אני משתמש גם כן בבריטה .
לפני כחודש הייתה לי בעיה עם הגוף חימוף והייתי צריך להחליפו , פתחתי את הדוד ואני יכול לאמר שמבפנים כמעט ולא נראתה אבנית וזאת לאחר שימוש של שנה וחצי בבריטה .
באיזה מים אתם משתמשים במכונת האספרסו?
- coffeeaddict
-
- חבר פעיל במיוחד
- הודעות: 520
- הצטרף: נובמבר 2009
- שם מלא: איתן שלום
- מיקום: צפון
- נתן תודות: 9 פעמים
- קיבל תודות: 60 פעמים
המים למכונת האספרסו
קודם כל אתייחס לטיפול בצנרת של מכונות צ'ימבלי, יפה שהם עושים טיפול, אבל זה לא מכסה את אלפי המכונות הפזורות בבתים. זה התחיל עכשיו, והמכונות שאצלנו בבית לא ממוגנות תקיפה. על כן חייבים להבין ולהפנים: נגדיר את המים התקינים לחליטה כ"נמצאים בחלון תהליך צר". כל חריגה מחלון זה פוגעת במכונה או בטעם או בבריאות, ואנו משלמים את המחיר. אם המים חומציים מידי כמו מה שמייצר פילטר בריטה לא מטופל, הקפה חמוץ, והמתכת מתמוססת ומרעילה אותנו. אם המים מטופלים בפילטר פחם פעיל בלבד, האבנית נשארת ושוקעת בנקודות התורפה החמות והצרות ביותר במערכת. אם המים מטופלים באוסמזה הפוכה, רמת הקורוזיביות שלהם עולה ושוב פני המתכת נתקפים. הצעתי בעבר במצב כזה להשתמש אחת לשבוע במים קשים, כדי להגן על פני השטח של המתכת, ונאמר לי ע "י משתמש, שהכיסוי נתקף והוסר תוך יום-יומיים. אחר כך נתקפים פני השטח של המתכת, והופכים את המים לרעילים. בעניין הטעם יש לשלב פילטר פחם פעיל בשלב האחרון לפני שהמים מגיעים למכונה. אז את כל הפילטרים המיועדים לריכוך מים יש לשטוף במלח לפני תחילת השימוש, וגם בהמשך לפי כמות השרף יש לקבוע תדירות שטיפה במלח: אם גלעד טוען שהפילטר על הצינור מספיק ל-24 ליטר, ניתן לשטוף אותו אחת לחודש עבור 4 ספלים ליום, אם בתור מים משתמשים בבריטה מטופלת בשילוב עם פילטר צינור, ניתן למשוך את הריענון למשך חדשיים. את הבריטה יש לרענן אחת לשבוע, לפי ההוראות למעלה.מרכך יעודי של 8 ליטר ניתן בבית לרענן אחת ל-3 חדשים. את הכלור ויתר הטעמים כדאי להסיר ע"י חיבור פילטר פחם פעיל בהמשך למרכך. אז שוב מים לא מזוקקים ולא חומציים. ריענון השרף בהתאם לכמות השרף במרכך, ובתדירות שקבעתם. ושיהיה להנאה ולבריאות.
אדי
אדי
- coffeeaddict
-
- חבר פעיל במיוחד
- הודעות: 520
- הצטרף: נובמבר 2009
- שם מלא: איתן שלום
- מיקום: צפון
- נתן תודות: 9 פעמים
- קיבל תודות: 60 פעמים
יש לי כזה שעולה 40 שקל
מתכוון להחליף אחרי שנה. החיבורים קצת מסובכים אבל זה פילטר פחם סיני רגיל של מי שתיה. ההברגה מתחילה מרבע ועוברת ל3/8 זה מתחבר לצנרת. בוא תצלם וכולם יראו ויראו.
אדי
אדי
- moti_r
-
- עורך ראשי HTCafe
- הודעות: 9712
- הצטרף: נובמבר 2004
- מיקום: ישראל
- נתן תודות: 219 פעמים
- קיבל תודות: 682 פעמים
אני משתמש בפילטר בריטה 'מקצועי' הממוקם מתחת לברז. יש לי ברז מזיגה, ואני משתמש במים האלה גם לשתיה ובישול.
הפילטר יחזיק לשנה (לפי חישוב של 4 ליטר מים ביום).
אישית אני מעדיף לא רק לרכך את המים, כי אני מחפש גם פתרון טוב לסינון מים לשתיה. הבריטה מתאימה לי מאוד, ולדעתי המים שלה הם הטעימים ביותר, גם יותר ממים מינרליים.
הפילטר יחזיק לשנה (לפי חישוב של 4 ליטר מים ביום).
אישית אני מעדיף לא רק לרכך את המים, כי אני מחפש גם פתרון טוב לסינון מים לשתיה. הבריטה מתאימה לי מאוד, ולדעתי המים שלה הם הטעימים ביותר, גם יותר ממים מינרליים.
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -
- avicali
-
- חבר פעיל מאוד
- הודעות: 272
- הצטרף: דצמבר 2009
- מיקום: מרכז
- נתן תודות: 31 פעמים
- קיבל תודות: 20 פעמים
אני חייב לומר שקראתי את הכל ויצאתי קצת מבולבל
עד עכשיו השתמשתי בשיטה של coffeeaddict לריכוך המים (יש לי קנקן בריטה) והשתמשתי בהם למכונת הקפה בלבד.
הבנתי שלא מומלץ להשתמש במים אלה לשתיה בגלל הסינון של הסידן והמגנזיום וטוב שקראתי את זה כי בשבועיים האחרונים התחלתי להשתמש במים האלה גם בקומקום החשמלי כשהרתחתי מים בשביל להכין אוכל לבתי התינוקת, וכמובן שאני אפסיק עם זה.
אז הוסבר על השחרור של חומרים רעילים מהחלקים המתכתיים שהמים באים איתם במגע בתוך המכונה וכאן כבר איבדתי אתכם.
שאלתי היא, אם אני רוצה מים מרוככים לשימוש במכונת הקפה בלבד, האם השיטה של אדי טובה ומספיקה, או שאני צריך לעשות דברים נוספים?
תודה.
עד עכשיו השתמשתי בשיטה של coffeeaddict לריכוך המים (יש לי קנקן בריטה) והשתמשתי בהם למכונת הקפה בלבד.
הבנתי שלא מומלץ להשתמש במים אלה לשתיה בגלל הסינון של הסידן והמגנזיום וטוב שקראתי את זה כי בשבועיים האחרונים התחלתי להשתמש במים האלה גם בקומקום החשמלי כשהרתחתי מים בשביל להכין אוכל לבתי התינוקת, וכמובן שאני אפסיק עם זה.
אז הוסבר על השחרור של חומרים רעילים מהחלקים המתכתיים שהמים באים איתם במגע בתוך המכונה וכאן כבר איבדתי אתכם.
שאלתי היא, אם אני רוצה מים מרוככים לשימוש במכונת הקפה בלבד, האם השיטה של אדי טובה ומספיקה, או שאני צריך לעשות דברים נוספים?
תודה.
- joncafe
- גורו קפה
- הודעות: 2335
- הצטרף: נובמבר 2009
- מיקום: קנדה
- נתן תודות: 124 פעמים
- קיבל תודות: 102 פעמים
השיטה של אדי מצויינת ופותרת את כל הבעיות: מים רכים ולא חומציים. רכים כי מחליף היונים מרכך את המים, לא חומציים כי אתה משתמש בפילטר מטופל-מלח. הפילטר הלא מטופל מוציא מים חומציים - המטופל לא מוציא חומציים.
אבל, תשתמש במים הללו רק למכונת הקפה ולא לשתייה, ואז הכל מצויין.
אבל, תשתמש במים הללו רק למכונת הקפה ולא לשתייה, ואז הכל מצויין.
Everything should be made as simple as possible, but not simpler
- coffeeaddict
-
- חבר פעיל במיוחד
- הודעות: 520
- הצטרף: נובמבר 2009
- שם מלא: איתן שלום
- מיקום: צפון
- נתן תודות: 9 פעמים
- קיבל תודות: 60 פעמים
פשוט צריך לזכור שהסרנו את הסידן והמגנזיום
זה קורה בכל טיפול ריכוך. בבריטה המקורי המים הופכים חומציים, לכן אסור לחשוף אליהם חלקי מתכת שמכילים ניקל ועופרת. כאשר הבריטה מטופלת מלח המים יהיו נייטראליים, ולא יפגעו בגופי החימום. כך ניתן להשתמש בהם למכונת אספרסו והם יתנו משקה טעים ולא יפגעו במתכת. לגבי משקה חלב לתינוקות, אין בעייה עם מים מבריטה, כי הכמות של הסידן והמגנזיום הנחוצים לתינוק מגיעים עם האבקה. איני חושב שהם סומכים על המים כמקור למינרלים, ולכן המים יהיו טעימים ומתאימים לשתי המטרות. יש בכל זאת הבדל והוא באורך החיים של הפילטר: אם המים לא מורתחים, יתפתחו חידקים לאחר חודש. לא משמעותי לקפה אך כן משמעותי לתינוק. רק לקפה ניתן להמשיך שנתיים באותו פילטר.
בברכה
אדי
בברכה
אדי
האם אפשר לטפל גם במסנן כזה?
http://www.kedmagift.co.il/category/BRITA_WATER_FILTER
דבר נוסף,
קניתי אתמול קרם טרטר כדי לנקות את המכונה
במקביל ניסיתי לנקות גם את הקומקום וראיתי שהוא לא מנקה כל כך טוב כמו אחרי ניקוי
במלח לימון.
בטוח ששימוש במלח לימון יפגע בדוד אלומניום? הרי החומצה נמצאת ממש קצת זמן בדוד.
http://www.kedmagift.co.il/category/BRITA_WATER_FILTER
דבר נוסף,
קניתי אתמול קרם טרטר כדי לנקות את המכונה
במקביל ניסיתי לנקות גם את הקומקום וראיתי שהוא לא מנקה כל כך טוב כמו אחרי ניקוי
במלח לימון.
בטוח ששימוש במלח לימון יפגע בדוד אלומניום? הרי החומצה נמצאת ממש קצת זמן בדוד.
- joncafe
- גורו קפה
- הודעות: 2335
- הצטרף: נובמבר 2009
- מיקום: קנדה
- נתן תודות: 124 פעמים
- קיבל תודות: 102 פעמים
המכונה שלך אכן יחסית קלה לניקוי, ולכן אתה יכול להרשות לעצמך את השיטה הזו.asimo2 כתב:אני משתמש במים של הברז, לעיתים מים מהרתחה בקומקום חשמלי. אחת למספר חודשים אני מעביר מיץ לימון או חומץ 5% במכונת הקפה, CHROMEX 180 וכך נפתרה בעיית האבנית והסתימות.
אולי לא אידאלי אבל פרקטי מאוד והקפה, לא חמוץ ולא מלוח...
גם לי היתה פעם מכונת תרמובלוק (למעשה היא עדין עובדת במשרד שלי עם פודים), וכך גם אני נהגתי/נוהג איתה.
אבל, במכונות עם דוודים ומחליפי חום, ניקוי אבנית הוא הרבה יותר מורכב, ולרוב רצוי שיעשה בידי טכנאי רציני. תחשוב שרק ניקוי טכנאי כזה עולה כמו חצי מכונת אספרסו תרמובלוק פשוטה, וזו הסיבה שרצוי מאד לא להגיע לזה ולרכך את המים מראש במכונות היקרות והמסובכות יותר.
תוסיף לזה את העובדה שגם לפני שהמכונה "נסתמת" יש ירידה בביצועים (הקצפה, טמפרטורות וכו').
Everything should be made as simple as possible, but not simpler