מאמרים אחרונים

שתף בפייסבוק שיתוף בפייסבוק
RSS - מאמריםמאמרים
RSS - פורומיםפורומים
דווח למנהל דיווח למנהל
קישור לעמוד זה קישור לעמוד זה
עוד בקבוצת HT



הסרת אבנית פעמיים בשנה במקום שימוש במים מרוככים?


   פורומים > קפה > מכונות ידניות ומטחנות
מחבר הודעה
boren
חבר ותיק
חבר ותיק

הצטרף בתאריך:
  Dec 09, 2009
הבעות תודה: 177
מספר הודעות: 1957

 #1  נשלח: ה' 14/03/2019 15:52
הסרת אבנית פעמיים בשנה במקום שימוש במים מרוככים?

אני מתקשה למצוא פתרון למים שיהיו גם טעימים (בסיס חשוב לקפה), גם בריאים לי וגם בריאים למכונה. אז אולי פתרון פשוט יותר יהיה למצוא מים טעימים ובריאים לגוף, ולהסיר אבנית פעמיים בשנה מהמכונה עם חומר כמו דורגול למכונות אספרסו. אני יודע שיש מי שטוען שהסרת אבנית יכולה לגרום לבעיות (למשל clivecoffee.com), אבל אני מניח שזה בעיקר בעייתי כשהמכונה מפוצצת באבנית ולא כשהטיפול מתבצע באופן סדיר.

מה דעתכם?

אגב, שתי המכונות שלי הן דוד בודד (ביחד דוד כפול ) ואין לי כוונה לרכוש מכונת HX בעתיד.
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
WolfM
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

הצטרף בתאריך:
  Nov 10, 2015
הבעות תודה: 41
מספר הודעות: 213

 #2  נשלח: ה' 14/03/2019 17:32

זה לא משנה דוד בודד או HX, בשניהם אפשר לבצע הסרת אבנית. מעבר לצורך בחוש טכני וחוסר פחד להתעסק עם הקרביים של המכונה, הבעיה היא שלא משנה כמה פעמים תזרים מיים נקיים ותרוקן את המיכל בלחץ, אם לא תפרק את הדוד לחלוטין, ישאר לך ריכוז מסויים של החומצה בה השתמשת לניקוי.
אני גם לא בטוח שהשיטות המתוארות בסרטונים ברחביי הרשת בריאות לגוף החימום.
אם אתה מתכוון לפרק את המכונה, לטבול את הדוד במים ולהחליף אטמים פעמיים בשנה, לא אמורה להיות בעיה מעבר לעבודה עצמה.


זה נאמר רבות בפורום, אבל אף פעם לא בטופיק אחד מסודר שמרכז הכל בנושא.
מיים לקפה לא אמורים להיות "טעימים". כמובן שעל טעם וריח אין מה להתווכח אבל אם נסכים לקחת כרפרנס את ההגדרות של SCAA למיים אופטימליים לקפה, אתה צריך פתרון שיביא אותם לטווחים הללו.
מיים קשים מדי יתנו קפה שונה לגמרי ממים רכים.
אתה יכול לחפש פתרון ספציפי למכונת הכביסה לריכוך אבנית, פתרון תת כיורי לשתיה ופתרון ריכוך למכונה. שני האחרונים יכולים להיות פתרון משותף ובניגוד לדעה הרווחת, אני לא חושב שסינון של אבנית על ידי החלפת יונים הוא קריטי בהקשר של רמות צריכת הסידן ממים. ספיגה של סידן היא לא 1:1 בין אם ממים ובין אם מחלב ומוצריו.



(1) הבעות תודה: boren
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
WolfM
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

הצטרף בתאריך:
  Nov 10, 2015
הבעות תודה: 41
מספר הודעות: 213

 #3  נשלח: ה' 14/03/2019 17:35

ממליץ למי שרוצה להתעמק טיפה בנושא מיים למכונה להתחיל עם 2 הסרטונים הבאים







את הראשון לדעתי דוביק פרסם כבר בטופיק אחר. השני מדגים מה לה מרזוקו חושבים בנושא.
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
boren
חבר ותיק
חבר ותיק

הצטרף בתאריך:
  Dec 09, 2009
הבעות תודה: 177
מספר הודעות: 1957

 #4  נשלח: ה' 14/03/2019 20:44

WolfM כתב:
זה לא משנה דוד בודד או HX, בשניהם אפשר לבצע הסרת אבנית. מעבר לצורך בחוש טכני וחוסר פחד להתעסק עם הקרביים של המכונה, הבעיה היא שלא משנה כמה פעמים תזרים מיים נקיים ותרוקן את המיכל בלחץ, אם לא תפרק את הדוד לחלוטין, ישאר לך ריכוז מסויים של החומצה בה השתמשת לניקוי.


אם אני שוטף כמה פעמים את הדוד (מזרים כמות גדולה של מים) איזו סיבה יש שישאר חומר במכונת דוד בודד?

אלה אגב ההוראות של דורגול למכונות אספרסו:

ציטוט:
הסירו אבנית לכל המאוחר כאשר הכנת הקפה מתארכת או כאשר ריח החליטה התגבר.

1. הכניסו מנה אחת (125 מ״ל) של durgol swiss espresso במכל המים.

2. הוסיפו למכל המים כמות זהה של מי ברז (125 מ״ל).

3. הניחו לתמיסה לזרום החוצה דרך ברז המים החמים של המכונה (זהירות: לא לייצר קיטור!).

אם אין במכונה ברז מים חמים, הניחו לתמיסה לזרום דרך ברז הקפה.

4. אספו את התמיסה היוצאת מהברז אל מיכל גדול דיו מזכוכית או פלסטיק.

הציבו את המכל כך שתמנע התזת תמיסה החוצה. זהירות: התמיסה עלולה להיות חמה!

5. שטפו את מכל המים במי ברז. לאחר מכן, הפעילו את המכונה והזרימו דרכה 1-2 מיכלים של מי ברז רגילים.

(במכונות עם תכנית להסרת אבנית: שיטפו לפי הוראות השימוש של המכונה שברשותכם).

6. לאחר הסרת האבנית רצוי לנגב את מכונת הקפה במטלית לחה והסירו ממנה נתזי תמיסה.


נשמע פשוט למדי. איזו סיבה יש לפרק את המכונה ולהחליף אטמים?


ציטוט:
זה נאמר רבות בפורום, אבל אף פעם לא בטופיק אחד מסודר שמרכז הכל בנושא.
מיים לקפה לא אמורים להיות "טעימים". כמובן שעל טעם וריח אין מה להתווכח אבל אם נסכים לקחת כרפרנס את ההגדרות של SCAA למיים אופטימליים לקפה, אתה צריך פתרון שיביא אותם לטווחים הללו.
מיים קשים מדי יתנו קפה שונה לגמרי ממים רכים.


אינטואיטיבית הייתי מצפה שמים לא טעימים (כמו שיש לי כרגע בברז) ייתנו קפה פחות טעים מאשר מים טעימים, גם אם רמת הקשיות שלהם מושלמת. זה לא נכון?

תודה על הקישורים לקליפים בנושא. אני אצפה בהם יותר מאוחר.
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
WolfM
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

הצטרף בתאריך:
  Nov 10, 2015
הבעות תודה: 41
מספר הודעות: 213

 #5  נשלח: א' 17/03/2019 12:26

[quote="boren"]
ציטוט:

אם אני שוטף כמה פעמים את הדוד (מזרים כמות גדולה של מים) איזו סיבה יש שישאר חומר במכונת דוד בודד?
·

אלא אם יש לך יציאה בתחתית הדוד, תמיד ישאר לך ריכוז מסויים של חומר ניקוי בדוד, גם אחרי כמה מחזורי הזרמת מים חדשים.

ציטוט:
אלה אגב ההוראות של דורגול למכונות אספרסו:
...
נשמע פשוט למדי. איזו סיבה יש לפרק את המכונה ולהחליף אטמים?

אתה בטוח שאתה רוצה להסתמך על הוראות כלליות של חומר ניקוי כהוראות ספציפיות למכונה שלך?
ממליץ להבחין בין הוראות ליצירת התמיסה לניקוי לבין הוראות ניקוי, הן יהיו שונות לכל מכונה. ניקוי מכונה אוטמטית שלמעט הדוד בה, הכל מפלסטיק, שונה לחלוטין ממכונה חצי מקצועית (בטח ובטח עם ראש E61).


ציטוט:
אינטואיטיבית הייתי מצפה שמים לא טעימים (כמו שיש לי כרגע בברז) ייתנו קפה פחות טעים מאשר מים טעימים, גם אם רמת הקשיות שלהם מושלמת. זה לא נכון?

ישנם מינרלים שמשתתפים בתהליך מיצוי הקפה במהלך החליטה וריכוזם משפיע על התוצר הסופי. כמו שרשמתי, טעם זה עניין סובייקטיבי אז קשה להסכים עליו.
מים טעימים לא בהכרח יתנו קפה טעים (למרות שסביר להניח שכן מכיוון שהם ככל הנראה יכילו ריכוז רצוי של מינרלים ולא יכילו כלור) אך מיים לא טעימים לשתיה, לא בהכרח יתנו לך קפה רע. שוב, הכל סובייקטיבי, לדוגמא מים מבריטה יותר טעימים לי מחלק מהמים המינרלים שנמכרים בארץ ובפעמים שניסיתי להכין קפה ממים מינרלים (בלי ועם ריכוך), הקפה היה מריר מדי לטעמי.

הרכב המים יכול להשפיע רבות על התוצר הסופי ועל מנעד הטעמים. משום מה רק בשנים האחרונות זה נהיה מובן יותר
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
כל הזמנים הם שעון קיץ - ישראל (GMT+3) הצג הודעות קודמות:    
פורומים > מכונות ידניות ומטחנות


  
    שם משתמש:
נתוני כניסה לכל אתרי HT:

  סיסמא:
 

  


 | 

קפוץ אל: 
לא ניתן לשלוח הודעות בפורום זה
לא ניתן להגיב להודעות בפורום זה
לא ניתן לערוך את הודעותיך בפורום זה
לא ניתן למחוק את הודעותיך בפורום זה
לא ניתן להצביע לסקרים בפורום זה
לא ניתן לצרף קבצים בפורום זה
לא ניתן להוריד קבצים בפורום זה

תקנון / תנאי השימוש באתר צור קשר / contact us כל הזכויות שמורות לקבוצת ht