בתחום קפה

הצטרף בתאריך:
  Apr 20, 2010

מיקום: אלישיב
הבעות תודה: 240
מספר הודעות: 1078

 #7  נשלח: ב' 16/10/2017 12:42

אין קורולציה בין טמפ הפולים בניסוי שלך לבין התוצאות.
אני מאחסן במקרר
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
ozeltzex (אופיר)
חבר ותיק
חבר ותיק

הצטרף בתאריך:
  Jun 07, 2008
הבעות תודה: 310
מספר הודעות: 1301

 #8  נשלח: ג' 17/10/2017 8:11

michaelfima
·

השינוי היחיד בפולים, הוא שמהרגע שהם יצאו מהקרר והאריזה/מיכל נפתחים, הם מתחילים לקבל לחות (התעבות).
יכול להיות שיש הבדל מינורי בטחינה של פולים מזיעים ליבשים, אבל לא ברמה שתרגיש הבדל משמעותי.

אני אישית שומר במקרר בתוך שקית עם נשם וקליפס פלסטיק לסגירה.
אם הקפה נקלה ממש עכשיו והימים לא חמים, אנ משאיר את השקית סתם על השיש או בארון. זה גם עוזר לו קצת להתייצב וגם אין את ההתעבות שציינתי.

במקרר אני מאחסן ברב השנה (כי פאקינג חם בארץ הזאת), או אם השקית היתה בחוץ מיד לאחר קליה, הקפה התייצב ואני רוצה לשמר את הקפה המצב הזה (המקרר כמעט עוצר לגמרי הזדקנות של הקפה כשמדברים על תקופה סבירה).
(1) הבעות תודה: michaelfima
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
דבוטאנט (עפר ש)
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה

הצטרף בתאריך:
  Nov 26, 2009

מיקום: כפר סבא
הבעות תודה: 1132
מספר הודעות: 11720

 #9  נשלח: ג' 17/10/2017 17:13

מה שכנראה משפיעה פה זאת הטמפרטורה אבל של החליטה. לא הסברת איך אתה עושה קולינג פלאש ולא כל מכונה יכולה לעשות פלאש אנד גו ברצף. יש מכונות שמעדיפות פלאש, שמן להתחמם (שבו אתה טוחן וכו) ואז חליטה.
_________________
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)
(1) הבעות תודה: michaelfima
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
michaelfima (מיכאל פימה)
חבר פעיל
חבר פעיל

הצטרף בתאריך:
  Feb 05, 2017

מיקום: ירושלים
הבעות תודה: 27
מספר הודעות: 85

 #10  נשלח: ד' 18/10/2017 9:22

בין חליטה לחליטה אני מוריד מים בערך 3-5 שניות. שם את הידית עם הקפה ללא perfusion
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
ozeltzex (אופיר)
חבר ותיק
חבר ותיק

הצטרף בתאריך:
  Jun 07, 2008
הבעות תודה: 310
מספר הודעות: 1301

 #11  נשלח: ד' 18/10/2017 13:47

3-5 שניות זו ירייה באפילה. פעם אתה חולט חם מדי, פעם קר מדי ופעם אתה בטעות פוגע בול.
(1) הבעות תודה: michaelfima
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
michaelfima (מיכאל פימה)
חבר פעיל
חבר פעיל

הצטרף בתאריך:
  Feb 05, 2017

מיקום: ירושלים
הבעות תודה: 27
מספר הודעות: 85

 #12  נשלח: ד' 18/10/2017 13:59

חוזר עם תוצאות בדיקה. כל הפרמטרים נשארו זהים עפ״י השרשור הראשון. בוצע בדיקת טמפרטורה בעזרת אקדח מד חום ליציאת המים בראש E61
חליטה ראשונה-טמפ' 92 מ״צ
חליטה שניה - 87 מ״צ
חליטה שלישית - 88.5 מ״צ
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
Mimi111 (אבי ב.)
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

הצטרף בתאריך:
  May 06, 2012
הבעות תודה: 93
מספר הודעות: 744

 #13  נשלח: ה' 19/10/2017 13:15

ozeltzex כתב:
3-5 שניות זו ירייה באפילה. פעם אתה חולט חם מדי, פעם קר מדי ופעם אתה בטעות פוגע בול.


·אתה מפתיע אותי למרות שיש הגיון בדבריך. אז איך אתה מציע לבצע קולינג בצורה פראקטית בלי להשתמש ביותר מדי אקססוריז ואקדחי מדידה?
(1) הבעות תודה: michaelfima
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
ozeltzex (אופיר)
חבר ותיק
חבר ותיק

הצטרף בתאריך:
  Jun 07, 2008
הבעות תודה: 310
מספר הודעות: 1301

 #14  נשלח: ה' 19/10/2017 13:39

Mimi111
·

האביזר היחיד שעזר לי זה מד טמפ' לראש.

http://mimesis-jaehyun.tistory.com/186

https://www.htcafe.co.il/vp2524588#2524588
(1) הבעות תודה: michaelfima
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
michaelfima (מיכאל פימה)
חבר פעיל
חבר פעיל

הצטרף בתאריך:
  Feb 05, 2017

מיקום: ירושלים
הבעות תודה: 27
מספר הודעות: 85

 #15  נשלח: א' 22/10/2017 18:30

המון תודות על העזרה, הזמנתי עכשיו ממתין שיגיע.
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
כל הזמנים הם שעון קיץ - ישראל (GMT+3) הצג הודעות קודמות:    
פורומים > תערובות קפה וקלייה ביתית עבור לעמוד  1  |  2  |  הבא 


  
    שם משתמש:
נתוני כניסה לכל אתרי HT:

  סיסמא:
 

  


 | 

קפוץ אל: 
לא ניתן לשלוח הודעות בפורום זה
לא ניתן להגיב להודעות בפורום זה
לא ניתן לערוך את הודעותיך בפורום זה
לא ניתן למחוק את הודעותיך בפורום זה
לא ניתן להצביע לסקרים בפורום זה
לא ניתן לצרף קבצים בפורום זה
לא ניתן להוריד קבצים בפורום זה

תקנון / תנאי השימוש באתר צור קשר / contact us כל הזכויות שמורות לקבוצת ht