מאמרים אחרונים

שתף בפייסבוק שיתוף בפייסבוק
RSS - מאמריםמאמרים
RSS - פורומיםפורומים
דווח למנהל דיווח למנהל
קישור לעמוד זה קישור לעמוד זה
עוד בקבוצת HT



קפה לא מספיק רותח


   פורומים > קפה > מכונות ידניות ומטחנות
מחבר הודעה
eyals2
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

הצטרף בתאריך:
  Aug 05, 2010
הבעות תודה: 1
מספר הודעות: 348

 #1  נשלח: א' 08/04/2018 16:43
קפה לא מספיק רותח

התחדשתי ביוניקה
אבל הקפה לא יוצא מספיק רותח/חם
רעיונות?
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
udilo
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

הצטרף בתאריך:
  May 07, 2014
הבעות תודה: 29
מספר הודעות: 181

 #2  נשלח: א' 08/04/2018 17:46

אם אספרסו - אתה יכול לחמם את הכוס לפני עם מים מהראש.
אם הפוך - טמפרטורת החלב קובעת למעשה את הטמפרטורה.
הטמפרטורה ב pid שולטת בדוד עצמו, וצריך לכוון אותה לפי טעם הקפה.
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
אורניקו
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

הצטרף בתאריך:
  Jan 04, 2016
הבעות תודה: 81
מספר הודעות: 415

 #3  נשלח: א' 08/04/2018 18:35
Re: קפה לא מספיק רותח

eyals2
·

טמפ' הרתיחה של המים - מרכיב די משמעותי בקפה - תלויה בלחץ האטמוספרי,
כך שככל שתחלוט בגובה רם יותר הקפה שלך ירתח בטמפ נמוכה יותר.
אם תצליח לטפס עם היוניקה על האוורסט אתה תגלה שבעוד שאתה חולט קפה
סביב ה 90 מעלות, נקודת הרתיחה מתרחשת כבר ב 71 מעלות כך שהתוצאה ללא
ספק תהיה קפה רתוח למדי...

וברצינות... בהנחה והבעיה איננה במכונה או בטמפ חליטה נמוכה מדי - נסה להרתיח את הכוס לפני.
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
eyals2
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

הצטרף בתאריך:
  Aug 05, 2010
הבעות תודה: 1
מספר הודעות: 348

 #4  נשלח: א' 08/04/2018 18:51
Re: קפה לא מספיק רותח

אורניקו כתב:
@eyals2
·

טמפ' הרתיחה של המים - מרכיב די משמעותי בקפה - תלויה בלחץ האטמוספרי,
כך שככל שתחלוט בגובה רם יותר הקפה שלך ירתח בטמפ נמוכה יותר.
אם תצליח לטפס עם היוניקה על האוורסט אתה תגלה שבעוד שאתה חולט קפה
סביב ה 90 מעלות, נקודת הרתיחה מתרחשת כבר ב 71 מעלות כך שהתוצאה ללא
ספק תהיה קפה רתוח למדי...


חליטה? תוכל להסביר בבקשה
·
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
itamars2
חבר ותיק
חבר ותיק

הצטרף בתאריך:
  Nov 04, 2011

מיקום: ליד אקליפטוס שורק בלוז כנעני
הבעות תודה: 308
מספר הודעות: 2324

 #5  נשלח: א' 08/04/2018 20:34

מעבר המים דרך הקפה נקרא חליטה.

בשורה התחתונה תשתמש בכוסות חמות חמם אותם עם המים מהראש אם נדרש חימום או קירור של הראש ומהדוד אם לא.

_________________
מטחנה לה פאבוני
https://www.htcafe.co.il/vt254239.html
מרכך מים
https://www.htcafe.co.il/vp2545713
מד מים במיכל
https://www.htcafe.co.il/vt257975.html
החלפת סכינים
https://www.hometheater.co.il/vt329660.html
(1) הבעות תודה: eyals2
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
Nemesis
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

הצטרף בתאריך:
  Jun 29, 2005
הבעות תודה: 408
מספר הודעות: 4186

 #6  נשלח: א' 08/04/2018 22:14

לדעתי אספרסו צריך להיות בטמפרטורה כזו שאפשר לשתות בשניים שלושה שלוקים לאחר עשרים שלושים שניות בלי לשרוף את הלשון.
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
BarDar (Barak Dor)
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

הצטרף בתאריך:
  Jan 05, 2015

מיקום: בין אור יהודה לפתח תקווה
הבעות תודה: 102
מספר הודעות: 395

 #7  נשלח: ב' 09/04/2018 6:02

כמו שכולם מציעים- לא כדאי לשחק עם הטמפ' בראש ואסביר למה. החליטה מתבצעת בטמפ' קבועה שיכולה לנוע בטווח בין 90° ל 95° צלזיוס (תיקון- האיטלקים ממליצים על טווח 86-90). את הכיול המדויק עושים לפי הטעם- חם מדי יתן טעם שרוף, קר מדי יתן טעם חמוץ.
טמפ' הגשה לא קשורה לחליטה. טמפ' הגשה של אספרסו לפי הספר אמורה להיות 80°-85° צלזיוס (תיקון- האיטלקים ממליצים 64-70). אם כרגע הקפה קר ואתה רוצה קפה חם יותר, זו הסיבה שכולם בצדק מציעים לך לחמם את הכוס.

_________________
אין שום סיבה שלא ללחוץ על "תודה"
תודה


נערך בפעם אחרונה על-ידי BarDar בתאריך ב' 09/04/2018 11:28, נערך סך הכל פעם אחת
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
RuslanAbramov (Ruslan Abramov)
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

הצטרף בתאריך:
  Apr 16, 2015
הבעות תודה: 133
מספר הודעות: 745

 #8  נשלח: ב' 09/04/2018 8:04
Re: קפה לא מספיק רותח

eyals2
·כמה זמן אתה מחכה מרגע ההדלקה עד לחליטה? אם המכונה לא חמה מספיק זה יכול לגרום לתת מיצוי וחליטה בטמפרטורה נמוכה.
כמה קפה אתה חולט? אם יש יותר מדי קפה והזרימה ממש איטית אז הקפה יתקרר עד שתסיים עם החליטה.
אם הכל בסדר פשוט תמזוג מים רותחים לכוס אספרסו רצוי מקרמיקה תן לה איזה חצי דקה לשבת עם המים, מבטיח לך שקר לא יהיה לך
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
eyals2
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

הצטרף בתאריך:
  Aug 05, 2010
הבעות תודה: 1
מספר הודעות: 348

 #9  נשלח: ב' 09/04/2018 8:26

BarDar כתב:
כמו שכולם מציעים- לא כדאי לשחק עם הטמפ' בראש ואסביר למה.


מה זאת אומרת "בראש"?
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
RuslanAbramov (Ruslan Abramov)
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

הצטרף בתאריך:
  Apr 16, 2015
הבעות תודה: 133
מספר הודעות: 745

 #10  נשלח: ב' 09/04/2018 9:58

יש ליוניקה pid שאתה יכול לקבוע את הטמפרטורה של החליטה בעזרתו
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
coffeeavi (אבי)
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

הצטרף בתאריך:
  Jul 15, 2011
הבעות תודה: 240
מספר הודעות: 885

 #11  נשלח: ב' 09/04/2018 10:17

מתנצל, אבל חייב לעשות קצת סדר

מים רותחים (=הופכים מנוזל לגז) בטמפרטורה של 100 מעלות צלסיוס בלחץ אטמוספרי 1 (=גובה פני הים)
משקה קפה בשיטת אספרסו נחלט (=מים חמים מוזרמים בלחץ דרך אבקת קפה דחוסה) כשהמים הם בטמפרטורה של 86-90 מעלות צלסיוס (לפי המכון האיטלקי לאספרסו) וזה נמדד בראש החליטה.
המים יוצאים מראש החליטה (הנראה כמזלף עם פילטר/רשת צפופה) ומוזרמים ל"עוגיית" קפה הנמצאת בדר"כ בידית מיוחדת הנקראת פורפילטר portafilter.
(עוגייה - משום שצורתה כעוגייה, מעין דיסקית של קפה דחוס)
שים לב שטמפרטורת משקה הקפה בכוס היא בדר"כ יותר נמוכה מכיוון והוא מתקרר בדרך ובמגע עם משטחי הכוס, וטוב שכך, אחרת ממש לא היית יכול לשתות את המשקה.

לפיכך, כדאי לדייק בטרמינולוגיה ולשים לב שקפה (בשיטת חליטה אספרסו, ולא רק...) לא חולטים במים רותחים. נקודה.

מקווה שעשיתי לך קצת סדר בנושא

נ.ב.
1. למיטב ידיעתי ביוניקה המכונה מגיעה מכויילת לטמפ. של 90 מעלות במצב חליטה.
2. כמובן שידית החליטה צריכה להיות חמה, ומשיגים זאת ע"י הכנסתה למקומה במכונה למשך זמן של לפחות 5 דקות לפי היצרן ושפיכת מים חמים עליה, או המתנה של כ-15 דקות ומעלה שאז כל המערכת מגיעה לטמפרטורה הרצוייה.

_________________
קפה זה דרך...לא משקה
Silvia Mega-Mod
Rocky Timer-Mod
Brikka Fix&Clean


נערך בפעם אחרונה על-ידי coffeeavi בתאריך ב' 09/04/2018 10:33, נערך סך הכל פעם אחת
(3) הבעות תודה: RuslanAbramov , eyals2 , Mimi111
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
BarDar (Barak Dor)
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

הצטרף בתאריך:
  Jan 05, 2015

מיקום: בין אור יהודה לפתח תקווה
הבעות תודה: 102
מספר הודעות: 395

 #12  נשלח: ב' 09/04/2018 10:18

הראש זה המקום ממנו יוצאים המים אל הסלסלה שבה הקפה הטחון, כלומר הטמפ' בראש היא טמפ' החליטה.
_________________
אין שום סיבה שלא ללחוץ על "תודה"
תודה
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
coffeeavi (אבי)
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

הצטרף בתאריך:
  Jul 15, 2011
הבעות תודה: 240
מספר הודעות: 885

 #13  נשלח: ב' 09/04/2018 10:56

BarDar כתב:
כמו שכולם מציעים- לא כדאי לשחק עם הטמפ' בראש ואסביר למה. החליטה מתבצעת בטמפ' קבועה שיכולה לנוע בטווח בין 90° ל 95° צלזיוס. את הכיול המדויק עושים לפי הטעם- חם מדי יתן טעם שרוף, קר מדי יתן טעם חמוץ.
טמפ' הגשה לא קשורה לחליטה. טמפ' הגשה של אספרסו לפי הספר אמורה להיות 80°-85° צלזיוס. אם כרגע הקפה קר ואתה רוצה קפה חם יותר, זו הסיבה שכולם בצדק מציעים לך לחמם את הכוס.
·

לא יודע ברק על איזה ספר אתה מסתמך, כדאי לדעת שלפי המכון הלאומי האיטלקי לאספרסו Instituto Nazionale Espresso Italiano

Exit temperature of water from the unit 88°C ± 2°C
Temperature of the drink in the cup 67°C ± 3°C

נכון, בסופו של דבר כל אחד עושה מה שטעים לו...
אבל, כשמדברים על תקנים ומקובלות, כדאי לדעתי ללמוד ממי שיש לו 'מעט' נסיון בנושא = האיטלקים

זה אולי נשמע קטנוני להתדיין על מספרים, אבל כאן בדיוק מתחילה הזליגה למידע לא מדוייק בכלל.
האם ניסית פעם לשים בפה משקה בטמפר. של 80 מעלות צלסיוס? - אל תנסה אפילו !
אני שואל ברצינות, קח מדחום ומדוד מה אתה שם בפה במצב שתייה/לגימה.
באזור ה-60 מעלות ואף פחות מכך מתחיל להגרם נזק לרקמה. קרא כאן בתור התחלה

_________________
קפה זה דרך...לא משקה
Silvia Mega-Mod
Rocky Timer-Mod
Brikka Fix&Clean


נערך בפעם אחרונה על-ידי coffeeavi בתאריך ב' 09/04/2018 11:27, נערך סך הכל פעם אחת
(1) הבעות תודה: eyals2
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
BarDar (Barak Dor)
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

הצטרף בתאריך:
  Jan 05, 2015

מיקום: בין אור יהודה לפתח תקווה
הבעות תודה: 102
מספר הודעות: 395

 #14  נשלח: ב' 09/04/2018 11:25

coffeeavi
צודק צודק צודק
לא זכרתי בדיוק את הערכים אז נעזרתי בגוגל שהביא לי נתונים שגויים מארה"ב ועוד הייתי צריך להמיר מפרנהייט

בנוגע "לקטנוניות"- אין כזה דבר בנוגע לקפה!
(2) הבעות תודה: coffeeavi , eyals2
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
sagico
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

הצטרף בתאריך:
  Dec 19, 2008
הבעות תודה: 46
מספר הודעות: 616

 #15  נשלח: ב' 09/04/2018 14:37

נהוג למזוג את הקפה לספל חם.
יש מכונות שמניחים עליהם את הכוסות והם מתחממות. יש מגירות חימום לכוסות. ואפשר גם למזוג מים רותחים לכוס להמתין כרבע דקה, לרוקן את הכוס שכעת חמה ולמזוג אליה את הקפה

technical parameters to make
a Certified Italian Espresso

Necessary portion of ground coffee 7 g ± 0,5
Exit temperature of water from the unit 88°C ± 2°C
Temperature of the drink in the cup 67°C ± 3°C
Entry water pressure 9 bar ± 1
Percolation time 25 seconds ± 5 seconds
Viscosity at 45°C > 1,5 mPa s
Total fat > 2 mg/ml
Caffeine < 100 mg/cup
Millilitres in the cup (including froth) 25 ml ± 2,5
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
כל הזמנים הם שעון חורף - ישראל (GMT+2) הצג הודעות קודמות:    
פורומים > מכונות ידניות ומטחנות


  
    שם משתמש:
נתוני כניסה לכל אתרי HT:

  סיסמא:
 

  


 | 

קפוץ אל: 
לא ניתן לשלוח הודעות בפורום זה
לא ניתן להגיב להודעות בפורום זה
לא ניתן לערוך את הודעותיך בפורום זה
לא ניתן למחוק את הודעותיך בפורום זה
לא ניתן להצביע לסקרים בפורום זה
לא ניתן לצרף קבצים בפורום זה
לא ניתן להוריד קבצים בפורום זה

תקנון / תנאי השימוש באתר צור קשר / contact us כל הזכויות שמורות לקבוצת ht