מאמרים אחרונים

שתף בפייסבוק שיתוף בפייסבוק
RSS - מאמריםמאמרים
RSS - פורומיםפורומים
דווח למנהל דיווח למנהל
קישור לעמוד זה קישור לעמוד זה
עוד בקבוצת HT



שוט ראשון = שוט כיור?


עמוד 2 מתוך 2
עבור לעמוד הקודם  |  1  |  2 
   פורומים > קפה > מכונות ידניות ומטחנות
מחבר הודעה
coffeeaddict (איתן שלום)
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

הצטרף בתאריך:
  Nov 26, 2009

מיקום: צפון
הבעות תודה: 61
מספר הודעות: 520

 #16  נשלח: ו' 18/12/2009 13:10
מה עם התנועה להתרחקות מקופסאות הואקום

באחד השירשורים שאלתם אם אין נזק מהשאיבה המוגברת שלמעשה גורמת להתנדפות חמרי ריח קלי משקל, והתלהבתם מרעיון הזיפלוק עם שסתום חד כיווני. יונתן לא מימש את שיק הגשם שנתתי לו (rain check) אני חייב גם להודות שאחרי 7 ימים הקפה יותר טעים לי מאשר אחרי 3 ימים, ונראה לי שההתעסקות עם הואקום מוגזמת. באותה מידה אני בעד מטחנה עם מחלק מנות, כאשר בקפה צעיר ניתן לאוורר אותו ע"י סיחרור מלמטה והכנסה מחדש מלמעלה. לי חסרה האופציה הזו, ולמי שרוכש ושואל אותי אני דווקא ממליץ על מכונה עם מחלק מנות בגלל האפשרות להשתמש בקפה צעיר.
אדי
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
joncafe (יונתן)
גורו קפה
גורו קפה

הצטרף בתאריך:
  Nov 26, 2009

מיקום: צפון
הבעות תודה: 104
מספר הודעות: 2328

 #17  נשלח: ו' 18/12/2009 14:51

אדי, לא שכחתי ואני אממש את ההזמנה באחד מימי השבוע הבא, אם עדיין תסכים לקבלני.
_________________
Everything should be made as simple as possible, but not simpler
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
coffeeaddict (איתן שלום)
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

הצטרף בתאריך:
  Nov 26, 2009

מיקום: צפון
הבעות תודה: 61
מספר הודעות: 520

 #18  נשלח: ו' 18/12/2009 15:14
בכיף יונתן!!!

רק הקפה שייעדתי לטעימות כבר לא יהיה זמין (אצלנו שותים 200-250 גרם ביום). נבדוק את מה שיהיה על המדף: מקורר מאולץ או מקורר בג'ין. יש עכשיו פרו מעניין מפאהום ב-30 שקל. יקר בשביל נצרת אבל זול בהשוואה לרוני.
אדי
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
דבוטאנט (עפר ש)
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה

הצטרף בתאריך:
  Nov 26, 2009

מיקום: כפר סבא
הבעות תודה: 1132
מספר הודעות: 11720

 #19  נשלח: ו' 18/12/2009 16:29

מר קופיאדיקט - למה אתה לא מחליף את האיבריטאל צ'לנג' לכזו עם מחלק מנות?
יש בקדמה כזו בכסוף עם פלסטיקה מושחרת (מאוד יפה).
את הקיימת תעביר לעבודה לצד הגאג'יה טבה.

_________________
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
coffeeaddict (איתן שלום)
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

הצטרף בתאריך:
  Nov 26, 2009

מיקום: צפון
הבעות תודה: 61
מספר הודעות: 520

 #20  נשלח: ו' 18/12/2009 20:24
אין לי שום סיבה להחליף סוס טוב עובד ומתפקד

בעבודה מספיק שרואים בי המשוגע של הקפה, והדבקתי שם את החברה בחיידק, לא נוסיף גם מטחנה לשם. המכונה טוחנת מעולה, והקפה יוצא מצוין. כשהפולים צעירים מדי יש אילתור קבוע: טוחנים לכוסית מפלסטיק, מעבירים דרך מסננת, כך שהקפה מתאוורר, לתוך כוס נוספת. אם הם רק יצאו מקלייה, חוזרים על התרגיל פעמיים. בגלל זה אין לי מוטיבציה להחלפת מטחנה.
בברכה
אדי
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
hosq
כתב קפה
כתב קפה

הצטרף בתאריך:
  Nov 26, 2009
הבעות תודה: 276
מספר הודעות: 4970

 #21  נשלח: שבת 19/12/2009 1:34

האם קפה שהתיישן שבוע מקביל בטעמו לקפה שאוורר כך?
_________________
what's next?
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
coffeeaddict (איתן שלום)
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

הצטרף בתאריך:
  Nov 26, 2009

מיקום: צפון
הבעות תודה: 61
מספר הודעות: 520

 #22  נשלח: שבת 19/12/2009 18:15
קשה להשוות אותו קפה היום ובעוד שבוע

אבל קל להשוות קפה צעיר מידי, עם אותו קפה שעבר ניפוי פעמיים במסננת. זו בהחלט קפיצת מדרגה מבחינת טעם, ואני נוהג כך. אחרת אני טוחן מספר מנות לקופסה מפלסטיק, וממתין למשל מהערב לבוקר המחרת. גם כאן יש שיפור משמעותי עקב האיוורור. אני חייב להודות שאת הרעיון קיבלתי מיצרן מכונות קליה שמשתמש תמיד בקפה של יום האתמול ונותן לו טיפול איוורור במטחנה עם המחלק מנות. מכאן התפתחות התהליך העוקף מחלק מנות.
אדי
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
כל הזמנים הם שעון קיץ - ישראל (GMT+3) הצג הודעות קודמות:    
פורומים > מכונות ידניות ומטחנות עבור לעמוד הקודם  |  1  |  2 


  
    שם משתמש:
נתוני כניסה לכל אתרי HT:

  סיסמא:
 

  


 | 

קפוץ אל: 
לא ניתן לשלוח הודעות בפורום זה
לא ניתן להגיב להודעות בפורום זה
לא ניתן לערוך את הודעותיך בפורום זה
לא ניתן למחוק את הודעותיך בפורום זה
לא ניתן להצביע לסקרים בפורום זה
לא ניתן לצרף קבצים בפורום זה
לא ניתן להוריד קבצים בפורום זה

תקנון / תנאי השימוש באתר צור קשר / contact us כל הזכויות שמורות לקבוצת ht