מאמרים אחרונים

שתף בפייסבוק שיתוף בפייסבוק
RSS - מאמריםמאמרים
RSS - פורומיםפורומים
דווח למנהל דיווח למנהל
קישור לעמוד זה קישור לעמוד זה
עוד בקבוצת HT



PL41LEM שלום לכולם אחרי שנרכשה מכונת לילט מאמאזון הקפה יוצא טיפה חם אבל לא חם אש עזרה בבקשה


   פורומים > קפה > מכונות ידניות ומטחנות
מחבר הודעה
OHADI555
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

הצטרף בתאריך:
  Jul 13, 2016
הבעות תודה: 8
מספר הודעות: 267

 #1  נשלח: ב' 09/12/2019 17:49
PL41LEM שלום לכולם אחרי שנרכשה מכונת לילט מאמאזון הקפה יוצא טיפה חם אבל לא חם אש עזרה בבקשה

שלום ברשותי מכונת לילט דגם PL41LEM אז כמו שציינתי הקפה יוצא חם עדין שאפשר לשתות כולל החלב
החליטה שלי עובדת ככה 15 דקות שהמכונה תתחמם חולט תקפה
לפי הכוס יש עדים של חום בקפה ואז שאני מקציף חלב החלב יוצא חם אבל לא רותח ולפי מה שהבנתי שהכד חם אז החלב מוכן הכוונה חם שאיפשר לשים תיד אשמח להצעות מה יש לעשות בנידון כי בהתחלה המכונה הייתה מוציאה קפה אש
פרופיל | שלח הודעה | חפש
ששוןן
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

הצטרף בתאריך:
  Oct 14, 2012
הבעות תודה: 32
מספר הודעות: 173

 #2  נשלח: ב' 09/12/2019 17:54

החורף חזר !
הגיע הזמן לחמם את הכוס לפני החליטה
פרופיל | שלח הודעה | חפש
OHADI555
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

הצטרף בתאריך:
  Jul 13, 2016
הבעות תודה: 8
מספר הודעות: 267

 #3  נשלח: ב' 09/12/2019 17:58

ששוןן כתב:
החורף חזר !
הגיע הזמן לחמם את הכוס לפני החליטה

חח אבל מכין רק בכוסות נייר לא בחרסינה
פרופיל | שלח הודעה | חפש
Vladihahalevin
חבר פעיל
חבר פעיל

הצטרף בתאריך:
  Apr 03, 2019
הבעות תודה: 18
מספר הודעות: 90

 #4  נשלח: ב' 09/12/2019 21:06

הפוך חם מכינים רק בכוסות שאפשר לחמם.
ממליץ לקנות מד טמפרטורה להקצפה.( 3 דולר באלי אקספרס)
המכונה רצוי לחמם טיפה יותר ליציבות טמפרטורה
פרופיל | שלח הודעה | חפש
נועםד
חבר פעיל
חבר פעיל

הצטרף בתאריך:
  Dec 09, 2009
הבעות תודה: 16
מספר הודעות: 79

 #5  נשלח: ב' 09/12/2019 22:39

באיזה מים אתה משתמש למכונה?
כמה זמן היא אצלך?
פרופיל | שלח הודעה | חפש
OHADI555
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

הצטרף בתאריך:
  Jul 13, 2016
הבעות תודה: 8
מספר הודעות: 267

 #6  נשלח: ב' 09/12/2019 22:47

נועםד כתב:
באיזה מים אתה משתמש למכונה?
כמה זמן היא אצלך?


מים מהברז והמכונה חודשים אצלי
חברים יש לי עדכון קודם כל תודה לכולם על הרצון הטוב לעזור שלחתי הודעה לליט והם הסבירו שלפני הטחינה צריך להשאיר את הידית חליתה בתוך המכונה כמובן שריקה שהכל התחמם ביחד ואז אחרי זה לטחון ולחלות ופשוט אדיר איזה הבדל יש עם מישהו נתקל בבעיה שיתחיל בשורש הזהכי זה מאוד עזר לי ושוב תודה לכולם(:
פרופיל | שלח הודעה | חפש
נועםד
חבר פעיל
חבר פעיל

הצטרף בתאריך:
  Dec 09, 2009
הבעות תודה: 16
מספר הודעות: 79

 #7  נשלח: ג' 10/12/2019 10:36

OHADI555
·שמח לשמוע שהסתדר לך! באופן כללי תמיד כדאי לחמם את ידית הקפה עם מים מהראש. אני מחמם את הידית והכוס קפה על הדרך ככה.

לגבי המים - ממליץ להשתמש בפילטר מים כלשהו כדיי למנוע הצטברות אבנית בדוד. הצטברות אבנית יכולה מהר מאוד לפגוע בדוד, בצנרת של המכונה ובלחץ המים - אז שווה לך לתקן ולהשתמש בפילטר כלשהו מעתה ואילך, כדיי להוריד את האבנית מלכתחילה.

גם אני השתמשתי במי ברז במשך כ6-7 שנים ולא הרגשתי פגיעה בקפה או במכונה, אבל פעם בכמה זמן עשיתי שטיפה עם מלח לימון. אחרי שימוש בפילטר בריטה (והחלפה שלו פעם בחודש) - ראיתי שגם האבנית על הקומקום החשמלי שלי נעלמה לגמרי ונשארה כך לאורך חודשים ארוכים. פעם בכמה חודשים ראיתי התחלה של נקודות אבנית בקומקום החשמלי, וזה נתן לי אינדיקציה שגם מכונה הקפה צריכה חומר ניקוי לדוד.
פרופיל | שלח הודעה | חפש
OHADI555
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

הצטרף בתאריך:
  Jul 13, 2016
הבעות תודה: 8
מספר הודעות: 267

 #8  נשלח: ג' 10/12/2019 14:27

האמת ששמתי פילטר אחי כל שלושה חודשים אחליף מקווה שזה יעזור
כדי למנוע הצטברות תודה רבה על ההצעות😊
פרופיל | שלח הודעה | חפש
shtik
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

הצטרף בתאריך:
  Aug 30, 2010
הבעות תודה: 20
מספר הודעות: 181

 #9  נשלח: ג' 10/12/2019 19:35

מצטרף להמלצה לקנות מד חום לחלב. מדובר בהוצאה קטנה שממש עוזרת לדייק בטמפרטורה בלי ניחושים. כשהכד חם למגע הטמפרטורה עדיין לא שם... כשהמדחום מראה 65-70 מעלות שזה מושלם לשתייה, אי אפשר לגעת בכד בכלל, חם מדי למגע.

ז"א בלי מדחום, צריך לחמם עד שמרגישים שאי אפשר כבר לגעת בכד או שחוטפים כוויה.. ואז עוד כמה שניות.. תלוי כמה חזקה ההקצפה.
פרופיל | שלח הודעה | חפש
fungiman
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

הצטרף בתאריך:
  Sep 11, 2005
הבעות תודה: 1
מספר הודעות: 37

 #10  נשלח: שבת 21/12/2019 10:16

בעבודה עם מדחום כדאי לסגור את הקיטור שהוא כ-5 מעלות לפני הטמפ' הרצויה (יש עיכוב קל בקריאה במדחומים האלו), במיוחד אם עוצמת הקיטור במכונה גדולה.
קפה אספרסו אף פעם לא אמור להיות רותח. טמפ' המים לחליטה 92-94 מעלות וחלק מהחום הולך לפורטהפילטר (אם הוא לא חומם מראש - בכלל זה ההמלצה של לליט), לאוויר ולכוס. כאמור חלב אמורים להקציף לטמפ' אידיאלית של כ-65 מעלות אז התוצר הסופי כמובן יהיה רחוק מרותח.

חבל שאתה שותה עם כוסות נייר, אם לא מתאים לך זכוכית או קרמיקה תנסה כוסות פלדה דו שכבתיות מחוממות מראש. חוץ משמירה על חום, האסתטיקה והטקסיות הם חלק חשוב בחווית הקפה.
פרופיל | שלח הודעה | חפש
כל הזמנים הם שעון קיץ - ישראל (GMT+3) הצג הודעות קודמות:    
פורומים > מכונות ידניות ומטחנות


  
    שם משתמש:
נתוני כניסה לכל אתרי HT:

  סיסמא:
 

  


 | 

קפוץ אל: 
לא ניתן לשלוח הודעות בפורום זה
לא ניתן להגיב להודעות בפורום זה
לא ניתן לערוך את הודעותיך בפורום זה
לא ניתן למחוק את הודעותיך בפורום זה
לא ניתן להצביע לסקרים בפורום זה
לא ניתן לצרף קבצים בפורום זה
לא ניתן להוריד קבצים בפורום זה

תקנון / תנאי השימוש באתר צור קשר / contact us כל הזכויות שמורות לקבוצת ht