באחד השירשורים שאלתם אם אין נזק מהשאיבה המוגברת שלמעשה גורמת להתנדפות חמרי ריח קלי משקל, והתלהבתם מרעיון הזיפלוק עם שסתום חד כיווני. יונתן לא מימש את שיק הגשם שנתתי לו (rain check) אני חייב גם להודות שאחרי 7 ימים הקפה יותר טעים לי מאשר אחרי 3 ימים, ונראה לי שההתעסקות עם הואקום מוגזמת. באותה מידה אני בעד מטחנה עם מחלק מנות, כאשר בקפה צעיר ניתן לאוורר אותו ע"י סיחרור מלמטה והכנסה מחדש מלמעלה. לי חסרה האופציה הזו, ולמי שרוכש ושואל אותי אני דווקא ממליץ על מכונה עם מחלק מנות בגלל האפשרות להשתמש בקפה צעיר.
אדי
שוט ראשון = שוט כיור?
- coffeeaddict
-
- חבר פעיל במיוחד
- הודעות: 520
- הצטרף: נובמבר 2009
- שם מלא: איתן שלום
- מיקום: צפון
- נתן תודות: 9 פעמים
- קיבל תודות: 60 פעמים
- coffeeaddict
-
- חבר פעיל במיוחד
- הודעות: 520
- הצטרף: נובמבר 2009
- שם מלא: איתן שלום
- מיקום: צפון
- נתן תודות: 9 פעמים
- קיבל תודות: 60 פעמים
בכיף יונתן!!!
רק הקפה שייעדתי לטעימות כבר לא יהיה זמין (אצלנו שותים 200-250 גרם ביום). נבדוק את מה שיהיה על המדף: מקורר מאולץ או מקורר בג'ין. יש עכשיו פרו מעניין מפאהום ב-30 שקל. יקר בשביל נצרת אבל זול בהשוואה לרוני.
אדי
אדי
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה
- הודעות: 11720
- הצטרף: נובמבר 2009
- מיקום: כפר סבא
- נתן תודות: 282 פעמים
- קיבל תודות: 1130 פעמים
- coffeeaddict
-
- חבר פעיל במיוחד
- הודעות: 520
- הצטרף: נובמבר 2009
- שם מלא: איתן שלום
- מיקום: צפון
- נתן תודות: 9 פעמים
- קיבל תודות: 60 פעמים
אין לי שום סיבה להחליף סוס טוב עובד ומתפקד
בעבודה מספיק שרואים בי המשוגע של הקפה, והדבקתי שם את החברה בחיידק, לא נוסיף גם מטחנה לשם. המכונה טוחנת מעולה, והקפה יוצא מצוין. כשהפולים צעירים מדי יש אילתור קבוע: טוחנים לכוסית מפלסטיק, מעבירים דרך מסננת, כך שהקפה מתאוורר, לתוך כוס נוספת. אם הם רק יצאו מקלייה, חוזרים על התרגיל פעמיים. בגלל זה אין לי מוטיבציה להחלפת מטחנה.
בברכה
אדי
בברכה
אדי
- coffeeaddict
-
- חבר פעיל במיוחד
- הודעות: 520
- הצטרף: נובמבר 2009
- שם מלא: איתן שלום
- מיקום: צפון
- נתן תודות: 9 פעמים
- קיבל תודות: 60 פעמים
קשה להשוות אותו קפה היום ובעוד שבוע
אבל קל להשוות קפה צעיר מידי, עם אותו קפה שעבר ניפוי פעמיים במסננת. זו בהחלט קפיצת מדרגה מבחינת טעם, ואני נוהג כך. אחרת אני טוחן מספר מנות לקופסה מפלסטיק, וממתין למשל מהערב לבוקר המחרת. גם כאן יש שיפור משמעותי עקב האיוורור. אני חייב להודות שאת הרעיון קיבלתי מיצרן מכונות קליה שמשתמש תמיד בקפה של יום האתמול ונותן לו טיפול איוורור במטחנה עם המחלק מנות. מכאן התפתחות התהליך העוקף מחלק מנות.
אדי
אדי