שלום לכולם,
קודם כל תודה על הפורום - בתור משתמש מתחיל, מאוד עוזר לי לקרוא את הדיונים כאן בשביל לקבל מושג על מכונות, פולים וכו' וזה כיף לראות את ההתלהבות והמסירות של כולם פה.
אשמח להעזר בידע שלכם, כשהייתי לאחרונה בניו-יורק טעמתי בהרבה מקומות קפה בעל טעם מאוד חזק וחמצמץ. מאוד אהבתי את זה ותמיד ניסיתי להבין מהזה בדיוק - אז התשובה שקיבלתי היא קליה בהירה. וכשהגעתי לארץ ניסיתי כמה סוגים מכמה בתי קליה שונים, וכל פעם שלקחתי קליה בהירה הקפה היה יוצא דלוח וחלש(לעומת קליה כהה שהוא יוצא מעולה).
מה אני מפספס פה? כיצד אוכל למצוא את הטעם הזה?
תודה מראש על העזרה!
קליה בהירה
- RuslanAbramov
- חבר פעיל במיוחד
- הודעות: 745
- הצטרף: אפריל 2015
- שם מלא: Ruslan Abramov
- נתן תודות: 109 פעמים
- קיבל תודות: 134 פעמים
Re: קליה בהירה
@LCY
·איפה קנית? ואיך אתה שותה את הקפה שלך?
מה הכוונה בחלש? יכול מאוד להיות שלקפה בקלייה בהירה יהיה פחות גוף, כלומר פחות קרמה סמיכה.
הייתי מציע לך לנסות את קפה נחת
·איפה קנית? ואיך אתה שותה את הקפה שלך?
מה הכוונה בחלש? יכול מאוד להיות שלקפה בקלייה בהירה יהיה פחות גוף, כלומר פחות קרמה סמיכה.
הייתי מציע לך לנסות את קפה נחת
תודה על התשובה המהירה.
קניתי באמיגו, קדמה, Creama כל מיני סוגי תערובות. אני שותה אספרסו ממכונת מליטה סולו.
נראה לי שזו באמת הייתה הבעיה, שזה היה פחות עם קרמה סמיכה, אבל לא הרגשתי את זה כששתיתי בבתי קפה שאמרו שזו קליה בהירה.
אנסה את קפה נחת(בריינס כן?) - יש תערובת מומלצת?
השאלה שלי אבל היא יותר כללית מאשר ספציפית לחפש סוג מסוים, אני מנסה להבין אילו סוגי קפה/קליות גורמים לטעם החמצמץ/חריף שאני אוהב - כדי לדעת אילו סוגים להתנסות בהם.
קניתי באמיגו, קדמה, Creama כל מיני סוגי תערובות. אני שותה אספרסו ממכונת מליטה סולו.
נראה לי שזו באמת הייתה הבעיה, שזה היה פחות עם קרמה סמיכה, אבל לא הרגשתי את זה כששתיתי בבתי קפה שאמרו שזו קליה בהירה.
אנסה את קפה נחת(בריינס כן?) - יש תערובת מומלצת?
השאלה שלי אבל היא יותר כללית מאשר ספציפית לחפש סוג מסוים, אני מנסה להבין אילו סוגי קפה/קליות גורמים לטעם החמצמץ/חריף שאני אוהב - כדי לדעת אילו סוגים להתנסות בהם.
- RuslanAbramov
- חבר פעיל במיוחד
- הודעות: 745
- הצטרף: אפריל 2015
- שם מלא: Ruslan Abramov
- נתן תודות: 109 פעמים
- קיבל תודות: 134 פעמים
טעם חמצמץ יכול להיות מושפע מכמה דברים.
סוג הפולים.
דרגת הקלייה.
כשאתה שותה קפה בניו יורק במקומות כמו ברוקלין רוסטרס , בלו באטל וכו'. אתה שותה במקומות שיש להם ציוד ברמה הגבוהה ביותר. קפה בקליה בהירה הוא קפה שקשה יותר להפיק ממנו מנת אספרסו, כלומר צריך ציוד קצת יותר רציני לזה.
לדוגמא כשהייתה לי גאג'יה קלאסית וניסיתי קפה בהיר הוא יצא הרבה פחות מאשר עם המכונה הנוכחית שלי.
לגבי הקפה מקפה נחת. יש להם קפה מסוג טנזניה פיברי הוא בקלייה טיפה יותר כהה אבל הוא הפיק לי רת אחת המנות הטובות ביותר ששתיתי.
סוג הפולים.
דרגת הקלייה.
כשאתה שותה קפה בניו יורק במקומות כמו ברוקלין רוסטרס , בלו באטל וכו'. אתה שותה במקומות שיש להם ציוד ברמה הגבוהה ביותר. קפה בקליה בהירה הוא קפה שקשה יותר להפיק ממנו מנת אספרסו, כלומר צריך ציוד קצת יותר רציני לזה.
לדוגמא כשהייתה לי גאג'יה קלאסית וניסיתי קפה בהיר הוא יצא הרבה פחות מאשר עם המכונה הנוכחית שלי.
לגבי הקפה מקפה נחת. יש להם קפה מסוג טנזניה פיברי הוא בקלייה טיפה יותר כהה אבל הוא הפיק לי רת אחת המנות הטובות ביותר ששתיתי.
חזק מאד וחמצמץ...
כשתעבור בדליית אל כרמל או בכפר דרוזי אחר תקנה אצלם קפה.
הם אוהבים כך את הקפה שלהם ובדרך כלל הוא עשוי מקפה קולמביאני.
(מול תחנת הדלק אלון בדליית אל כרמל יש בית קליה של אנשים טובים שעושים קפה כזה. ).
הם אוהבים כך את הקפה שלהם ובדרך כלל הוא עשוי מקפה קולמביאני.
(מול תחנת הדלק אלון בדליית אל כרמל יש בית קליה של אנשים טובים שעושים קפה כזה. ).
- NEGRO
- עוסק בתחום קפה
- הודעות: 1098
- הצטרף: אפריל 2010
- מיקום: אלישיב
- נתן תודות: 95 פעמים
- קיבל תודות: 252 פעמים
אני אחסוך לך הרבה זמן וכסף, גם אם תשיג קפה טרי בקלייה בהירה, במקרה הטוב הוא ייצא מזעזע באוטומטית ובמקרה הגרוע יתקע לך את המטחנה.
קלייה בהירה = לפולים מאוד קשים, במקרה לקוח שלי הביא לי לנסות קלייה בהירה שהוא קנה מחול והייתי צריך לכוון מאוד דק ובשלב מסויים שכיוונתי לגס דווקא ,היא אפילו נתקעה ולי יש צ'אדו e37s
בקיצור, מצטער להיות משבית השמחות אבל תשכח מזה
או שתשדרג ציוד או ..... (כבר הבנת אני מאמין)
מקווה שעזרתי ובהצלחה בכל מקרה
קלייה בהירה = לפולים מאוד קשים, במקרה לקוח שלי הביא לי לנסות קלייה בהירה שהוא קנה מחול והייתי צריך לכוון מאוד דק ובשלב מסויים שכיוונתי לגס דווקא ,היא אפילו נתקעה ולי יש צ'אדו e37s
בקיצור, מצטער להיות משבית השמחות אבל תשכח מזה
או שתשדרג ציוד או ..... (כבר הבנת אני מאמין)
מקווה שעזרתי ובהצלחה בכל מקרה
נערך לאחרונה על ידי NEGRO ב 25/08/2017 8:43, נערך פעם 1 בסך הכל.
לדעתי האישית, קליית בהירה של קפה היא מאתגרת מאד אבל אם עושים את זה נכון היא הקלייה שמוציאה את המיטב מהקפה.
בגדול, הגישה היא שהפולים יהיו כמה שפחות זמן בתוך הקולה, אבל שכן ישיגו התפתחות מלאה (fully developed). הקפה הכי טוב הוא קפה ששומר על האופי והטעם האמיתי שלו ללא טעמי קלייה מיותרים ככל שמעמיקים בתהליך. לדעתי יש דיי הרבה בתי קפה שמגדירים עצמם כ third wave coffee שחוטאים למטרה מבחינת התוצר הסופי. לא כל קלייה בהירה היא קלייה מוצלחת, אפילו אם יושבת מכונת סינסו על הבר ומנורות תעשיתיות מעל.
הרבה פעמים קפה בקלייה בהירה יוצר טעמים מאד לא נעימים ולא מאוזנים.
אם יוצא למישהו להגיע לאוטרכט, יש מקום שנקרא the village coffee ,שם לדעתי הם עושים את זה מעולה ובלי פלצנות מיותרת. אחרי שמנסים ומתרגלים קצת לטעמים יותר "בהירים", קשה לחזור לקלייה המסורתית.
לגבי ציוד לי יש מאצר מיני אלקטרונית ומעולם לא נתקלתי בבעיה בטחינה של קפה בהיר.
בגדול, הגישה היא שהפולים יהיו כמה שפחות זמן בתוך הקולה, אבל שכן ישיגו התפתחות מלאה (fully developed). הקפה הכי טוב הוא קפה ששומר על האופי והטעם האמיתי שלו ללא טעמי קלייה מיותרים ככל שמעמיקים בתהליך. לדעתי יש דיי הרבה בתי קפה שמגדירים עצמם כ third wave coffee שחוטאים למטרה מבחינת התוצר הסופי. לא כל קלייה בהירה היא קלייה מוצלחת, אפילו אם יושבת מכונת סינסו על הבר ומנורות תעשיתיות מעל.
הרבה פעמים קפה בקלייה בהירה יוצר טעמים מאד לא נעימים ולא מאוזנים.
אם יוצא למישהו להגיע לאוטרכט, יש מקום שנקרא the village coffee ,שם לדעתי הם עושים את זה מעולה ובלי פלצנות מיותרת. אחרי שמנסים ומתרגלים קצת לטעמים יותר "בהירים", קשה לחזור לקלייה המסורתית.
לגבי ציוד לי יש מאצר מיני אלקטרונית ומעולם לא נתקלתי בבעיה בטחינה של קפה בהיר.
אמנם אני קצת באיחור להגיב, אבל כאחד ששותה קפה בקלייה בהירה ושדרג לRocket שבוע שעבר רציתי לעזור לפתוח ולשפוך קצת אור על נושא הקלייה הבהירה.
אמיר מעליי היה המדוייק ביותר בעצתו.
קפה בקלייה בהירה תמיד יהיה טעים יותר לטעמי כי טעמי הקפה בולטים החוצה ומורגשים בכל חללה הפה, בדר"כ יהיו מאוד פירותיים, החמיצות שתקבל בכוס תלוייה מאוד בסוג החליטה והיכולת שלך להוציא את המירב מהקפה.
שדרגתי מסילביה ואסקאסו מיני לכן לא מסכים עם הדעות שמעליי לגבי קושי לטחון ו/או לחלוט קפה בהיר. הטחינה אכן תהיה דקה יותר במקצת, אבל בשום אופן לא טחינת טורקי או משהו כזה.
ממליץ לחלוט בטמפ' מעט גבוהה יותר מקפה כהה למיצוי התחלתי טוב יותר. אם יש לך PID, תכוון לאיזור121- 123 מעלות במקום 120 כסטנדרט. תתנסה עם זמני החליטה ולא תחזור לעולם יותר לטעם של קפה שוקולדי גנרי בקלייה כהה.
עכשיו לביזנס, אני כשנתיים קונה מSquare Mile Coffee בלונדון, הקפה לא זול, אבל בהחלט שווה את זה, המשלוח זול אם כי דואר ישראל לפעמים נורא מתעכבים (כשבועיים) לכן השקית האחרונה שאני פותח תהיה פחות טובה עקב הזמן הממושך מרגע הקלייה.
תערובת הבית שלהם Red Brick משתנה כל רבעון לערך בהתאם לפולים העונתיים ועונות הקציר במדינות היעד. לא תחזור אחורה, סמוך עליי.
מגניב לאללה לראות שיש עוד ישראלים שמתעניינים קצת בחמיצות ופירותיות בכוס.
אם תצטרך עזרה, שגר לי שאלות בכיף.
אמיר מעליי היה המדוייק ביותר בעצתו.
קפה בקלייה בהירה תמיד יהיה טעים יותר לטעמי כי טעמי הקפה בולטים החוצה ומורגשים בכל חללה הפה, בדר"כ יהיו מאוד פירותיים, החמיצות שתקבל בכוס תלוייה מאוד בסוג החליטה והיכולת שלך להוציא את המירב מהקפה.
שדרגתי מסילביה ואסקאסו מיני לכן לא מסכים עם הדעות שמעליי לגבי קושי לטחון ו/או לחלוט קפה בהיר. הטחינה אכן תהיה דקה יותר במקצת, אבל בשום אופן לא טחינת טורקי או משהו כזה.
ממליץ לחלוט בטמפ' מעט גבוהה יותר מקפה כהה למיצוי התחלתי טוב יותר. אם יש לך PID, תכוון לאיזור121- 123 מעלות במקום 120 כסטנדרט. תתנסה עם זמני החליטה ולא תחזור לעולם יותר לטעם של קפה שוקולדי גנרי בקלייה כהה.
עכשיו לביזנס, אני כשנתיים קונה מSquare Mile Coffee בלונדון, הקפה לא זול, אבל בהחלט שווה את זה, המשלוח זול אם כי דואר ישראל לפעמים נורא מתעכבים (כשבועיים) לכן השקית האחרונה שאני פותח תהיה פחות טובה עקב הזמן הממושך מרגע הקלייה.
תערובת הבית שלהם Red Brick משתנה כל רבעון לערך בהתאם לפולים העונתיים ועונות הקציר במדינות היעד. לא תחזור אחורה, סמוך עליי.
מגניב לאללה לראות שיש עוד ישראלים שמתעניינים קצת בחמיצות ופירותיות בכוס.
אם תצטרך עזרה, שגר לי שאלות בכיף.
המשלוח עולה 6.5 פאונד דרך הדואר הבריטי (Royal Post), והוא ללא מספר מעקב, יש להם אופציה למספר מעקב בעלות כפולה פחות או יותר (לא מצדיק לטעמי).
תערובת הבית 10.5 פאונד לשקית של 350 ג'. יש סינגל אוריג'ינס משתנים בהתאם לעונה, אני מרשה לעצמי להתפנק פעם ב..
האחרון שלקחתי היה Kenya AA, היה פשוט נפלא.
אני שוקל לעבור למנוי בשביל להמנע מלזכור להזמין כל פעם (יוצא שאני מזמין כשאני פותח את השקית ה2 מ4 פחות או יותר) ולחסוך בעלויות (הם מוזילים למנויים, ואפשר לעשות מנוי לפי בחירה עם תערובת בית או בחירה שלהם של הביוקר).
ניסיתי כמה בתי קלייה בארץ, אבל הקליה הכהה שמוכוונת טעם ישראלי לא עושה לי את זה כבר.
אשמח לענות על עוד שאלות באם יהיו.
תערובת הבית 10.5 פאונד לשקית של 350 ג'. יש סינגל אוריג'ינס משתנים בהתאם לעונה, אני מרשה לעצמי להתפנק פעם ב..
האחרון שלקחתי היה Kenya AA, היה פשוט נפלא.
אני שוקל לעבור למנוי בשביל להמנע מלזכור להזמין כל פעם (יוצא שאני מזמין כשאני פותח את השקית ה2 מ4 פחות או יותר) ולחסוך בעלויות (הם מוזילים למנויים, ואפשר לעשות מנוי לפי בחירה עם תערובת בית או בחירה שלהם של הביוקר).
ניסיתי כמה בתי קלייה בארץ, אבל הקליה הכהה שמוכוונת טעם ישראלי לא עושה לי את זה כבר.
אשמח לענות על עוד שאלות באם יהיו.
שרשור מאוד מעניין.
מסכים מאוד עם רוב הדברים שנאמרו כאן.
@edgein
·
לגבי עניין הטחינה, אז כן פולים בקליה בהירה הם קשים משמעותית ופולים באיכות ספשיאלטי שגדלו בגובה רב בד"כ גם יהיו קשים וצפופים יותר מפולים באיכות נמוכה יותר.
לדעתי מה שגלעד התכוון הוא שלפותח השרשור שיש לו מכונה אוטומטית, זו בהחלט יכולה להיות בעיה לטחון פולים כאלה וגם אם לא, זה עלול לקצר את חיי המטחנה.
לרוב המטחנות שהן מעבר לדרגת כניסה אכן לא תהיה בעיה, כמו שציינת, אבל לא נראה לי שהכוונה הייתה לעובי הטחינה אלא יותר למאמץ של המנוע.
לגבי מה שרשמת על קושי בחליטה, אז אני מסכים איתך חלקית.
פולים בקליה בהירה הם הרבה פחות מסיסים (וצדקת בעניין הטמפ') וחליטת המוצקים מהם היא כן יותר בעייתית.
זה לא אומר שאי אפשר לחלוט אותם עם מכונות פשוטות ולקבל תוצאה מהנה, אבל הציוד מאוד משפיע על איכות החליטה ולאן ניתן להגיע.
מניסיון במעבר ממכונת e61 למכונת מנוף, ההבדל מאוד משמעותי, כמו גם ההבדל שעושה מטחנה טובה יותר.
אבל מנסיוני לאחרונה, הגורם אולי הכי משמעותי (שגם הכי זול לשדרג אותו) הם המים.
תודה על המלצה על SquareMile.
James Hoffman בחור מדהים ואין ספק שאחד מהאנשים היותר מבינים בתחום.
מה שהפתיע אותי, זה שהקפה שלו קלוי די כהה.
אני מסכים עם הטענה שהועלתה למעלה שיש מקומות שקולים בהיר ולא עושים חסד עם הקפה, אבל יש גם מקומות שמגיעים עם קליה בהירה לתוצאות מדהימות.
במקרה של הקפה שלו בהרבה מקומות ששתיתי אותו כאספרסו הוא היה בעיניי יחסית מאכזב וקצת כהה מידי (אפילו טיפה "שרוף").
מעניין אותי לשמוע איך אתה משווה את הקפה שלו למקומות אחרים שקולים בהיר ויצא לך לשתות בהם או להזמין מהם.
יש לי הרגשה שאולי פספסתי משהו או ששתיתי אותו במקומות שאולי לא עשו איתו חסד וכדאי לנסות בבית.
בנוסף איך היית מגדיר את הקליה של הפילטר שלו ביחס מקומות אחרים, אם יצא לך לנסות?
ומה הנסיון שלך עם זמני המשלוח?
מבחינת המחיר נראה די זול, אם עשיתי חשבון נכון.
המשפט שהכי הזדהיתי איתו זה:
"אבל הקליה הכהה שמוכוונת טעם ישראלי לא עושה לי את זה כבר"
רק שזאת לא רק הקליה, אלא איכות הפולים.
מסכים מאוד עם רוב הדברים שנאמרו כאן.
@edgein
·
לגבי עניין הטחינה, אז כן פולים בקליה בהירה הם קשים משמעותית ופולים באיכות ספשיאלטי שגדלו בגובה רב בד"כ גם יהיו קשים וצפופים יותר מפולים באיכות נמוכה יותר.
לדעתי מה שגלעד התכוון הוא שלפותח השרשור שיש לו מכונה אוטומטית, זו בהחלט יכולה להיות בעיה לטחון פולים כאלה וגם אם לא, זה עלול לקצר את חיי המטחנה.
לרוב המטחנות שהן מעבר לדרגת כניסה אכן לא תהיה בעיה, כמו שציינת, אבל לא נראה לי שהכוונה הייתה לעובי הטחינה אלא יותר למאמץ של המנוע.
לגבי מה שרשמת על קושי בחליטה, אז אני מסכים איתך חלקית.
פולים בקליה בהירה הם הרבה פחות מסיסים (וצדקת בעניין הטמפ') וחליטת המוצקים מהם היא כן יותר בעייתית.
זה לא אומר שאי אפשר לחלוט אותם עם מכונות פשוטות ולקבל תוצאה מהנה, אבל הציוד מאוד משפיע על איכות החליטה ולאן ניתן להגיע.
מניסיון במעבר ממכונת e61 למכונת מנוף, ההבדל מאוד משמעותי, כמו גם ההבדל שעושה מטחנה טובה יותר.
אבל מנסיוני לאחרונה, הגורם אולי הכי משמעותי (שגם הכי זול לשדרג אותו) הם המים.
תודה על המלצה על SquareMile.
James Hoffman בחור מדהים ואין ספק שאחד מהאנשים היותר מבינים בתחום.
מה שהפתיע אותי, זה שהקפה שלו קלוי די כהה.
אני מסכים עם הטענה שהועלתה למעלה שיש מקומות שקולים בהיר ולא עושים חסד עם הקפה, אבל יש גם מקומות שמגיעים עם קליה בהירה לתוצאות מדהימות.
במקרה של הקפה שלו בהרבה מקומות ששתיתי אותו כאספרסו הוא היה בעיניי יחסית מאכזב וקצת כהה מידי (אפילו טיפה "שרוף").
מעניין אותי לשמוע איך אתה משווה את הקפה שלו למקומות אחרים שקולים בהיר ויצא לך לשתות בהם או להזמין מהם.
יש לי הרגשה שאולי פספסתי משהו או ששתיתי אותו במקומות שאולי לא עשו איתו חסד וכדאי לנסות בבית.
בנוסף איך היית מגדיר את הקליה של הפילטר שלו ביחס מקומות אחרים, אם יצא לך לנסות?
ומה הנסיון שלך עם זמני המשלוח?
מבחינת המחיר נראה די זול, אם עשיתי חשבון נכון.
המשפט שהכי הזדהיתי איתו זה:
"אבל הקליה הכהה שמוכוונת טעם ישראלי לא עושה לי את זה כבר"
רק שזאת לא רק הקליה, אלא איכות הפולים.