מאמרים אחרונים

שתף בפייסבוק שיתוף בפייסבוק
RSS - מאמריםמאמרים
RSS - פורומיםפורומים
דווח למנהל דיווח למנהל
קישור לעמוד זה קישור לעמוד זה
עוד בקבוצת HT



מכונות הקפה שלנו


עמוד 9 מתוך 9
עבור לעמוד הקודם  |  1  |  2  |  3  |  4  |  5  |  6  |  7  |  8  |  9 
   פורומים > קפה > בית הקפה
מחבר הודעה
joncafe (יונתן)
גורו קפה
גורו קפה

הצטרף בתאריך:
  Nov 26, 2009

מיקום: צפון
הבעות תודה: 104
מספר הודעות: 2328

 #121  נשלח: ד' 23/12/2009 14:39

לא בטוח שזה נכון.
קפה הוא טעם נרכש. והשאלה היא מה יקרה בעוד כמה חודשים לאותו אחד שבטעימה יגיד שגאג'יה עם קפה טחון בן שבוע דומה מאד ללה-מרזוקו עם קפה שנטחן הרגע. האם הגאג'יה תגיע לבוידעם והבחור יפסיק לשתות אספרסו/הפוך בבית?

_________________
Everything should be made as simple as possible, but not simpler
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
קרמריקה
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה

הצטרף בתאריך:
  Apr 17, 2005
הבעות תודה: 251
מספר הודעות: 3998

 #122  נשלח: ד' 23/12/2009 14:46

joncafe כתב:
לא בטוח שזה נכון.
קפה הוא טעם נרכש. והשאלה היא מה יקרה בעוד כמה חודשים לאותו אחד שבטעימה יגיד שגאג'יה עם קפה טחון בן שבוע דומה מאד ללה-מרזוקו עם קפה שנטחן הרגע. האם הגאג'יה תגיע לבוידעם והבחור יפסיק לשתות אספרסו/הפוך בבית?


אין סיכוי כזה... מכונות ללא מגביר קרמה, וגאג'ה במיוחד, מאוד רגישות לטריות הקפה ומאוד רגישות לעובי הטחינה. אז מעבר לחוסר הטריות, הסיכוי שמישהו בבית קפה יטחן בעובי שיתאים לגאג'ה הוא קלוש. רק מלדמיין את הזרימה של קפה כזה נעשה לי רע.
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
oronp
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

הצטרף בתאריך:
  Dec 17, 2009

מיקום: הוד השרון
הבעות תודה: 9
מספר הודעות: 165

 #123  נשלח: ד' 23/12/2009 15:49

בכלל לא כ"כ פשוט לתכנן ניסוי כזה בעל משמעות.
כדי שניסוי מעין זה יהיה בעל ערך כלשהוא, הוא חייב להיות כפול סמיות (double blind). במילים אחרות, איש, כולל מגישי הקפה, לא מודע למה יש בכוס העטופה ואיך נוצרה...
תנאי המשחק אמורים להיות שוים לכל, שהרי אין הגיון או הגינות לאתגר גאג'יה לדוגמא עם טחינה לא מתאימה. הוסף לחגיגה קצת פודים, קפסולות, טחון מתערובות שונות, משכי המתנה שונים, עם\ בלי HXת עם \ בלי E61, וקיבלת ניסוי מורכב ביותר.......
למען האמת, איני בטוח כלל שניתן להפיק אירוע כזה באופן הוגן ושווה...........

_________________
As you get older, you get to find out that shades in your hair .. and life - get grey
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
moti_r (מוטי)
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe

הצטרף בתאריך:
  Nov 11, 2004

מיקום: ישראל
הבעות תודה: 688
מספר הודעות: 9705

 #124  נשלח: ד' 23/12/2009 22:51

oronp, אולי אתה צודק, אבל אם המסקנה היא שצריך לוותר מראש - אז אני לא מסכים איתה.
אפשר לתכנן ניסוי הוגן מספיק, גם אם לא סגור הרמטית.

_________________
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
oronp
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

הצטרף בתאריך:
  Dec 17, 2009

מיקום: הוד השרון
הבעות תודה: 9
מספר הודעות: 165

 #125  נשלח: ד' 23/12/2009 23:39

אשמח לעזור לתכנן ניסוי לגיטימי כזה!
אורון

_________________
As you get older, you get to find out that shades in your hair .. and life - get grey
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
hosq
כתב קפה
כתב קפה

הצטרף בתאריך:
  Nov 26, 2009
הבעות תודה: 276
מספר הודעות: 4970

 #126  נשלח: ד' 23/12/2009 23:40

נכון, ולא חייבת להיות תוצאה חד משמעית. אפשר לקרוא לזה השוואה או התנסות. נוותר על "שאלת המחקר"
_________________
what's next?
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
oronp
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

הצטרף בתאריך:
  Dec 17, 2009

מיקום: הוד השרון
הבעות תודה: 9
מספר הודעות: 165

 #127  נשלח: ד' 23/12/2009 23:55

דווקא על שאלת מחקר אינך אמור לוותר.
ה"הקלה" הינה בתנאי מחקר שאינם עונים על קריטריונים קשיחים דיים... בחינת "מצוי" ולא "רצוי"...
הקושי הוא ביצירת תנאים שעדיין יאפשרו הסקת מסקנות תקפות, ולא יהפכו כל מסקנה לחסרת ערך מלכתחילה...

_________________
As you get older, you get to find out that shades in your hair .. and life - get grey
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
moti_r (מוטי)
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe

הצטרף בתאריך:
  Nov 11, 2004

מיקום: ישראל
הבעות תודה: 688
מספר הודעות: 9705

 #128  נשלח: ד' 23/12/2009 23:56

אורון - רוצה להרים את הכפפה ולכתוב תכנון ראשוני? כדאי לפתוח שרשור נפרד עבור זה.
_________________
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
yanivol
חבר ותיק
חבר ותיק

הצטרף בתאריך:
  Jul 23, 2006

מיקום: השכן של השכן שלא ישן
הבעות תודה: 101
מספר הודעות: 2705

 #129  נשלח: ה' 24/12/2009 15:30

moti_r כתב:
ברוכים הבאים, חברי שרשור יקר, לפורום קפה

יניב, איזו מכונה זו? היא אוטומטית?

אתם מוזמנים אל שרשור ההיכרות שלנו, כדי לספר על עצמכם ועל המכונות שלכם!


מכונה אוטומטית מלאה (טוחנת דוחסת עושה קפה ומשליכה את העוגה למיכל פסולת) מכונה שהיא כל כולה SAECO הנמכרת תחת השם PRINCESS של חברה הולנדית.

מידותיה קטנות משל ה SAECO MAGIC ועל כן היא תופסת פחות שטח שיש ומיצרת קפה באיכות דומה:
מהר, ללא התקשקשות מיותרת, ללא ליכלוך, ובאיכות טובה אך לא מצויינת.
ישנם שני בוררים לכמות הקפה, ועובי הטחינה
ניתן לכוון את כמות המים למנה ארוכה ולמנה קצרה.

היא בשימוש קבוע אצלי כ 10 שנים ומעולם לא דרשה תיקון.

_________________
איסטרה בלגינא קיש קיש קריא
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
כל הזמנים הם שעון קיץ - ישראל (GMT+3) הצג הודעות קודמות:    
פורומים > בית הקפה עבור לעמוד הקודם  |  1  |  2  |  3  |  4  |  5  |  6  |  7  |  8  |  9 


  
    שם משתמש:
נתוני כניסה לכל אתרי HT:

  סיסמא:
 

  


 | 

קפוץ אל: 
לא ניתן לשלוח הודעות בפורום זה
לא ניתן להגיב להודעות בפורום זה
לא ניתן לערוך את הודעותיך בפורום זה
לא ניתן למחוק את הודעותיך בפורום זה
לא ניתן להצביע לסקרים בפורום זה
לא ניתן לצרף קבצים בפורום זה
לא ניתן להוריד קבצים בפורום זה

תקנון / תנאי השימוש באתר צור קשר / contact us כל הזכויות שמורות לקבוצת ht