לא כל כך מצליח להגיע לקרמה המדוברת שרואים בסרטונים של הבריקה
משום מה הקרמה יוצאת טוב עד שאני מוזג את הקפה לכוס ונעלמת לה:?
סרטון למומחי הבריקה -בעיה בקרמה
שני הסנט שלי הם ש א. נראה שאתה מוזג את הקפה לאט ונותן לקרמה "לצאת אחרונה" , לדעתי זה אולי נכון להתחיל ככה אבל להמשיך מהר יותר ו"להוריד" את הקרמה לכוס אחרת היא מתאדה מהמגע עם המקינטה.
ב. אני שם מטבע של עשר אגורות או יורו על המשקולת, זה נותן לה עוד לחץ עדין והקרמה יצא במעט יותר עשירה, תנסה תראה אם אתה מתחבר לעניין.
אגב, אתה מחמם את הכוס לפני?
ב. אני שם מטבע של עשר אגורות או יורו על המשקולת, זה נותן לה עוד לחץ עדין והקרמה יצא במעט יותר עשירה, תנסה תראה אם אתה מתחבר לעניין.
אגב, אתה מחמם את הכוס לפני?
מקווה שזה בסדר שמתלבש על השרשור, באתי לפתוח חדש ואז ראיתי את זה.
איכשהו לי אף פעם לא הלך עם הבריקה. ניסיתי היום שוב אחרי שישבה בארון שנה.
כמה בעיות:
- קרמה אין אפילו קצת, ממש כלום.
- תמיד נשארת כמות מים בתחתית הבריקה, כמות הקפה שאני מקבל מבריקה של 2 היא בערך שני שליש כוס אספרסו.
- לוקח הרבה זמן לקפה לפרוץ, לפעמים אני חושב שכבר לא יקרה כלום ואני נוגע במשקולת בעדינות. זה גורם לקפה לצאת.
מה אני מפספס בתהליך ההכנה?
הקפה נטחן עם מטחנה ידנית ממש לפני ההכנה. אולי הטחינה עדינה מדי? האש חלשה מדי?
איכשהו לי אף פעם לא הלך עם הבריקה. ניסיתי היום שוב אחרי שישבה בארון שנה.
כמה בעיות:
- קרמה אין אפילו קצת, ממש כלום.
- תמיד נשארת כמות מים בתחתית הבריקה, כמות הקפה שאני מקבל מבריקה של 2 היא בערך שני שליש כוס אספרסו.
- לוקח הרבה זמן לקפה לפרוץ, לפעמים אני חושב שכבר לא יקרה כלום ואני נוגע במשקולת בעדינות. זה גורם לקפה לצאת.
מה אני מפספס בתהליך ההכנה?
הקפה נטחן עם מטחנה ידנית ממש לפני ההכנה. אולי הטחינה עדינה מדי? האש חלשה מדי?
- coffeeavi
- חבר פעיל במיוחד
- הודעות: 974
- הצטרף: יולי 2011
- מיקום: השרון
- נתן תודות: 62 פעמים
- קיבל תודות: 276 פעמים
- יצירת קשר:
·shemsha כתב:מקווה שזה בסדר שמתלבש על השרשור, באתי לפתוח חדש ואז ראיתי את זה.
איכשהו לי אף פעם לא הלך עם הבריקה. ניסיתי היום שוב אחרי שישבה בארון שנה.
כמה בעיות:
- קרמה אין אפילו קצת, ממש כלום.
- תמיד נשארת כמות מים בתחתית הבריקה, כמות הקפה שאני מקבל מבריקה של 2 היא בערך שני שליש כוס אספרסו.
- לוקח הרבה זמן לקפה לפרוץ, לפעמים אני חושב שכבר לא יקרה כלום ואני נוגע במשקולת בעדינות. זה גורם לקפה לצאת.
מה אני מפספס בתהליך ההכנה?
הקפה נטחן עם מטחנה ידנית ממש לפני ההכנה. אולי הטחינה עדינה מדי? האש חלשה מדי?...
תתחיל לבדוק:
1. טריות קפה וסוג קפה. ככל שיש יותר רובוסטה תקבל יותר קרמה
2. אתה מקבל 2/3? בטוח? מקבל 20 סמ"ק מ-80 סמ"ק מים שאתה שם? נראה לי שווה בדיקה חוזרת.
3. בהחלט כדאי שתנסה טחינה יותר גסה
4. להבה צריכה להיות חזקה ושלא עוברת את הכלי
5. נקה את המשקולת, ממש לא צריך לשים תוספת למשקולת או לגעת בה
ממליץ לשים על להבה בעוצמה הגבוהה ביותר, אבל שלא תהיה גדולה מהבריקה כדי לא לשרוף את הידית.
הסלסלה צריכה להיות מלאה עד הסוף, אבל לא לדחוס, מקסימום לתת מכה קטנה עם הסלסלה על השיש כדי שהקפה יתמקום טוב.
טחינה - בערך בגודל של גרגיר סוכר.
מה שנאמר פה על מטבע על המשקולת לדעתי שגוי, בזמנו עשיתי ניסויים עם זה וזה לא שיפר שום דבר לדעתי.
על מנת לשמור על הקרמה - איך שהקפה פורץ מיד להוריד מהגז ולשפוך במהירות לכוס
צריך להגיד גם שזה לא באמת קרמה כמו שיש באספרסו, זה באמת שומן של הקפה אבל דליל יותר ועם בועות. בכל אופן זה הכי קרוב לקרמה שאפשר להוציא ממקינטה.
בהצלחה
הסלסלה צריכה להיות מלאה עד הסוף, אבל לא לדחוס, מקסימום לתת מכה קטנה עם הסלסלה על השיש כדי שהקפה יתמקום טוב.
טחינה - בערך בגודל של גרגיר סוכר.
מה שנאמר פה על מטבע על המשקולת לדעתי שגוי, בזמנו עשיתי ניסויים עם זה וזה לא שיפר שום דבר לדעתי.
על מנת לשמור על הקרמה - איך שהקפה פורץ מיד להוריד מהגז ולשפוך במהירות לכוס
צריך להגיד גם שזה לא באמת קרמה כמו שיש באספרסו, זה באמת שומן של הקפה אבל דליל יותר ועם בועות. בכל אופן זה הכי קרוב לקרמה שאפשר להוציא ממקינטה.
בהצלחה
מילה של אקסטרימיסט.
- coffeeavi
- חבר פעיל במיוחד
- הודעות: 974
- הצטרף: יולי 2011
- מיקום: השרון
- נתן תודות: 62 פעמים
- קיבל תודות: 276 פעמים
- יצירת קשר:
·shemsha כתב:תודה רבה על העצות. אנסה.
בריקה של 2 זה 80 מ"ל? אני ממלא עד לתחתית השסתום ואם אני מוריד מהאש כשהקפה מתחיל לצאת, נשארים לא מעט מים בבריקה....
כן
בריקה 2 - 80 סמ"ק מים לקבלת כ-60 סמ"ק קפה. זה המלצת היצרן
ובכל מקרה זה תמיד מתחת לשסתום.
האם אין לך דגם שמכיל במיכל העליון קוביה עם סימון כמות המים?
ראה במדריך לקראת הסוף.
- slavazh
- חבר פעיל במיוחד
- הודעות: 593
- הצטרף: אפריל 2005
- מיקום: בועה
- נתן תודות: 10 פעמים
- קיבל תודות: 11 פעמים
לכל אחד יש את השיטה שלו, לי אין מכונה ובזמנו בריקה הייתה הדבר היחיד שהכין קפה כל בוקר במשך 6 שנים. לי יש בריקה דור שני לארבע כוסות.
הבריקה שלי מוציאה 100 גרם של נוזל לא משנה כמה קפה אני שם. היחס הכי טעים ושעדיין יש בו מספיק קרמה זה 1:5 מה שאומר ל 100 גרם קפה שיוצא 20 גרם קפה טחון, אני טוחן בגודל מלח לבן דק. תמיד נשאר קרמה לפעמים הרבה לפעמים מעט כי הקפה כבר קצת ישן. השיטה של לדחוס סלסלה מלאה ממש לא עובדת טוב אצלי.
ממליץ לך למדוד מה משקל הנוזל שיוצא מהבריקה שלך, אני פשוט לא מכיר את בריקה 2. ותנסה לעבוד ביחסים של 1:4 או 1:5. ולטחון טיפה יותר דק מגרגירי סוכר.
הבריקה שלי מוציאה 100 גרם של נוזל לא משנה כמה קפה אני שם. היחס הכי טעים ושעדיין יש בו מספיק קרמה זה 1:5 מה שאומר ל 100 גרם קפה שיוצא 20 גרם קפה טחון, אני טוחן בגודל מלח לבן דק. תמיד נשאר קרמה לפעמים הרבה לפעמים מעט כי הקפה כבר קצת ישן. השיטה של לדחוס סלסלה מלאה ממש לא עובדת טוב אצלי.
ממליץ לך למדוד מה משקל הנוזל שיוצא מהבריקה שלך, אני פשוט לא מכיר את בריקה 2. ותנסה לעבוד ביחסים של 1:4 או 1:5. ולטחון טיפה יותר דק מגרגירי סוכר.
"לכולנו שמורה הזכות להביע את דעתנו, אך בדרך כלל דעה היא רק דעה ולא עובדה מוכחת." - דונלד ג' טראמפ.