מאמרים אחרונים

שתף בפייסבוק שיתוף בפייסבוק
RSS - מאמריםמאמרים
RSS - פורומיםפורומים
דווח למנהל דיווח למנהל
קישור לעמוד זה קישור לעמוד זה
עוד בקבוצת HT



טעם מלוח


   פורומים > קפה > מכונות ידניות ומטחנות
מחבר הודעה
Simon357
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

הצטרף בתאריך:
  Nov 17, 2018
הבעות תודה: 4
מספר הודעות: 45

 #1  נשלח: ד' 28/11/2018 17:37
טעם מלוח

היי

מכובדיי נא עזרתכם למשתמש המתחיל .... בדרכו הפתלתלה.
אז כיוונתי את הסטאפ שלי סוף סוף לשוט מדויק של 50 מ''ל ב 25 שניות.
קלוי טרי (מוקה ג'אווה \ נאפולי)
רנציליו סילביה \ טמפ 93 PID \ לחץ 10 באר.
באסקט 16 גרם (בדרך כלל שם 14, אבל עליתי בהדרגה עד ל 16 )
COMPAK K3 .....

עם הפרמטרים הנ''ל מקבל טעם מלוח
הבנתי שזה UNDR EXTRAXTION ..... מה חושבים ? איך מתמודדים.... ? מה אני עושה ? להעלות טמפ' ? לחזור ל 14 גרם ?

תודה !
פרופיל | שלח הודעה | חפש
detailer
חבר ותיק
חבר ותיק

הצטרף בתאריך:
  Jul 14, 2007
הבעות תודה: 83
מספר הודעות: 1119

 #2  נשלח: ד' 28/11/2018 17:44

מה הכוונה בטעם מלוח? כמו קפה שהוסיפו לו מלח?
תטעם את המים שיוצאים מהמכונה (ללא חליטת קפה) ותבדוק אם הטעם מלוח.
עשית אולי דיסקיילינג לאחרונה?
פרופיל | שלח הודעה | חפש
Simon357
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

הצטרף בתאריך:
  Nov 17, 2018
הבעות תודה: 4
מספר הודעות: 45

 #3  נשלח: ד' 28/11/2018 17:57

detailer
·
מבחין במליחות. זו בהחלט ההגדרה למה שאני מרגיש. עשיתי ניקוי אבנית לא מזמן.... וגם פתחתי את השתסום תלת דרכי לניקוי בעקבות סתימה שם. הוצאתי כמה שוטים לא רעים מאז הניקיון (סה''כ לפני יומיים). המים שלי מגיעים מפילטר בריטה , אבל לא, לא טעמתי את המים אני אבדוק (פילטר חדש ) .

יכול להיות שהשתחרר איזה גל של אבנית למערכת .... בכל זאת המכונה לא חדשה....
פרופיל | שלח הודעה | חפש
coffeeavi (אבי)
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

הצטרף בתאריך:
  Jul 15, 2011
הבעות תודה: 245
מספר הודעות: 914

 #4  נשלח: ד' 28/11/2018 18:06

איפה מותקן רגש הטמפרטורה של ה-PID? על הדוד?
האם ה-PID מבצע פיצוי או לא?

למיטב ידיעתי יש הבדל של כ-15 מעלות בין מה שנמדד מחוץ לדוד לבין הטמפרטורה בדוד.
אצלי למשל ה-PID מכויל ל- 104 כדי לקבל מים שיוצאים בטמפ' 88

_________________
קפה זה דרך...לא משקה
Silvia Mega-Mod
Rocky Timer-Mod
Brikka Fix&Clean
(1) הבעות תודה: Simon357
פרופיל | שלח הודעה | חפש
Simon357
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

הצטרף בתאריך:
  Nov 17, 2018
הבעות תודה: 4
מספר הודעות: 45

 #5  נשלח: ד' 28/11/2018 18:23

coffeeavi
·

אני חושב שאנחנו מתקרבים לפתרון. אני מאמין שזה קשור לטמפרטורה בצורה ישירה ואפילו עקיפה .
1. ה PID מותקן על הדוד ....כן. אין לי דרך למדוד טמפ' על הראש (אפשר לחשוב על משהו.... )
2. מה שמבלבל אותי פה זה שאני התחלתי להעלות את הכמויות בבאסקט. אומנם זה רק 2 גרם אבל יתכן וזה משמעותי. עדיין אין לי סימן של הבורג רשת על העוגה (הסיבה שאני מעלה אגב היא מאחר ונשארת לי שלולית על העוגה לאחר הבישול. קטנה. זה יכול לקרות כתוצאה מהמרווח שנשאר בין ה PUK לרשת. אני מנסה לצמצם אותו. זה עזר האמת) .
זה קשור להשפעה העקיפה אולי, מאחר ועכשיו נדרש יותר בישול ליותר קפה.... )

מה חושב ?


ותודה ....!
פרופיל | שלח הודעה | חפש
Simon357
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

הצטרף בתאריך:
  Nov 17, 2018
הבעות תודה: 4
מספר הודעות: 45

 #6  נשלח: ד' 28/11/2018 18:25

coffeeavi
·
אגב.... אם כבר זה בדיון.... כמה אתה ממליץ לשים בבאסקט סטנדרטי של סילביה (דאבל) מניסיון שלך ? כמובן טחון טרי קליה טריה....
פרופיל | שלח הודעה | חפש
coffeeavi (אבי)
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

הצטרף בתאריך:
  Jul 15, 2011
הבעות תודה: 245
מספר הודעות: 914

 #7  נשלח: ד' 28/11/2018 19:58

פרה פרה
חשוב לשנות רק פרמטר אחד

ראשית תתחיל עם הטמפרטורה. תתחיל ב-PID עם 104 ותרד כל פעם במעלה, אחרי שתגיע למשהו סביר תתחיל לשחק עם חצאי מעלה.
אצלי כרגע למשל עם סלסלה של VST זה 101.2
אצל כל אחד זה שונה כי מיקום הרגש והבידוד אם בכלל שונים
קל לבדוק +- טמפרטורה ביציאה עם כוס חד פעמית שתקוע בה מדחום. אתה צריך לשאוף ל-88
כל מה שבאזור ושמביא לקפה טעים לך זה בסדר.

אחרי שיש לך טעם סביר תתחיל לשחק עם כמויות.
סילביה די סלחנית לכמות והכל תלוי ברמת הטחינה והדחיסה.
עוגיה בוצית מעט זה לא שלילי כל עוד הטעם טוב.

_________________
קפה זה דרך...לא משקה
Silvia Mega-Mod
Rocky Timer-Mod
Brikka Fix&Clean
פרופיל | שלח הודעה | חפש
Simon357
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

הצטרף בתאריך:
  Nov 17, 2018
הבעות תודה: 4
מספר הודעות: 45

 #8  נשלח: ד' 28/11/2018 21:40

coffeeavi
·
נעדכן: ב 104 קיבלתי שיפור משמעותי בטעם. המליחות נעלמה. קיבלתי יותר "קפה". מניח שמגדירים את זה גוף. ומעט יותר מרירות. עדיין 16 גרם.
מה שהפתיע אותי זה שהפעם עברתי את ה 50 מל ל 25 שניות. הגעתי למשהו כמו 60 מל.
מתלבט איך להמשיך:
להוריד טמפ?
להעלות כמות ל 17 גרם?
לטחון דק יותר?
פרופיל | שלח הודעה | חפש
coffeeavi (אבי)
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

הצטרף בתאריך:
  Jul 15, 2011
הבעות תודה: 245
מספר הודעות: 914

 #9  נשלח: ה' 29/11/2018 7:49

היי
שמח לקרוא שיש שיפור
תתחיל לשחק, לשנות ולבדוק כל פעם פרמטר אחד
שנה את הטמפרטורה
שנה את כמות הקפה. בסלסלת סילביה 16-18 גרם תלוי בטחינה ובטימפור

60 סמ"ק זה טוב. תשאף לא לעבור את זה.

בהצלחה

_________________
קפה זה דרך...לא משקה
Silvia Mega-Mod
Rocky Timer-Mod
Brikka Fix&Clean
(1) הבעות תודה: Simon357
פרופיל | שלח הודעה | חפש
Simon357
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

הצטרף בתאריך:
  Nov 17, 2018
הבעות תודה: 4
מספר הודעות: 45

 #10  נשלח: ה' 29/11/2018 9:52

coffeeavi
·

תודה על המענה אבי !

טוב.... אז ככה:
1. 102 מעלות ותוספת של גרם אחת מ 16 ל 17 גרם = נתן לי 50 מ''ל ב 25 שניות. הטעם מעט חמוץ לי (נראה לי) ומר קצת. ונשארת לי טיפה לבנה על הקרמה (זכור לי שראיתי אזכור לגבי זה ושזה אומר משהו, רק לא זוכר מה) . מקבל בהתחלה סירופ ומהר מאוד יחסית עובר לקרם. הייתי רוצה להבין איך למשוך עוד קצת את השלב של הסירופ

2. חזרה ל 104 מעלות ועליה ל 18 גרם. דרש טימפור קצת יותר חזק = כבר לא הולך.... יצא מעט מאוד חומר. העוגה יצאה יבשה לפחות.... אבל נשאר לי סימן של הבורג.

מה עכשיו ?

נראה לי שה 17 גרם זו נקודה טובה להמשיך ממנה. אולי אוריד טמפ' מ 102 ל 101 ...100 ואבדוק. (מאמין שצריך לבצע בדיקות לכל הסקאלה עד 104 חזרה... )

תודה...
פרופיל | שלח הודעה | חפש
אורניקו
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

הצטרף בתאריך:
  Jan 04, 2016
הבעות תודה: 90
מספר הודעות: 462

 #11  נשלח: ה' 29/11/2018 10:17

Simon357
·

אצלי הטמפ בסילביה מכוונת ל 104
וכבר היו לי סוגי קפה שמצאתי עצמי מעלה
טמפ עד 108 (!). כמובן שזו הטמפ בדוד ולא ביציאה
וגם היא - רק בתחילת החליטה...
(1) הבעות תודה: Simon357
פרופיל | שלח הודעה | חפש
Simon357
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

הצטרף בתאריך:
  Nov 17, 2018
הבעות תודה: 4
מספר הודעות: 45

 #12  נשלח: ה' 29/11/2018 10:20

אורניקו
·

מניח שאתה עם pid ?
כמה גרם בבסקט?
פרופיל | שלח הודעה | חפש
אורניקו
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

הצטרף בתאריך:
  Jan 04, 2016
הבעות תודה: 90
מספר הודעות: 462

 #13  נשלח: ה' 29/11/2018 10:23

Simon357
·
אני עם mecoffee
שם 16 גרם בסלסלה, לפעמים חורג ל 16.1
(1) הבעות תודה: Simon357
פרופיל | שלח הודעה | חפש
coffeeavi (אבי)
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

הצטרף בתאריך:
  Jul 15, 2011
הבעות תודה: 245
מספר הודעות: 914

 #14  נשלח: ה' 29/11/2018 11:47
הפסקתי לשקול

דרך אגב, אני כבר מזמן הפסקתי לשקול
אחרי שכיילתי, אני משתמש בכפית מיוחדת למדידת מנת קפה coffee scoop (מילוי שלה אמור לתת כ-7 גרם)
הלינק יראה לך אופציות רבות. יש מפלסטיק, יש ממתכת, יש מעץ ועוד, הכל ענין של עיצוב.

מכיוון ואני משתמש כל הזמן באותו הקפה, אחרי שלמדתי איך נראית הכפית לאחר המילוי שלה בכמות שאני רוצה,
פשוט חזרה על זה בכל פעם נותן תוצאה מספקת.
התהליך הרבה יותר מהיר ולא מצריך התעסקות מיותרת.
כמו שרשמתי כבר, סילביה די סלחנית לסטיות קטנות במשקל הקפה.

_________________
קפה זה דרך...לא משקה
Silvia Mega-Mod
Rocky Timer-Mod
Brikka Fix&Clean
(1) הבעות תודה: Simon357
פרופיל | שלח הודעה | חפש
כל הזמנים הם שעון קיץ - ישראל (GMT+3) הצג הודעות קודמות:    
פורומים > מכונות ידניות ומטחנות


  
    שם משתמש:
נתוני כניסה לכל אתרי HT:

  סיסמא:
 

  


 | 

קפוץ אל: 
לא ניתן לשלוח הודעות בפורום זה
לא ניתן להגיב להודעות בפורום זה
לא ניתן לערוך את הודעותיך בפורום זה
לא ניתן למחוק את הודעותיך בפורום זה
לא ניתן להצביע לסקרים בפורום זה
לא ניתן לצרף קבצים בפורום זה
לא ניתן להוריד קבצים בפורום זה

תקנון / תנאי השימוש באתר צור קשר / contact us כל הזכויות שמורות לקבוצת ht