שוט ראשון = שוט כיור?

פורום מכונות קפה ידניות (לא אוטומטיות), ומטחנות קפה
coffeeaddict
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
הודעות: 520
הצטרף: נובמבר 2009
שם מלא: איתן שלום
מיקום: צפון
נתן תודות: 9 פעמים
קיבל תודות: 60 פעמים

מה עם התנועה להתרחקות מקופסאות הואקום

נושא שלא נקרא #16 

באחד השירשורים שאלתם אם אין נזק מהשאיבה המוגברת שלמעשה גורמת להתנדפות חמרי ריח קלי משקל, והתלהבתם מרעיון הזיפלוק עם שסתום חד כיווני. יונתן לא מימש את שיק הגשם שנתתי לו (rain check) אני חייב גם להודות שאחרי 7 ימים הקפה יותר טעים לי מאשר אחרי 3 ימים, ונראה לי שההתעסקות עם הואקום מוגזמת. באותה מידה אני בעד מטחנה עם מחלק מנות, כאשר בקפה צעיר ניתן לאוורר אותו ע"י סיחרור מלמטה והכנסה מחדש מלמעלה. לי חסרה האופציה הזו, ולמי שרוכש ושואל אותי אני דווקא ממליץ על מכונה עם מחלק מנות בגלל האפשרות להשתמש בקפה צעיר.
אדי

joncafe
סמל אישי של משתמש
גורו קפה
גורו קפה
הודעות: 2335
הצטרף: נובמבר 2009
מיקום: קנדה
נתן תודות: 124 פעמים
קיבל תודות: 102 פעמים

נושא שלא נקרא #17 

אדי, לא שכחתי ואני אממש את ההזמנה באחד מימי השבוע הבא, אם עדיין תסכים לקבלני.
Everything should be made as simple as possible, but not simpler

coffeeaddict
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
הודעות: 520
הצטרף: נובמבר 2009
שם מלא: איתן שלום
מיקום: צפון
נתן תודות: 9 פעמים
קיבל תודות: 60 פעמים

בכיף יונתן!!!

נושא שלא נקרא #18 

רק הקפה שייעדתי לטעימות כבר לא יהיה זמין (אצלנו שותים 200-250 גרם ביום). נבדוק את מה שיהיה על המדף: מקורר מאולץ או מקורר בג'ין. יש עכשיו פרו מעניין מפאהום ב-30 שקל. יקר בשביל נצרת אבל זול בהשוואה לרוני.
אדי

דבוטאנט
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה
הודעות: 11720
הצטרף: נובמבר 2009
מיקום: כפר סבא
נתן תודות: 282 פעמים
קיבל תודות: 1130 פעמים

נושא שלא נקרא #19 

מר קופיאדיקט - למה אתה לא מחליף את האיבריטאל צ'לנג' לכזו עם מחלק מנות?
יש בקדמה כזו בכסוף עם פלסטיקה מושחרת (מאוד יפה).
את הקיימת תעביר לעבודה לצד הגאג'יה טבה.
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)

coffeeaddict
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
הודעות: 520
הצטרף: נובמבר 2009
שם מלא: איתן שלום
מיקום: צפון
נתן תודות: 9 פעמים
קיבל תודות: 60 פעמים

אין לי שום סיבה להחליף סוס טוב עובד ומתפקד

נושא שלא נקרא #20 

בעבודה מספיק שרואים בי המשוגע של הקפה, והדבקתי שם את החברה בחיידק, לא נוסיף גם מטחנה לשם. המכונה טוחנת מעולה, והקפה יוצא מצוין. כשהפולים צעירים מדי יש אילתור קבוע: טוחנים לכוסית מפלסטיק, מעבירים דרך מסננת, כך שהקפה מתאוורר, לתוך כוס נוספת. אם הם רק יצאו מקלייה, חוזרים על התרגיל פעמיים. בגלל זה אין לי מוטיבציה להחלפת מטחנה.
בברכה
אדי

hosq
סמל אישי של משתמש
כתב קפה
כתב קפה
הודעות: 5010
הצטרף: נובמבר 2009
נתן תודות: 54 פעמים
קיבל תודות: 286 פעמים

נושא שלא נקרא #21 

האם קפה שהתיישן שבוע מקביל בטעמו לקפה שאוורר כך?
what's next?

coffeeaddict
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
הודעות: 520
הצטרף: נובמבר 2009
שם מלא: איתן שלום
מיקום: צפון
נתן תודות: 9 פעמים
קיבל תודות: 60 פעמים

קשה להשוות אותו קפה היום ובעוד שבוע

נושא שלא נקרא #22 

אבל קל להשוות קפה צעיר מידי, עם אותו קפה שעבר ניפוי פעמיים במסננת. זו בהחלט קפיצת מדרגה מבחינת טעם, ואני נוהג כך. אחרת אני טוחן מספר מנות לקופסה מפלסטיק, וממתין למשל מהערב לבוקר המחרת. גם כאן יש שיפור משמעותי עקב האיוורור. אני חייב להודות שאת הרעיון קיבלתי מיצרן מכונות קליה שמשתמש תמיד בקפה של יום האתמול ונותן לו טיפול איוורור במטחנה עם המחלק מנות. מכאן התפתחות התהליך העוקף מחלק מנות.
אדי

שלח תגובה

חזור אל “מכונות קפה ידניות ומטחנות”