ראוטר ASUS מארה"ב

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
raoul (פותח השרשור)
חבר ותיק
חבר ותיק
הודעות: 1187
הצטרף: מרץ 2006
נתן תודות: 53 פעמים
קיבל תודות: 46 פעמים

ראוטר ASUS מארה"ב

נושא שלא נקרא #1 

אני מחפש לקנות ראוטר חדש לבית דו-קומתי , כרגע אני אני משתמש ב-HOTBOX אבל חווה די הרבה בעיות של קצב, אבל טווח הקליטה די מרשים.

אחרי הרבה קריאה ברשת ושיחות עם אנשים אני מקבל רושם שהראוטרים של ASUS די מובילים בשוק, ויתרון נוסף הוא שלחלקם יש אופציה ל-AIMESH שמקבל חוות דעת מאוד טובות. אני עדיין לא יודע אם ראוטר אחד יספיק וכך האופציה לשדרג לראוטר נוסף שיעבוד בטכנולוגית ה-AIMESH יחד עם הראוטר הראשון מאוד קורצת לי.

אני עדיין לא החלטי אם אני ממשיך עם הוט או שאעבור לתשתית של בזק (פרטנר) , בכל אופן אני לא רוצה להיות תלוי בספק.

כרגע אני מסתכל על שני דגמי של ASUS :
RT-AC86U AC2900
או
RT-AC68U AC1900


העניין הוא שהם מעבר לתקציב ולכן אני בודק אפשרות להביא מארה"ב.
השאלה שלי היא רק האם אין בעיה מבחינת תדרים ומתח להפעיל בארץ?
הראוטר היותר ישן שלי (LINKSYS WRT400N) מארה"ב והוא עבד לי יופי כאן בארץ, אפילו השנאי התאים גם ל-220V

ועוד שאלה משנית....
האם באמת הראוטרים של ASUS שווים את ההשקעה? ראיתי כאן המלצות על ה-TPLINK ARCHER C7 שעולה שליש מחיר.

eran405
אחראי תחום רשתות
אחראי תחום רשתות
הודעות: 3388
הצטרף: פברואר 2012
נתן תודות: 380 פעמים
קיבל תודות: 790 פעמים

Re: ראוטר ASUS מארה"ב

נושא שלא נקרא #2 

@raoul
·

אכן הראוטרים של asus מומלצים יחסית וגם כמו שאמרת האופציה להשתמש ב-aimesh חשובה אם אתה לא בטוח שראוטר אחד יכסה את הבית לבדו.

יש הבדל גדול במחיר ובחומרה בין ה-86U (דגם חדיש וחזק) לבין ה-68U (ישן יחסית אבל הרבה יותר זול). בנוסף כמובן אין אפשרות לקנות את ה-asusים בארץ ולכן חייבים להביא מחו"ל ולפחות אמזון ארה"ב לא כל כך שולח ראוטרים לארץ היום.

ה-86U מצוין כמובן אבל יקר יחסית. אם אני מבין נכון את התקציב שלך הייתי מסתכל על הדגמים היותר זולים של asus שכן תומכים ב-aiMesh, ומחפש נגיד באמזונים באירופה אופציה למשלוח לארץ.

מחיפוש מאד זריז אני רואה לדוגמא את זה:
https://www.amazon.de/RT-AC66U-AC1750-G ... B00897IKNK
דגם שמאד דומה ל-68U ואפילו אפשר להתקין עליו את ה-merlin של ה-68U. כולל משלוח לארץ ומיסים יוצא לך 634 ש"ח שזה יותר יקר מ-C7 אבל לא כזה נורא.

שם לב שיש דגמים יותר זולים של asus (נגיד זה), אבל למיטב הבנתי הם לא תומכים ב-aiMesh, מרלין ואופציות נוספות שקיימות רק בדגמים היותר יקרים.

לדעתי הקושחה המצוינת של ה-asus ואופציות כמו ה-aiMesh שוות את המחיר. מצד שני על ה-C7 אמור להיות אפשרי להתקין openwrt/ddwrt (תבדוק את הגיסרת חומרה שאתה מקבל ושבאמת הקושחה שאתה רוצה נתמכת) ואז גם מקבלים תמיכה ב-roaming (כתחליף ל-aiMesh).

עוד אופציות לשקול הם ראוטרים מקבילים של netgear שגם נחשבים טובים (אבל אני לא חושב שיש להם משהו מקביל ל-aiMesh) או linksys שכרגיל נתמכים ע"י קושחות צד שלישי ודרכם תומכים ב-roaming (אבל כרגיל לא הכי זולים). או אם אתה מבין יחסית ומחפש אופציות מתקדמות אולי ציוד של ubiquiti. בקיצור יש הרבה מאד אופציות....

raoul (פותח השרשור)
חבר ותיק
חבר ותיק
הודעות: 1187
הצטרף: מרץ 2006
נתן תודות: 53 פעמים
קיבל תודות: 46 פעמים

נושא שלא נקרא #3 

קודם כל המון תודה על התשובה המנומקת. עכשיו שמצאתי מישהו שבאמת מבין , אני קצת מתעלק עליך....

בקישור לדגם 66U שהבאת אין איזכור ל-AIMESH.
באתר של ASUS יש שני דגמים:
RTAC66U
RT-AC66U-B1
ל-B1 נראה שיש AIMESH, אבל הוא עולה יותר אם אני מבין נכון.

אם אני קונה בארה"ב אני אקנה שם ואמצא מישהו שיביא לי לארץ.
ה-ASUS 86U עולה בארה"ב כ-180$ שזה ~150 euro.

האם ה-MERLIN זאת מערכת הפעלה טובה ומומלצת? איך זה משתווה ל-openwrt/ddwrt?
אוםציה אחרת היא ללכת על LINKSYS WRT AC1900 , באותו סדרי גודל של מחיר. האם התמיכה ב-ROAMING משתווה ל-AIMESH?

בגדול אני מחפש משהו במחיר של עד 600~700 ש"ח (כמובן אם אפשר פחות אז עדיף) . אבל חשוב לי שיהיה טוב ואיכותי ועם אופציות פיסיביליות למשהו בדמות MESH למקרה ויהיה צורך עתידי.

NegativeIQ
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
הודעות: 4423
הצטרף: דצמבר 2005
נתן תודות: 11 פעמים
קיבל תודות: 570 פעמים

Re: ראוטר ASUS מארה"ב

נושא שלא נקרא #4 

@raoul
אמזון פחות שולחים לארץ כי אם במקרה לא היה לך מזל והראוטר נתפס במכס תאלץ להחזיר אותו לשולח (כדי לשחרר אותו הם ידרשו אישור ממשרד התקשורת - שלא תקבל). בגדול אמזון מתחייבת להחזיר לך את הכסף במקרה כזה לכן היו הרבה אנשים שהזמינו אבל כנראה שזה קרה יותר מידי פעמים (וכשזה קורה אמזון מפסידה בגלל עלות המשלוח) אז אולי היום הם לא ממש מסכימים מלכתחילה.

לגבי Archer C7 הוא אכן תומך ב-DD-WRT / OpenWRT. את DD-WRT פחות מכיר, אני יודע ש-OpenWRT תומך בכל גרסאות החומרה אם כי בגרסה 1 ה-5GHz לא עובד (אבל אין באמת סיכוי שאם תקנה אותו עכשיו תקבל גרסת חומרה כל-כך ישנה), אבל הוא לא ממש סוחב מעל 350 מגה אם אתה מחליף את הקושחה שלו (OpenWRT בדיוק הכניסו תמיכה נסיונית במה שדרוש כדי שהוא יעבוד מהר יותר אבל הייתי אומר שייקח עוד איזה 3 שנים עד שהיא תהיה יציבה).

raoul (פותח השרשור)
חבר ותיק
חבר ותיק
הודעות: 1187
הצטרף: מרץ 2006
נתן תודות: 53 פעמים
קיבל תודות: 46 פעמים

Re: ראוטר ASUS מארה"ב

נושא שלא נקרא #5 

@NegativeIQ
·

לגבי משלוח הראוטר מאמזון אני מכיר - ואני אזמין בדואר לארץ רק סוג ראוטר כזה שמאושר (מצאתי כאן בפורום כבר קישור לרשימה כזאת של המכס). במקרה ואחליט על ראוטר מסוג אחר, אני אמצא דרך להביא את זה עם מישהו מחו"ל .

השאלה עכשיו היא :
איך הקושחה של OpenWRT (נדמה לי שזה נקרא LEDE) משתווה ל-MERLIN של ASUS?
האם ראוטר של ASUS שלא תומך בקושחה צד ג' עדיף על פני ראוטר של חברה אחרת שכן תומכת בקושחה צד ג'?
איך ה-ROAMING של OpenWRT לעומת הAIMESH של ASUS?

eran405
אחראי תחום רשתות
אחראי תחום רשתות
הודעות: 3388
הצטרף: פברואר 2012
נתן תודות: 380 פעמים
קיבל תודות: 790 פעמים

Re: ראוטר ASUS מארה"ב

נושא שלא נקרא #6 

@raoul
·

אענה על מה שאני יכול:

א. למיטב בהנתי הקישור שהבאתי לעיל הינו RT-AC66U B1 (כתוב אם אתה מגלגל את הדף קצת למטה, וגם אתה יכול לראות שהקישור ש-HT הביא מ-keepa מציין במפורש שזה B1) ולכן הוא אמור לתמוך ב-aiMesh. הקישור הספציפי הזה, לפחות אתמול כשמצאתי אותו הסכים לשלוח לארץ והמחיר שציינתי בשקלים כולל משלוח + מיסים והסיכון שלא יכנס לארץ על אמזון.

ב. אין דבר כזה להזמין מחו"ל "סוג ראוטר כזה שמאושר". לדוגמא אם אתה מזמין C7 אחד מאירופה, אחד מארה"ב וקונה אחד נוסף בארץ לכל אחד מהשלושה יהיה טווח תדרים אחר פתוח לשימוש. אין מה לעשות בכל איזור בעולם יש תדרים אחרים שמותרים לשימוש (בטווח של ה-5Ghz) ולכן כל הראוטרים היום עוברים התאמה לאיזור בו הם נמכרים. זאת גם כנראה הסיבה למחירים הגבוהים של ראוטרים בארץ ולזה שחברות מסוימות (asus) אי אפשר בכלל להשיג בארץ (כנראה שהחליטו שלא שווה להם כלכלית לעשות התאמה למוצרים שלהם בשביל שוק כזה קטן).

יש הטוענים שהצליחו להשיג אישור ממשרד התקשורת בשביל ראוטר מחו"ל אבל כך בחשבון ש: דבר ראשון אם הראוטר נעצר לבדיקה מדגמית תהיה חייב להוציא אישור ממשרד התקשורת (אין דבר כזה אישור אוטומטי כי זה דגם שנמכר בארץ). שנית כמו שהסברתי לעיל בתכלס כל ראוטר שאתה מביא מחו"ל עובד גם בתדרים שאסורים לשימוש לפי ההוראות של משרד התקשורת בעצמו לכן אני די סקפטי שבאמת אפשר להשיג אישור כזה.

החדשות הטובות שמשלוחים של אמזון (iparcel) כנראה נכנסים לארץ בסיכוי די גבוה. קשה להגיד בדיוק כמה אבל לי ועוד הרבה אנשים בפורום הזמנות של ראוטרים במשלוח כזה מחו"ל נכנסו בלי בעיה. הכי חשוב, הכי גרוע אתה מחזיר לאמזון ואיבדת בעיקר את הזמן שהמשלוח לקח....

ג. למיטב הבנתי merlin הוא פשוט הרחבה של הקושחה המקורית של asus (לצערי אין לי עדיין ניסיון אישי עם merlin - אני ממש מחפש הזדמנות שתהיה לי...). openwrt לדוגמא הוא בכלל קושחה יחסית מינמלית למשתמשים מאד מתקדמים שאפשר להתקין עליה הרחבות וכו' ולכן הפוטנציאל שלה בתכלס הוא ללא הגבלה. בגלל זה גם ל-merlin ומידה מסוימת אפילו ל-ddwrt יחסית קל להיכנס, בעוד ל-openwrt/lede יש עקומת לימוד גדולה והרבה דברים אפשר לעשות רק מ-CLI.

עוד הבדל שהרבה פעמים יש, זה שהקושחה המקורית של היצרן (ולכן גם merlin), מותאמת "עד הסוף" לחומרה - הכל עבוד 100% וכל האצת חומרה שנתמכת אפשר להפעיל ע"י קונפיגרוציה מתאימה. לדוגמא בראוטר הישן שלי מותקן ddwrt ובגלל זה אי אפשר להפעיל בו האצת חומרה (כרגע משמש רק כ-AP אז פחות משנה). זה כמובן מאד ספציפי לדגם, אני לא בטוח אם בכלל הדגמים הנ"ל של asus נתמכים ע"י openwrt/ddwrt והאם כל החומרה עובדת (יש נגיד מקרים שתדר מסוים באלחוטי לא יעבוד וכו').

לגבי ההבדל ה-roaming (שזה משהו סטנדרטי) לבין aiMesh אני לא יודע לענות. בגדול mesh זה דבר לא סטנדרטי שהרבה פעמים יודע לעשות דברים יותר חכמים "מסתם" roaming כמו לממש wireless backhaul בצורה יותר חכמה וכו'. מצד שני בין כה וכה עדיף להשתמש בחיבור קווי בשביל ה-APs ואז אני לא בטוח עד כמה דברים כאלה משמעותיים.

בקיצור זה עניין של טעם אישי ומאד תלוי מה אתה מחפש. לממשק נח אבל חזק עם הרבה אופציות הייתי לוקח את ה-asus (עם הקושחה המקורית או ה-merlin). לקושחה יותר גמישה אבל פחות "נוחה" ובעלת עקומת לימוד יותר גדולה הייתי מסתכל על openwrt וכו'.

raoul (פותח השרשור)
חבר ותיק
חבר ותיק
הודעות: 1187
הצטרף: מרץ 2006
נתן תודות: 53 פעמים
קיבל תודות: 46 פעמים

Re: ראוטר ASUS מארה"ב

נושא שלא נקרא #7 

eran405 כתב:ב. אין דבר כזה להזמין מחו"ל "סוג ראוטר כזה שמאושר". לדוגמא אם אתה מזמין C7 אחד מאירופה, אחד מארה"ב וקונה אחד נוסף בארץ לכל אחד מהשלושה יהיה טווח תדרים אחר פתוח לשימוש. אין מה לעשות בכל איזור בעולם יש תדרים אחרים שמותרים לשימוש (בטווח של ה-5Ghz) ולכן כל הראוטרים היום עוברים התאמה לאיזור בו הם נמכרים. זאת גם כנראה הסיבה למחירים הגבוהים של ראוטרים בארץ ולזה שחברות מסוימות (asus) אי אפשר בכלל להשיג בארץ (כנראה שהחליטו שלא שווה להם כלכלית לעשות התאמה למוצרים שלהם בשביל שוק כזה קטן).
...
·
נכנסתי לאתר gov.il לאיזור של ייבוא ציוד תקשורת : לינק
תסתכל תחת קישורים חשובים: ציוד אלחוטי - פריטים שקיבלו ולא קיבלו אישור המשרד בייבוא אישי
שים לב שזה מעודכן ל-5.8.2018
יש שם במפורש את ה-Archer C7

האם זה לא אומר שבטוח זה יעבור ?

יש שם גם קישור ל: ציוד אלחוטי - פריטים שקיבלו אישור המשרד בייבוא מסחרי
בינהם תמצא למשל את ה-LinkSys WRT3200ACM-EU



אני מניח שהשאלה הסופית שלי כאן היא: אם אני מביא איתי במטוס ראוטר של ASUS , האם יש מצב שבגלל שהתדר לא מותאם לארץ אז זה לא יעבוד כאן?

eran405
אחראי תחום רשתות
אחראי תחום רשתות
הודעות: 3388
הצטרף: פברואר 2012
נתן תודות: 380 פעמים
קיבל תודות: 790 פעמים

Re: ראוטר ASUS מארה"ב

נושא שלא נקרא #8 

@raoul
·

יש פה 3 דברים בלתי תלויים (בתיאוריה אמור להיות קשר בין ב' לג' אבל קשה לדעת האם זה קורה במציאות):

א. האם ראוטר שעובד בתדר F יעבוד בארץ? לא, משרד התקשורת מפעיל מיסוך תדרים סלקטיבי ועל פני כל השטח של מידנת ישראל התדרים האלה פשוט מסרבים להתפשט (מצטער לא יכולתי להתאפק).
המשפט האחרון הוא כמובן באירוניה, וחוקי הפיזיקה לא משתנים בין מדינה למדינה וגם אם תקח את הראוטר למאדים הוא עדיין יעבוד בדיוק אותו הדבר כמו בארה"ב או בישראל (בהצלחה למצוא אינטרנט מהיר במאדים).
מבחינת הנושא של האם הראוטר יעבוד לך טוב תוודא כמה שאתה יכול שהוא עונה לצרכים שלך ושיש לך ציוד קצה מתאים (אל תצפה לקצבים של ac אם הציוד קצה שלך תומך רק בתקן n וכו').

ב. האם מותר לפי החוק להפעיל ראוטר שישדר בתדר F? תלוי כמובן בתדר. לכל שימוש יש תדרים מאד מסוימים שמותרים לשימוש. אני מתעצל למצוא את ההוראות של המדינה באתר של משרד התקשורת או באתר ממשלתי אחר (וגם אם הייתי מוצא זה כנראה היה קריעת ים סוף לנסות להבין מה כתוב שם) אבל בוא נניח שמה שכתוב בטבלת תדרי ה-5Ghz של ויקיפדיה הוא נכון:
https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_W ... j/n/ac/ax)

לפי זה אם אתה נגיד מביא ראוטר מארה"ב ובוחר להפעיל אותו בערוץ 151 כלומר 5755Mhz אז אתה עובר על חוקים של מדינת ישראל (התדר מותר בארה"ב אבל לא בארץ). אם חשוב לך, שם לב שנגיד ערוץ 34 מותר לשימוש גם בארה"ב וגם בישראל (לשימוש פנים) ואתה יכול לבחור ערוץ כזה אם אתה רוצה לא לעבור על החוק. בנוסף כמובן לא הגיוני שמישהו יבוא לבדוק איזה תדר אתה משדר בתוך הבית שלך בעוצמה נמוכה - הרי במיוחד בתדר 5Ghz זה נס אם ראוטר אחד מכסה בית שלם בגודל סביר שלא לדבר להגיע מעבר לרחוב ולהפריע למשהו שכנראה לא קיים (אני מנחש שהתדרים האילו ועוד הרבה שמורים לצבא או משהו).

ג. האם ראוטר שמשדר בתדר F ונתפס בבדיקה מדגמית של המכס יקבל אישור של משרד התקשורת להכנס לארץ? (כנראה שבאמת לא דייקתי קודם, למיטב ידעתי המכס לא מתעסק בכלל בנושא וכל ראוטר שהוא תופס נדרש אישור של משרד התקשורת להכנס, השאלה האם יש ראוטרים שמשרד בתקשורת מאשר "אוטומטית").
על פניו באמת המסמך שמצאת באתר של משרד התקשורת אומר שמותר לייבא C7 מחו"ל. זה די מוזר לי בגלל שלמיטב ידעתי ראוטר שאתה מביא מחו"ל תמיד יכלול תדרים שאסורים לשימוש בארץ אבל לך תדע. מצד שני בסוף המסמך יש משפטים כגון:
אין ברשימה זו על מנת להוות תחליף להחלטה של הצוות המקצועי במשרד התקשורת ביחס לאישור או דחייה של מכשיר או דגם כלשהו.
ההוראות המחייבות קבועות בצו הטלגרף האלחוטי (אי תחולת הפקודה) (מס' 2), תשמ"ב-1982.
...
אני בטוח לא מתיימר לדעת איך משרד התקשורת עובד ובמדינתינו הכל אפשרי. אולי מישהו שיש לו יותר ידע/ניסיון בנושא יכול להאיר את עינינו.

Huber
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
הודעות: 70328
הצטרף: מאי 2005
שם מלא: ערן
נתן תודות: 518 פעמים
קיבל תודות: 4198 פעמים

Re: ראוטר ASUS מארה"ב

נושא שלא נקרא #9 

NegativeIQ כתב:@raoul
אמזון פחות שולחים לארץ כי אם במקרה לא היה לך מזל והראוטר נתפס במכס תאלץ להחזיר אותו לשולח (כדי לשחרר אותו הם ידרשו אישור ממשרד התקשורת - שלא תקבל). בגדול אמזון מתחייבת להחזיר לך את הכסף במקרה כזה לכן היו הרבה אנשים שהזמינו אבל כנראה שזה קרה יותר מידי פעמים (וכשזה קורה אמזון מפסידה בגלל עלות המשלוח) אז אולי היום הם לא ממש מסכימים מלכתחילה.
...
·

שטויות. אין שום קשר בין מחט לתחת. אמזון שולחים המון ראוטרים לארץ:

https://www.hometheater.co.il/modules.p ... F8&x=0&y=0

Huber
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
הודעות: 70328
הצטרף: מאי 2005
שם מלא: ערן
נתן תודות: 518 פעמים
קיבל תודות: 4198 פעמים

Re: ראוטר ASUS מארה"ב

נושא שלא נקרא #10 

eran405 כתב:@raoul
·
החדשות הטובות שמשלוחים של אמזון (iparcel) כנראה נכנסים לארץ בסיכוי די גבוה. קשה להגיד בדיוק כמה אבל לי ועוד הרבה אנשים בפורום הזמנות של ראוטרים במשלוח כזה מחו"ל נכנסו בלי בעיה. הכי חשוב, הכי גרוע אתה מחזיר לאמזון ואיבדת בעיקר את הזמן שהמשלוח לקח....
...

מניסיון שלי ושל רבים אחרים, זה נכון (Y)

NegativeIQ
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
הודעות: 4423
הצטרף: דצמבר 2005
נתן תודות: 11 פעמים
קיבל תודות: 570 פעמים

Re: ראוטר ASUS מארה"ב

נושא שלא נקרא #11 

@raoul
קודם כל מה שערן אמר - היצרן והיבואן לא מתנדבים מיוזמתם להתקין על הראוטרים בארץ קושחה מותאמת לישראל, הם נאלצים לעשות את זה אחרת הם לא יקבלו אישור לייבא.
השימה של פרטים שאושרו / לא אושרו נראית מאוד אקראית - שים-לב שבפרטים שלא אושרו מופיע Linksys WRT3200ACM - שנמכר בלא מעט חנויות בארץ. חוץ מזה ככל שמדובר ב-C7, הראוטר עולה בארץ 390₪ לפי זאפ - זה בערך 100₪ יותר מהאתר הכי זול שמצאתי בגוגל וזה עוד בלי לפני משלוח, באמת שווה את כאב הראש בשביל זה? אם אתה הולך על C7 קנה בארץ וזהו.

לגבי עניין הקושחה -
כעיקרון אתה יכול להתקין OpenWRT (הוא בעבר פוצל והגרסה המפוצלת נקראה LEDE אבל לפני כמה חודשים הם התאחדו מחדש והגרסה האחרונה נקראת שוב OpenWRT) על ASUS אבל אז תיתקע בלי 5GHz וה-2.4 יהיה מוגבל למהירות 54 מגה - זה דבר שנכון לכל הראוטרים שמשתמשים ב-Chipset מתוצרת Broadcom, שהמדיניות שלה היא לעולם לא לפרסם שום דרייבר כ-Open Source ואפילו התמיכה המאוד חלקית שקיימת היא תוצאה של Reverse Engineering. ה-ASUS כן נתמך ע"י DD-WRT (שיש להם הסכמי סודיות עם Broadcom ולכן הם יכולים להשתמש בדרייברים שלהם) אבל ככל שמדובר ב-ASUS, הקושחה המקורית ובייחוד Merlin נותנת לך כל מה ש-DD-WRT נותנת ולכן אין בזה שום טעם. באופן כללי הפילוסופיה של DD-WRT היא להיות תחליף פשוט לקושחת היצרן עם יותר פיצ'רים ולכן אם קושחת היצרן מראש נותנת את כל הפיצ'רים שיש ב-DD-WRT אז היא הופכת למיותרת לגמרי.
הדבר הייחודי ב-OpenWRT היא שהפילוסופיה שלה שונה לגמרי - באתר שלה היא אפילו לא מתוארת כקושחה אלא כ"מערכת הפעלה לראוטרים". בגדול כשאתה מתקין אותה פעם ראשונה היא לא תומכת מהקופסה כמעט בכלום חוץ מפונקציונליות של ראוטרים זולים בסיסיים, אבל אז אתה יכול להתקין עליה אפליקציות שונות (ויש אלפים) ולהתאים במדוייק את הפיצ'רים של הראוטר לצרכים שלך - ואתה עושה את זה "על חם", כלומר התקנה והסרה של אפליקציות לא דורשות לצרוב את כל הקושחה מחדש ואפילו לא דורשות אתחול של הראוטר. החסרון של OpenWRT הוא שהגמישות לפעמים באה על חשבון נוחות, שהיא בעדיפות משנית. יש ל-OpenWRT ממשק Web סביר שמאפשר לעשות קונפיגורציה בסיסית בקלות, ומפתחים של אפליקציות גם יכולים לכתוב הרחבות שמאפשרות קונפיגורציה של האפליקציה שלהן דרך ממשק ה-Web - אבל חלק מהם לא טורחים לעשות את זה וגם לפעמים אתה לא יכול להרשות לעצמך להתקין את הממשק הזה בגלל שטח האחסון של הראוטר, שהוא לא גדול במיוחד (ב-C7 יש אחסון של 16MB - כן, מגה, לא ג'יגה - וזה נחשב הרבה; כן חשוב לציין ש-OpenWRT אמורה לאפשר לך להחליף את האחסון הפנימי של הנתב בדיסק USB אם לראוטר יש כניסה כזאת). בכל מקרה אם אתה רוצה לעשות דברים מתקדמים עם OpenWRT סיכוי סביר שאתה תמצא את עצמך במוקדם או במאוחר נכנס לראוטר עם SSH ועורך קבצי קונפיגורציה ידנית עם vi. אם אתה לא מפחד מזה אז לך על זה.

uriel250
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 188
הצטרף: אוקטובר 2017
מיקום: ראשון לציון
נתן תודות: 30 פעמים
קיבל תודות: 17 פעמים

נושא שלא נקרא #12 

בדצמבר 2017 רכשתי את ה 86U מאמזון (אז היה אפשר), ומאז עד היום אני משתמש בו (אז בתשתית בזק, כיום בתשתית פרטנר פייבר, מגיע ל- 940 מגה הורדה שזה המקסימום שהראוטר יכול להגיע), אפס תקלות, הראוטר יושב בקצה של הממ"ד ונותן קליטה מעולה לכל הבית, במרחק 10 מטר אני מקבל משהו כמו 200-300 הורדה והעלאה 150 על רשת 5GHz, ברשת 2.4GHz לא יצא לי לעבור את ה- 100 מגה אבל הכיסוי של 2.4GHz גדול יותר (4 אנטנות 2.4GHz - לעומת 3 אנטנות 5GHz).
עדכוני גירסא כל חודשיים בערך של תיקוני באגים ושיפורים, במקרה היום יצא עדכון גירסא חדש.

אם יש לך שאלות אשמח לענות.

rm1
חבר ותיק
חבר ותיק
הודעות: 1294
הצטרף: מרץ 2013
נתן תודות: 6 פעמים
קיבל תודות: 145 פעמים

נושא שלא נקרא #13 

הבעיה עם התדרים הלא חוקיים זה שהלקוחות לא יזהו את התדר.
נניח שהפעלנו נתב והגדרנו לו שהוא מותקן בארה"ב ולא בישראל (כי כך יהיו לנו יותר תדרים)
מה שיקרה הנתב יזהה שהתדר 151 לדוגמה מעוד שקט ויבחר אותו לעבודה.
אבל המכשיר הסלולרי והסטרימר מוגדרים עם ישראל ולכן למרות שהם תומכים ב 5G הם לא ימצאו את הנתב כי הוא משדר בתדר שהם חסומים אליו.
בקיצור אם לא תגדירו תדרים חוקיים ואת המדינה נכון בכל המכשירים יהיו לכם בעיות קליטה.
גם ב 2.4G יש בעיות עם ערוצים 12 ו 13 שלא נקלטים בחלק מהמכשירים והנתב יכול לעבוד עליהם כי הם פנויים ושקטים.

eran405
אחראי תחום רשתות
אחראי תחום רשתות
הודעות: 3388
הצטרף: פברואר 2012
נתן תודות: 380 פעמים
קיבל תודות: 790 פעמים

נושא שלא נקרא #14 

@rm1
·

אתה בטוח שזה תמיד המצב? אני 99% שבזמנו כשעשיתי בדיקה לתדרים שאסורים בארץ גם הלפטופ שלי וגם הטלפון התחברו ועבדו מצוין - שניהם כמובן מוגדרים לישראל ועבדו ישר ללא שום הגדרות מיוחדות.

אני מנחש שבאחוז קטן מהמכשירים באמת יכולה להיות בעיה (שאפשר לפתור או ע"י בחירת תדר שמותר בישראל בצורה ידנית בראוטר או ע"י שינוי הגדרות במכשיר), אבל תחשוב נגיד על לפטופ שמוגדר לו שהוא בישראל. אתה עכשיו נוסע לחו"ל לכמה ימים ולא משנה את ההגדרה הזו, אז לא תצליח להתחבר ל-wifi במלון? אני חושב שרב המכשירי הקצה לא מוגבלים לאיזה תדרים הם יכולים להתחבר ב-5Ghz.

באופן מוזר דווקא לגבי ערוצים 12 ו-13 ב-2.4Ghz באמת נתקלתי בבעיות (במקרים שאני נתקלתי תמיד מצאתי הגדרות במכשיר הקצה לאפשר את התדרים האילו).

raoul (פותח השרשור)
חבר ותיק
חבר ותיק
הודעות: 1187
הצטרף: מרץ 2006
נתן תודות: 53 פעמים
קיבל תודות: 46 פעמים

נושא שלא נקרא #15 

@rm1
·
אווו !!! עכשיו אתה פוגע בדיוק בבעיה שאני בעצם שואל עליה (ואני שואל מחוסר היכרות)
אז הנתב שאני מביא מארה"ב מקונפג לעבוד בתדרים של ארה"ב, זה משהו ב-HARDWARE או שמשהו שאפשר לשנות דרך ממשק ההפעלה של הנתב?

יש לי נתב LINKSYS מלפני 9 שנים שקניתי שגרנו בארה"ב (WRT400N) - הוא עובד לי מצויין בארץ. או שאני מפספס משהו והוא בעצם היה יכול לעבוד הרבה יותר טוב?

שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”