מאמרים אחרונים

שתף בפייסבוק שיתוף בפייסבוק
RSS - מאמריםמאמרים
RSS - פורומיםפורומים
דווח למנהל דיווח למנהל
קישור לעמוד זה קישור לעמוד זה
עוד בקבוצת HT



ביקורת על מכונת אספרסו SAGE/BREVILLE BAMBINO PLUS


   פורומים > קפה > מכונות ידניות ומטחנות
מחבר הודעה
detailer
חבר ותיק
חבר ותיק

הצטרף בתאריך:
  Jul 14, 2007
הבעות תודה: 75
מספר הודעות: 1040

 #1  נשלח: א' 23/12/2018 17:55
ביקורת על מכונת אספרסו SAGE/BREVILLE BAMBINO PLUS

זו היתה רכישה לא מתוכננת, כזאת שקשה להצדיק, ראיתי, נדלקתי, חפרתי, קניתי!
זאת כנראה תוצאה כמעט בלתי נמנעת של חברות בקבוצות רכישה למיניהן, צריך להתאמץ לא ליפול ולקנות דברים שלא ממש צריך. לרוב אני עומד בזה די יפה, אבל לא במקרה דנן , ואני מאוד שמח על כך 🙂.

אני חובב קפה כבר הרבה שנים. התחלתי עם מכונות טרמובלוק פשוטות, אחר כך הגעתי לסילביה שהייתה שדרוג עצום שגרם לי לתהות איך במשך כל כך הרבה שנים שתיתי קפה שנטחן מראש מהמכונות האלה והייתי די מרוצה... אם הייתם שואלים אותי אז...
אני מחזיק ברשותי מספר מכונות מסוגים שונים לחלוטין.מכונת מחליף חום - רוקט אפרטמנטו , מכונה אוטומטית- מליטה סולו פרפקט מילק ומקינטה חשמלית . כל אחת מוחזקת בסביבה אחרת.
אני מספר לכם את כל זה מכיוון שזה עוזר לי מאוד לדרג את איכות הקפה שהמכונה הזאת מפיקה ולמה בעצם כדאי לצפות כשרוכשים אחת כזאת.
אם תסתכלו באמזון על ביקורות למכונות קפה (גם הפשוטות ביותר) תראו שמשתמשים רבים מעידים על כך שהמכונה שלהם מוציאה קפה שמשתווה לזה של בתי קפה ואף עולה עליו. אני סקפטי מאוד לגבי המשקל שיש לייחס לעדויות האלה בעיקר מהסיבה שרוב בתי הקפה בעולם לא מקפידים על איכות המוצר הסופי, ולרוב המשתמשים אין ממש ניסיון בהכנת קפה עם ציוד מתקדם יותר ופולי קפה טריים.

עד לרכישת המכונה הזאת הכנתי קפה במשרד באמצעות מקינטה חשמלית ומטחנה. אני חושב שאפשר להוציא קפה לא רע מהמקינטה, אבל זה קפה שונה, זה לא אספרסו וגם לא קפוצ'ינו כשמוסיפים חלב.
בעקבות הפרסום בקבוצת פייסבוק ל-Sage Bmbino Plus במחיר האטרקטיבי לתקופת הבלק פריידיי , חשבתי שיהיה נחמד לשדרג את איכות הקפה שלי למשרד, אבל נרתעתי קצת מההוצאה הגדולה הכרוכה בכך. בכל זאת...1,380 ש"ח כולל משלוח ומיסים עבור מכונת קפה למשרד זה די הרבה כסף (נכון לכתיבת שורות אלה המחיר כמעט והוכפל), במיוחד כשיש ברשותך כלי להכנת קפה במשרד שאתה די מרוצה ממנו.
במסגרת התחקיר על המכונה שנמשך כמה שעות, עברתי כמעט על כל הביקורות והסרטונים הקיימים ברשת. זה לא היה ארוך במיוחד מאחר ומדובר במכונה חדשה יחסית. אני חושב שמה שהיטה את הכף יותר מכל לטובת הרכישה היה הסרטון הזה:


את הקפוצ'ינו בסרטון אי אפשר לטעום, אבל ניתן להתרשם מהמראה של האספרסו (כן, אני יודע שבסרטונים שיווקיים האספרסו תמיד נראה טוב), קלות ואיכות ההקצפה והעובדה שצריך לחכות שניות בודדות בלבד בין ההקצפה לחליטה ולהיפך. אלה דברים מאוד משמעותיים ולא אופייניים למכונה קטנה כל כך וברמת מחיר כזאת.
אה, כמעט שכחתי, למכונה הזאת יש גם PID!
אמנם לא PID שמאפשר לכוון את טמפרטורת החליטה, אבל כזה ששומר על טמפרטורה יציבה בזמן החליטה, כך לפחות לפי טענת היצרן.
בזכות הטרמוקויל החדש שפיתחה Sage/Breville המכונה מוכנה לפעולה לאחר 3 שניות מרגע ההדלקה, הישג טכנולוגי מרשים, אבל האמת שזה לא ממש משנה לי אם זה 45 שניות או 3 שניות.
בעיני, הדבר המשמעותי יותר בטרמוקויל החדש הוא זמן ההמתנה המועט בין ההקצפה לחליטה שהוא מאפשר.

השלב הבא בתחקיר היה לקרוא אונליין את חוברת ההוראות של המכונה.
כשקוראים את חוברת ההוראות מתרשמים שהמכונה תוכננה לא רק ע"י צוותים מוכשרים מאוד, אלא גם מביני ואוהבי קפה. לא מפתיע למי שמכיר את מוצרי החברה.
ניכר שהחבר'ה ב - Sage/Breville חקרו לעומק עד שפיצחו את הדרך להוציא קפה טוב ממכונה ברמת מחיר ומימדים כאלה.
בחוברת יש התייחסות לכמות הקפה בסלסלה (הם ממליצים על סלסלת ה-19 גרם להפקת אספרסו מיטבי), זמני חליטה , צבע האספרסו, עובי הטחינה, פרה אינפיוז'ן, חשיבות מים מסוננים, דיסקיילינג (המכונה מתריעה כשצריך), ניקוי (המכונה מתריעה כשצריך), הקצפה ועוד.
ככל שקראתי הסתקרנתי יותר עד שהחלטתי להזמין את המכונה.

גם לאחר ההזמנה נמשך הדיסוננס הקוגניטיבי שבמוחי, אמרתי לעצמי:"מה אתה צריך את זה?" , " נהיית אספן של מכונות קפה?" "היית קונה סילביה יד שנייה בפחות כסף", "אתה תתאכזב בסוף מאיכות הקפה", "מכונה צעצוע", "טרמוקויל... למה כבר אפשר לצפות...".

המכונה מגיעה עם כד הקצפה, טמפר, מחט לניקוי הסטימר, כרטיס לדיוק כמות הקפה לסלסלות בקוטר 54 מ"מ, סלסלה למנה בודדת, סלסלה למנה כפולה, דיסק גומי לניקוי ראש החליטה, טבליות לניקוי ראש החליטה ופילטר מים.

כשקיבלתי את המכונה, ידעתי כבר מראש איך להכין קפוצ'ינו, בזכות הסרטון של Seatle Coffe Gear.
חימום המכונה והכוס על ידי חליטה עם סלסלה ריקה, הוצאת מים מהסטימר לפני ההקצפה, הקצפה אוטומטית, טחינת פולי הקפה במקביל להקצפה ( לאחר מכן למדתי שכדאי להתחיל להקציף באמצע הטחינה), פיזור הקפה בפורטפילטר לגובה אחיד בעזרת הכרטיס ש-Sage מספקים, טימפור, ניגוב הסטימר והחזרתו למקום להפעלת הניקוי האוטומטי, הברגת ידית החליטה עם הקפה הטחון ולחיצה על כפתור החליטה ל- 2 כוסות למרות שחלטתי לכוס אחת. בזמן החליטה אני מנענע במקביל את כד ההקצפה כדי לשמור על ה- Microfoam.
הזרימה הייתה איטית במקצת בפעם הראשונה, אבל צבע האספרסו היה חום אדמדם כבר בניסיון הראשון. בהחלט מרשים. טעמו של האספרסו מאוזן ולא חמוץ או מריר מדי. בהחלט טעים. לא היה לו גוף ומגוון טעמים של אספרסו המופק ממכונה מקצועית יותר, אבל זה גם לא מצופה ממכונה כזאת. אם הייתי צריך לדרג את טעמו הייתי אומר שהוא נמצא בתחום שבין אספרסו שמפיקה מכונה אוטומטית טובה לאספרסו שהסילביה מפיקה כשמצליחים (לא דבר מובן מאליו לבעלי סילביה בעבר, בהווה ובעתיד). אם אנסה לדייק ככל האפשר, אומר שהטעם קרוב יותר לזה של הסילבייה מאשר למכונה האוטומטית, וטוב יותר לאין ארוך מכל מכונת טרמובלוק ידנית פשוטה שהכרתי, כולל מכונות הקפסולות.


ההקצפה האוטומטית פשוט מדהימה. מניחים את כד ההקצפה על חיישן הטמפרטורה והמכונה תדע להקציף את החלב לטמפרטורה שנבחרה ולעצור בדיוק בזמן. התוצאה המתקבלת היא חלב שממנו ניתן ליצור לאטה ארט. כמובן שניתן להקציף גם בצורה ידנית ולהגיע אולי לתוצואות טובות יותר, אבל זה יאריך את תהליך הכנת הקפוצ'ינו ולא יאפשר טחינה של פולי הקפה במקביל.
ניתן לברור בין שלוש רמות טמפרטורה לחלב ושלוש רמות גובה לקצף. הטמפרטורה האמצעית היא פחות או יותר הסטנדרט. לאלה שאוהבים לשתות את הקפה לאט, מומלץ לבחור בדרגת הטמפרטורה השלישית והגבוהה במיוחד.


הדרגה השנייה לגובה הקצף גם מומלצת לדעתי.
בימים שלאחר מכן שיניתי במעט את עובי הטחינה וכתוצאה מכך השתפרה הזרימה וכך גם טעם הקפה.
ככל שעוברים הימים, אני מתפעל יותר ויותר מטעמו המשובח של הקופצ'ינו המופק מהמכונה הזאת, פשוט תענוג אמיתי! באמת שלא יכולתי לצפות ליותר.
סרטון הכנת קפוצ'ינו ללא סינון ועם כל הפדיחות שלי :


למרות זאת, נשאלת השאלה: למה לא לקנות סילביה משומשת במחיר הזה (שאלה ששאל אותי חבר טוב)?
נכון שמסילביה ניתן להוציא אספרסו טוב יותר ולהקציף מהר יותר, אבל זה לא פשוט, נדרש לזה תהליך של גלישת טמפרטורה והוצאות הרבה מים מראש החליטה, דבר לא כל כך נוח למשרד כשאין ברז מים או כיור סמוך. בסילביה צריך לחכות דקה בין החליטה ולהקצפה וזמן חימום המכונה ארוך הרבה יותר. באופן כללי, נדרשות מהמשתמש בסילביה רמות מיומנות ודיוק גבוהים הרבה יותר וסביבה נוחה לתפעול שלא תמיד מצויה בכל משרד. ב-Bambino Plus ניתן לכוון מראש את זמן החליטה והפרה אינפיוז'ן, ישנו PID וכרטיס שבאמצעותו אפשר לסלק עודפים ולהבטיח כמות קבועה של קפה טחון בסלסלה. כל אלה עוזרים מאוד לשמור על תוצאות טובות ועקביות, ללא מאמץ או אי ודאות. אין כאן ניסיוי וטעייה.
אם הייתי צריך לבחור מכונה לבית מבין שתיהן, קרוב לוודאי שהייתי בוחר בסילביה משומשת על פני זאת, אבל ככל שעובר הזמן אני כבר לגמרי לא בטוח (טוב, האמת שעבר המון זמן מאז שטעמתי קפה מהסילבייה). פשוט התאהבתי בהקצפה האוטומטית ובקלילות שאפשר להפיק קפה מצוין מהמכונה הזאת, למרות שבסילביה ניתן כנראה להגיע לתוצאות טובות יותר וקרוב לוודאי שאורך החיים שלה צפוי להיות ארוך יותר.

חבל שה- Bambino Plus מגיעה רק עם 2 סלסלות מסוג Dual wall single basket (למנה בודדת ולמנה כפולה) שמאפשרות למשתמש להיות פחות קפדן בנוגע לעובי הטחינה, אבל מצד שני מגבילות את האפשרות להוציא אספרסו באיכות גבוהה יותר, כזה שאפשרי באמצעות סלסלת Single wall (כאלה שמסופקות עם המכונת האחרות של Sage/Breville ).
Dual wall basket נקראת גם Pressurised Basket.
Singlel wall basket נקראת גם Non Pressurised Basket .
אני מתכוון לרכוש סלסלת Single wall, אבל כרגע המחירים באמזון ואי ביי מאוד גבוהים. אפשר לרכוש במחיר שפוי הרבה יותר באתר של Sage באנגליה (3 ליש"ט בלבד), אבל הם לא עושים משלוחים לארץ הקודש.

חיסרון נוסף שיכול להיות גם יתרון זה המשקל של המכונה (7.2 ק"ג). מצד אחד, היא ממש קלה וזה מקל מאוד על מלאכת הניקוי שלה ושל סביבתה. מצד שני, כשמבריגים או מפרקים את ידית החליטה המכונה מסתובבת וזזה ממקומה, לא נורא כי אפשר להחזיק את המכונה ביד אחת, אבל גם לא הכי נוח.
בעיה נוספת , כנראה ספציפית למכונה שקיבלתי, היא שהסלסלה נשארת בראש המכונה ולא יוצאת עם ידית החליטה כאשר מפרקים אותה (רואים בסרטון). הרכבה ופירוק של הידית בפעם השנייה או השלישית תגרום לסלסלה לצאת. זה לא אמור להיות כך אבל אני יכול לחיות עם זה.

לסיכום, אמנם המכונה ברשותי מספר ימים בודדים בלבד, אבל אני לא מפסיק להתרשם מהאיכות והעקביות שבה ניתן להפיק קפה משובח מהדבר הקטן והיפה הזה.

פרטים נוספים על המוצר
https://www.sageappliances.com/uk/en/products/espr...

הוראות הפעלה
https://www.manualslib.com/manual/1463258/Breville...





(3) הבעות תודה: noamsh , boren , קרמריקה
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
WolfM
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

הצטרף בתאריך:
  Nov 10, 2015
הבעות תודה: 51
מספר הודעות: 255

 #2  נשלח: ב' 24/12/2018 11:05

נראית אחלה מכונה, תתחדש.

גם אני ראיתי את המבצע ונאבקתי בדחף לשדרג את הגג'יה פיור במשרד אבל ירדתי מזה בסופו של דבר.

איך אתה מרכך מיים במשרד? בריטה/אוסקר?
(1) הבעות תודה: detailer
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
קרמריקה
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה

הצטרף בתאריך:
  Apr 17, 2005
הבעות תודה: 251
מספר הודעות: 3991

 #3  נשלח: ב' 24/12/2018 12:01

תתחדש, יופי של ביקורת.

מאוד אוהב את המוצרים של ברוויל, יש בהם תמיד משהו קצת אחר.
(1) הבעות תודה: detailer
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
detailer
חבר ותיק
חבר ותיק

הצטרף בתאריך:
  Jul 14, 2007
הבעות תודה: 75
מספר הודעות: 1040

 #4  נשלח: ב' 24/12/2018 12:12

WolfM

כרגע אני משתמש במי בריטה מקצועי שאני מביא אחת לשבוע מהבית.
כנראה שבקרוב אתחיל להשתמש בשקית של אוסקר בשילוב עם מי תמי 4.
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
WolfM
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

הצטרף בתאריך:
  Nov 10, 2015
הבעות תודה: 51
מספר הודעות: 255

 #5  נשלח: ב' 24/12/2018 12:18

אני שואל כי אצלי הבעיה היא שהתחלופה של המיים איטית יותר במשרד לעומת הבית ומי בריטה שעומדים יותר מיום, מתחילים לקבל טעם רע די מהר (אין כלור וכו).
מצד שני אוסקר במיכל איטי מדי לריכוך ואני תמיד שוכח למלא את המיכל בזמן
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
guyezra
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K

הצטרף בתאריך:
  Jan 06, 2005
הבעות תודה: 479
מספר הודעות: 32400

 #6  נשלח: ב' 24/12/2018 12:18

בהחלט מעניין לקרוא!
(1) הבעות תודה: detailer
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
Engineer
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

הצטרף בתאריך:
  Nov 04, 2011
הבעות תודה: 77
מספר הודעות: 630

 #7  נשלח: ב' 24/12/2018 15:48

סחטיין על הסקירה המפורטת , בהחלט נראית מאוד פונקציונלית, ומהווה פתרון מושלם למשרד.
(1) הבעות תודה: detailer
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
guyezra
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K

הצטרף בתאריך:
  Jan 06, 2005
הבעות תודה: 479
מספר הודעות: 32400

 #8  נשלח: ב' 24/12/2018 22:49

כמה זמן לוקח לך אחרי הכרת המכונה להכין כוס קפוצ'נו?
כי מהסירטון זה לא נראה כזו מכונה למשרד מבחינת התעסקות וניקוי וכו'...
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
detailer
חבר ותיק
חבר ותיק

הצטרף בתאריך:
  Jul 14, 2007
הבעות תודה: 75
מספר הודעות: 1040

 #9  נשלח: ג' 25/12/2018 10:06

guyezra
את הזמן הכולל שלוקח רואים בסרטון פחות או יותר.
זאת מכונה ידנית, אז יש מן הסתם התעסקות בהכנת כוס קפוצ'ינו שכוללת גם חימום וניקוי לאחר מכן.
המטחנה שלי במשרד איטית למדי ודי מלכלכת, כך שלטחון 19 גרם לוקח לא מעט זמן.
אפשר גם לטחון למנה בודדת ולקצר את התהליך, לא ניסיתי כי נראה לי שהקפה יהיה פחות טעים.
אני שותה במשרד כוס אחת ליום אז זה ממש לא מפריע לי והתוצאה הנפלאה שווה את מעט ההתעסקות.
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
guyezra
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K

הצטרף בתאריך:
  Jan 06, 2005
הבעות תודה: 479
מספר הודעות: 32400

 #10  נשלח: ג' 25/12/2018 11:25

סבבה
די השקעת בשביל כוס אחת ביום!
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
detailer
חבר ותיק
חבר ותיק

הצטרף בתאריך:
  Jul 14, 2007
הבעות תודה: 75
מספר הודעות: 1040

 #11  נשלח: ג' 25/12/2018 12:59

guyezra

כן, שווה כל שקל וכל דקה.
הייתי אומר שבמקרה של הסרטון הזה יש אמת בפרסום מלבד עניין ה-3 שניות כי נדרשת גם הזרמת מים לטמפרטורה אידיאלית:
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
כל הזמנים הם שעון קיץ - ישראל (GMT+3) הצג הודעות קודמות:    
פורומים > מכונות ידניות ומטחנות


  
    שם משתמש:
נתוני כניסה לכל אתרי HT:

  סיסמא:
 

  


 | 

קפוץ אל: 
לא ניתן לשלוח הודעות בפורום זה
לא ניתן להגיב להודעות בפורום זה
לא ניתן לערוך את הודעותיך בפורום זה
לא ניתן למחוק את הודעותיך בפורום זה
לא ניתן להצביע לסקרים בפורום זה
לא ניתן לצרף קבצים בפורום זה
לא ניתן להוריד קבצים בפורום זה

תקנון / תנאי השימוש באתר צור קשר / contact us כל הזכויות שמורות לקבוצת ht