@yonika1
·אך ורק על פי בחינה חיצונית, כל המכונות שציינת לעומת האפרטמנטו נראות חצי אפויות. זה לא מעיד על אופן הפעולה שלהן, אבל לפחות אצלי זה מרמז קצת על יכולת היצרן. אני כן יכול להעיד כמו שרשמתי על האפרטמנטו שהיא סוס עבודה, אבל שוב, אם היא מצריכה תיקון, החלפים מקוריים לא זולים.
הייתי שוקל בטווח המחירים את הVBM JUNIOR 2B. יש שרשור עליה בפורום https://www.htcafe.co.il/vp2813953
ההבדל 100 יורו מהHX ולדעתי שווה את המאמץ, לפחות על פי התגובות ברשת ולפי מה שilanfari כתב בכמה שרשורים
הבדלים בין מכונות כניסה ל-E61
אם כבר דוד כפול אז כדאי שיהיה גם PID.
יש את המכונה החדשה הזאת עם PID ודוד הקצפה גדול במיוחד.
https://www.coffeeitalia.ie/acs-minima.html
יש את המכונה החדשה הזאת עם PID ודוד הקצפה גדול במיוחד.
https://www.coffeeitalia.ie/acs-minima.html
- yonika1 (פותח השרשור)
-
- חבר פעיל
- הודעות: 85
- הצטרף: פברואר 2019
- מיקום: קרית אונו
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 5 פעמים
@detailer
·
@WolfM
·
@ilanafri
·
וואללה טוב שלא הגזמתם עם ה -״אם כבר .. אז...״ התחלתי בתקציב של 4000₪ וכבר הבנתי שפחות מ-5500 לא אקבל משהו סביר. חוץ מזה שהבנתי שאני לא יכול להמשיך עם המטחנה שלי (CM70) אז אני צריך להגיע לאיזור ה-7000.
בהזמנה מחו״ל יש לי כמה בעיות, אחד זה שאי אפשר לשלם בתשלומים (אם ידוע לכם על משהו אחר/ רעיון אחר תגידו לי)... שתיים זה אחריות - אמנם יש אחריות, אבל זה לא שאתה יכול להביא את זה למעבדה והם יסדרו לך.
חוץ מזה, שמעתי על VBM דברים פחות טובים מבחינת אמינות לאורך זמן. לא יודע אם מדובר רק בדגם של ה- HX או בכלל כמותג.
שוב, אם אתם מכירים משהו אחר מזה אשמח אם תגידו גם.
השאלה המתבקשת שלי היא - אם אני לא לוקח PID בכל מקרה - למה צריך דוד כפול ? אני לא מקציף כל כך הרבה. רק רוצה שיהיה יותר נוח מ- SB. בעיקר חשוב לי אספרסו חלומי, ועקבי, ההקצפה היא בונוס בשביל שיהיה נוח לפנק את האישה.
אני מניח שאצליח להגיע למחירים האלו:
מחיר של 7000₪ על Appartamento ו-מטחנת K3
או 7000₪ על EXPOBAR E61 HX ו-מטחנת K3
כולל חלוקה לתשלומים, זה לא סביר ?
אתם באמת חושבים ש - VBM דוד כפול תיתן לי יותר מזה ?
תודה מראש וסליחה על כל השאלות.
·
@WolfM
·
@ilanafri
·
וואללה טוב שלא הגזמתם עם ה -״אם כבר .. אז...״ התחלתי בתקציב של 4000₪ וכבר הבנתי שפחות מ-5500 לא אקבל משהו סביר. חוץ מזה שהבנתי שאני לא יכול להמשיך עם המטחנה שלי (CM70) אז אני צריך להגיע לאיזור ה-7000.
בהזמנה מחו״ל יש לי כמה בעיות, אחד זה שאי אפשר לשלם בתשלומים (אם ידוע לכם על משהו אחר/ רעיון אחר תגידו לי)... שתיים זה אחריות - אמנם יש אחריות, אבל זה לא שאתה יכול להביא את זה למעבדה והם יסדרו לך.
חוץ מזה, שמעתי על VBM דברים פחות טובים מבחינת אמינות לאורך זמן. לא יודע אם מדובר רק בדגם של ה- HX או בכלל כמותג.
שוב, אם אתם מכירים משהו אחר מזה אשמח אם תגידו גם.
השאלה המתבקשת שלי היא - אם אני לא לוקח PID בכל מקרה - למה צריך דוד כפול ? אני לא מקציף כל כך הרבה. רק רוצה שיהיה יותר נוח מ- SB. בעיקר חשוב לי אספרסו חלומי, ועקבי, ההקצפה היא בונוס בשביל שיהיה נוח לפנק את האישה.
אני מניח שאצליח להגיע למחירים האלו:
מחיר של 7000₪ על Appartamento ו-מטחנת K3
או 7000₪ על EXPOBAR E61 HX ו-מטחנת K3
כולל חלוקה לתשלומים, זה לא סביר ?
אתם באמת חושבים ש - VBM דוד כפול תיתן לי יותר מזה ?
תודה מראש וסליחה על כל השאלות.
- dimka323
-
- חבר פעיל מאוד
- הודעות: 317
- הצטרף: אוגוסט 2010
- מיקום: נהריה
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 44 פעמים
1. אם המטרה זה אספרסו אז עדיף מכונת דוד בודד ותשקיע במטחנה יותר טובה מ k3.
2. אם אתה בקטע של קפה בקליה בהירה, תשקול מכונה בעלת יכולת שליטה על pre infusion ובפרופיל לחץ חליטה.
3. סעיף 2 אם רלוונטי, כנראה לא תצליח למצוא במסגרת תקציב שלך.
2. אם אתה בקטע של קפה בקליה בהירה, תשקול מכונה בעלת יכולת שליטה על pre infusion ובפרופיל לחץ חליטה.
3. סעיף 2 אם רלוונטי, כנראה לא תצליח למצוא במסגרת תקציב שלך.
נערך לאחרונה על ידי dimka323 ב 18/02/2019 16:23, נערך פעם 1 בסך הכל.
קודם כל רק מנסים לעזור ולתרום מניסיוננו, אף אחד לא מכריח לקנות כלום.
מבחינתי לפחות, אספרסו חלומי ועקבי לא תקבל משום מכונת HX. כל מי שטוען שהוא מוציא אספרסו עקבי עם HX משקר קצת לעצמו. הוא יהיה דומה אבל לא עקבי כי זה טיבה של מערכת HX. כשאתה נכנס לעולם של קליות בהירות זה גם מתחיל להיות הרבה יותר ברור.
בגלל זה שאלתי מה אופי השימוש ומה אתה מחפש במכונה. שים לב שההבדל בין VBM 2B לHX הוא 100 יורו, זה פחות מ10% מהעלות כך שלי זה נראה סביר , גם בהסתמך על פידבקים למכונה שפירסמו כאן בפורום.
עקביות/חזרתיות תקבל רק מדוד יחיד או דוד כפול (בו דוד יחיד מוקדש לחליטה). אתה יכול ללכת על מכונת דוד יחיד יציבה כמו היוניקה ודומיה ולצרף לה מקציף בצד אם אתה לא רוצה לחכות בין החליטה להקצפה או אם זה הפוך פעם בכמה זמן אז זה לא נורא.
אגב, אתה לא שונה מרוב מי שמגיע לפורום עם תקציב 4K למכונת מחליף חום יד ראשונה ומבין די מהר שמכונות חצי מקצועיות מתחילות טיפה יותר למעלה (רובם אגב מופתעים שצריך גם מטחנה טובה ליד).
מבחינתי לפחות, אספרסו חלומי ועקבי לא תקבל משום מכונת HX. כל מי שטוען שהוא מוציא אספרסו עקבי עם HX משקר קצת לעצמו. הוא יהיה דומה אבל לא עקבי כי זה טיבה של מערכת HX. כשאתה נכנס לעולם של קליות בהירות זה גם מתחיל להיות הרבה יותר ברור.
בגלל זה שאלתי מה אופי השימוש ומה אתה מחפש במכונה. שים לב שההבדל בין VBM 2B לHX הוא 100 יורו, זה פחות מ10% מהעלות כך שלי זה נראה סביר , גם בהסתמך על פידבקים למכונה שפירסמו כאן בפורום.
עקביות/חזרתיות תקבל רק מדוד יחיד או דוד כפול (בו דוד יחיד מוקדש לחליטה). אתה יכול ללכת על מכונת דוד יחיד יציבה כמו היוניקה ודומיה ולצרף לה מקציף בצד אם אתה לא רוצה לחכות בין החליטה להקצפה או אם זה הפוך פעם בכמה זמן אז זה לא נורא.
אגב, אתה לא שונה מרוב מי שמגיע לפורום עם תקציב 4K למכונת מחליף חום יד ראשונה ומבין די מהר שמכונות חצי מקצועיות מתחילות טיפה יותר למעלה (רובם אגב מופתעים שצריך גם מטחנה טובה ליד).
@yonika1
לא חייבים בהכרח דוד כפול, אבל אם מחליטים להשקיע הרבה כסף, אז כדאי אולי להוסיף עוד קצת ולרכוש מכונת דוד כפול
כדי לקבל עקביות טובה יותר באיכות השוטים.
גם במכונת HX אפשר להוציא שוטים טובים מאוד, אבל קשה יותר לשמור על עקביות.
טעם האספרסו ממכונת HX שונה ממכונת DB או SB (עם ראש E61), רוב אלה ששדרגו יגידו לך שעדיף DB, אני התרשמתי שזה לא כל כך חד משמעי, זה פשוט אחר.
מה שבטוח הוא שהרבה יותר קל לשמור על עקביות במכונת DB מאשר במכונת HX. במכונת DB עם PID אפשר ללכת עם העקביות צעד נוסף קדימה ולחלוט תמיד באותה הטמפרטורה, לא רק זה, אפשר לשנות את הטמפרטורה ולהתאים אותה לסוג הקלייה של הקפה שלך (למשל: קלייה בהירה בטמפרטורה גבוהה יחסית וקלייה כהה בטמרטורה נמוכה יחסית).
אם הולכים על מכונת HX, רצוי מאוד להתקין מד טמפרטורה על הראש.
לגבי VBM, לא שמעתי על בעיות אמינות במכונות שלהם, אבל באמת שלא חקרתי את הנושא.
לא חייבים בהכרח דוד כפול, אבל אם מחליטים להשקיע הרבה כסף, אז כדאי אולי להוסיף עוד קצת ולרכוש מכונת דוד כפול
כדי לקבל עקביות טובה יותר באיכות השוטים.
גם במכונת HX אפשר להוציא שוטים טובים מאוד, אבל קשה יותר לשמור על עקביות.
טעם האספרסו ממכונת HX שונה ממכונת DB או SB (עם ראש E61), רוב אלה ששדרגו יגידו לך שעדיף DB, אני התרשמתי שזה לא כל כך חד משמעי, זה פשוט אחר.
מה שבטוח הוא שהרבה יותר קל לשמור על עקביות במכונת DB מאשר במכונת HX. במכונת DB עם PID אפשר ללכת עם העקביות צעד נוסף קדימה ולחלוט תמיד באותה הטמפרטורה, לא רק זה, אפשר לשנות את הטמפרטורה ולהתאים אותה לסוג הקלייה של הקפה שלך (למשל: קלייה בהירה בטמפרטורה גבוהה יחסית וקלייה כהה בטמרטורה נמוכה יחסית).
אם הולכים על מכונת HX, רצוי מאוד להתקין מד טמפרטורה על הראש.
לגבי VBM, לא שמעתי על בעיות אמינות במכונות שלהם, אבל באמת שלא חקרתי את הנושא.
- yonika1 (פותח השרשור)
-
- חבר פעיל
- הודעות: 85
- הצטרף: פברואר 2019
- מיקום: קרית אונו
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 5 פעמים
·dimka323 כתב:1. אם המטרה זה אספרסו אז עדיף מכונת דוד בודד ותשקיע במטחנה יותר טובה מ k3.
2. אם אתה בקטע של קפה בקליה בהירה, תשקול מכונה בעלת יכולת שליטה על pre infusion ובפרופיל לחץ חליטה.
3. סעיף 2 אם רלוונטי, כנראה לא תצליח למצוא במסגרת תקציב שלך....
ה- K3 לא נחשבת לאחת המטחנות המומלצות ?? ההמלצות שקיבלתי הן עליה ועל ה CEDADO E50P כשיש הבדל משמעותי במחירים.
- yonika1 (פותח השרשור)
-
- חבר פעיל
- הודעות: 85
- הצטרף: פברואר 2019
- מיקום: קרית אונו
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 5 פעמים
@detailer
·
אשמח לדעת מה זה בעצם אומר ״טעם אחר״ ?
הצלחתי להתבלבל לגמרי.
חשבתי שאם אני הולך על מכונת E61 עם מחליף חום אני מגשים חלום.
גם התקציב הזה בקושי יש לי
מצד שני הדבר שהכי לא הייתי רוצה זה להוציא אלפי שקלים ולגלות שבעצם אני לא מרוצה
הרי לא אצליח לקבל תובנה על כמה אני מרוצה בלי נסיון אישי.
לגבי ההמלצות השונות, אני לא חושב שמישהו מכריח אותי או חלילה כועס על ההמלצות, זה ברור לי שיש לאן לעלות...
אני פשוט מרגיש שיש צורך להגביל את זה כי ככה אפשר גם להגיע ל-20,000₪ (עוד 100 יורו ועוד 100 יורו)
תודה.
·
אשמח לדעת מה זה בעצם אומר ״טעם אחר״ ?
הצלחתי להתבלבל לגמרי.
חשבתי שאם אני הולך על מכונת E61 עם מחליף חום אני מגשים חלום.
גם התקציב הזה בקושי יש לי
מצד שני הדבר שהכי לא הייתי רוצה זה להוציא אלפי שקלים ולגלות שבעצם אני לא מרוצה
הרי לא אצליח לקבל תובנה על כמה אני מרוצה בלי נסיון אישי.
לגבי ההמלצות השונות, אני לא חושב שמישהו מכריח אותי או חלילה כועס על ההמלצות, זה ברור לי שיש לאן לעלות...
אני פשוט מרגיש שיש צורך להגביל את זה כי ככה אפשר גם להגיע ל-20,000₪ (עוד 100 יורו ועוד 100 יורו)
תודה.
@yonika1
לטמפרטורת החליטה יש השפעה על טעם האספרסו. במכונות דוד הטמפרטורה נשארת קבועה (עם הבדלים של מעלה) פחות או יותר במהלך כל החליטה, במכונת מחליף חום הטמפרטורה עולה במשך כמה שניות ואחר כך יורדת. מכאן נובע השוני בטעם (בהנחה ששאר המשתנים קבועים), אם לטובה או לרעה זה עניין אינדיבידואלי.
אל תתבלבל, אפשר להוציא שוטים נהדרים ממכונת מחליף חום וזאת באמת יכולה להיות הגשמת חלום לעומת מכונות דוד יחיד ללא ראש E61.
לטמפרטורת החליטה יש השפעה על טעם האספרסו. במכונות דוד הטמפרטורה נשארת קבועה (עם הבדלים של מעלה) פחות או יותר במהלך כל החליטה, במכונת מחליף חום הטמפרטורה עולה במשך כמה שניות ואחר כך יורדת. מכאן נובע השוני בטעם (בהנחה ששאר המשתנים קבועים), אם לטובה או לרעה זה עניין אינדיבידואלי.
אל תתבלבל, אפשר להוציא שוטים נהדרים ממכונת מחליף חום וזאת באמת יכולה להיות הגשמת חלום לעומת מכונות דוד יחיד ללא ראש E61.