מאמרים אחרונים

שתף בפייסבוק שיתוף בפייסבוק
RSS - מאמריםמאמרים
RSS - פורומיםפורומים
דווח למנהל דיווח למנהל
קישור לעמוד זה קישור לעמוד זה
עוד בקבוצת HT



מה גודל הטחינה שאני צריך לאספרסו ?


עמוד 1 מתוך 2
עבור לעמוד  1  |  2  |  הבא 
   פורומים > קפה > מכונות ידניות ומטחנות
מחבר הודעה
iErez (Erez)
עובד טלפוניה/אינטרנט
עובד טלפוניה/אינטרנט

הצטרף בתאריך:
  Oct 28, 2010
הבעות תודה: 11
מספר הודעות: 884

 #1  נשלח: א' 29/05/2016 17:27
מה גודל הטחינה שאני צריך לאספרסו ?

בזמן האחרון אני מאוד לא מרוצה מהחליטה של האספרסו שלי, כנראה בגלל חוסר ידע בגודל הטחינה שאני צריך ...
אשמח לעזרה ממכם בשביל להוציא חליטה איכותית ומרוכזת (ולא דלילה כמו שיוצא לי בזמן האחרון)
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
itamars2
חבר ותיק
חבר ותיק

הצטרף בתאריך:
  Nov 04, 2011

מיקום: ליד אקליפטוס שורק בלוז כנעני
הבעות תודה: 306
מספר הודעות: 2311

 #2  נשלח: א' 29/05/2016 21:12

תתחיל מהכי קטן תחנוק ת'סבתא של המכונה ותמשיך משם.
_________________
מטחנה לה פאבוני
https://www.htcafe.co.il/vt254239.html
מרכך מים
https://www.htcafe.co.il/vp2545713
מד מים במיכל
https://www.htcafe.co.il/vt257975.html
החלפת סכינים
https://www.hometheater.co.il/vt329660.html
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
NEGRO (גלעד שמחי)
עוסק בתחום קפה
עוסק בתחום קפה

הצטרף בתאריך:
  Apr 20, 2010

מיקום: אלישיב
הבעות תודה: 241
מספר הודעות: 1081

 #3  נשלח: ב' 30/05/2016 0:38

לא תמיד עובי הטחינה הוא האשם.
בכל מקרה זה עובי מול כמות ואחד לא יכול בלי השני,משתנים תלויים ביחס ישיר.
ככל שהכמות הסלסלה גדולה יותר כך גדל עובי הטחינה ולהפך.
אתה צריך לשמור על כמות אחידה (בגלל זה ייצרתי את הדוזר) ומשם רק לשנות עובי עד הגעה לטווח הזמנים המומלץ ולטעם הרצוי.
יש עוד גורמים שמביאים לחליטה דלילה כמו גיל הקפה, דרגת קלייה (אם בהיר אז הגוף חלש) וכו'.
בהצלחהההההההההההההה
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
iErez (Erez)
עובד טלפוניה/אינטרנט
עובד טלפוניה/אינטרנט

הצטרף בתאריך:
  Oct 28, 2010
הבעות תודה: 11
מספר הודעות: 884

 #4  נשלח: ב' 30/05/2016 6:55

תודה רבה לכולם !!! יטופל ... ! רק מה התפקיד של ה doser ? (לא הבנתי בדיוק ... )
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
itamars2
חבר ותיק
חבר ותיק

הצטרף בתאריך:
  Nov 04, 2011

מיקום: ליד אקליפטוס שורק בלוז כנעני
הבעות תודה: 306
מספר הודעות: 2311

 #5  נשלח: ב' 30/05/2016 7:40

הדוסר זו שיטה נפחית שקובעת את כמות הקפה בסלסלה לפי הגובה האופטימלי מהראש.

אני למשל שוקל.

היתרון של הדוסר שלא משנה רמת הטחינה שאתה מעדיף , הוא משאיר את גובה הקפה קבוע.

למשל טחנת עבה יחסית ונכנס לסלסלה לצורך הדוגמה רק 14 גרם בגובה האופטימלי לראש.

או טחנת דק ונכנס 16.

http://us12.campaign-archive2.com/?u=c73d30b1d9122...

_________________
מטחנה לה פאבוני
https://www.htcafe.co.il/vt254239.html
מרכך מים
https://www.htcafe.co.il/vp2545713
מד מים במיכל
https://www.htcafe.co.il/vt257975.html
החלפת סכינים
https://www.hometheater.co.il/vt329660.html
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
nimitzg
כתב קפה
כתב קפה

הצטרף בתאריך:
  Dec 13, 2007
הבעות תודה: 215
מספר הודעות: 1919

 #6  נשלח: ב' 30/05/2016 9:45

itamars2
·
משקל אינו שווה לנפח.
הדוזר קובע נפח ועל כן כשמקטינים טחינה נכנסים יותר גרגרים בתא הדוזר כיוון שיש פחות חלל בין גרגר לגרגר.ולהפך.
המטרה היא לקבל מדידת מנה מתאימה לידית.

_________________
"Cigars change thoughts into dreams."
(Victor Marie Hugo 1802-1885)
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
דבוטאנט (עפר ש)
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה

הצטרף בתאריך:
  Nov 26, 2009

מיקום: כפר סבא
הבעות תודה: 1134
מספר הודעות: 11723

 #7  נשלח: ב' 30/05/2016 10:01

צריך קפה טרי ומטחנה מתאימה לאספרסו.
_________________
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
itamars2
חבר ותיק
חבר ותיק

הצטרף בתאריך:
  Nov 04, 2011

מיקום: ליד אקליפטוס שורק בלוז כנעני
הבעות תודה: 306
מספר הודעות: 2311

 #8  נשלח: ב' 30/05/2016 10:18

nimitzg

זה בדיוק מה שהסברתי. שיטה נפחית לעומת שיטת שקילה ומשחק עם המשקל וגודל הטחינה לתוצאה הרצויה.

בתגובה הראשונה משום מה הנחתי שהוא שוקל מנות.

_________________
מטחנה לה פאבוני
https://www.htcafe.co.il/vt254239.html
מרכך מים
https://www.htcafe.co.il/vp2545713
מד מים במיכל
https://www.htcafe.co.il/vt257975.html
החלפת סכינים
https://www.hometheater.co.il/vt329660.html
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
nimitzg
כתב קפה
כתב קפה

הצטרף בתאריך:
  Dec 13, 2007
הבעות תודה: 215
מספר הודעות: 1919

 #9  נשלח: ב' 30/05/2016 11:43

itamars2
·
צודק.מחזק את טענתך

_________________
"Cigars change thoughts into dreams."
(Victor Marie Hugo 1802-1885)
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
iErez (Erez)
עובד טלפוניה/אינטרנט
עובד טלפוניה/אינטרנט

הצטרף בתאריך:
  Oct 28, 2010
הבעות תודה: 11
מספר הודעות: 884

 #10  נשלח: ב' 30/05/2016 17:08

ח'ברה תודה על התשובות אבל באמת שלא הבנתי מתי בדיוק ואיך אני משתמש בדוזר ...
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
YanivT72
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

הצטרף בתאריך:
  Apr 12, 2016
הבעות תודה: 50
מספר הודעות: 252

 #11  נשלח: ב' 30/05/2016 17:14

iErez
·
יש לך את הדוזר?
אם כן, טוחנים לידית מלאה, מטמפרים ואז מעבירים אם הדוזר, זורקים עודפים, מטמפרים שוב וחולטים.
אם זרימה מהירה מידיי, מקטינים עובי טחינה וחוזרים על התהליך עד שמגיעים לזרימה טובה.
תראה את הסרט על השימוש בדוזר ותבין.
או יותר טוב, מניסיון, תזמין קפה מגלעד ואז כשתבוא לאסוף הוא יתן לך דוזר ויסביר לך הכל.
גם תקבל דוזר, גם הסבר והכי חשוב קפה פירסט קלאס.
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
iErez (Erez)
עובד טלפוניה/אינטרנט
עובד טלפוניה/אינטרנט

הצטרף בתאריך:
  Oct 28, 2010
הבעות תודה: 11
מספר הודעות: 884

 #12  נשלח: ב' 30/05/2016 17:22

אין לי דוזר, ואיפה אני רואה את הסרטון על השימוש בדוזר ?

שיגמר לי הקפה שיש לי הזמין מגלעד אבל אני לא יכול להגיע לאסוף, הוא יכול לשלוח לי את הדוזר עם ההזמנה ?
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
YanivT72
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

הצטרף בתאריך:
  Apr 12, 2016
הבעות תודה: 50
מספר הודעות: 252

 #13  נשלח: ב' 30/05/2016 17:43

iErez
·
זה הסרט:


ותשאל את גלעד מה הוא יכול או לא יכול לעשות, אני לא דוברו...
שלח לו הודעה פרטית או חפש NEGRO קפה בגוגל.
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
NEGRO (גלעד שמחי)
עוסק בתחום קפה
עוסק בתחום קפה

הצטרף בתאריך:
  Apr 20, 2010

מיקום: אלישיב
הבעות תודה: 241
מספר הודעות: 1081

 #14  נשלח: ב' 30/05/2016 18:33

סרטון נוסטלגיה

אני שולח עם ההזמנה במידה ומבקשים בהערות.
(1) הבעות תודה: eliavbe
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
iErez (Erez)
עובד טלפוניה/אינטרנט
עובד טלפוניה/אינטרנט

הצטרף בתאריך:
  Oct 28, 2010
הבעות תודה: 11
מספר הודעות: 884

 #15  נשלח: ג' 31/05/2016 17:28

תודה רבה !!!
אבל באיזה גודל טחינה אני צריך להשתמש ל 100% מיצוי של ה"עוגיה" ?
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
כל הזמנים הם שעון קיץ - ישראל (GMT+3) הצג הודעות קודמות:    
פורומים > מכונות ידניות ומטחנות עבור לעמוד  1  |  2  |  הבא 


  
    שם משתמש:
נתוני כניסה לכל אתרי HT:

  סיסמא:
 

  


 | 

קפוץ אל: 
לא ניתן לשלוח הודעות בפורום זה
לא ניתן להגיב להודעות בפורום זה
לא ניתן לערוך את הודעותיך בפורום זה
לא ניתן למחוק את הודעותיך בפורום זה
לא ניתן להצביע לסקרים בפורום זה
לא ניתן לצרף קבצים בפורום זה
לא ניתן להוריד קבצים בפורום זה

תקנון / תנאי השימוש באתר צור קשר / contact us כל הזכויות שמורות לקבוצת ht