מאמרים אחרונים

שתף בפייסבוק שיתוף בפייסבוק
RSS - מאמריםמאמרים
RSS - פורומיםפורומים
דווח למנהל דיווח למנהל
קישור לעמוד זה קישור לעמוד זה
עוד בקבוצת HT



כיוון התחלתי לקריאה והתמקצעות לאחר שדרוג רציני (ECM SLIM)


   פורומים > קפה > מכונות ידניות ומטחנות
מחבר הודעה
fungiman
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

הצטרף בתאריך:
  Sep 11, 2005
הבעות תודה: 1
מספר הודעות: 37

 #1  נשלח: ה' 19/12/2019 17:52
כיוון התחלתי לקריאה והתמקצעות לאחר שדרוג רציני (ECM SLIM)

האסקסו בייסיק המקרטעת עברה לאח שלי והחלטתי לדלג על שלב בשדרגת ולקפוץ ישר לECM SLIM (שותים הרבה לאטה וקפוצ׳ינו + הקצפת חלב לשוקו לילדים).
המטחנה שממשיכה איתי היא הברוויל פרו בגרסה החדשה היותר (שבה פתרו את בעיית הטחינה הדקה) ולא תשודרג לפחות בשנתיים הקרובות. פולים אני בעיקר מזמין מנגרו.

השוטים הראשונים יצאו על הפנים אבל כבר יש מגמת שיפור משמעותית, האסקסו כבר נותרה הרחק מאחור אבל לדעתי יש עוד המון מקום לשיפור. אני אשמח מאוד לקבל הפניה לסרטוני הדרכה מומלצים. האם קריטי להשקיע בפורטהפילטר פתוח?
המכונה כוללת מד לחץ חליטה (לאפשרות לכייל את הלחץ) - נכון לעכשיו הלחץ כמעט תמיד סביב 9.75-10 ובנוסף יש לעיתים נפילת לחץ במהלך חליטה ארוכה (אספרסו כפול) - האם מדובר התקלה ואם כן איך אפשר לגשת לטיפול בה?
חומרי ניקוי ותחזוקה מומלצים (שניתן להשיג בארץ ו/או להזמין בקלות מחו"ל)?

תודה מראש על ההתייחסות
פרופיל | שלח הודעה | חפש
odpr
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

הצטרף בתאריך:
  May 02, 2008
הבעות תודה: 1
מספר הודעות: 309

 #2  נשלח: א' 12/01/2020 16:47

גם אני רכשתי את המכונה הנ״ל והיא יפייפיה, נוחה לתפעול ולא תופסת כמעט מקום. תענוג אמיתי.
גם הבחנתי בנפילות של שניה מידי פעם בחליטה.
האם ביררת את זה? לא נשמע לי סביר שגם לך וגם אצלי אותה תקלה בדיוק.
פרופיל | שלח הודעה | חפש
fungiman
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

הצטרף בתאריך:
  Sep 11, 2005
הבעות תודה: 1
מספר הודעות: 37

 #3  נשלח: א' 12/01/2020 17:05

כיוונתי את הלחץ ל-8.75-9 בר. הקפה מאוד השתפר אבל זה גם בגלל שאני הופך למיומן יותר. לא הצלחתי לגלות עדיין את הסיבה לנפילות הלחץ ואני אשמח אם מישהו כאן יסביר לנו על כך.
פרופיל | שלח הודעה | חפש
odpr
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

הצטרף בתאריך:
  May 02, 2008
הבעות תודה: 1
מספר הודעות: 309

 #4  נשלח: א' 12/01/2020 18:15

התקשרת לחברה לברר?
בגדול לי זה קרה פעם אחת שגם הקצפתי וחלטתי בו זמנית. תאכלס לא ראיתי איזה השפעה על הטעם.
פרופיל | שלח הודעה | חפש
ozeltzex (אופיר)
חבר ותיק
חבר ותיק

הצטרף בתאריך:
  Jun 07, 2008
הבעות תודה: 336
מספר הודעות: 1401

 #5  נשלח: א' 12/01/2020 20:18
Re: כיוון התחלתי לקריאה והתמקצעות לאחר שדרוג רציני (ECM SLIM)

fungiman
·

ירידה מהירה של לחץ חליטה = צ'אנלינג
פרופיל | שלח הודעה | חפש
fungiman
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

הצטרף בתאריך:
  Sep 11, 2005
הבעות תודה: 1
מספר הודעות: 37

 #6  נשלח: ב' 13/01/2020 7:21

נשמע הגיוני. התופעה באמת מתרחשת פחות לאחרונה (יותר ניסיון כנראה?) אני גם אזמין פורטהפילטר פתוח ואעשה ניסויים.
לפחות לא צריך לדאוג שהמכונה בעייתית.
פרופיל | שלח הודעה | חפש
odpr
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

הצטרף בתאריך:
  May 02, 2008
הבעות תודה: 1
מספר הודעות: 309

 #7  נשלח: ב' 13/01/2020 15:34
Re: כיוון התחלתי לקריאה והתמקצעות לאחר שדרוג רציני (ECM SLIM)

ozeltzex כתב:
@fungiman
·

ירידה מהירה של לחץ חליטה = צ'אנלינג


·יכול להיות שצ׳אלנלינג יגרום לירידת לחץ??? נשמע מוזר
פרופיל | שלח הודעה | חפש
ozeltzex (אופיר)
חבר ותיק
חבר ותיק

הצטרף בתאריך:
  Jun 07, 2008
הבעות תודה: 336
מספר הודעות: 1401

 #8  נשלח: ב' 13/01/2020 15:54
Re: כיוון התחלתי לקריאה והתמקצעות לאחר שדרוג רציני (ECM SLIM)

odpr
·

אני ידבר על השעון שמורכב על הראש ומראה לך את הלחץ האמיתי.
אתה רואה את הלחץ עולה ואז:
אם הכל טוב, ננעל על 9 באר ויורד לאט לאט ככל שההתנגדות יורדת
אם יש צ'אנלינג, יכול להיות שיתחיל ב 9 באר וי נח מהר ברגע שמים חדרו את העוגיה לגמרי.
אם יש צ' אנלינג רע ממש (רווח בצדדים וכו') הוא לא יעלה אפילו ל 9 באר אלא גג 7-8 ואז אתה יודע שאתה הולך לקבל שוט חמוץ.

השעון על הראש ממש עזר לי להבין את החליטה ואיך דחיסה משפיעה על יציבות.
פרופיל | שלח הודעה | חפש
odpr
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

הצטרף בתאריך:
  May 02, 2008
הבעות תודה: 1
מספר הודעות: 309

 #9  נשלח: ב' 13/01/2020 16:43
Re: כיוון התחלתי לקריאה והתמקצעות לאחר שדרוג רציני (ECM SLIM)

ozeltzex כתב:
@odpr
·

אני ידבר על השעון שמורכב על הראש ומראה לך את הלחץ האמיתי.
אתה רואה את הלחץ עולה ואז:
אם הכל טוב, ננעל על 9 באר ויורד לאט לאט ככל שההתנגדות יורדת
אם יש צ'אנלינג, יכול להיות שיתחיל ב 9 באר וי נח מהר ברגע שמים חדרו את העוגיה לגמרי.
אם יש צ' אנלינג רע ממש (רווח בצדדים וכו') הוא לא יעלה אפילו ל 9 באר אלא גג 7-8 ואז אתה יודע שאתה הולך לקבל שוט חמוץ.

השעון על הראש ממש עזר לי להבין את החליטה ואיך דחיסה משפיעה על יציבות.


השעון לא בראש אלא בצד ועוקב אחרי לחץ החליטה. קשה להאמין שאיזה צ׳אנל מיקרוני יפיל ככה את הלחץ. יותר סביר שזה איזה תקלה או באג רגעי במכונה שהיא לא מצליחה להתגבר על עומס של חליטה והקצפה בו זמנית. ( זה קרה לי פעם אחת עד כה)
פרופיל | שלח הודעה | חפש
ozeltzex (אופיר)
חבר ותיק
חבר ותיק

הצטרף בתאריך:
  Jun 07, 2008
הבעות תודה: 336
מספר הודעות: 1401

 #10  נשלח: ב' 13/01/2020 19:48
Re: כיוון התחלתי לקריאה והתמקצעות לאחר שדרוג רציני (ECM SLIM)

odpr
·

אם השעון בצד אז הבנתי לא נכון. הוא לא צריך לזוז לשום מקום.
פרופיל | שלח הודעה | חפש
fungiman
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

הצטרף בתאריך:
  Sep 11, 2005
הבעות תודה: 1
מספר הודעות: 37

 #11  נשלח: ג' 14/01/2020 19:03

יש על המכונה שני שעוני לחץ - השמאלי מראה את הלחץ בדוד ומשמש בעיקר לבדוק מתי המכונה מוכנה לפעולה. הוא אמור להראות לחץ של 1.1-1.25 בר. בשימוש אינטנסיבי הלחץ הזה יורד ואז כדאי להוריד הילוך בקצב הכנת המשקאות עד שיבנה הלחץ מחדש.
השעון הימני הוא מד לחץ החליטה ומראה את הלחץ בראש. הלחץ מתחיל לטפס ברגע שהמשאבה מתחילה לעבוד ומגיע ללחץ עבודה של 8.5-9 בר ברגע שהעוגיה רוויה מים ומהווה מחסום אחיד. אני חושב שהגיוני שאם העוגיה נפרצת באופן משמעותי (צ׳נלינג) הלחץ הזה יפול (ואז באמת השוט פחות מוצלח).
פרופיל | שלח הודעה | חפש
thedoctor
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

הצטרף בתאריך:
  Apr 23, 2010
הבעות תודה: 14
מספר הודעות: 151

 #12  נשלח: ג' 14/01/2020 21:56

אם אכן זה הדגם https://www.ecm.de/en/products/details/product/Pro... אז יש לו משאבה וויברציונית. הן בד"כ מייצרות לחץ נבנה של 12 באר והוא נשלט ע"י ה-OPV. כלומר הלחץ שאתה רואה בשעון הלחץ של המכונה הוא הלחץ שהמשאבה מייצרת "אחרי" ה-OPV. מכיוון שמדובר במשאבה וויברציונית ייקח לה כמה שניות לבנות את הלחץ ולכן העליה ה"לא מידית" בשעון.

אבל אחרי זה הלחץ אמור להתייצב על מה שה-OPV מכוון עליו, אם זה יציב על איזשהו מספר שהוא לא 9 באר, יכול להיות ששווה לך לשנות את מה שה-OPV מכוון עליו (אם הבנתי נכון יש לך בורג בחלק העליון של מגש הכוסות בצד ימין).
אם הלחץ עולה ואז נופל זה לא קשור לדעתי לעוגיה - גם אם היא נפרצת וגם אם לא. אין לזה קשר ללחץ שהמשאבה מפעילה בכלל המשאבה מפעילה לחץ קבוע שניתן לשינוי ע"י ה-OPV.
אם הלחץ עולה ואז נופל זה או OPV שלא מכוון כמו שצריך, או OPV תקול (או מד לחץ תקול).
פרופיל | שלח הודעה | חפש
odpr
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

הצטרף בתאריך:
  May 02, 2008
הבעות תודה: 1
מספר הודעות: 309

 #13  נשלח: ו' 17/01/2020 15:20

thedoctor כתב:
אם אכן זה הדגם https://www.ecm.de/en/products/details/product/Pro... אז יש לו משאבה וויברציונית. הן בד"כ מייצרות לחץ נבנה של 12 באר והוא נשלט ע"י ה-OPV. כלומר הלחץ שאתה רואה בשעון הלחץ של המכונה הוא הלחץ שהמשאבה מייצרת "אחרי" ה-OPV. מכיוון שמדובר במשאבה וויברציונית ייקח לה כמה שניות לבנות את הלחץ ולכן העליה ה"לא מידית" בשעון.

אבל אחרי זה הלחץ אמור להתייצב על מה שה-OPV מכוון עליו, אם זה יציב על איזשהו מספר שהוא לא 9 באר, יכול להיות ששווה לך לשנות את מה שה-OPV מכוון עליו (אם הבנתי נכון יש לך בורג בחלק העליון של מגש הכוסות בצד ימין).
אם הלחץ עולה ואז נופל זה לא קשור לדעתי לעוגיה - גם אם היא נפרצת וגם אם לא. אין לזה קשר ללחץ שהמשאבה מפעילה בכלל המשאבה מפעילה לחץ קבוע שניתן לשינוי ע"י ה-OPV.
אם הלחץ עולה ואז נופל זה או OPV שלא מכוון כמו שצריך, או OPV תקול (או מד לחץ תקול).


·לא מדויק.
אם מפעילים את המכונה ללא ״עוגיה״ הלחץ לא נבנה ל9 אלא להרבה פחות כי אין התנגדות.
בהחלט יכול להיות, במצב היפותטי, שהעוגיה ״תשבר״ ואז נוצר לרגע אחד מצב של ירידה בלחץ, הגיוני, כן. סביר, לא .
לדעתי זה באג.
בכל מקרה יש למכונה אחריות לשנתיים, והיות ולא ראיתי את התופעה הזו חוזרת. אז כל עוד זה עלול לקרות מידי פעם, אני מעדיף לחכות עם זה מאשר לסחוב את זה למעבדה שרוב הסיכויים יעשו יותר נזק מתועלת.
פרופיל | שלח הודעה | חפש
thedoctor
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

הצטרף בתאריך:
  Apr 23, 2010
הבעות תודה: 14
מספר הודעות: 151

 #14  נשלח: שבת 18/01/2020 15:09

odpr כתב:

ציטוט:
...


·לא מדויק.
אם מפעילים את המכונה ללא ״עוגיה״ הלחץ לא נבנה ל9 אלא להרבה פחות כי אין התנגדות.

·
חחח נו, אבל אנחנו לא מדברים על הפעלה של המכונה ללא עוגיה/ידית. ולזה התייחסתי.
לגבי השאר - זה ניסוי מעניין באמת לבדוק , לטחון עוגיה די גס ולטמפר ממש חלש. אישית אני חושב שגם אז (ואפילו אם עושים אנד-דוזינג קיצוני) תהיה מספיק התנגדות כדי לייצר 8-9 באר (למשאבה וויברציונית כמובן). אבל בהחלט ייתכן שזה לא המצב. מישהו עשה פעם?

בהתחשב במה שכתבתי גם לדעתי זה באג או כיול לא טוב של ה-OPV (או שה פשוט דגם של OPV שלוקח לו זמן להיכנס לפעולה ומכוייל קצת נמוך), ניסוי פשוט שאתם יכולים לעשות זה בקפלאש, שם ההתנגדות היא 100% - האם הלחץ יציב בבקפלאש? לא ראיתי שכתבתם.
פרופיל | שלח הודעה | חפש
odpr
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

הצטרף בתאריך:
  May 02, 2008
הבעות תודה: 1
מספר הודעות: 309

 #15  נשלח: ב' 03/02/2020 11:37

להלן תשובת ECM, בקיצור זה דבר שעלול לקרות במכונת דוד בודד וזה תקין לחלוטין.


The Mechanika V Slim is a Heat-Exchanger Machine with one big Boiler. Hot Water on the bottom and Steam on top. If you extract an Espresso and froth Milk at the same time it can happen that the pressure drops as the Volume inside the Boiler reduces.

Therefore, there should be no problem with your Machine. This is normal with Heat-Exchanger Models.
פרופיל | שלח הודעה | חפש
כל הזמנים הם שעון חורף - ישראל (GMT+2) הצג הודעות קודמות:    
פורומים > מכונות ידניות ומטחנות


  
    שם משתמש:
נתוני כניסה לכל אתרי HT:

  סיסמא:
 

  


 | 

קפוץ אל: 
לא ניתן לשלוח הודעות בפורום זה
לא ניתן להגיב להודעות בפורום זה
לא ניתן לערוך את הודעותיך בפורום זה
לא ניתן למחוק את הודעותיך בפורום זה
לא ניתן להצביע לסקרים בפורום זה
לא ניתן לצרף קבצים בפורום זה
לא ניתן להוריד קבצים בפורום זה

תקנון / תנאי השימוש באתר צור קשר / contact us כל הזכויות שמורות לקבוצת ht