מאמרים אחרונים

שתף בפייסבוק שיתוף בפייסבוק
RSS - מאמריםמאמרים
RSS - פורומיםפורומים
דווח למנהל דיווח למנהל
קישור לעמוד זה קישור לעמוד זה
עוד בקבוצת HT



מהם פולי ברירת המחדל שלכם?


   פורומים > קפה > תערובות קפה וקלייה ביתית
מחבר הודעה
boren
חבר ותיק
חבר ותיק

הצטרף בתאריך:
  Dec 09, 2009
הבעות תודה: 211
מספר הודעות: 2361

 #1  נשלח: שבת 04/08/2018 22:26
מהם פולי ברירת המחדל שלכם?

אני קולה די הרבה שנים בג'ין ומשנה פולים ותערובות לעיתים קרובות. אני אוהב את הגיוון, אבל פחות את העובדה שלעיתים התוצאה פחות מוצלחת. הדבר היחידי שאני כן עקבי איתו הוא רמת הקליה. כמעט תמיד אני עוצר את הקליה כשפול בודד מראה סימן לשמן. זה מספיק מוקדם כדי שבסוף הקליה לא יהיו כמעט פולים כאלה, ודי קולע לטעם שלי, בעיקר באספרסו.

למרות האמור מעלה, אני כן מעוניין לנסות לקלות בהיר יותר (בעיקר בשביל שיטות חליטה אחרות מאספרסו), וחשוב לי לקבל קליה אחידה, ללא פולים שאינם קלויים מספיק. זה מוביל אותי לעבור לקלייה של חד זני. מבין הפולים שקליתי לאחרונה (כחד זני), סומטרה מנדהלינג היה המוצלח ביותר. קיבלתי גם תוצאות טובות עם הפפואה ניו גיני וגוואטמלה (כולם מקפה רות), אבל השוטים הכי טובים היו עם הסומטרה.

אשמח לשמוע דיעות והמלצות מאחרים.

תודה!
פרופיל | שלח הודעה | חפש
ozeltzex (אופיר)
חבר ותיק
חבר ותיק

הצטרף בתאריך:
  Jun 07, 2008
הבעות תודה: 336
מספר הודעות: 1401

 #2  נשלח: א' 05/08/2018 18:44
Re: מהם פולי ברירת המחדל שלכם?

boren
·

סומטרה מעולה, אבל גם אני הסתבכתי איתו לא מעט... אוהב קלייה איטית וחייב להיות מוכן מבפנים. דווקא לקליה בהירה הייתי משתמש במקומך בזנים זולים יותר כמו קוסטה ריקה או משהו..
פרופיל | שלח הודעה | חפש
boren
חבר ותיק
חבר ותיק

הצטרף בתאריך:
  Dec 09, 2009
הבעות תודה: 211
מספר הודעות: 2361

 #3  נשלח: ב' 06/08/2018 7:44

באיזו טמפרטורה אתה קולה את הסומטרה?
פרופיל | שלח הודעה | חפש
ozeltzex (אופיר)
חבר ותיק
חבר ותיק

הצטרף בתאריך:
  Jun 07, 2008
הבעות תודה: 336
מספר הודעות: 1401

 #4  נשלח: ב' 06/08/2018 9:04

boren
·

אני לא בג'ין אלא בקולה גדול, אבל בוא נאמר מתחיל בטמף' נמוכה יחסית ועולה לאט
פרופיל | שלח הודעה | חפש
dubik
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

הצטרף בתאריך:
  Nov 29, 2008
הבעות תודה: 154
מספר הודעות: 416

 #5  נשלח: ד' 15/08/2018 23:15

boren

אמנם נטשתי את תחום הקליה הביתית לפני לא מעט שנים, אבל כמו שכתבתי בשרשור אחר, איכות הפולים בארץ היא לא מהגבוהות ובקליות בהירות זה בא לידי ביטוי יותר מובהק.
ניתן כבר פה ושם למצוא בארץ פולים באיכות יותר גבוהה מהרגיל, אבל לדעתי תתקשה להשיג אותם כירוקים.
אז, כנראה שהדרך הכי פשוטה היא להזמין מחו"ל (ולבקש שלא ירשמו קפה ירוק, אחרת גם יכול אולי להיעצר במכס).
אני לא יודע עד כמה גם היכולות של הג'ין כקולה יגבילו אותך מבחינת התוצאה, אבל פחות טוב ממה שאתה מקבל היום זה כנראה לא יהיה.

הייתי ממליץ לך לנסות להזמין פולים או מכאן בברלין:
http://www.rohkaffeebohnen.de/
או מsweetmaria's (לדעתי המשלוח שם עלול להיות לא משתלם בגלל המשקל - לא בדקתי, אבל אולי אם מישהו נוסע, אז יכול להביא לך קצת).

עם הבחור מגרמניה אתה יכול להתכתב באנגלית. הוא עונה מאוד מהר מניסיון.
והייתי מנסה גם לבקש ממנו שיכוון אותך מבחינת מה שאתה מחפש.
קח בחשבון שלא כל הפולים באותה איכות ומן הסתם גם עניין של טעם יהיו כאלה שפחות תאהב, אז כדאי לנסות כמה סוגים כדי לקבל מושג.

חבר שקולה שנים עם קולה של קופיטק, ניסה את שתי האופציות אחרי שנים של קליה מהמלאי הכי מובחר שהצליח להשיג במחוזותנו.
לפי התגובה שלו נראה שלא סתם ניג'סתי לגבי איכות הקפה הירוק כאן, אבל נראה לי שעכשיו הוא בבעיה...
דרך אגב, הוא לא קולה בהיר (אבל גם לא בפיצוץ שני).
פרופיל | שלח הודעה | חפש
boren
חבר ותיק
חבר ותיק

הצטרף בתאריך:
  Dec 09, 2009
הבעות תודה: 211
מספר הודעות: 2361

 #6  נשלח: א' 26/08/2018 18:40

אני לא בטוח שאני רוצה ללכת על קפה ירוק יקר יותר. אחי קולה במשך שנים תערובת של 50 אחוז קולומביה ו-50 אחוז אתיופיה של פולים שהוא קונה בשוק רמלה ב-30 ש"ח לקילו. גם הוא משתמש בג'ין והקפה שלו טעים ומאוזן מאוד. הסיבה העקרית בשבילי לא להשתמש באותה תערובת היא לא כי הקפה לא טעים, אלא כי משעמם אותי לקלות כל הזמן את אותם פולים. בניגוד לאחי אני מעדיף לגוון, גם אם מדי פעם יש נפילות, וגם אם אני משלם יותר על הפולים. עם זאת, אני לא ממש מרגיש צורך להתחיל לייבא פולים ירוקים מחו"ל או להחליף קולה.
פרופיל | שלח הודעה | חפש
dubik
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

הצטרף בתאריך:
  Nov 29, 2008
הבעות תודה: 154
מספר הודעות: 416

 #7  נשלח: ג' 11/09/2018 11:50

boren
·

טיעונים לגיטימיים.
יכול להמליץ לך עכשיו על קפה 51 שפתחתי שרשור נפרד לגביו, כי התחיל להציע פולי קפה ירוקים באיכות גבוהה, ככה שלא צריך לייבא מחו"ל.
אמנם זה לא 30 ש"ח לקילו, אבל יכול לפתוח בפניך עולם חדש, אם זה מעניין אותך.
בסוף גם בציוד עצמו אפשר להסתפק באיזו גא'גיה פשוטה, ובכל זאת יש לך ציוד מצויין ומשוכלל יותר, אז למה לא לנצל אותו?

יצא לי לטעום את הקפה משם גם בקליה בג'ין ואני יכול לומר לך בפה מלא שלפחות חלק מהזנים שיצא לי לטעום זה ליגה אחרת לעומת כל קפה ירוק אחר שנתקלתי בו בארץ (כמובן שקולה יותר רציני ייתן תוצאות טובות יותר).
לשיקולך כמובן
פרופיל | שלח הודעה | חפש
כל הזמנים הם שעון חורף - ישראל (GMT+2) הצג הודעות קודמות:    
פורומים > תערובות קפה וקלייה ביתית


  
    שם משתמש:
נתוני כניסה לכל אתרי HT:

  סיסמא:
 

  


 | 

קפוץ אל: 
לא ניתן לשלוח הודעות בפורום זה
לא ניתן להגיב להודעות בפורום זה
לא ניתן לערוך את הודעותיך בפורום זה
לא ניתן למחוק את הודעותיך בפורום זה
לא ניתן להצביע לסקרים בפורום זה
לא ניתן לצרף קבצים בפורום זה
לא ניתן להוריד קבצים בפורום זה

תקנון / תנאי השימוש באתר צור קשר / contact us כל הזכויות שמורות לקבוצת ht