אני באמת מנהל סוג של יומן ורושם על כל שקית של קפה את הנסיונות שלי איתו.
למשל:
17.5g / 15 / 29" / 28.5g
17.5 גרם קפה טחון (ועכשיו עם הניש זה נשאר מדוייק )
דרגת טחינה 15
29 שניות מהפעלת המכונה
28.5 גרם אספרסו בכוס
- גם אם הייתי רחוק מאוד בכיוון המטחנה - הרישום עוזר לכוון אותי (וגם לא שוכחים יום אחרי מה עשינו). אני גם בדרך כלל רושם לי הערה על הנסיון הזה, כדיי לתקן פעם הבאה.
- אחרי רישום של הרבה זנים ותערובות קפה - אני כבר יודע ממש ממש טוב איך לכוון את הרוקי לדרגה מתאימה - גם כשזה נסיון ראשון עם קפה חדש. הטעויות שלי עם הרוקי כבר היו ממש ממש קטנות שזה הפך להיות יותר פרשנות אישית לחליטה מאשר טעות
- אני אוהב יחס של מקסימום 1:2, ולרוב גם פחות מזה. עכשיו עם הניש אבדוק מה קורה מבחינת טעם אם אני עושה 1:2, 1:3 או פחות מ1:2. אולי דווקא ארוויח יותר טעם אם אעלה ל1:2 או יותר.
- לא יודע אם זה ברור מאליו - אז אציין שכמובן שאני עובד עם משקל רגיש ל0.1 גרם.
- אני ממש מתרגש עם הניש, כי עכשיו הניואנסים הרבה יותר מורגשים בכוס, ויש לי הרבה מרווח לשחק איתו.
Niche Zero הגיעה והיא לא מאכזבת
- The-Fox (פותח השרשור)
- חבר ותיק
- הודעות: 2046
- הצטרף: נובמבר 2004
- מיקום: חיפה
- נתן תודות: 29 פעמים
- קיבל תודות: 182 פעמים
@נועםד
·
כשכתבתי את זה, הסיבה למספרים האלה הייתה קשורה לכיול (או חוסר כיול) של דרגת הטחינה (הטבעת השחורה), זכור לי שכתבתי על זה באחד מהמקומות.
מאז כיילתי את השנתות של רמת הטחינה (לפי ההסבר של ניש/דייב) והמספרים חזרו להיות הגיוניים.
אספרסו סביב ה 16-20: קליות בינוניות באזור ה 19-20, קליות בהירות יותר באזור ה 16-18, לפעמים פחות.
בכל מקרה המספר הזה רלוונטי רק אם מכיילים את המטחנה (היא אמורה להגיע מכויילת מהמפעל), אחרת המספרים לא ניתנים להשוואה בין מטחנות וגם אז יהיהו הבדלים קלים בין כיולים שונים כי הכיול נעשה ל "snug fit" וזה יהיה קצת שונה אצל כל אחד.
·
כשכתבתי את זה, הסיבה למספרים האלה הייתה קשורה לכיול (או חוסר כיול) של דרגת הטחינה (הטבעת השחורה), זכור לי שכתבתי על זה באחד מהמקומות.
מאז כיילתי את השנתות של רמת הטחינה (לפי ההסבר של ניש/דייב) והמספרים חזרו להיות הגיוניים.
אספרסו סביב ה 16-20: קליות בינוניות באזור ה 19-20, קליות בהירות יותר באזור ה 16-18, לפעמים פחות.
בכל מקרה המספר הזה רלוונטי רק אם מכיילים את המטחנה (היא אמורה להגיע מכויילת מהמפעל), אחרת המספרים לא ניתנים להשוואה בין מטחנות וגם אז יהיהו הבדלים קלים בין כיולים שונים כי הכיול נעשה ל "snug fit" וזה יהיה קצת שונה אצל כל אחד.
מעדכן אחרי כמה ימים של קפה עם הניש-
- ביקרתי בבית קפה חדש עם מכונה פסיכית (ומטחנות לא פחות פסיכיות) - והקפה בבית עם הניש והסילביה מרגיש לי יותר טוב או באותה רמה לפחות. בסילביה יש את עניין הטמפרטורה הלא אחידה, אז כל שוט יכול לצאת אחרת גם אם הכמות קפה והדחיסה אותו דבר בדיוק. נו שוין. כשנגיע לשדרג את המכונה נעדכן
- מרגיש לי שהגבעה שנוצרת בהפיכה של הכוס יוצרת צ'אנלינג, אבל אולי אני טוחן דק מדיי וזה החטא שלי... ממשיך לנסות.
- אומנם שכשהמחיר של הניש עלה מ350 פאונד ל500 - זה הוסיף כ1000 ש"ח נוספים על העלות הזמנה לארץ, אבל מבחינתי זה עדיין שווה את זה, כי קיבלתי מוצר יותר מהודק, ואני מתכנן להישאר עם הניש לשנים הקרובות. בכל מקרה אורך החיים של הסכינים הוא 750 ק"ג. אם אני שותה 1.5 ק"ג קפה בחודש - הסכינים יחזיקו לי 41.6 שנה
- ביקרתי בבית קפה חדש עם מכונה פסיכית (ומטחנות לא פחות פסיכיות) - והקפה בבית עם הניש והסילביה מרגיש לי יותר טוב או באותה רמה לפחות. בסילביה יש את עניין הטמפרטורה הלא אחידה, אז כל שוט יכול לצאת אחרת גם אם הכמות קפה והדחיסה אותו דבר בדיוק. נו שוין. כשנגיע לשדרג את המכונה נעדכן
- מרגיש לי שהגבעה שנוצרת בהפיכה של הכוס יוצרת צ'אנלינג, אבל אולי אני טוחן דק מדיי וזה החטא שלי... ממשיך לנסות.
- אומנם שכשהמחיר של הניש עלה מ350 פאונד ל500 - זה הוסיף כ1000 ש"ח נוספים על העלות הזמנה לארץ, אבל מבחינתי זה עדיין שווה את זה, כי קיבלתי מוצר יותר מהודק, ואני מתכנן להישאר עם הניש לשנים הקרובות. בכל מקרה אורך החיים של הסכינים הוא 750 ק"ג. אם אני שותה 1.5 ק"ג קפה בחודש - הסכינים יחזיקו לי 41.6 שנה
- The-Fox (פותח השרשור)
- חבר ותיק
- הודעות: 2046
- הצטרף: נובמבר 2004
- מיקום: חיפה
- נתן תודות: 29 פעמים
- קיבל תודות: 182 פעמים
אתה עם מכונה וסלסלה קצת שונים (57 מ"מ).
בכל מקרה לפי הכמות שאתה שם אז הגיוני שהמספרים נמוכים יותר.
כשהשתמשתי בסלסלה של 15ג' ושמתי כ 15 גרם הייתי טוחן באזור ה 14-15 ולפעמים פחות.
בחודשים האחרונים אני באופן קבוע עם VST18 אז הטחינה הנדרשת גסה יותר.
בלי שום קשר לזה:
יכול להיות שהכיול מהמפעל שונה.
יכול להיות שהזזת בטעות את החוגה השחורה של הנקודה (לי זה קרה בהתחלה בל ששמתי לב).
אתה יכול לוודא ע"י כיול מחדש.
לא הייתי מתרגש מזה בכל אופן, אין לזה משמעות.
הכוונה במטחנות אחרות היא למטחנות אחרות של ניש כמובן.
בכל מקרה לפי הכמות שאתה שם אז הגיוני שהמספרים נמוכים יותר.
כשהשתמשתי בסלסלה של 15ג' ושמתי כ 15 גרם הייתי טוחן באזור ה 14-15 ולפעמים פחות.
בחודשים האחרונים אני באופן קבוע עם VST18 אז הטחינה הנדרשת גסה יותר.
בלי שום קשר לזה:
יכול להיות שהכיול מהמפעל שונה.
יכול להיות שהזזת בטעות את החוגה השחורה של הנקודה (לי זה קרה בהתחלה בל ששמתי לב).
אתה יכול לוודא ע"י כיול מחדש.
לא הייתי מתרגש מזה בכל אופן, אין לזה משמעות.
הכוונה במטחנות אחרות היא למטחנות אחרות של ניש כמובן.
- f_22
-
- חבר פעיל מאוד
- הודעות: 232
- הצטרף: ינואר 2018
- מיקום: ירושלים
- נתן תודות: 209 פעמים
- קיבל תודות: 49 פעמים
@נועםד
·
הקיט שאתה מכיר באיזה 200$ הוא של Auber, שזה גם מותגיסטי, אבל היתרון העיקרי שלו זה שיש לו גם טיימר מובנה, כך שהוא מקבל שליטה גם על המשאבה של המכונה, וניתן לתכנת את משך זמן הפרה-אינפיוז'יין, משך ההשהייה לפני החליטה עצמה, ומשך החליטה עצמה. אקסלוסיבי לאללה, עבורי אישית זה מיותר.
מבחינת בקרת טמפרטורה הוא לא יותר טוב מאחרים.
אתה צריך שלושה רכיבים - בקר PID (המחשב עצמו), ריליי SSR תואם, וחיישן טמפרטורה מדויק כגון מכפיל-חום מסוג K או J.
בקר PID -
https://www.ebay.com/itm/XMT7100-PID-Te ... 2749.l2649
אני קניתי עכשיו את זה כדי לשים בסילביה (גם ניסרתי את הפלטה בחזית כדי שייכנס יפה, אבל אפשר גם להצמיד מבחוץ. תגגל silvia pid ותמצא המון רעיונות). אבל בסאקו פואמיה שלי התקנתי משהו כזה מוצמד מבחוץ (זה כבר קיט עם SSR תואם אבל צריך חיישן אחר, עניין של דולר) -
https://www.ebay.com/itm/Digital-PID-Te ... SwbmFccLzw
אתה צריך SSR כזה נגיד
https://www.ebay.com/itm/Solid-State-Re ... 2749.l2649
וחיישן מכפיל-חום K עם ראש שיהיה נוח להצמיד לדוד, נגיד כזה -
https://www.ebay.com/itm/Probe-Ring-K-T ... 2749.l2649
סה"כ משהו בין 40 ל200 שקל, תלוי כמה תרצה להשקיע. תמיד אפשר לקנות גם קונטרולרים באלפי שקלים אבל חראם
החיווט גם מאוד פשוט -
שני חוטים של חיישן - לקונטרולר. את החיישן לתחוב מתחת לתרמוסטט אותו תנתק עוד שניה, רצוי עם משחה תרמית.
הולך לתרמוסטט של החליטה (לא של ההקצפה), מנתק את שני הקונקטורים שלו ומחבר אליהם חוט לכל אחד (ולבודד כמובן עם איזו או היטשרינק).
SSR - שני חוטי input לקונטרולר, שתי יציאות output אתה מחבר לשני החוטים החדשים שהצמדת לקונקטורים שניתקת מהתרמוסטט.
ו... שני חוטים להריץ ישירות מכפתור ההדלקה לקונטרולר כדי לספק לו 220V, שיוכל לפעול.
·
הקיט שאתה מכיר באיזה 200$ הוא של Auber, שזה גם מותגיסטי, אבל היתרון העיקרי שלו זה שיש לו גם טיימר מובנה, כך שהוא מקבל שליטה גם על המשאבה של המכונה, וניתן לתכנת את משך זמן הפרה-אינפיוז'יין, משך ההשהייה לפני החליטה עצמה, ומשך החליטה עצמה. אקסלוסיבי לאללה, עבורי אישית זה מיותר.
מבחינת בקרת טמפרטורה הוא לא יותר טוב מאחרים.
אתה צריך שלושה רכיבים - בקר PID (המחשב עצמו), ריליי SSR תואם, וחיישן טמפרטורה מדויק כגון מכפיל-חום מסוג K או J.
בקר PID -
https://www.ebay.com/itm/XMT7100-PID-Te ... 2749.l2649
אני קניתי עכשיו את זה כדי לשים בסילביה (גם ניסרתי את הפלטה בחזית כדי שייכנס יפה, אבל אפשר גם להצמיד מבחוץ. תגגל silvia pid ותמצא המון רעיונות). אבל בסאקו פואמיה שלי התקנתי משהו כזה מוצמד מבחוץ (זה כבר קיט עם SSR תואם אבל צריך חיישן אחר, עניין של דולר) -
https://www.ebay.com/itm/Digital-PID-Te ... SwbmFccLzw
אתה צריך SSR כזה נגיד
https://www.ebay.com/itm/Solid-State-Re ... 2749.l2649
וחיישן מכפיל-חום K עם ראש שיהיה נוח להצמיד לדוד, נגיד כזה -
https://www.ebay.com/itm/Probe-Ring-K-T ... 2749.l2649
סה"כ משהו בין 40 ל200 שקל, תלוי כמה תרצה להשקיע. תמיד אפשר לקנות גם קונטרולרים באלפי שקלים אבל חראם
החיווט גם מאוד פשוט -
שני חוטים של חיישן - לקונטרולר. את החיישן לתחוב מתחת לתרמוסטט אותו תנתק עוד שניה, רצוי עם משחה תרמית.
הולך לתרמוסטט של החליטה (לא של ההקצפה), מנתק את שני הקונקטורים שלו ומחבר אליהם חוט לכל אחד (ולבודד כמובן עם איזו או היטשרינק).
SSR - שני חוטי input לקונטרולר, שתי יציאות output אתה מחבר לשני החוטים החדשים שהצמדת לקונקטורים שניתקת מהתרמוסטט.
ו... שני חוטים להריץ ישירות מכפתור ההדלקה לקונטרולר כדי לספק לו 220V, שיוכל לפעול.