סרטון למומחי הבריקה -בעיה בקרמה

פורום מכונות קפה ידניות (לא אוטומטיות), ומטחנות קפה
מורז (פותח השרשור)
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 114
הצטרף: ינואר 2016
נתן תודות: 19 פעמים
קיבל תודות: 6 פעמים

סרטון למומחי הבריקה -בעיה בקרמה

נושא שלא נקרא #1 

לא כל כך מצליח להגיע לקרמה המדוברת שרואים בסרטונים של הבריקה
משום מה הקרמה יוצאת טוב עד שאני מוזג את הקפה לכוס ונעלמת לה:?



rico2108
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 200
הצטרף: דצמבר 2018
נתן תודות: 48 פעמים
קיבל תודות: 53 פעמים

נושא שלא נקרא #2 

באיזה פולי קפה משתמש? מתי הקפה נקלה?
חוץ מהעניין של הקרמה, הטעם טוב או חמוץ/מר?
טוחן את הקפה בעצמך או קונה קפה שנטחן כבר?

coffeeavi
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
הודעות: 974
הצטרף: יולי 2011
מיקום: השרון
נתן תודות: 62 פעמים
קיבל תודות: 276 פעמים
יצירת קשר:

נושא שלא נקרא #3 

התהליך נראה תקין.

קרמה היא בהחלט פונקציה של קפה טרי וכמות הרובוסטה בתערובת. ככל שיש יותר תקבל יותר קרמה.
בכל מקרה, הקרמה ממקינטה בריקה מתפוגגת אחרי מספר שניות מכיוון והקפה לא נחלט בלחץ גבוה כמו במכונת אספרסו.
תיהנה

מורז (פותח השרשור)
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 114
הצטרף: ינואר 2016
נתן תודות: 19 פעמים
קיבל תודות: 6 פעמים

נושא שלא נקרא #4 

@rico2108
·

קפה שאני קולה טרי וגם טוחן במקום כמובן
רובוסטה אולי 5 אחוז בתערובת...
יש לי מכונת קפה לא מעט זמן...פשוט סקרן אותי הנושא הזה של מקינטה בסרטונים ביו טיוב יוצא קפה שנראה כמעט אספרסו
אבל הטעם מצויין אגב
...

rico2108
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 200
הצטרף: דצמבר 2018
נתן תודות: 48 פעמים
קיבל תודות: 53 פעמים

נושא שלא נקרא #5 

@מורז
·
שמע נשמע שאתה פחות או יותר עושה מה שצריך. נסה לבחור פולים שמפיקים יותר קרמה ושאוהבים קלייה כהה(ברזיל, גואטמלה וכו'). ומכיוון שהבריקה סלחנית יחסית לעובי הטחינה הייתי מנסה גם לטחון מעט דק יותר

Oferot
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
הודעות: 976
הצטרף: יוני 2010
נתן תודות: 67 פעמים
קיבל תודות: 57 פעמים

נושא שלא נקרא #6 

מוזר שזה ככה כשהקפה טרי. בד"כ כשהוא טרי לא יוצא שום נוזל לפני שהכל פורץ.
שים לב שאתה צריך לטחון את הקפה לגודל של גרגירי סוכר. ממלא עד הסוף את הסלסלה ומיישר עם סכין או משהו. בנוסף הייתי מוזג מיד כשהקפה פורץ החוצה, בלי לחכות יותר משניה.
מילה של אקסטרימיסט.

אאאאריאל
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 129
הצטרף: נובמבר 2012
נתן תודות: 27 פעמים
קיבל תודות: 32 פעמים

נושא שלא נקרא #7 

שני הסנט שלי הם ש א. נראה שאתה מוזג את הקפה לאט ונותן לקרמה "לצאת אחרונה" , לדעתי זה אולי נכון להתחיל ככה אבל להמשיך מהר יותר ו"להוריד" את הקרמה לכוס אחרת היא מתאדה מהמגע עם המקינטה.
ב. אני שם מטבע של עשר אגורות או יורו על המשקולת, זה נותן לה עוד לחץ עדין והקרמה יצא במעט יותר עשירה, תנסה תראה אם אתה מתחבר לעניין.
אגב, אתה מחמם את הכוס לפני?

מורז (פותח השרשור)
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 114
הצטרף: ינואר 2016
נתן תודות: 19 פעמים
קיבל תודות: 6 פעמים

נושא שלא נקרא #8 

@אאאאריאל
·
העניין עם המטבע נשמע מענין...כנראה שהבעיה באמת שהקרמה נוגעת במקינטה היא מתפוגגת
רק מענין שלפי איך שנראה בסרטונים זה לא קורה

ולא אני לא מחמם כי הקפה חם מאד גם ככה

shemsha
חבר ותיק
חבר ותיק
הודעות: 1130
הצטרף: מאי 2005
נתן תודות: 120 פעמים
קיבל תודות: 57 פעמים

נושא שלא נקרא #9 

מקווה שזה בסדר שמתלבש על השרשור, באתי לפתוח חדש ואז ראיתי את זה.
איכשהו לי אף פעם לא הלך עם הבריקה. ניסיתי היום שוב אחרי שישבה בארון שנה.
כמה בעיות:
- קרמה אין אפילו קצת, ממש כלום.
- תמיד נשארת כמות מים בתחתית הבריקה, כמות הקפה שאני מקבל מבריקה של 2 היא בערך שני שליש כוס אספרסו.
- לוקח הרבה זמן לקפה לפרוץ, לפעמים אני חושב שכבר לא יקרה כלום ואני נוגע במשקולת בעדינות. זה גורם לקפה לצאת.
מה אני מפספס בתהליך ההכנה?
הקפה נטחן עם מטחנה ידנית ממש לפני ההכנה. אולי הטחינה עדינה מדי? האש חלשה מדי?

coffeeavi
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
הודעות: 974
הצטרף: יולי 2011
מיקום: השרון
נתן תודות: 62 פעמים
קיבל תודות: 276 פעמים
יצירת קשר:

נושא שלא נקרא #10 

shemsha כתב:מקווה שזה בסדר שמתלבש על השרשור, באתי לפתוח חדש ואז ראיתי את זה.
איכשהו לי אף פעם לא הלך עם הבריקה. ניסיתי היום שוב אחרי שישבה בארון שנה.
כמה בעיות:
- קרמה אין אפילו קצת, ממש כלום.
- תמיד נשארת כמות מים בתחתית הבריקה, כמות הקפה שאני מקבל מבריקה של 2 היא בערך שני שליש כוס אספרסו.
- לוקח הרבה זמן לקפה לפרוץ, לפעמים אני חושב שכבר לא יקרה כלום ואני נוגע במשקולת בעדינות. זה גורם לקפה לצאת.
מה אני מפספס בתהליך ההכנה?
הקפה נטחן עם מטחנה ידנית ממש לפני ההכנה. אולי הטחינה עדינה מדי? האש חלשה מדי?
...
·

תתחיל לבדוק:
1. טריות קפה וסוג קפה. ככל שיש יותר רובוסטה תקבל יותר קרמה
2. אתה מקבל 2/3? בטוח? מקבל 20 סמ"ק מ-80 סמ"ק מים שאתה שם? נראה לי שווה בדיקה חוזרת.
3. בהחלט כדאי שתנסה טחינה יותר גסה
4. להבה צריכה להיות חזקה ושלא עוברת את הכלי
5. נקה את המשקולת, ממש לא צריך לשים תוספת למשקולת או לגעת בה

Oferot
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
הודעות: 976
הצטרף: יוני 2010
נתן תודות: 67 פעמים
קיבל תודות: 57 פעמים

נושא שלא נקרא #11 

ממליץ לשים על להבה בעוצמה הגבוהה ביותר, אבל שלא תהיה גדולה מהבריקה כדי לא לשרוף את הידית.
הסלסלה צריכה להיות מלאה עד הסוף, אבל לא לדחוס, מקסימום לתת מכה קטנה עם הסלסלה על השיש כדי שהקפה יתמקום טוב.
טחינה - בערך בגודל של גרגיר סוכר.
מה שנאמר פה על מטבע על המשקולת לדעתי שגוי, בזמנו עשיתי ניסויים עם זה וזה לא שיפר שום דבר לדעתי.
על מנת לשמור על הקרמה - איך שהקפה פורץ מיד להוריד מהגז ולשפוך במהירות לכוס

צריך להגיד גם שזה לא באמת קרמה כמו שיש באספרסו, זה באמת שומן של הקפה אבל דליל יותר ועם בועות. בכל אופן זה הכי קרוב לקרמה שאפשר להוציא ממקינטה.

בהצלחה
מילה של אקסטרימיסט.

shemsha
חבר ותיק
חבר ותיק
הודעות: 1130
הצטרף: מאי 2005
נתן תודות: 120 פעמים
קיבל תודות: 57 פעמים

נושא שלא נקרא #12 

תודה רבה על העצות. אנסה.
בריקה של 2 זה 80 מ"ל? אני ממלא עד לתחתית השסתום ואם אני מוריד מהאש כשהקפה מתחיל לצאת, נשארים לא מעט מים בבריקה.

coffeeavi
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
הודעות: 974
הצטרף: יולי 2011
מיקום: השרון
נתן תודות: 62 פעמים
קיבל תודות: 276 פעמים
יצירת קשר:

נושא שלא נקרא #13 

shemsha כתב:תודה רבה על העצות. אנסה.
בריקה של 2 זה 80 מ"ל? אני ממלא עד לתחתית השסתום ואם אני מוריד מהאש כשהקפה מתחיל לצאת, נשארים לא מעט מים בבריקה.
...
·

כן
בריקה 2 - 80 סמ"ק מים לקבלת כ-60 סמ"ק קפה. זה המלצת היצרן
ובכל מקרה זה תמיד מתחת לשסתום.
האם אין לך דגם שמכיל במיכל העליון קוביה עם סימון כמות המים?
ראה במדריך לקראת הסוף.

shemsha
חבר ותיק
חבר ותיק
הודעות: 1130
הצטרף: מאי 2005
נתן תודות: 120 פעמים
קיבל תודות: 57 פעמים

נושא שלא נקרא #14 

תודה, יש לי דגם ישן יחסית, כנראה לא היה סימון בדגמים הראשונים.

slavazh
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
הודעות: 593
הצטרף: אפריל 2005
מיקום: בועה
נתן תודות: 10 פעמים
קיבל תודות: 11 פעמים

נושא שלא נקרא #15 

לכל אחד יש את השיטה שלו, לי אין מכונה ובזמנו בריקה הייתה הדבר היחיד שהכין קפה כל בוקר במשך 6 שנים. לי יש בריקה דור שני לארבע כוסות.
הבריקה שלי מוציאה 100 גרם של נוזל לא משנה כמה קפה אני שם. היחס הכי טעים ושעדיין יש בו מספיק קרמה זה 1:5 מה שאומר ל 100 גרם קפה שיוצא 20 גרם קפה טחון, אני טוחן בגודל מלח לבן דק. תמיד נשאר קרמה לפעמים הרבה לפעמים מעט כי הקפה כבר קצת ישן. השיטה של לדחוס סלסלה מלאה ממש לא עובדת טוב אצלי.

ממליץ לך למדוד מה משקל הנוזל שיוצא מהבריקה שלך, אני פשוט לא מכיר את בריקה 2. ותנסה לעבוד ביחסים של 1:4 או 1:5. ולטחון טיפה יותר דק מגרגירי סוכר.
"לכולנו שמורה הזכות להביע את דעתנו, אך בדרך כלל דעה היא רק דעה ולא עובדה מוכחת." - דונלד ג' טראמפ.

שלח תגובה

חזור אל “מכונות קפה ידניות ומטחנות”