היי לכולם
איך אני ידע איזה פולי קפה יתאימו לי לקפוצינו/הפוך המושלם??
הרי אני לא יקנה את כולם ויחליט..
מחפש המלצות(עד כה טעמתי רק את הקפה של סגפרדו ובריסטוט)!
איך בוחרים קפה???
- joncafe
- גורו קפה
- הודעות: 2335
- הצטרף: נובמבר 2009
- מיקום: קנדה
- נתן תודות: 124 פעמים
- קיבל תודות: 102 פעמים
מצטרף להמלצה של קרמריקה.
בתחילת הדרך שלי בקפה, הייתי קונה "דגימות" של 100גר' מכל מיני תערובות קלויות ומנסה את כולן.
בסופו של דבר זה מאד סובביקטיבי, והדרך הנכונה להגיע לתערובת המועדפת היא ע"י נסוי וטעיה.
בדרך גם לומדים הרבה על הבדלי הטעם בין התערובות, וזו גם ברכה.
בתחילת הדרך שלי בקפה, הייתי קונה "דגימות" של 100גר' מכל מיני תערובות קלויות ומנסה את כולן.
בסופו של דבר זה מאד סובביקטיבי, והדרך הנכונה להגיע לתערובת המועדפת היא ע"י נסוי וטעיה.
בדרך גם לומדים הרבה על הבדלי הטעם בין התערובות, וזו גם ברכה.
Everything should be made as simple as possible, but not simpler
- moti_r
-
- עורך ראשי HTCafe
- הודעות: 9712
- הצטרף: נובמבר 2004
- מיקום: ישראל
- נתן תודות: 219 פעמים
- קיבל תודות: 682 פעמים
דווקא שאלה טובה. בהחלט יש תערובות שמתאימות יותר להפוך וכאלה שמיועדות לאספרסו.
הרעיון הוא שלקפוצ'ינו (הפוך), התערובת צריכה להיות יותר 'קלילה' ופירותית, אפילו חמוצה קצת. החלב מעדן ומאזן את הטעמים והתוצאה מצויינת.
באספרסו הרבה אנשם לא אוהבים את החמיצות הזו, ולכן מעדיפים לייצר תערובות קלויות בדרגה גבוהה יותר, קצת כבדות יותר וקרמליות.
אבל שוב - אתה חייב לנסות בעצמך ולטעום!
כמו שכפיר כתב, אני מאוד מאוד אוהב את הדנזי אורו וממליץ תמיד לנסות אותו. אח"כ - קשה מאוד לחזור אחורה
הרעיון הוא שלקפוצ'ינו (הפוך), התערובת צריכה להיות יותר 'קלילה' ופירותית, אפילו חמוצה קצת. החלב מעדן ומאזן את הטעמים והתוצאה מצויינת.
באספרסו הרבה אנשם לא אוהבים את החמיצות הזו, ולכן מעדיפים לייצר תערובות קלויות בדרגה גבוהה יותר, קצת כבדות יותר וקרמליות.
אבל שוב - אתה חייב לנסות בעצמך ולטעום!
כמו שכפיר כתב, אני מאוד מאוד אוהב את הדנזי אורו וממליץ תמיד לנסות אותו. אח"כ - קשה מאוד לחזור אחורה
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה
- הודעות: 11720
- הצטרף: נובמבר 2009
- מיקום: כפר סבא
- נתן תודות: 282 פעמים
- קיבל תודות: 1130 פעמים
שאלה קשה - יש חנויות שימכרו לך קפה קלוי כהה לאספרסו ובהיר יותר לקפוצ'ינו ויש להיפך.scoop9 כתב:תודה תודה
שאלה קצת מוזרה .. הקפה הזה טוב לאספרסו או שהוא מתאים יותר להפוך??
קצת לא יודע להבדיל אם יש קפה שכאספרסו הוא מעולה אבל הפוך הוא לא משו ולהפך?
או אספרסו טוב זה הפוך מעולה?
דרך אגב joncafe אתה מלך אחי!...
לפעמים קפה יכול להיות לא משהו באספרסו ומצוין בקפוצ'ינו (כמו קפה PAULS ).
אין לך ברירה אלא לנסות...
יש לי בבית עכשיו מאורו צ'נטו-פרצ'נטו (100% בעברית כי זה רק עראביקה) והוא יותר טעים לי בקפוצ'ינו לעומת אספרסו. במאורו דה-לוקס זה ההיפך אצלי.
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)
- איתןאוהבקפה
-
- חבר פעיל מאוד
- הודעות: 189
- הצטרף: מרץ 2010
- מיקום: הרצליה
- נתן תודות: 43 פעמים
- קיבל תודות: 19 פעמים
Re: איך בוחרים קפה???
שאלה, האם יש בית קפה או רשת שאתה מחבב את הקפה שלה? אם תוכל לרשום יתכן שאנשים שמחבבים קפה זה יוכלו לכוון אותך לקפה קלוי שאהוב עליהם או שטעמו דומה.scoop9 כתב:היי לכולם
איך אני ידע איזה פולי קפה יתאימו לי לקפוצינו/הפוך המושלם??
הרי אני לא יקנה את כולם ויחליט..
מחפש המלצות(עד כה טעמתי רק את הקפה של סגפרדו ובריסטוט)!...
אני אמליץ לך לקנות באחת מרשתות הקפה כמות קטנה ולהתנסות, אני אישית קונה באילנ'ס שם גם המוכר מאוד נחמד ושש לדבר על קפה וסוגיו השונים וגם אתה יכול לקנות לפי משקל והם יטחנו לך במקום לאיזו דרגה שאתה צריך (מקינטה/אספרסו/פלנג'ר) אם אתה רוצה בכל זאת שמות של פולים אז אני קונה שם בדר"כ אנג'לו מיו ופעם אחרונה קניתי גם יאווה קלוסה שהוא יותר מעודן ופירותי, נסה ותהנה.