מאמרים אחרונים

שתף בפייסבוק שיתוף בפייסבוק
RSS - מאמריםמאמרים
RSS - פורומיםפורומים
דווח למנהל דיווח למנהל
קישור לעמוד זה קישור לעמוד זה
עוד בקבוצת HT



טורפטורה


עמוד 1 מתוך 3
עבור לעמוד  1  |  2  |  3  |  הבא 
   פורומים > קפה > מכונות ידניות ומטחנות
מחבר הודעה
concordia
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

הצטרף בתאריך:
  Jan 16, 2010

מיקום: אזור השרון
הבעות תודה: 38
מספר הודעות: 351

 #1  נשלח: ו' 10/08/2012 11:10
טורפטורה

לפני כארבעה חודשים רכשתי קולה יד שניה מאדם פרטי-מסוג טורפטורה של קופיטק אינגנירינג ורציתי להמתין ולצבור מעט נסיון עימו לפני שהבאתי אותו לפורום. הקולה הינו מיד שניה הן בשל התקציב הנמוך יחסית וגם מכיוון שחיפשתי קולה מסחרי עד 1 ק"ג. מכר לי אותו איש מאוד מאוד נחמד שהיתה חוויה גדולה להכירו וכמו שהוא התחייב, הקולה במצב מושלם והוא כבן 6 שנים. אצלי הוא עבר בעיקר ניקוי וליטוש. לפני שרכשתי את הטורפטורה קליתי ב genecafe ועד לאחרונה הייתי מרוצה ושלם עם התוצאות. יחד עם זאת היו חשובות לי הנקודות הבאות:
-קולה מסחרי כבד שיוצב במקום אחד באופן קבוע
-קליה של 1 ק"ג .
_אחידות קליה בתערובות רב-זניות
-ציקלון שיתחבר לשרוול ויותיר את הבית ללא עשן
-קליה ברמה גבוהה , קליה מקצועית-ללא פשרות-אשר תאריך גם את אורך חיי הפולים הקלויים.
-קולה שאף אחד מחלקיו לא יהיו עשויים מפלסטיק
לקחתי את הקולה יחד עם שני חברים(הוא כבד) לאחר שביצעתי קליית נסיון והתרשמתי מעבודתו של הקולה וממצבו הפיזי. הצבתי את הקולה בחדר העבודה שלי מכיוון שאין זה קולה שניתן להציבו במטבח, ומאידך-הוא יפה ואסתטי ונראה נהדר בחדר עמוס עץ וספרים. התרשמתי מרמת ייצור וגימור שטרם ראיתי כמותם (כאמור,"קופיטק") ניקיתי את הקולה והתכוננתי להפעלה ראשונה. רשמתי לפני, כך אני זוכר, כי נדרשה מידה לא קטנה של גאוניות ,ידע,וידיים טובות ביותר על מנת להגיע במלאכת מחשבת כזו לשלמות,תפעוליות,ויופי כה רב-במכשיר אחד. -הקולה הזה מקצועי ברמה שמציבה אותו כאחד הטובים מסוגו בעולם ואני מצטרף לשבחים על בית היוצר שעשה עבודת אומנות ואמנות ביצירה הזו. תחושה זו מלווה אותי משך הקליה באופן קבוע וגורמת לחווית קליה עשירה ורב מימדית.
הקולה הינו מכאני לשמחתי ובכך מעשיר את חווית הקליה ומאפשר השתתפות בה ופיקוח על כל הפרמטרים.
חיברתי לצקלון שרוול אלומיניום והוצאתי את השרוול מחלון החדר לגינה.
-הדלקתי את מתג התוף ואחריו את מתג הקליה
-חיממתי את הקולה לטמפרטורה של 170 מעלות (כשתים עשרה דקות)
-הכנסתי את הפולים שהנחתי קודם בתוך המשפך העלין בהדרגה על ידי פתיחת תריס הכנסת הפולים
-הכנתי מראש תערובת של 300 גר ברזיל וקולומביה+300 גר גואטמלה+300 גר סומטרה+100 גר רובוסטה(java ואוגנדה)
-יבשתי את הפולים במשך כחמש דקות
-הפעלתי את מתג בקרת האויר
הקולה שקט ופעולתו ממגנטת, הטמפרטורה ירדה ל 160 מעלות ואחרי מספר דקות עלתה בחזרה עד ל 178 מעלות.
-צפיתי בחלון הקולה ולקראת סוף הקליה הוצאתי מספר דגימות דרך ה "טרייר" תוך כ14 דקות שמעתי פיצוץ ראשון-ותוך כ 16 דקות הגוון(אני אישית אוהב קליה כהה) היה מדוייק.
-כיביתי את מתג הקולה(בקולה מערכת של אלמנטים של חום,אלמנטים של אינפרא-אדום וקונווקטור המבטיחים קליה אחידה ומושלמת לכל הזנים)
-הדלקתי את מתג הקירוה
-המתנתי עד שהטמפרטורה תרד ל 80 מעלות
-פתחתח את דלת תא הקליה והפולים זרמו למגירת הנירוסטה.
-נתתי לפולים לשחרר co2 ואחרי 24 שעות שמתי אותם בקופסת ואקום בתוך ארון חשוך.

אחרי ארבעה ימים פתחתי את הקופסא ומייד הרחתי ארומה עזה שלא הכרתי בעבר. הקליה היתה מושלמת, כהה, לא שרופה, אחידה, גודל הפולים מקסימלי והטעם: גן עדן עלי אדמות.

הרכישה היתה עבורי לא קלה כלכלית אבל עכשיו בהתסתכלי לאחור וכשאני טועם את הקפה-שאגב הארומה שלו נשמרת במלואה עד 6-7 שבועות ,לא פעם תהיתי כיצד קפה "מסחרי " שומר על הארומה והטריות והתשובה כנראה בין השאר-בסוג הקולה.(!) היה בהחלט שווה את המאמץ וההשקעה.







נערך בפעם אחרונה על-ידי concordia בתאריך ו' 10/08/2012 18:16, נערך בסך הכל 8 פעמים
(1) הבעות תודה: adi_habrusi
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
hosq
כתב קפה
כתב קפה

הצטרף בתאריך:
  Nov 26, 2009
הבעות תודה: 277
מספר הודעות: 4977

 #2  נשלח: ו' 10/08/2012 11:15

איזה כיף!
_________________
what's next?
(1) הבעות תודה: concordia
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
MartinHSabag (מרטין סבג)
מנהל
מנהל


הצטרף בתאריך:
  Nov 10, 2004

מיקום: כפר-סבא
הבעות תודה: 1575
מספר הודעות: 59084

 #3  נשלח: ו' 10/08/2012 11:18

אני מריח את הריח של הקפה הקלוי עד כאן.....
_________________
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me
(1) הבעות תודה: concordia
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
docfeelgood
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

הצטרף בתאריך:
  Nov 25, 2010

מיקום: רמת גן
הבעות תודה: 102
מספר הודעות: 660

 #4  נשלח: ו' 10/08/2012 11:45

יופי של רכישה
וכתיבה יפה
(1) הבעות תודה: concordia
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
moti_r (מוטי)
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe

הצטרף בתאריך:
  Nov 11, 2004

מיקום: ישראל
הבעות תודה: 688
מספר הודעות: 9705

 #5  נשלח: ו' 10/08/2012 12:01

רכישה מושלמת!! זה הקולה האולטימטיבי, לדעתי. 1 ק"ג זה בדיוק המשקל הנכון הביתה.
הוא גם יפה מאוד. איזה כיף לך!

תתחדש!

_________________
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -
(1) הבעות תודה: concordia
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
eliel1010
חבר ותיק
חבר ותיק

הצטרף בתאריך:
  Aug 30, 2010
הבעות תודה: 101
מספר הודעות: 1556

 #6  נשלח: ו' 10/08/2012 15:49

כל הכבוד על השדרוג! תתחדש
_________________
about.me
(1) הבעות תודה: concordia
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
danimili (דניאל)
חבר ותיק
חבר ותיק

הצטרף בתאריך:
  Jan 21, 2011

מיקום: ירושלים
הבעות תודה: 156
מספר הודעות: 1207

 #7  נשלח: ו' 10/08/2012 15:58

תענוג לקרוא ובטח עוד יותר לטעום!
(1) הבעות תודה: concordia
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
קופיהוליק (אלוני ארתור)
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

הצטרף בתאריך:
  Sep 17, 2011

מיקום: חולון
הבעות תודה: 42
מספר הודעות: 393

 #8  נשלח: ו' 10/08/2012 17:30

תתחדש באמת כיף לקרא אבל אך קופצים ג'ין לקולה מישכרי?
(1) הבעות תודה: concordia
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
דבוטאנט (עפר ש)
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה

הצטרף בתאריך:
  Nov 26, 2009

מיקום: כפר סבא
הבעות תודה: 1134
מספר הודעות: 11723

 #9  נשלח: ו' 10/08/2012 20:01

מזל טוב!
נראה מעולה. שדרוג אמיתי

_________________
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)
(1) הבעות תודה: concordia
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
יוסיסופר
חבר ותיק
חבר ותיק

הצטרף בתאריך:
  Nov 26, 2009
הבעות תודה: 194
מספר הודעות: 2214

 #10  נשלח: ו' 10/08/2012 22:10

תתחדש ותהנה.

במפגש הבא יש מה לראות, קולה משוכלל, מכונת מנוף משוכללת, חסר רק המפגש.
(1) הבעות תודה: concordia
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
dorso
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

הצטרף בתאריך:
  Mar 03, 2010
הבעות תודה: 31
מספר הודעות: 389

 #11  נשלח: ו' 10/08/2012 22:40

תתחדש
(1) הבעות תודה: concordia
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
mr_dish
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

הצטרף בתאריך:
  Jan 12, 2005
הבעות תודה: 36
מספר הודעות: 719

 #12  נשלח: ו' 10/08/2012 23:55

הפוסט שלך מעניין מאד ומעלה געגוע לאדם שבנה את המכונה...מה חבל שאין הוא חולק עימנו את נסיונו כבעבר...

באשר לניצול של הקולה - לי, למשל, לא היתה בעיה לשלם לך פר-קליה, אם היית מציע את חסדי המכונה גם לאחרים, כחלק מההחזר של עלותו. שנינו היינו מרוויחים, אני, הייתי מתנסה בקליית הרכבי תערובות שעד כה לא ממש למדתי, כמו גם הנאה מקפה ממש ממש טרי...ואתה, ממזער נזקים....

נתתי את עצמי כדוגמא....אולי יתאים לעוד חברים.
(2) הבעות תודה: concordia , coffeeavi
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
adi_habrusi
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

הצטרף בתאריך:
  Nov 19, 2011

מיקום: אדמית
הבעות תודה: 43
מספר הודעות: 372

 #13  נשלח: שבת 11/08/2012 10:35

איזה כיף !!!!! תתחדש, אני בטוח שלמרות ההוצאה הכספית הגדולה אתה תפיק מהמכונה הזו הרבה אושר. אתה יודע אחרי שמתים זה לא משנה כמה כסף יש לך בבנק . אתה במקרה מוכר את הקולה הישן שלך ?
_________________
יום דבש
(1) הבעות תודה: concordia
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
coffeeavi (אבי)
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

הצטרף בתאריך:
  Jul 15, 2011
הבעות תודה: 244
מספר הודעות: 906

 #14  נשלח: שבת 11/08/2012 11:11

mr_dish כתב:
הפוסט שלך מעניין מאד ומעלה געגוע לאדם שבנה את המכונה...מה חבל שאין הוא חולק עימנו את נסיונו כבעבר...

באשר לניצול של הקולה - לי, למשל, לא היתה בעיה לשלם לך פר-קליה, אם היית מציע את חסדי המכונה גם לאחרים, כחלק מההחזר של עלותו. שנינו היינו מרוויחים, אני, הייתי מתנסה בקליית הרכבי תערובות שעד כה לא ממש למדתי, כמו גם הנאה מקפה ממש ממש טרי...ואתה, ממזער נזקים....

נתתי את עצמי כדוגמא....אולי יתאים לעוד חברים.


ראשית...תתחדש. נראה אחלה קולה ולפי הדיווח שלך גם מניב תוצאות טעימות להפליא וזה שווה הכל !

אחלה רעיון הועלה כאן מכיוון ומרבית החברים כאן צורכים קפה בכמויות לא מסחריות
זה יכול להיות אחלה מיזם אם אתה מוכן לבלבולי המוח שלנו....
מצטרף בחום לקליה הביתית שלך
אשמח לקבל הצעות לתערובות ולמחיר לחברים....

_________________
קפה זה דרך...לא משקה
Silvia Mega-Mod
Rocky Timer-Mod
Brikka Fix&Clean
(1) הבעות תודה: concordia
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
concordia
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

הצטרף בתאריך:
  Jan 16, 2010

מיקום: אזור השרון
הבעות תודה: 38
מספר הודעות: 351

 #15  נשלח: שבת 11/08/2012 12:12
תודה

אוקיי, אז ראשית כל תודה לכולם. הפירגון וההשתתפות מחממים את הלב, וכמה כייף שיש פורום כזה-זה לכשעצמו נותן הרבה פעמים דחיפה וסקרנות להמשיך ולחפש עוד ועוד דברים משמעותיים בדרך אל הקפה וממנו. שנית, את הקולה הקודם שלי מכרתי לפני מספר שבועות..ובאשר להצעה היפה שהועלתה כאן בקשר ל "שירות קליה" : הרעיון ממש נחמד(אני מודה שפעם גם אני חשבתי שאולי כמה חברים מכאן יחלקו קולה איכותי) אבל אני ממש לא רואה את עצמי גובה כסף עבור העניין מאף אחד...מה שכן, אם תתאסף קבוצה של 4-5 אנשים למשל אשמח לארח כאן לקליה קבוצתית ולאספרסו כמובן צריך רק לתאם זמן שיהיה טוב לכולם. ושוב-המון תודה.
(2) הבעות תודה: coffeeavi , adi_habrusi
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
כל הזמנים הם שעון חורף - ישראל (GMT+2) הצג הודעות קודמות:    
פורומים > מכונות ידניות ומטחנות עבור לעמוד  1  |  2  |  3  |  הבא 


  
    שם משתמש:
נתוני כניסה לכל אתרי HT:

  סיסמא:
 

  


 | 

קפוץ אל: 
לא ניתן לשלוח הודעות בפורום זה
לא ניתן להגיב להודעות בפורום זה
לא ניתן לערוך את הודעותיך בפורום זה
לא ניתן למחוק את הודעותיך בפורום זה
לא ניתן להצביע לסקרים בפורום זה
לא ניתן לצרף קבצים בפורום זה
לא ניתן להוריד קבצים בפורום זה

תקנון / תנאי השימוש באתר צור קשר / contact us כל הזכויות שמורות לקבוצת ht