באיזה מים אתם משתמשים במכונת האספרסו?

פורום מכונות קפה ידניות (לא אוטומטיות), ומטחנות קפה
yshneider
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 471
הצטרף: אוקטובר 2008
נתן תודות: 3 פעמים
קיבל תודות: 6 פעמים

נושא שלא נקרא #16 

אני משתמש גם כן בבריטה .

לפני כחודש הייתה לי בעיה עם הגוף חימוף והייתי צריך להחליפו , פתחתי את הדוד ואני יכול לאמר שמבפנים כמעט ולא נראתה אבנית וזאת לאחר שימוש של שנה וחצי בבריטה .

coffeeaddict
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
הודעות: 520
הצטרף: נובמבר 2009
שם מלא: איתן שלום
מיקום: צפון
נתן תודות: 9 פעמים
קיבל תודות: 60 פעמים

המים למכונת האספרסו

נושא שלא נקרא #17 

קודם כל אתייחס לטיפול בצנרת של מכונות צ'ימבלי, יפה שהם עושים טיפול, אבל זה לא מכסה את אלפי המכונות הפזורות בבתים. זה התחיל עכשיו, והמכונות שאצלנו בבית לא ממוגנות תקיפה. על כן חייבים להבין ולהפנים: נגדיר את המים התקינים לחליטה כ"נמצאים בחלון תהליך צר". כל חריגה מחלון זה פוגעת במכונה או בטעם או בבריאות, ואנו משלמים את המחיר. אם המים חומציים מידי כמו מה שמייצר פילטר בריטה לא מטופל, הקפה חמוץ, והמתכת מתמוססת ומרעילה אותנו. אם המים מטופלים בפילטר פחם פעיל בלבד, האבנית נשארת ושוקעת בנקודות התורפה החמות והצרות ביותר במערכת. אם המים מטופלים באוסמזה הפוכה, רמת הקורוזיביות שלהם עולה ושוב פני המתכת נתקפים. הצעתי בעבר במצב כזה להשתמש אחת לשבוע במים קשים, כדי להגן על פני השטח של המתכת, ונאמר לי ע "י משתמש, שהכיסוי נתקף והוסר תוך יום-יומיים. אחר כך נתקפים פני השטח של המתכת, והופכים את המים לרעילים. בעניין הטעם יש לשלב פילטר פחם פעיל בשלב האחרון לפני שהמים מגיעים למכונה. אז את כל הפילטרים המיועדים לריכוך מים יש לשטוף במלח לפני תחילת השימוש, וגם בהמשך לפי כמות השרף יש לקבוע תדירות שטיפה במלח: אם גלעד טוען שהפילטר על הצינור מספיק ל-24 ליטר, ניתן לשטוף אותו אחת לחודש עבור 4 ספלים ליום, אם בתור מים משתמשים בבריטה מטופלת בשילוב עם פילטר צינור, ניתן למשוך את הריענון למשך חדשיים. את הבריטה יש לרענן אחת לשבוע, לפי ההוראות למעלה.מרכך יעודי של 8 ליטר ניתן בבית לרענן אחת ל-3 חדשים. את הכלור ויתר הטעמים כדאי להסיר ע"י חיבור פילטר פחם פעיל בהמשך למרכך. אז שוב מים לא מזוקקים ולא חומציים. ריענון השרף בהתאם לכמות השרף במרכך, ובתדירות שקבעתם. ושיהיה להנאה ולבריאות.
אדי

joncafe
סמל אישי של משתמש
גורו קפה
גורו קפה
הודעות: 2335
הצטרף: נובמבר 2009
מיקום: קנדה
נתן תודות: 124 פעמים
קיבל תודות: 102 פעמים

נושא שלא נקרא #18 

אדי - יש לך המלצה לגבי פילטר פחם שמתאים למערכות שלנו? בסביבות כמה זה עולה? מה תדירות ההחלפה?
Everything should be made as simple as possible, but not simpler

coffeeaddict
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
הודעות: 520
הצטרף: נובמבר 2009
שם מלא: איתן שלום
מיקום: צפון
נתן תודות: 9 פעמים
קיבל תודות: 60 פעמים

יש לי כזה שעולה 40 שקל

נושא שלא נקרא #19 

מתכוון להחליף אחרי שנה. החיבורים קצת מסובכים אבל זה פילטר פחם סיני רגיל של מי שתיה. ההברגה מתחילה מרבע ועוברת ל3/8 זה מתחבר לצנרת. בוא תצלם וכולם יראו ויראו.
אדי

moti_r
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe
הודעות: 9712
הצטרף: נובמבר 2004
מיקום: ישראל
נתן תודות: 219 פעמים
קיבל תודות: 682 פעמים

נושא שלא נקרא #20 

אני משתמש בפילטר בריטה 'מקצועי' הממוקם מתחת לברז. יש לי ברז מזיגה, ואני משתמש במים האלה גם לשתיה ובישול.
הפילטר יחזיק לשנה (לפי חישוב של 4 ליטר מים ביום).
אישית אני מעדיף לא רק לרכך את המים, כי אני מחפש גם פתרון טוב לסינון מים לשתיה. הבריטה מתאימה לי מאוד, ולדעתי המים שלה הם הטעימים ביותר, גם יותר ממים מינרליים.
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -

avicali
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 272
הצטרף: דצמבר 2009
מיקום: מרכז
נתן תודות: 31 פעמים
קיבל תודות: 20 פעמים

נושא שלא נקרא #21 

אני חייב לומר שקראתי את הכל ויצאתי קצת מבולבל :מבולבל:
עד עכשיו השתמשתי בשיטה של coffeeaddict לריכוך המים (יש לי קנקן בריטה) והשתמשתי בהם למכונת הקפה בלבד.
הבנתי שלא מומלץ להשתמש במים אלה לשתיה בגלל הסינון של הסידן והמגנזיום וטוב שקראתי את זה כי בשבועיים האחרונים התחלתי להשתמש במים האלה גם בקומקום החשמלי כשהרתחתי מים בשביל להכין אוכל לבתי התינוקת, וכמובן שאני אפסיק עם זה.
אז הוסבר על השחרור של חומרים רעילים מהחלקים המתכתיים שהמים באים איתם במגע בתוך המכונה וכאן כבר איבדתי אתכם.
שאלתי היא, אם אני רוצה מים מרוככים לשימוש במכונת הקפה בלבד, האם השיטה של אדי טובה ומספיקה, או שאני צריך לעשות דברים נוספים?

תודה.

joncafe
סמל אישי של משתמש
גורו קפה
גורו קפה
הודעות: 2335
הצטרף: נובמבר 2009
מיקום: קנדה
נתן תודות: 124 פעמים
קיבל תודות: 102 פעמים

נושא שלא נקרא #22 

השיטה של אדי מצויינת ופותרת את כל הבעיות: מים רכים ולא חומציים. רכים כי מחליף היונים מרכך את המים, לא חומציים כי אתה משתמש בפילטר מטופל-מלח. הפילטר הלא מטופל מוציא מים חומציים - המטופל לא מוציא חומציים.

אבל, תשתמש במים הללו רק למכונת הקפה ולא לשתייה, ואז הכל מצויין.
Everything should be made as simple as possible, but not simpler

coffeeaddict
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
הודעות: 520
הצטרף: נובמבר 2009
שם מלא: איתן שלום
מיקום: צפון
נתן תודות: 9 פעמים
קיבל תודות: 60 פעמים

פשוט צריך לזכור שהסרנו את הסידן והמגנזיום

נושא שלא נקרא #23 

זה קורה בכל טיפול ריכוך. בבריטה המקורי המים הופכים חומציים, לכן אסור לחשוף אליהם חלקי מתכת שמכילים ניקל ועופרת. כאשר הבריטה מטופלת מלח המים יהיו נייטראליים, ולא יפגעו בגופי החימום. כך ניתן להשתמש בהם למכונת אספרסו והם יתנו משקה טעים ולא יפגעו במתכת. לגבי משקה חלב לתינוקות, אין בעייה עם מים מבריטה, כי הכמות של הסידן והמגנזיום הנחוצים לתינוק מגיעים עם האבקה. איני חושב שהם סומכים על המים כמקור למינרלים, ולכן המים יהיו טעימים ומתאימים לשתי המטרות. יש בכל זאת הבדל והוא באורך החיים של הפילטר: אם המים לא מורתחים, יתפתחו חידקים לאחר חודש. לא משמעותי לקפה אך כן משמעותי לתינוק. רק לקפה ניתן להמשיך שנתיים באותו פילטר.
בברכה
אדי

noam
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
הודעות: 1424
הצטרף: מרץ 2005
נתן תודות: 46 פעמים
קיבל תודות: 54 פעמים

נושא שלא נקרא #24 

האם אפשר לטפל גם במסנן כזה?

http://www.kedmagift.co.il/category/BRITA_WATER_FILTER


דבר נוסף,
קניתי אתמול קרם טרטר כדי לנקות את המכונה
במקביל ניסיתי לנקות גם את הקומקום וראיתי שהוא לא מנקה כל כך טוב כמו אחרי ניקוי
במלח לימון.

בטוח ששימוש במלח לימון יפגע בדוד אלומניום? הרי החומצה נמצאת ממש קצת זמן בדוד.

asimo2
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 228
הצטרף: מאי 2005
מיקום: רמת-גן
נתן תודות: 3 פעמים
קיבל תודות: 5 פעמים

נושא שלא נקרא #25 

אני משתמש במים של הברז, לעיתים מים מהרתחה בקומקום חשמלי. אחת למספר חודשים אני מעביר מיץ לימון או חומץ 5% במכונת הקפה, CHROMEX 180 וכך נפתרה בעיית האבנית והסתימות.
אולי לא אידאלי אבל פרקטי מאוד והקפה, לא חמוץ ולא מלוח

avicali
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 272
הצטרף: דצמבר 2009
מיקום: מרכז
נתן תודות: 31 פעמים
קיבל תודות: 20 פעמים

נושא שלא נקרא #26 

תודה רבה על התשובה וההסבר.
עכשיו זה ברור יותר.

joncafe
סמל אישי של משתמש
גורו קפה
גורו קפה
הודעות: 2335
הצטרף: נובמבר 2009
מיקום: קנדה
נתן תודות: 124 פעמים
קיבל תודות: 102 פעמים

נושא שלא נקרא #27 

asimo2 כתב:אני משתמש במים של הברז, לעיתים מים מהרתחה בקומקום חשמלי. אחת למספר חודשים אני מעביר מיץ לימון או חומץ 5% במכונת הקפה, CHROMEX 180 וכך נפתרה בעיית האבנית והסתימות.
אולי לא אידאלי אבל פרקטי מאוד והקפה, לא חמוץ ולא מלוח
...
המכונה שלך אכן יחסית קלה לניקוי, ולכן אתה יכול להרשות לעצמך את השיטה הזו.
גם לי היתה פעם מכונת תרמובלוק (למעשה היא עדין עובדת במשרד שלי עם פודים), וכך גם אני נהגתי/נוהג איתה.

אבל, במכונות עם דוודים ומחליפי חום, ניקוי אבנית הוא הרבה יותר מורכב, ולרוב רצוי שיעשה בידי טכנאי רציני. תחשוב שרק ניקוי טכנאי כזה עולה כמו חצי מכונת אספרסו תרמובלוק פשוטה, וזו הסיבה שרצוי מאד לא להגיע לזה ולרכך את המים מראש במכונות היקרות והמסובכות יותר.

תוסיף לזה את העובדה שגם לפני שהמכונה "נסתמת" יש ירידה בביצועים (הקצפה, טמפרטורות וכו').
Everything should be made as simple as possible, but not simpler

moti_r
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe
הודעות: 9712
הצטרף: נובמבר 2004
מיקום: ישראל
נתן תודות: 219 פעמים
קיבל תודות: 682 פעמים

נושא שלא נקרא #28 

באיזה סוג של דוד יש בעיה עם מים חומציים?
או שזה לא קשור לדוד, ומהווה בעיה בכל מכונה?
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -

קרמריקה
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה
הודעות: 4098
הצטרף: אפריל 2005
נתן תודות: 92 פעמים
קיבל תודות: 285 פעמים

נושא שלא נקרא #29 

זה לא רק הדוד.. זה גם גוף החימום עצמו. מים חומציים שגרמו לרעלים להכנס למים הם הסיבה שברוב הקומקומים עברו לגופי חימום נסתרים.
נחכה לאיתן שיגיב, אבל אני מניח שהשילוב היחיד שיכול לקבל מים חומציים מבלי להרעיל אותנו זה דוד נירוסטה וגוף חימום חיצוני.

moti_r
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe
הודעות: 9712
הצטרף: נובמבר 2004
מיקום: ישראל
נתן תודות: 219 פעמים
קיבל תודות: 682 פעמים

נושא שלא נקרא #30 

מעניין עד כמה זה באמת מסוכן.
כלומר, כדאי לי להחליף כבר עכשיו את הבריטה? עד כדי כך?
(אני לא מתכנן לרענן ולא רוצה לתחזק את פתרון המים שלי. מוכן להחליף פילטר פעם בשנה, לא פחות מזה :))
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -

שלח תגובה

חזור אל “מכונות קפה ידניות ומטחנות”